|
|
|
W piątek 8.06.2012r. po zakończonym meczu Czechy-Rosja wracając z Ajotu grupa 5-6 osób napadła mnie zabierając telefon komórkowy nokia N95 i portfel z dokumentami jeśli czyta to któraś z tych osób lub z ich znajomych oddajcie dokumenty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na nieudaczników zgłośiłeś?
Ci jak złapią, i o ile w ogóle złapią, to powinni takich sk....nów za kare dobrze spałować i zamknąć w pierdlu! //moderowano/ - zubrstw - wulgaryzmy |
|
|
|
|
No wlasnie stalo kilku takich delikwentow juz po polnocy i zatrzymywali przejezdzajace samochody stajac na srodku drogi i probujac otwierac drzwi i wchodzic do tych aut... masakra, nawet autem chwilami strach jezdzic..
|
|
|
|
|
i ja się pytam gdzie była policja?? na razie to widzę ich tylko na lotosie przy stoliku....
|
|
|
|
|
Telefon jak telefon bardziej chodzi mi o prawko i dowód i kartę z C+ :/ bo kartę z banku zablokowałem już chwilę po całym zajściu.
|
|
|
|
|
car00lina o której mniej więcej ich widziałeś może to ci sami co mnie okradli a na Statoil są kamery.
|
|
|
|
|
CYTAT i ja się pytam gdzie była policja? Jak to gdzie? Mecz oglądali a potem komentarze nawiedzonych znawcuff od kopania piłki. |
|
|
|
|
Czy coś się wyjaśniło w tej sprawie?
Czasem złodziej ma trochę honoru i dokumenty podrzuci. Mojego ojca jak okradli to dokumenty znalazły się po kilku dniach w skrzynce na listy. Ale było to kilka lat temu. Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez |
|
|
|
|
CYTAT ("moyra3") Czasem złodziej ma trochę honoru i dokumenty podrzuci. To nie byli złodzieje tylko zwykli bandyci,szukali mocnych wrażeń a pojęcia honoru nie znają... „Chcesz udowodnić głupotę feministki, pozwól jej mówić”. |
|
|
|
|
Widzialam ich okolo 1-2 w nocy, bo o 2 to juz robili zadyme na klasztornej.. jezdzilam troche po miescie ale zbyt wiele o nich powiedziec nie moge bo omijalam ich z daleka, szkoda auta i nerwow na takich debili.. a stuknij takiego to w naszym kraju jeszcze samemu sie bedzie mialo problem.
|
|
|
|
|
Właśnie że nie oddali a na dowodzie najbardziej mi zależy i na prawku bo za 2tyg mam wyjazd a paszport skończył swą żywotność:/a w 2 tyg dowodu nie wyrobie :( złodzieju oddaj dokumenty!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
CYTAT Właśnie że nie oddali a na dowodzie najbardziej mi zależy i na prawku bo za 2tyg mam wyjazd a paszport skończył swą żywotność:/a w 2 tyg dowodu nie wyrobie :( złodzieju oddaj dokumenty!!!!!!!!!!!!!! Na nic teraz złości. Teraz to trzeba zadziałać jak masz do wyjazdu 2 tygodnie. Raczej nie odda. Wydaje mi się (chyba),że można to załatwić tak: Jak zgłosiłeś kradzież na policji, wyrób nowy dowód. Wcześniej wyjedź na tymczasowym. Potrzebna jest w urzędzie 1 wizyta. A dostarczenie dowodu może być na adres w stw - rodzina dośle Ci nowy dowód. Nie wiem dokładnie jak z PJ. Może też można w ten sposób. Zawsze w celu potwierdzenia tych informacji zadzwoń do urzędu. Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez |
|
|
|
|
moyra3 a na tymczasowy jak długo trzeba czekać orientuje się może ktoś? a dowód wyślą na domowy adres urzędasy....
|
|
Dołączył: 16 Maja 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Moyra 3 Nie wiem, skąd masz takie informacje ale dowód tymczasowy wyrabia się dla dzieci, a nie dla dorosłych, a czeka się na niego tyle samo, co na normalny dowód. Trzeba próbować złożyć papiery na dowód, bo słyszałam, że czasem w ciągu dwóch tygodni ludzie dostają dowody
|
|
|
|
|
maga dokładnie tak jak piszesz jest a wniosek złożyłem może uda się wcześniej dostać czas pokaże.
|
|
|
|
|
Mam nadzieję, że Ci się uda i Oby złapali tego złodzieja. Aż żal, że taka hołota w tym mieście, że człowiek normalnie z knajpy nie może wrócić! A policja patroluje ulice o 18, hehehe, ciekawe dlaczego później się nie pokazują?
|
|
|
|
|
Napiszę na forum czy uda się wyrobić dowód.
|
|
|
|
|
z tego co ja wiem mozna paszport wyrobic w ciagu 3-4 dni
tyle ze trzeba ekstra zaplacic najlepiej sie dowiedziec w urzedzie |
|
|
|
|
Dokumenty które zostały mi skradzione dnia 8.06.2012r zostały podrzucone wraz z portfelem w dniu dzisiejszym do skrzynki pocztowej w nieadresowanej kopercie mam pytanie czy jak złożyłem papiery na wyrobienie nowych dokumentów to czy teraz jak je ktoś podrzucił mogę na nich wyjechać czy zostały już anulowane??
|
|
|
|
|
Nie zostały anulowane, tylko zgłoś odnalezienie
|
|
|
|
|
Właśnie że został anulowany dowód bo złożyłem nowy wniosek teraz tylko trzeba czekać może się uda dostać wcześniej czas pokaże.
|
|
|
|
|
PiątekWieczorem, zależy, czy chciałeś dowód unieważnić, czy nie przy składaniu wniosku. Jak unieważniłeś, to został anulowany i się nim nie posłużysz, a jak tego nie zrobiłeś, no to jest ważny.
|
|
|
|
|
CYTAT Dokumenty które zostały mi skradzione dnia 8.06.2012r zostały podrzucone wraz z portfelem Zawsze dziwiła mnie taka praktyka złodziejska. Kradzież portfela, pieniędzy i podrzucanie dokumentów. Zastanawiałem się jak można być jednocześnie taki skur***m żeby kogoś okraść, a jednocześnie poświęcać swój czas i ryzykować nakrycie podrzucając komuś z powrotem dokumenty. Przecież można rzucić w krzaki i mieć w d..ie. Rozumiem, że coś Ci jednak z tego portfela zginęło? Bo jak nie, to znaczy, że sam zgubiłeś, a ktoś uczciwy, chcący zostać anonimowym - oddał Pozdrawiam. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Dokumenty które zostały mi skradzione dnia 8.06.2012r zostały podrzucone wraz z portfelem Zawsze dziwiła mnie taka praktyka złodziejska. Kradzież portfela, pieniędzy i podrzucanie dokumentów. Zastanawiałem się jak można być jednocześnie taki skur***m żeby kogoś okraść, a jednocześnie poświęcać swój czas i ryzykować nakrycie podrzucając komuś z powrotem dokumenty. Przecież można rzucić w krzaki i mieć w d..ie. Rozumiem, że coś Ci jednak z tego portfela zginęło? Bo jak nie, to znaczy, że sam zgubiłeś, a ktoś uczciwy, chcący zostać anonimowym - oddał Pozdrawiam. Opcja 12 jest taka, że mogli go okroić, wziąść cenne łupy a dokumenty cisnąć za siebie. Dokumenty znalazła przypadkowa osoba i postanowiła je anonimowo oddać |
|