|
|
|
Proszę szanownych forumowiczów o wypowiedzi na temat sklepów z elektronarzędziami.
Interesują mnie sklepy rozmieszczone na terenie STW - Nisko i w niedalekiej okolicy - ewentualnie TBG. Najlepiej jeśli będą to oficjalni dystrybutorzy sprzętu firm takich jak: Hitachi, Makita, Metabo, DeWalt, Bosch (niebieski), itp... Krótko mówiąc chodzi mi o poważne punkty ze sprzętem do tyrania a nie przydomowej zabawy. Na dzień dzisiejszy poza UNIMETEM (najwięcej korzystałem), i tym sklepem koło Tesco w Nisku nic mi takiego konkretnego nie przychodzi do głowy. Ponadto jakie sklepy Waszym zdaniem oferują niskie ceny i możliwość uzyskania jakiegoś rabatu przy zakupie większych ilości. Zakup oczywiście na firmę (z fakturą). "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Hitachi i Bosh - Tarnobrzeg ul Sienkiewicza 145, obok Makro, pod budowanym wiaduktem od wjazdu ze strony Stalówki.
Właściciel Zbyszek Rząsa, przy własnej działalności, możliwość negocjacji cen i można duuzo wynegocjować, do tego usługa serwisowa. |
|
|
|
|
Na przeciwko Pajtona (zjezdzając z wiaduktu kierując się do Centrum po prawej stronie pierwszy wjaz za skrzyżowaniem) - tam chłopaki mają Makitę i Dewalta. Idąc do nich znalazłem na necie to co mnnie interesuje i za jaką cene - dali jeszcze lepsze ceny. Kupowałem bruzdownicę Makity i odkurzacz.
|
|
|
|
|
google.pl - tak najogólniej.
Sprawdź na popularnych serwisach aukcyjnych. Nie zamykaj się na lokalne sklepiki. Ani wyboru, ani cen ... |
|
|
|
|
Salon Technika ul. Okulickiego 56c, pod Bankiem Spółdz. Tanio specjalnie nie jest, ale wybór niezły.
|
|
|
|
|
CYTAT google.pl - tak najogólniej. Sprawdź na popularnych serwisach aukcyjnych. Nie zamykaj się na lokalne sklepiki. Ani wyboru, ani cen ... Wszystko ładnie pięknie ale jakoś do np. allegro w tych sprawach nie jestem za bardzo przekonany i trochę się obawiam o późniejsze serwisowanie sprzetu kupionego wysyłkowo gdzieś tam. Wolę dopłacić kilka zł (ale bez przesady) i mieć sprzedawcę "pod ręką". "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Wielokrotnie gwarancja 3 letnia i tak sprowadza się do rejestracji elektronarzędzia. Tak jest w przypadku boscha, tak jest w przypadku metabo.
Sprzęt na gwarancji możesz oddać do dowolnego autoryzowanego punktu sprzedaży bosch. Nie warto kupować lokalnie. Kupisz via internet - z przesyłką taniej - większy wybór - kupujesz to co chcesz, a nie to co jest - i jeszcze do domu przyniosą Korzystałem z gwarancji, tej przedłużonej na młotek Boscha GBH. Wszystko prosto i sprawnie załatwione |
|
|
|
|
Jeśli faktycznie gwarancja obejmuje sprzęt kupiony nawet z neta to nie widzę przeszkód żeby i tam szukać.
Z Metabo faktycznie widziałem, ze gwarancję rejestruje się on line. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Bez przesady, jak ktoś wie jakie są ceny na necie (allegro, sklepy internetowe) i przedstawi je sprzedawcy to często Ci lokalni sprzedawcy potrafią dać taką samą cenę (szczególnie jak kupuje się dużo sprzętu za konkretne pieniądze).
Co do Bosha - to także kupiłem młot udarowo obrotowy i nie polecam (od innych także słyszałem niepochlebne opinie)- to już nie ta sama jakość co kiedyś. Co do gwarancji to prawda, po rejestracji online gwaracja na Boscha 3 lata. |
|
|
|
|
CYTAT Bez przesady, jak ktoś wie jakie są ceny na necie (allegro, sklepy internetowe) i przedstawi je sprzedawcy to często Ci lokalni sprzedawcy potrafią dać taką samą cenę (szczególnie jak kupuje się dużo sprzętu za konkretne pieniądze). No ale po co, jeździć, prosić. Stracony czas i paliwo. 3 kliknięcia i masz na jutro pod drzwiami CYTAT szczególnie jak kupuje się dużo sprzętu za konkretne pieniądze Ci w necie również potrafią w takich sytuacjach obniżać ceny |
|
|
|
|
CYTAT Hitachi i Bosh - Tarnobrzeg ul Sienkiewicza 145, obok Makro, pod budowanym wiaduktem od wjazdu ze strony Stalówki. Właściciel Zbyszek Rząsa, przy własnej działalności, możliwość negocjacji cen i można duuzo wynegocjować, do tego usługa serwisowa. szczerze mowiac majac tak fajny sklep jak ten i tak blisko, to nie zamawialbym z allegro, czy tam z innego miejsca w internecie :] bylem tam w serwisie ze szlifierka zakupiona gdzies na necie, zlozylo sie ze w tym samym czasie mialem zamawiac mlot wiekszy i wiertarke na sds, zazartowalem cos o ich wysokich cenach, skonczylo sie na tym ze kupilem u nich ten mlot i wiertarke, nie bylo mowy aby w necie znalezc lepiej iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
CYTAT do tego usługa serwisowa. Jaka usługa serwisowa ? Na gwarancji to i tak nie oni robią - tylko wysyłają. A po - przecież nikt nie będzie u nich chyba tego naprawiać |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT do tego usługa serwisowa. Jaka usługa serwisowa ? Na gwarancji to i tak nie oni robią - tylko wysyłają. A po - przecież nikt nie będzie u nich chyba tego naprawiać Co racja to racja, muszę przyznać... "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
CYTAT SM Sprawdź na popularnych serwisach aukcyjnych. Nie zamykaj się na lokalne sklepiki. Ani wyboru, ani cen ... SM co Ty jestes taki anty stalowowolski wszystko na nie co w stalowej , jak nie gwalciciele mechaniki to teraz nie wiem gwałciciele zawodu sprzedawc, to ze co? stalowej jest gorsze inne tam za darmo rozdaja? Daj ludziom wesprzeć lokalny rynek pracy. |
|
|
|
|
//moderowano
nie na temat |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT do tego usługa serwisowa. Jaka usługa serwisowa ? Na gwarancji to i tak nie oni robią - tylko wysyłają. A po - przecież nikt nie będzie u nich chyba tego naprawiać no wlasnie oni naprawiaja :] iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
//moderowano
nie na temat |
|
|
|
|
Ja tam jestem za tym aby dać zarobić lokalnemu sprzedawcy jeśli ma ceny zbliżone do internetowych. Jeśli przeginają z cenami oczywiście zamawiam przez internet, ale jeśli z przesyłką wychodzi podobna cena to wole zamówić na miejscu. Co do gwarancji to niektóre firmy mają system door to door i wtedy nie ponosimy kosztów wysyłki. Niestety gro firm naprawia sprzęt ale za wysyłkę do nich musimy zapłacić - wtedy bardziej opłaca się chyba zaniesienie do sklepu niż płacić 15-20 PLN za przesyłkę.
|
|
|
|
|
Z pewnością będę chciał zakupić wiertarko-wkrętarkę z 2 akumulatorami Litowo-jonowmi w zestawie, 2biegowa bez udaru.
W grę wchodzi sprzęt Makita/Metabo/Hitachi ewentualnie DeWalt. Hilti i Festool odpadają bo to kosmos cenowy. Jeszcze może dojdzie dodatkowo inny sprzęt ale o tym kiedy indziej Jeśli chce się Wam stukać w klawiaturę to możecie wyrazić swoje opinie na temat wiertarko-wkrętarek wymienionych przeze mnie firm. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Sm akurat w unimecie rzeszowskim jest często taniej niż w stalowowolskim. Często da się kupić sporo taniej niż na necie.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
CYTAT Sm akurat w unimecie rzeszowskim jest często taniej niż w stalowowolskim. Często da się kupić sporo taniej niż na necie. Bardzo przydatna informacja, dzięki za takie właśnie. Ja zawsze myślałem, że UNIMET to 1na firma i 1ne ceny Próbowałem wejść na ich stronę ale coś jest nie tak i się nie otwiera. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
u mnie na firmie sa wkretarki metabo na 14.4V maja juz ze dwa lata i powiem ze nie sa oszczedzane i poki co nic sie z nimi nie dzieje , akumulatory tez jeszcze sprawne i szybko sie laduja takze poprawia to wydajnosc.Są dość poreczne W domu mam boscha tez daje rade ale jak bym mial wybierac to metabo
|
|
|
|
|
Jak wkrętarki to 18V, wart uwagi jest Ryobi.
Nie wiem jaka jest wytrzymałość tej marki w kolorze żółtym. Narzędzia w kolorze ciemno-niebieskim, są bardzo wytrzymałe i zdają egzamin przy ciężkich pracach. http://cdn9.(...)7ea5.jpg Z wiertarek polecam Hitachi,w pełni profesionalny sprzęt. |
|
|
|
|
CYTAT Jak wkrętarki to 18V, wart uwagi jest Ryobi. Zapewne wart jest uwagi sprzęt za 90 zł. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT do tego usługa serwisowa. Jaka usługa serwisowa ? Na gwarancji to i tak nie oni robią - tylko wysyłają. A po - przecież nikt nie będzie u nich chyba tego naprawiać Co racja to racja, muszę przyznać... Robia na miejscu, sa autoryzowanym serwisem tych dwoch marek, wiem bo kupowalem u nich na budowe bardzo duzo sprzetu, naprawiali, przeczyszczali na miejscu |
|