Dołączył: 26 Kwie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
SM przestałem liczyć ile razy prosiłem Cię abyć podpisywał się pod moderowaniem. I kur..a jak grochem o ścianę.
A wracając do tematu powtórzę, że w STW miałem przyjemność bycia obsługiwanym w zakładzie wulkanizacyjnym gdzie: pracownik kluczem odpowiednim (widziałem jak ustawiał moment) dokręcił koła, zasugerował wymianę zaworów, na co przystałem. Natomiast felgi i piasty były czyszczone przeze mnie osobiście, wcześniej. Gdzieś na forum pisałem ile mnie to kosztowało. A Powiem że niemało. Czy było warto?? W innym miejscu zapłaciłbym o połowę mniej. I tak zrobię następnym razem. Ukontentowany z faktu że nawet w tym nudnym jak piz.. mieście można? głąbowi tygryskowi nie powiem gdzie to. Niech zapierdala do Lublina |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jeju jeju czarodzieju ;] posty znikaja aaaaaaaaa aaaaaa ;]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
CYTAT ziom to napraw wreszcie wyszukiwarke :] brawa dla tego Pana ! Pan Zarząd wytyka innym partactwo, a o swoje się potknie wybijając zęby i nie zauważy. |
|
|
|
|
different - to daj na PW dane Skorzystam na pewno.
different - widzisz i to jest podłe, kiedy coś co powinno być standardem jest jedynie u wybranych i jak sam piszesz kosztuje krocie. A to nie jest nic nadzwyczajnego. W lublinie jak pisał tygrysek taka usługa kosztuje 70 zł. Dlatego trzeba piętnować takie zachowania. By stało się to standardem. Dla dobra każdego z nas. By nawet Ci nie świadomi mieli taką usługę, bo im się po prostu należy. Każdy kto wymienia koła MA obowiązek ją zaoferować. |
|
|
|
|
CYTAT Robi ktoś profesjonalnie ? Proszę o info. Załapie się na darmową reklamę, ale przetrzepię ostro. Bosh-Servis świadczy profesjonalne usługi,chłopcy wygrali niejeden konkurs,ma autoryzację,podniesiesz rękę na reklamodawcę?? ps.aby uniknąć nieporozumień-jestem z konkurencji |
|
|
|
|
Bosch już miał reklamę Nie uświadczysz tam dokręcenia koła (zresztą nie tylko koła) bez użycia klucza dynamometrycznego, a obecne technologie jakie mają wymagają utrzymania odpowiedniej temperatury w pomieszczeniu. Dokładności przy tym co robią sięgają mikrometrów.
Klucze dynamometryczne jakie mają do kilku miejscu po przecinku "dokręcają". Dlaczego ? A no dlatego, że tak zaleca Bosch ... taka jest technologia. Szybko by się pożegnali z autoryzacją nie stosując tego klucza dynamometrycznego ... Niestety szkoda, że nie zajmują się wulkanizacją. Wielokrotnie było pisane na forum, że to ostoja profesjonalizmu. Ale z oczywistego faktu nie wypowiadam się - bo jak zauważyłaś nie powinienem. Ale o czym tu pisać ? Tutaj jakieś mikrometry, setne Nm - kto to zrozumie, jeśli nie możemy przebrnąć przez dziesiątki Nm. |
|
|
|
|
SM dziwne żeby młotkiem i przecinakiem napierdalali w te wstryski.
Absurdalne porównanie ich profesji do wulkanizacji. Sufit Ci się na głowę zawalił? |
|
|
|
|
To po ch**j smęcisz farmazony,że w zapiździu sami partacze!!!
Rozmawialiśmy nie tylko o wulkanizacji,lecz ogólnie o zakładach mechaniki pojazdowej. |
|
|
|
|
CYTAT SM dziwne żeby młotkiem i przecinakiem napierdalali w te wstryski. Jakie dziwne ... Bo to jedni tak robią i na menzurkach sprawdzają I nazywają się "panowie mechanicy". A no znaleźć ich można właśnie "za stodołą 200m w lewo", nazywa się p. Heniek i tel do niego 601...109 . |
|
|
|
|
nonsens - robita logi statyczne i dynamiczne do VAG`a ?
|
|
|
|
|
Different, tu nie miejsce na reklamę
Jeśli masz auto innej marki niż Audi,VW,Skoda czy Seat-jedź do Bosch-a. |
|
|
|
|
Wszystkie drogi prowadzą do B...
|
|
|
|
|
widzisz nawet nie usłyszałes pytania a juź się wystraszyłeś , nie miałem nic strasznego na myśli, w dodadku usuwasz posty, i uważasz że profesionalnie podchodzisz do swoich obowiązków? ale skoro rozmawiasz z tygryskiem to wszystko tłumaczy...
|
|
|
|
|
Oczywiście, że usuwam, bo staram się trzymać dyskusję w jakichś ramach. A Ty zamiast klepać idiotyczne wpisy może byś zadał skoro tak Ci na nim zależy ? Jak nie ja to może ktoś inny odpowie ?
A jeśli nie ma to związku z tematem to licz się z tym, że poleci jak i inne posty. Zresztą, jeśli to pytanie stricte do mnie to raczej PW niż forum ... |
|
|
|
|
CYTAT Wszystkie drogi prowadzą do B... ..albo na Br... Dyskusja moja zakończona.Przypomniał mi sie czyjś cytat w sygnaturce,tu na forum... "nie rozmawiaj z idiotą, bo Cię sprowadzi do swojego poziomu..", czy jakoś tak...więc znajdź sobie kolejnego rozmówcę. Rada na przyszłość-zamiast ferować wyroki, nie zaczerpnąwszy wiedzy z pierwszej ręki nt.konkretnego zakładu,fachowości,czy uczciwości -radzę powstrzymać się od obrzucania błotem wszystkich,którzy nie wykupili reklamy na tym marnym łez padole SM-szerokości na Lublin życzę. |
|
|
|
|
do SM to jezdzij do serwisow tam gdzie ci tak dokreca te sruby i po problemie a ludzie niech jezdza tam gdzie uwazaja ze beda dobrze obsluzeni i bedzie dobrze usluga zrobiona i chyba tyle na ten temat a moze SM z tygryskiem otworzy nam warsztat na miare 100-lecia i wtedy wszyscy bedziemy usatysfakcjinowani oczywiscie bedziecie robic za rozsadne pieniadze tak jak ten pan Heniek zza stodoly
czasami tu bywam |
|
|
|
|
different i nonsenszapraszam na browarki
|
|
|
|
|
CYTAT different i nonsenszapraszam na browarki jeśli trójkąt to tylko w konfiguracji KKM |
|
|
|
|
CYTAT jeśli trójkąt to tylko w konfiguracji KKM Robotyka???Ruch ciała sztywnego w przestrzeni euklidesowej? () Kto będzie ten sztywny???Chyba wiem... Different, Ty tygrysie Egos ,a wiec wypijmy za tych,którzy w trasie |
|
|
|
|
Opony wymienione w Lublinie. Sen o prawdziwym mechaniku się spełnił. Zmiana wykonana profesjonalnie, przez ludzi ROZUMIEJĄCYCH wykonywane czynności i zachodzące przy tym procesy.
Co jest na drzwiach serwisu ? Tabelka - lista najpopularniejszych samochodów i podane wartości momentu dokręcania ! Wszak to jest absolutna podstawa. - dokładne oczyszczenie felgi, piasty, zarówno pow. stycznych, jak i miejsc po starych ciężarkach, nie tylko odklejenie starych ! Dokładne wyczyszczenie. Pow. styczna - zarówno piasta jak i felga wyczyszczone mechanicznie obrotową szczotką druciana. Dokładnie. - oczyszczona również powierzchnia felgi styczna z oponą, nałożenie pasty, która uszczelnia i ułatwia montaż/demontaż oszczędzając przy tym oponę - nałożony smar miedziowy - śruby po odkręceniu nie lądują na podłodze. Odłożone do pojemnika, co gwarantuje niezanieczyszczenie gwintu ! - dokręcenie wykonanie zgodnie ze sztuką. Wkręcenie ręczne, dokręcenie kluczem dynamometrycznym. Zanim fachowiec dokręcił - spojrzał na tabelkę. Ustawił odpowiednią wartość na kluczu. - itp. itd. Do tego miła obsługa. Umówienie się na konkretną godzinę. Kontakt mailowy doskonały. Warsztat (tak, prawdziwy warsztat !), choć na pierwszy rzut okna nie wydaje się odróżniać od innych - oferuje prawdziwą usługę, A to wszystko w cenie 70 zł (ciężarki klejone i felgi alu) ! Warto zaznaczyć, że przy ciężarkach nabijanych - używane są JEDYNIE nowe ! Nie ma nabijania śmieci na ranty. Koszt wymiany opon przy felgach stalowych to 45 zł. Da się ? DA SIĘ ! Nie wstyd Wam lokalni PARTACZE !? Niechluje ?! Podaję adres: LUBLIN ul. KUNICKIEGO 185 Kilka zdjęć dla niedowiarków, że MOŻNA, że tak się robi ! Prawidłowo podłożony podnośnik (w miejsca przewidziane przez producenta. Piasta po oczyszczeniu pryśnięta smarem, śrubki w pudełeczku. Klucz dynamometryczny. Ustawiany każdorazowo ! Tabelka na drzwiach serwisu. Najczęściej występujące modele. Dwie kolumny - felgi stalowe i alu. Oczyszczona mechanicznie piasta i pryśnięta smarem miedziowym ' W serwisie nie ma żadnych cudów. Naprawdę. Zwykłe narzędzia. Ale za to są tam FACHOWCY, rozumiejący wykonywane czynności i zachodzące przy tym procesy. Wiedzą co robią. Robią to dokładnie i z wielką (NIESPOTYKANĄ !) klasą. Da się ? DA SIĘ ! Nie wstyd Wam lokalni PARTACZE !? Niechluje ?! Na marginesie, z zestawienia kilku samochodów widać, że moment dokręcania różni się o 50 Nm - to jest 37% wartości dla peugeota 306. P.S. grubości tarcz są na granicy i są przeznaczone do wymiany. |
|
|
|
|
Tak mi się skojarzyło po przeczytaniu dyskusji:
|
|
|
|
|
CYTAT Prawidłowo podłożony podnośnik (w miejsca przewidziane przez producenta. |
|
|
|
|
CYTAT powinien byc zamocowany za elemet nosny zawieszenia Absolutnie ! Nie wolo podkładać podnośników w inne miejsca niż przewidział producent. Podnoszenie za zawieszenie jest NIEDOZWOLONE i jest zabronione w inst. serwisowych (mówię na przykładzie Renault, mogę potem zacytować stosowne fragmenty). Jest kilka odstępstw, gdzie podnosi się w innych miejscach niż punkty podparcia fabrycznego podnosnika - ale to dyskusja na osobny wątek Jest cały rozdział "podnoszenie pojazdu". Partaczunie podkładają bardzo często pod zawieszenie - bo tak im wygodnie. Podłożą sobie jeden z przodu pod sanki i mają cały przód w górze. Tak nie wolno robić. Podobnie z tylną belką (o ile występuje). Zabronione jest jej używanie jako punktu podparcia pod podnośnik. EDIT:
Opublikowano na prawie cytatu; Źródło Renault |
|
|
|
|
tego szpraja miedziowego to od czapy nawalili.
powinni tylko na wypust piasty styczny z otworem centrującym felgi. sprawdziłeś w jakich warunkach klucz dyno przechowują? czy certyfikat ma? może już nie trzyma ustawień? szanowny tfuu "zarząd" skomentuje? |
|
|
|
|
nie no draznia mnie tacy,.rcd,sm, tygryski-moim zdamniem to jeden i ten sam-oczyta sie taki jakis smutów na necie a pozniej kozaczy na forach,a najlepszy był pewien nauczyciel wymieniałem mu pompe elektryczną od wspomagania w astrze i kutas potrafił z lupą jezdzic po bezpiecznikach czy napewno wszystko gra-to to juz jest naprawde przesada-a co do tych peugeotów i renówek to fakt ze to auta specjalnej troski-a Ty Czekoladko jesli jestes kobietą to faktycznie masz "jaja"
|
|