|
|
|
http://euro.wp.pl/title,Mecze-w-telewizji-z-radiowym-komentarzem,wid,14572657,wiadomosc.html?ticaid=1ea0b&_ticrsn=5
Kibice, którzy marzyli o meczach piłkarskich z komentarzem Tomasza Zimocha, w końcu się doczekali. TVP doszła do porozumienia z Polskim Radiem, na mocy którego widzowie mogą oglądać telewizyjne transmisje z radiowym komentarzem. Usługa, dostępna dla użytkowników naziemnej telewizji cyfrowej, jest aktywna już od wtorku w programach TVP1 HD i TVP2 HD. Kibice mogą wybierać pomiędzy komentarzem telewizyjnym, bądź radiowym. Dzięki temu będą mogli obejrzeć część spotkań z komentarzem ulubieńca polskich fanów, Tomasza Zimocha. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sprawdzone.
Podczas meczów Euro w Dianie na TVP 1 HD i TVP 2 HD można też sobie oprócz normalnego komentarza wybrać (opcje audio) komentarz radiowy Tomasza Zimocha. Można też korzystać z usługi interaktywnej Telewizji Hybrydowej Hbb TV, którą TVP uruchomiła na Euro. Są tam na bieżąco dostępne statystyki meczu, składy (ze zdjęciami), można oddać głos w sondzie kto wygra mecz. Warunek - telewizor musi mieć opcję Hbb TV i być podłączony dodatkowo do internetu. Diana nie śpi |
|
|
|
|
CYTAT Diana nie śpi A co ma przepraszam do tego Diana? Oni tylko przekazują sygnał, darmowy, za który zresztą pobierają pieniądze. Przecież nie oni generują tego sygnału. To TVP wprowadziła te opcje (nadaje wiele ścieżek audio i HbbTV) i to tylko ich zasługa. Zasługą Diany jest póki co ciągłe mieszanie w kanałach, przez co co kilka dni/tygodni znika mi jeden, dwa czy więcej kanałów i zmuszony jestem na nowo przeszukiwać całą listę, ładować, usuwać, przestawiać i układać według swojej kolejnosci kanały, co zajmuje mi kilkadziesiąt minut. |
|
Dołączył: 17 Maja 2012r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT SzoPeN ...Zasługą Diany jest póki co ciągłe mieszanie w kanałach, przez co co kilka dni/tygodni znika mi jeden, dwa czy więcej kanałów i zmuszony jestem na nowo przeszukiwać całą listę, ładować, usuwać, przestawiać i układać według swojej kolejnosci kanały, co zajmuje mi kilkadziesiąt minut. Też uważam, że to spora niedogodność ze strony TVK D. |
|
|
|
|
Coś ostatnio się pojawiło nowego? Bo nie che mi się skanować na nowo. Przy okazji zapytam: jakie macie dekodery do kablówki?
|
|
|
|
|
CYTAT Coś ostatnio się pojawiło nowego? Bo nie che mi się skanować na nowo. Przy okazji zapytam: jakie macie dekodery do kablówki? No chociażby TVP1HD i TVP2HD, z tego co wiem, to wszystko. Dekodera nie mam, na karcie jadę. Pozdro. |
|
Dołączył: 29 Gru 2006r. Skąd: Stalowa Wola/Gdańsk Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Nie bardzo wiem czym tu się podniecać. Chodzi o Zimocha, nie Dianę. Przecież jest to nawiedzony debil jakich mało. No, może jeszcze Cejrowski mu dorównuje. Pamiętam jak Stalówka była w ekstraklasie pierwszy raz i grała ze zmiennym, co prawda, szczęściem, ale solidnie, to Zimoch występujący w TV w roli, pożal się Boże, eksperta, omówienie meczu Stalówki zaczynał od "Nieporozumienie w I lidze - Stal Stalowa Wola". I były to notoryczne słowa po nieudanym jak i udanym meczu naszej drużyny. Nawiasem mówiąc, po aferze Fujarczyka, Fryzjera i innych, nowego znaczenia nabrały słowa Zimocha jak i piłkarzy, których sam słyszałem. Czas spuścić tę stalówkę z ligi, bo komu chce się przyjeżdżać na wiochę. To tyle w temacie Zimocha, a co do Diany. Miałem ten sam problem. Parę pism, groźba wypowiedzenia umowy, rozmowa w biurze i u mnie się uspokoiło. Może też da radę?
Maciej =========================================== Gdy nie mamy, co kochamy, to kochamy to, co mamy :) |
|
|
|
|
CYTAT Sprawdzone. Podczas meczów Euro w Dianie na TVP 1 HD i TVP 2 HD można też sobie oprócz normalnego komentarza wybrać (opcje audio) komentarz radiowy Tomasza Zimocha. Można też korzystać z usługi interaktywnej Telewizji Hybrydowej Hbb TV, którą TVP uruchomiła na Euro. Są tam na bieżąco dostępne statystyki meczu, składy (ze zdjęciami), można oddać głos w sondzie kto wygra mecz. Warunek - telewizor musi mieć opcję Hbb TV i być podłączony dodatkowo do internetu. Diana nie śpi rubikon237 pr.o sprawdzenie czy w dalszym ciągu na Dianie jest hbbtv.Jeżeli tak to na jakich programach.Ja posiadam tv do tego przystosowany i nie odbieram tego sygnału. Pozdrawiam |
|
|
|
|
W tej chwili HbbTV działa na TVP 2 HD, choć TVP daje tylko wiadomości (mocno spóźnione) i pogodę (nie uzupełniają na bieżąco).
Prawdziwe HbbTV można natomiast zobaczyć przy SAT 1. Wystarczy wcisnąć czerwony przycisk pilota aby zobaczyć portal. (czerwony, obok żółtego, zielonego i niebieskiego, zwykle używany do szybkiej obsługi telegazety). Sprawdzone przed chwilą na sygnale TVK Diana. |
|
|
|
|
No to nie wiem co sie dzieje.Z anteny naziemnej mam hbbtv na tvp1hd i tvp2hd oraz na niemieckich stacjach z satelity natomiast z kablowej Diany nie mam na żadnym kanale
|
|
|
|
|
Z tego co wiem, to Diana podaje strumień transportowy ze studia TVP
wprost na modulator Edge QAM, bez ingerencji w jego strukturę, a więc z oryginalną sygnalizacją HbbTV i z oryginalnymi deskryptorami. Zakładam, że odbierasz sygnał cyfrowy z TVK Diana, nie przez zewnętrzny Set Top Box, a poprzez dekoder wbudowany w odbiornik TV, z modułem CAM Conax umieszczonym w złączu CI telewizora ? Ja odbieram to poprzez plazmę Panasonic. Z tego co wiem to np. Samsung zaczyna dopiero uruchamiać HbbTV w telewizorach serii E. W serii D to jeszcze nie działa. |
|
|
|
|
Dokładnie tak t.zn poprzez dekoder wbudowany
w odbiornik (TV LG z uaktywnioną funkcją hbbtv), z modułem CAM Conax umieszczonym w złączu CI telewizora.Dwukrtnie udalo mi się wychwycić ten strumień na TVP2HD ale ani wczoraj anie dziś,w ogóle. Kompletna cisza. |
|