|
|
|
mama wade -2, nieznosze chodzić w okularach dlatego chciałam sobie dobrać soczewki. Dzwoniłam po okulistach i ceny sa różne np. 50zł na staszica, 80zł na hutniczej, nie wiem od czego to jest uzależnione. Może ktoś może polecić jakiegoś okuliste, który jest w miare rzetelny? Może ktoś u jakiegoś dobierał soczewki i od razu orientuje sie ile taka wizyta u niego kosztuje??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mam jeszcze jedno pytanie, jesli znalazłaby się osoba, która dobierała soczewki. Czy jeśli pójde na wizyte, zapłace te 50-80zł to okulista da mi jakieś próbne soczewki w ramach tej wizyty, czy tylko nauczy zakładać na jakiś swoich,które mu się oddaje a jak będę chciała to już oddzielnie bede musiała u niego zakupić? Oczywiscie nie chodzi mi o całe opakowanie, tylko o 1 pare...
|
|
|
|
|
"da mi jakieś próbne soczewki w ramach tej wizyty, czy tylko nauczy zakładać na jakiś swoich,które mu się oddaje a jak będę chciała to już oddzielnie bede musiała u niego zakupić?"
nie wiem czy to był żart ale dobre to było;) sądzisz, że okulista ma PRÓBNE soczewki i daje je zakładać każdej osobie na wizycie?! no sory ale ja bym nie chciala zakładać soczewek po kimś... jak pisałam już kiedyś u Piłata wizyta kosztuje 5 dych, pokazuje jak się zakłada, zdejmuje i pielęgnuje te soczewki, sprzedaje jedną parę w ramach wizyty za 4 dychy i płyn do tego za 2 dychy. Byłam rok temu więc ceny się mogły zmienić. |
|
|
|
|
U Piłata 3 miesiace temu dobierałam swoje pierwsze soczewki - wizyta ponad godzinę trwała ale ma właśnei takie próbne soczewki, po to abyś nei musiała właśnie tych 40 zł dodatkowo płacić tylko możesz na tych próbnych popróbować czy wogóle dasz rade założyć i ściągnąć.
Ale doradzę Ci inne miejsce - tutaj koło kina ballady jest w takim domku Pani okulistka (zapomniałam nazwiska) i optyk. Za 40 zł masz wizyte i soczewki na miesiac. Także o połowe taniej. Na wizycie kontrolnej po miesiacu koleżanka znów zapłaciła z wizytą i soczewkami 40 zł - a dodam że ma astygmatyzm więc soczewki są droższe od tych zwykłych więc w zasadzie zapłaciła tylko za prywatną wizytę lub jak kto woli tylko za soczewki. POLECAM. |
|