|
|
|
Zwracamy się z prośbą do mieszkańców stalowej woli o pomoc na sprowadzenie zwłok zmarłej w Wielkiej Brytanii naszej mieszkanki Beaty lat 26. .Rodzina i przyjaciele nie są w stanie uzbierać tak dużej kwoty .Prosimy Drodzy Mieszkańcy o drobne wpłaty aby ciało zmarłej mogło spocząć w Stalowej żeby rodzina i przyjaciele mogli godnie ją pożegnać .Wpłaty prosimy dokonać na numer konta**
89 2490 0005 0000 4000 2013 9519 Alior Bank SA Krzysztof Wala tel.: +48 695 916 657 każdy grosz się liczy DZIĘKUJEMY numer poprawiony, za utrudnienia przepraszam - ifg Agnes |
|
|
|
|
Agnes |
|
|
|
|
Imie i nazwisko niech poda osoba z pierwszego postu,
Tutaj troche info na temat - http://www.expre(...)aunched/ |
|
|
|
|
CYTAT Zwracamy się z prośbą do mieszkańców stalowej woli o pomoc na sprowadzenie zwłok zmarłej w Wielkiej Brytanii naszej mieszkanki Beaty lat 26. .Rodzina i przyjaciele nie są w stanie uzbierać tak dużej kwoty .Prosimy Drodzy Mieszkańcy o drobne wpłaty aby ciało zmarłej mogło spocząć w Stalowej żeby rodzina i przyjaciele mogli godnie ją pożegnać .Wpłaty prosimy dokonać na numer konta**89.2490.0005.0000.4000.XXXX.XXXX każdy grosz się liczy DZIĘKUJEMY Kazdy kto znał Beate wie ze nie zyje ale lepeij bedzie jak podacie dane osoby której numer konta jest podany bedzie to wiarygodniejsze ZE PIENIĄZKI ZBIERANE SA DOKŁADNIE NA TEN CEL!!! Wyrazy współczucia dla całej jej rodziny!!! |
|
|
|
|
Tutaj o tym piszą http://www.thepo(...)czk.html
|
|
|
|
|
I co z tego, że piszą ja też mogłam przeczytać artykuł i napisać "apel..." i podać swój nr konta! mało wam, że tyle ludzi macie naiwnych i łapią się na wnuczka"? niech idą do władz miasta o pomoc.
http://www.echod(...)20518858 jakos nie ma ani słowa, że potrzebna jest pomoc a nawet rodzina nie odbiera tel! więc cos tu jest nie tak, inaczej by nawet na łamach gazety prosili o pomoc było by przynajmniej pewne, że jej potrzebują! |
|
|
|
|
http://www.emito.net/wiadomosci/wielka_brytania/para_polakow_aresztowana_po_smierci_kobiety_1166605.html
AZ SIE W GLOWIE NIE MIESCI JAK MOZNA SIE DOPYTYWAC CZY KTOS NIE CHCE WYLUDZIC NAPRAWDE POTRZEBNE SA PIENIADZE NA SPROWADZENIE ZWLOK DZIEWCZYNY ABY JA POCHOWAC W POLSCE LICZY SIE KAZDY GROSZ PRZY TAKIEJ TRAGEDII NIKT BY NIE PISAL ZEBY KOGOS NACIAGNAC |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT [cytat] PRZY TAKIEJ TRAGEDII NIKT BY NIE PISAL ZEBY KOGOS NACIAGNAC Jesteś pewna? TAK JESTEM PEWNA NAWET TERAZ SPRAWDZALAM DLA PEWNOSCI KONTO PODANE NA FACEBOOKU NA KTORYCH JEST PODANA INFORMACJA DLA ZNAJOMYCH I U WIARYGODNYCH OSOB CZYLI BLISKICH ZMARLEJ [/cytat Angela pomogłem kiedyś w dwóch sprawach i obydwie w sądzie się skońćzył więc nie bądź taka pewna uczciwości ludzi jezeli chcesz sprawdzic pewnosc moge ci napisac jak poniewaz sama przed napisaniem postu sprawdzilam kilka krotnie czy konto jest prawidlowe czy ktos nie chce oszukac przy takiej tragedii liczy sie pomoc i jedynie rodzina prosi o kazdy przykladowy grosik poniewaz przywiezienie ciala z angli jest strasznie drogie |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT PRZY TAKIEJ TRAGEDII NIKT BY NIE PISAL ZEBY KOGOS NACIAGNAC Jesteś pewna? TAK JESTEM PEWNA NAWET TERAZ SPRAWDZALAM DLA PEWNOSCI KONTO PODANE NA FACEBOOKU NA KTORYCH JEST PODANA INFORMACJA DLA ZNAJOMYCH I U WIARYGODNYCH OSOB CZYLI BLISKICH ZMARLEJ no tak fejsbuk prawdę ci powie...ale ty jesteś naiwna tu masz przykład ze sprowadzeniem z Hoszpanii: "Ostatecznie koszty jakie poniosłam: przelot w jedną stronę do Hiszpanii 1200 zł, powrót samochodem zmarłego - cena paliwa, 2200 EU zakład pogrzebowy 50 EU Ambasada (swoją drogą ten kwit z ambasady nie był nam do niczego potrzebny, ale w razie jakiejś kontroli po drodze do Polski mogłyby być kłopoty) hostel za 3 noce 150 EU. Razem jakieś 12 tysięcy złotych. " więc bez przesady, że takie wielkie koszty niech rodzinka się zrzuca a nie szukają jeleni!! |
|
|
|
|
CYTAT Razem jakieś 12 tysięcy złotych. \" więc bez przesady, że takie wielkie koszty niech rodzinka się zrzuca a nie szukają jeleni!! Te 28 w Twoim nicku to odzwierciedlenie Twoich lat ??? Może lepiej niech ktoś z rodziny, znajomych poda dokładne dane osobowe aby nie padały takie nieprzemyślane pytania. |
|
|
|
|
CYTAT więc bez przesady, że takie wielkie koszty niech rodzinka się zrzuca a nie szukają jeleni!! trochę mocne słowa nie uważasz? a jak to prawda i rzeczywiście konto należy do członka rodziny,do ojca lub do matki i proszą obcych ludzi,których w ogóle nie znają o pomoc? Nie byłoby Ci głupio? Nie pomyślałaś o tym? |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT [cytat] PRZY TAKIEJ TRAGEDII NIKT BY NIE PISAL ZEBY KOGOS NACIAGNAC Jesteś pewna? TAK JESTEM PEWNA NAWET TERAZ SPRAWDZALAM DLA PEWNOSCI KONTO PODANE NA FACEBOOKU NA KTORYCH JEST PODANA INFORMACJA DLA ZNAJOMYCH I U WIARYGODNYCH OSOB CZYLI BLISKICH ZMARLEJ no tak fejsbuk prawdę ci powie...ale ty jesteś naiwna NAIWNA NIE JESTEM PO DRUGIE ZNAM SP.BEATE A POZATYM NIE JEST NA MIEJSCU SIE TU SPIERAC W OBLICZU TRAGEDII JAKA RODZINA PRZEZYWA A W SZCZEGOLNOSCI SYNEK NIE ZNASZ WIEC NIE OCENIEJ RODZINA NIE JEST W STANIE OPLACIC SCIAGNIECIE ZWLOK DO POLSKI WCALE NIE MOSISZ POMAGAC JAK CI NIE PASUJE WAZNE ZE SA OSOBY KTORE POMOGA |
|
|
|
|
I po co tak krzyczysz, kobito?
Wstrząśnięta, niezmieszana... |
|
|
|
|
nie ma o co się spierać, prawda jest taka, że w dzisiejszym świecie nie można nikomu zaufać
ja jestem w stanie wspomóc rodzinę, ale jak będę miała więcej danych, bo takiego posta jak ten pierwszy to każdy mógł napisać - to chyba normalne, że się podaje dane właściciela konta przynajmniej, nie rozumiem oburzenia ... |
|
|
|
|
Szanowna Koleżanko,
Nikt absolutnie nie kwestionuje tragedii, która się wydarzyła. Jest to informacja przykra dla każdego mieszkańca Stalowej Woli, bardziej przykra niż Wycieczka do Smoleńska (przynajmniej dla mnie). Nie mamy zamiaru negować wsparcia, pomocy ludzi, którzy chcą pomóc. W obliczu 21. wieku, czyli chamstwa, kurestwa i złodziejstwa prosimy jednak o pewne dane, które pozwolą nam, potencjalnym sponsorom, na odrobinę zaufania. Myślę, że w obliczu tragedii, która się wydarzyła, nie jeden mieszkaniec chętnie udzieliłby wsparcia materialnego. Owszem, koszty transportu nie są drastycznie wysokie, ale zdajemy sobie sprawę, że dla nie jednego obywatela tego miasta są powalające. Uważam, że takie dane jak nazwisko proszącego o pomoc są w tym przypadku informacją obligatoryjną. Jeżeli tu, na forum podasz swoje dane oraz adres i pokrewieństwo ze Zmarłą - ja publicznie deklaruję pomoc finansową, którą wręczę rodzinie zmarłej osobiście. |
|
|
|
|
CYTAT TAK JESTEM PEWNA NAWET TERAZ SPRAWDZALAM DLA PEWNOSCI KONTO PODANE NA FACEBOOKU NA KTORYCH JEST PODANA INFORMACJA DLA ZNAJOMYCH I U WIARYGODNYCH OSOB CZYLI BLISKICH ZMARLEJ Ale co sprawdzałaś? Czy cyferki z numeru konta podanego tutaj zgadzają się z tymi, które piszesz na facebook-u?? Nie mówię, że rodzina tej pomocy nie potrzebuje, ale dlaczego oni sami o nią nie proszą?? Wszystkie wpisy z prośbą o wpłaty na konto są od koleżanki zmarłej czyli od ciebie Angeliko.
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to miło wspominać :) |
|
|
|
|
CYTAT Nie mówię, że rodzina tej pomocy nie potrzebuje, ale dlaczego oni sami o nią nie proszą?? Wszystkie wpisy z prośbą o wpłaty na konto są od koleżanki zmarłej czyli od ciebie Angeliko. To samo mnie zastanawia... I czy tak trudno jest podać dane?? Jeśli ktoś chce żerować na czyjejś śmierci jest świnią w ludzkiej skórze (nie obrażając świń). Wstrząśnięta, niezmieszana... |
|
|
|
|
Sam byłbym w stanie trochę pomóc lecz jak koledzy i koleżanki wyżej piszący, więcej danych osobowych bym prosił, jeśli ktoś robi to w tym celu o jakim pisze to nie ma żadnego problemu w podaniu danych osobowych.
Nie ma nic dobrego w wojnie, z wyjątkiem jej końca - Abraham Lincoln. |
|
|
|
|
Boshe ludziska nie rozumiem po co te zbędne komentarze,jeżeli macie ochotę pomóżcie wpłacając kilka złoty lub kilkanaście nikt nie prosi was o grube miliony no chyba ze kogoś stać i ma taka wole proszę bardzo może i taka sumę wpłacić.A co do rodziny to pewnie nie maj czasu patrzec na komentarze i dopisywać tu imion i nazwis tylko zajmują się innymi sprawami związanymi ze sprowadzeniem zwłok .a DO PRZELEWU Nie SA POTRZEBNE KONKRETNE DANE WYSTARCZY WPISAĆ
W TYTLE PRZELEW NA SPROWADZENIE ZWŁOK BEATY HAUSNER i to wystarczy a jak będziecie gdybać czy to prawdziwy uczciwy członek rodziny zbiera pieniążki to sprawa się przedłuża nie potrzebnie,bo pieniążki są PILNIE POTRZEBNE ŻEBY MOŻNA BYŁO SPROWADZIĆ CIAŁO W JAK NAJSZYBSZYM CZASIE I GODNIE POCHOWAĆ NASZA RODACZKĘ I KOLEŻANKĘ KTÓRA ZGINEŁA W TAK OKRUTNY SPOSÓB;( [*] SPOCZYWAJ W POKOJU. |
|
|
|
|
CYTAT Boshe ludziska nie rozumiem I tu jest pies pogrzebany i przyczyna tego, że nikt nic nie wpłaci... a mógłby, gdyby tylko poświęcono parę minut i napisano porządny apel. Zamiast klepać na forum, udać się, bądź napisać do redakcji SM, zapewne nie byłoby problemu, aby dodano na stronie głównej news'a z informacją o akcji, ktoś z SM sprawdziłby prawdziwość danych i wtedy coś by to dało. Piszesz, że rodzina nie ma czasu uzupełnić danych. Mieli jednak czas napisać bezużytecznego posta i stracić kilka minut? Nie widzę logiki. Współczuję tragedii. W szczególności żal mi dziecka :( |
|
|
|
|
O to chodzi, żeby faktcyznie wspomóc potzrebujących a nie jakiegoś naciągacza !
|
|
Dołączył: 29 Gru 2006r. Skąd: Stalowa Wola/Gdańsk Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Może i jestem ograniczony, ale nie rozumiem dyskusji. Tak jak przy przekazywaniu 1% trzeba wiedzieć komu się je przekazuje tak i tutaj nie widzę problemu z danymi osoby pragnącej (w imieniu rodziny) pomóc. Wiadomo co się stało, pisała o tym prasa, a zatem nie jest to żadną tajemnicą, a pozwala zweryfikować szczere intencje. Alcia pisze "Boshe ludziska nie rozumiem po co te zbędne komentarze", ale Polacy szukają okazji łatwego zarobku właśnie przy takich tragediach innych ludzi. Znani jesteśmy z tego i wcale nie zdziwił bym się jakby właśnie tu coś takiego miało miejsce. Po poście alci widzę, że to młoda osoba (Boshe to imię czyjeś? czy odwołanie do Boga. Jeżeli do Boga to trzeba było pilniej się uczyć na polskim. Powinno być Boże) i nie do końca zdaje sobie sprawę jak podli mogą być ludzie.
Krótka i treściwa informacja: dla kogo ile kto zbiera pieniądze (właściciel konta) i zamyka się usta niedowiarkom. Proste i skuteczne, bo teraz zamiast zbierać pieniądze i sprowadzić Beatę do Polski, miele się jałową dyskusję. Maciej =========================================== Gdy nie mamy, co kochamy, to kochamy to, co mamy :) |
|
|
|
|
Tu są dane z tego konta. >>>>>>>>>>>>>>**Zbieramy pięniążki na przywiezienie ciała Beatki z Angli do PoLski . Pisze do wszystkich znajomych którzy znali Betke Hausner ( Wala) prosimy o pomoc ! Pieniążki można wpłacać numer konta
89.2490.0005.0000.4000.2013.9519 Alior BANK każdy grosz się liczy DZIĘKUJEMY ! Pieniązki sa wplacane na konto KRZYSZTOW WALA (mąż Betaki ) to nie jest zadne wyłudzenie pięniążkow to jest TRAGEDIA kto chce sie z kontaktowac prosze dzwonic +48695916657 DZIĘKUJEMY ! |
|
|
|
|
Hmm... Krzysztow czy może raczej Krzysztof , coś mi tu śmierdzi
|
|
|
|
|
Jak Ci śmierdzi to się umyj a nie dajesz bezsensowne komentarze.Fakt jest taki że potrzebna jest pomoc nie każdy myśli w takim momencie o każdym szczególe i nie każdy ma doswiadczenie w pisaniu tego typu apelów.Literówki błedy ortograficzne nie są tu najważniejsze a treść tego co zostało nam przekazane.Tak więc dane jak już widać są dodane do kogo należy konto na co potrzebne są pieniądze i jak można pomóc jest więc zajmijmy się tym co trzeba a nie chamstewem w takim momencie.Oby nikomu nie przytrafiła się taka tragedia tego Wam życzę.
|
|
|
|
|
Przepraszam, że zadam to pytanie, nie mam tu nic innego na celu niż zaspokojenie mojej ciekawości.
Zmarła samotnie wychowywała dziecko (?). Jeżeli tak, to czemu pieniądze mają być przelane na konto jej męża? Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|