|
|
|
WITAM!
Posiadam Nissana Almere N16 2003. Chciałbym wymienić sam szybe przednią boczną od kieowcy ponieważ jest porysowana. Macie jakieś opisy fotki tutoriale. Pozdrawiam Mariusz. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NORDGLASS na lOK-u , mają wszystkie szybki.
Jeśli dziś nie ma - na jutro będzie. Szybko i bez bólu. |
|
|
|
|
Kolego dzieki za namiary
ale ja sam chce to zrobić i szukam jakiegoś filmiku bądz fotek, które pomogą mi to zrobić. |
|
|
|
|
szybe samemu wymienic ?? Zycze powodzenia. Jak nie masz sprzetu jak w warsztacie to bym sie bal pozniej jezdzic takim samochodem. Ale tak wlasnie wygladaja naprawiane w PL auta garazowym sposobem zrob to sam.
Polecam kolo loku to chyba wlasnie nordglass, wymiana wszystkiego w cenie a ceny sa wmiare OK, nawet w porownaniu do innych miejscowosci. |
|
|
|
|
Szanowny kolego feltd
Z całym szacunkiem do twojej wypowiedzi ale właśnie przez taki zajeb.....scie profesjonalny Stalowowolski zakład lakierniczy szybka boczna się rysuje.Tak oto profesjonalnie zrobili mi boczne drzwi od strony kierowcy że teraz szybke trzeba wymienić. A pozatyn nietrzeba być chyba w Mensie żeby wypiąć pare zatrzasków z tapicerki drzwi bocznych do czego żeby nie spartolić sprawy potrzebuje tutorialu lub paru fotek. A pozatym z minimalnym sprytem i odrobiną chęci to podejrzewam że nie jest to mega trudne zadanie i jeżeli je dobrze wykonam to chyba moje autko się nie rozleci. Jak myślisz kolego Feltd znam ludzi Sorry Facetów co jadą do serwisu bo z byle gównem co samemu można zrobić. Ale jak kogoś stać bo nie jest oczywiście LENIEM To powodzenia. |
|
|
|
|
Napisz na PW to Ci wszystko powiem
|
|
|
|
|
Bo widzisz 90% ludzi nie doczytało że chodzi o boczną. Ja bym zaczął od wyczyszczenia uszczelki, a szybe tlenkiem ceru potraktował
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
To jak spierdolili to niech robią to do skutku az bedzie dobrze...
|
|
|
|
|
To się nazywa porządna porada na forum.
Nie pomyślałem o tym tlenku. Dzieki Kolego Jacek. |
|
|
|
|
A i jeszcze jedno gdzie kupie ten tlenek ceru w Stalówce?
|
|
Dołączył: 16 Marz 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT szybe samemu wymienic ?? Zycze powodzenia. Jak nie masz sprzetu jak w warsztacie to bym sie bal pozniej jezdzic takim samochodem. Ale tak wlasnie wygladaja naprawiane w PL auta garazowym sposobem zrob to sam. Polecam kolo loku to chyba wlasnie nordglass, wymiana wszystkiego w cenie a ceny sa wmiare OK, nawet w porownaniu do innych miejscowosci. Co do cen to sie mylisz ja w swoim aucie chcialem wymienic przednia wiec dzwonie do nordglass zawolali bodajze 400 zl w Nisku podobnie. Zadzwonilem do Rzeszowa to oplacalo mi sie pojechac wymienic przyjechac. Pozdrawiam trzezwo myślacych |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT szybe samemu wymienic ?? Zycze powodzenia. Jak nie masz sprzetu jak w warsztacie to bym sie bal pozniej jezdzic takim samochodem. Ale tak wlasnie wygladaja naprawiane w PL auta garazowym sposobem zrob to sam. Polecam kolo loku to chyba wlasnie nordglass, wymiana wszystkiego w cenie a ceny sa wmiare OK, nawet w porownaniu do innych miejscowosci. Co do cen to sie mylisz ja w swoim aucie chcialem wymienic przednia wiec dzwonie do nordglass zawolali bodajze 400 zl w Nisku podobnie. Zadzwonilem do Rzeszowa to oplacalo mi sie pojechac wymienic przyjechac. Pozdrawiam trzezwo myślacych zalezy od auta kolego, zalezy od szyby, mi pierwsza cene tez powiedzieli nieciekawie ale jak powiedzialem im najnizsza jaka znalazlem to mi jeszcze cos spuscili bez zbednego gadania. Wszystko na fakturke, elegancko. Pozdrawiam trzezwo myslacych. |
|
|
|
|
Jak się ma dobry chwytak i garaż to i przednią da się samemu wkleić.
Tlenku w stalowej nie kupisz a ja swój zapas zzużyłem to niepomoge. Na allegro kupisz "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Dzieki już znalazłem na allegro
|
|
|
|
|
Nie na temat. Jacek
|
|
|
|
|
Ponadto niewprawne polerowanie szyby tym gownem powoduje ze na szybie powstaja wklesniecia i goreczki, czyli soczewki czyli sie kijowo pozniej widzi. A co za tym wynika ze metoda zrob to sam roznie moze wyjsc polerowanie szybki. No przy bocznej to jeszcze pol biedy.
|
|
|
|
|
Nie na temat. Jacek
|
|
|
|
|
Taak kolego Feldt i tym miłym akcentem kończe ten jak żesz przez ciebie wyczerpany temat.
Pozdrawiam Mariusz. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odpowiedzi na twoje pytania znajduja sie na forum zwiazanym z twoim samochodem:
forum.nissanklub.pl oraz nissanzone.pl |