|
|
|
wiem ze był juz gdzies ten temat ale prosze jeśli ktos wie kiedy jest spowiedz w kośclieel trójcy świętej w stalowej woli prosze o szybka odpoiwedz dziękujei prosze bez głupich tekstów typu- ja cię wyspowiadam itp
mamy taka piękną twarz,za woalem gęsto tkanym z kłamstw ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Praktyka spowiadania się z grzechów kapłanowi, który decyduje o ich odpuszczeniu. Jest to średniowieczny wymysł Kościoła,zdogmatyzowany dopiero na IV soborze laterańskim w 1215 r., i nie ma nic wspólnego z nauką Chrystusa. Jezus uczył bowiem, że wszyscy mamy sobie nawzajem wyznawać i odpuszczać przewinienia, a dopiero wtedy odpuści je Bóg (Mt 6. 12, 14–15; Łk 17. 3–4; 1 J 1. 9). Tak więc nigdzie w Biblii nie czytamy o obowiązku spowiedzi przed urzędnikiem Kościoła.Czytamy natomiast, aby „wyznawać grzechy jedni drugim” (Jk 5. 16) i wzajemnie je sobie odpuszczać, „jak i nam Bóg odpuścił w Chrystusie” (Ef 4. 32).
Zresztą, to Twoja sprawa klepanie do ucha swoich grzechów staremu kawalerowi... i..podniecanie go... |
|
|
|
|
toco niech zna moje zboczone mysli tez człowiek hehehe
|
|
|
|
Z tego co wiem to jest msza na 6.00 i 7.00. Czasami tam zachodzę jeśli chce się wyspowiadać przed jakimś ważnym dla mnie świętem.
PS do "Anatol" nie chcesz nie chodź się spowiadać. Mi to pomaga. Ja w to wierzę i nie jest dla mnie aż tak ważne że Ty w to nie wierzysz. Żyjemy w wolnym kraju. |
|
|
|
|
dzięki ale mi chodzi o spowiedz ogólną;/ moze juz była a może jutro bedzie bo w kosciele MBKP jest jutro spowiedz
|
|
|
|
CYTAT toco niech zna moje zboczone mysli tez człowiek hehehe Kasia, czy zboczone myśli to grzech? Czy Wy katole macie takie myśli tylko przed narodzinami i śmiercią Dżizusa? I czy każda owieczka ma taki fetysz, aby świniom w czarnych sukienkach zwierzać się z ilości orgazmów? |
|
|
|
|
Lucky bo przestaniesz miec szczęscie jak sie spotkamy ... nie podnos mi ciśnienia i nie nazywaj mnie katolikiem hmm według kościoła to chyba grzech a ty nie znasz sie na żartach czy co? ;/ wez wyluzuj jak niewiesz o której spowiedz to spadaj stąd
|
|
|
|
Zupełnie Cię nie rozumiem. Nie czujesz się katolikiem - a czujesz wewnętrzną potrzebę opowiadać purpuratom o swoich przeżyciach. Zakładasz, że zboczone myśli według kościoła to grzech - a nie zastanawiasz się nad tym, że to właśnie Bóg dał nam życie wraz ze zdolnością do takich myśli. Dlatego też nazwałem Cię katolem
|
|
|
|
|
niewiem mam taką potrzebe dwa razy do roku : no conoto napiszesz mi czy jest jutro ta spowedz?jakie przeżycia coś ty se wmówił? przecież to żarty są -głupia odpowiedz na głupie pytanie ;/
|
|
|
|
Tylko 2 razy do roku masz potrzebę opowiadania innym o potrzebach, które masz 365 dni w roku? Nie wiem czy jest jutro spowiedź, nie interesuje mnie to za bardzo. Zabiłaś kogoś, okradłaś, zrobiłaś komuś krzywdę? Żałuj tego i obiecaj sobie, że się poprawisz. Konfesjonał nie jest do tego niezbędny.
|
|
|
|
Luki Luk ty oszuście matrymonialny myślisz ze nie wiem ze to ty jaja sobie robisz.
http://stalo(...)d=125925 http://stalo(...)d=125685 http://stalo(...)d=127875 http://stalo(...)d=127802 i wiele innych. |
|
|
|
|
|
uu za to ty widze masz cos na sumieniu nonono niezłe ziółko z ciebietak jesli juz cie to ciekawi mam potrzeba dwa razy do roku na święta bo Narodzenie Jezusa i Zmartwychwstanie nie było wymyslnoe przez jakis purpurantów czy cos tam jestem wierząca czy to zle chyba moja sprawa no nic poczekam może ktoś będzie wiedział o której spowiedz
|
|
|
|
Absolutnie możesz wierzyć w co chcesz. Zapewnia Ci to konstytucja RP. Chodzi o to, że narodziny czy też ukrzyżowanie to właśnie religia. A szeptanie czarnym przez kratkę o takich myślach jakie oni mają na codzień - wydaje się troszkę dalece idące od religii.
|
|
|
|
|
to doradz mi co mam zrobic wyspowiedac sie tobie? czy isc po roku niechodzenia do koscioła do komuni czy jak?bo jak ty to nazywasz "katole" żeby byc w pełni katolami musza chodzic do koscioła i przyjąć komunie niebronie ich ale wiesz ..
|
|
|
|
Oł maj fakin gad. Możesz iść do klechy, możesz walić z grzechami do mnie. Jak się wstydzisz publicznie - pisz na PW. Pokutę wyślę Ci smsem
|
|
|
|
|
dobra ale to niema nic wspólnego z założonych tematem dlaje niewiem czy jest ta spowiedz czy nie? a ta naszą pogawękę usuną nam chyba moderatorzy : )
|
|
|
|
Kasiu to jest numer telefonu do Parafii Trójcy Przenajświętszej 158422260 (specjalnie dla Ciebie go poszukałam!). Zadzwoń i zapytaj czy Cie jeszcze wyspowiadają. Powiedz, że na forum zadałaś to pytanie 5 razy w jednym temacie, ale nikt konkretnie nie jest w stanie Ci na nie odpowiedzieć! A przecież nie ma to jak zapytać u źródła
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to miło wspominać :) |
|
|
|
|
po co wychodzić z domu skorzystaj z http://www.ojcie(...)chy0.htm
|
|
|
|
|
Kaśka, jak nie jesteś katoliczką, to po kiej cholery chcesz się czarnemu spowiadać? żeby mmiał uciechę? Tobie ulży? Purpuranci powiadasz... no, no... A jaką masz pewność, że w ogóle był, żył, zmarł niejaki Jezus z Nazaretu? Wierzysz w Boga? Jeśli tak, to dlaczego obruszasz się za katola? Nie wierzysz - to jaki sens ma Twoja spowiedź?
http://www.stalowawola-michalici.pl/ Wystarczy chcieć. Wstrząśnięta, niezmieszana... |
|
|
|
|
o dzieki za numer zadzwonie nastepni sztywniacy nie znający sie na żartach phi ale za stronki dziękuję i za numer nie nwiedziałąm ze jest strona kościoła
|
|
|
|
Kaśka, żebyś Ty zawsze była taka wyluzowana jak Ci się wydaje...
Proszę bardzo. Służę pomocą. Wstrząśnięta, niezmieszana... |
|
|
|
|
To sobie Kaska pożartowałaś, alem się z rana uśmiała
w główkę się puknij. Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
|
|
puknęłam i jak ulżyło wam
|
|
|
|
CYTAT To sobie Kaska pożartowałaś, alem się z rana uśmiała w główkę się puknij. od kiegy 10 godzina to rano? chyba dla takich jak ty ahhahaha mamy taka piękną twarz,za woalem gęsto tkanym z kłamstw ... |
|
|
|
|
Kaska więc 10 godz. to co? Południe, popołudnie, a może już wieczór?
Aaa wiem, przedpołudnie... :] Wybacz, uśmiałam się przed południem. Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|