|
|
|
WITAM, OSTATNIO ZACZEŁAM ZBIERAC STARE MONETY, JESLI MACIE JAKIES NIE POTRZEBNE ,,, PRZYJMNE !
prosze pisac na justys_p_(at)_poczta.fm //moderowano tytuł - nie pisz z capsem to raz a dwa zamykam temat bo Twój post nadaje się do działu ogłoszeń drobnych - anulka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A ja zbieram nowe papierowe,najlepiej od pięćdziesiątki w górę.
YuastinoP stare monety, gwoli ściśłości mogą w przyszłosci być nieco grosza warte, więc nie sądzę, aby ktoś Ci je ofiarował,bo zaczęłaś akurat zbierać,co skutecznie podkreśliłaś Capslockiem |
|
|
|
|
Zalezy jak stare zajrzyj do katalogu monet to zobaczysz jakie sa ceny.
|
|
|
|
|
z całym szacunkiem ale zbieranie monet to nie zrzuta ogólnonarodowa,myślę że polega to na czymś zupełnie innym .na początek upewnij się że to cię pasjonuje,inaczej nie ma sensu.
|
|
Dołączył: 26 Kwie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
I ja przyjmnę stare monety, zacząłem parać się numizmatyką odkąd znalazłem dwie kopiejki w nocniku po dziadku. Lekko przybrudzone były, i aromat niezachęcający. Ale tłumaczę sobie że ząb upływającego czasu je naruszył. Nie przyjmuję do wiadomości, że dziadek mógłby je ukryć w żołądku, w obawie przed faszystowską grabieżą. Mam w swojej kolekcji jeszcze inne monety. Głównie wyjmowane z kratek służących wtcieraniu butów przed sklepem. Takie młodzieńcze hobby, za czasów PRL. Wszystkie je trzymam w ukrytym za lustrem sejfie, dla bezpieczeństwa zapomniałem szyfru.
Więc możecie mi skoczyć złodziejaszki |
|