|
|
|
Witam.
Chciałbym rozpocząć kurs operatora CNC tylko z tego co wiem odbywa się taki w szkole pod huta. Czy gdzieś indziej tez organizują takie kursy i czy ktoś był już na takim kursie i gdzie najlepiej się udać? Na takim kursie wymagają znajomość rysunku technicznego i czy ktoś by chciał udzielić paru lekcji żeby opanować dobrze rysunek techniczny oczywiście nie za darmo Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chodzilem do szkoly pod hute, na kierunek operator maszyn cnc, i pamietam, ze przez rok lub dwa lata, nie nauczylem sie tyle u pana Stanislawa, co u pana Lucka w jeden dzien.
Pan Stanislaw to wporzadku gosc, ale jakos nie potrafi za bardzo wytlumaczyc, jak pan Lucek. |
|
|
|
|
Jeden uczy lepiej drugiemu gorzej wychodzi
Wracając do tematu orientuje się ktoś czy gdzie indziej organizują takie kursy na CNC? |
|
|
|
|
heheh z Ruszakiem to dopiero byly jaja, piekne czasy pod huta. Co do cnc to chodzilo mi o tego starszego pana, z tej mniejszej sali. Tam jest chyba tylko tokarka CNC
|
|
|
|
|
temat troszkę stary ale nie będę zakładał nowego.
Ile kosztuje taki kurs w szkole pod hutą? znalazłem ogłoszenie cncmodern która organizuje kursy w stalowej woli oraz rzeszowie za 1600 zł, co jest wydaje mi się atrakcyjną ceną. kurs trwa 5 weekendów po 16 godzin. rozpoczęcie kursu po zebraniu odpowiedniej ilości kursantów. ktoś coś wie o tej firmie? jak szkolą? na jakich maszynach? jakim programem? czy lepiej zapłacić więcej i kształcić się gdzieś indziej? a gdyby ktoś chciał zapisać się na ten kurs do tej firmy to to jest ich strona: http://cncmo(...)?site=26 po prawej stronie jest formularz zgłoszeniowy który trzeba wypełnić i wysłać na maila. |
|
|
|
|
CYTAT temat troszkę stary ale nie będę zakładał nowego. Ile kosztuje taki kurs w szkole pod hutą? znalazłem ogłoszenie cncmodern która organizuje kursy w stalowej woli oraz rzeszowie za 1600 zł, co jest wydaje mi się atrakcyjną ceną. kurs trwa 5 weekendów po 16 godzin. rozpoczęcie kursu po zebraniu odpowiedniej ilości kursantów. ktoś coś wie o tej firmie? jak szkolą? na jakich maszynach? jakim programem? czy lepiej zapłacić więcej i kształcić się gdzieś indziej? a gdyby ktoś chciał zapisać się na ten kurs do tej firmy to to jest ich strona: http://cncmo(...)?site=26 po prawej stronie jest formularz zgłoszeniowy który trzeba wypełnić i wysłać na maila. kolego ja u nich robiłem tylko tyle ze nie byl organizowany w stalowej tylko musiałem jeździć do rzeszowa;) ogólnie kurs trwa szybko i można się nauczyć za nieduże pieniądze a wielkiej różnicy nie ma miedzy pod huta a nimi w szkoleniu a troszkę kasy zostaje ci w kieszeni;) |
|
|
|
|
CEZ w Stalowej Woli organizuje takie kursy, są dofinansowane ze środków unijnych. Na stronie CEZ wszystkiego można się dowiedzieć na temat kursów.
Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
Dołączył: 13 Maja 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Odkopuje temat.
Czy korzystał ktoś z was z kursów oferowanych przez cncmodern? Chodzi mi czy tam sie tylko płaci i ma się papierek czy tak naprawdę czegoś człowieka nauczą? Dla ułatwienia podam link http://www.cncmodern-szkolenia.pl/index.php?site=43 |
|
|
|
|
nauka na cnc najlepsza jest już w zawodzie. Chociaż z 2 strony pracodawca wymaga doświadczenia / wykształcenia, ja osobiście dobrze wspominam początki kariery zawodowej gdzie robiłem na fanucu, mazatrolu i heidenhajnie ( tokarka frezarka 3 osiowa ) Rysunek akurat miałem maszynowy i nie był trudny, także kto chce się nauczyć zrobi to moment
|
|
|
|
|
w inkubatorze technologicznym robią tez kursy popytaj
|
|