Dołączył: 17 Maja 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Witam, chciałabym się dowiedzieć czy robi lub robił ktoś z Was zestaw ćwiczeń "Aerobicznej 6 Weidera". chciałabym poznać opinie i może ktoś opisze rezultat, no i przede wszystkim czy ktoś dotarł do końca (czyli do 42 dnia)???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wytrzymałam tylko do 14 dnia :(
powód- lenistwo ale planuje zacząć haha |
|
|
|
|
18 dzień, powód: libacja :p
sprawdz to http://www.miesniebrzucha.pl/ Opinia: splają dużo kalorii, niestety wymagają sporego smozaparcia ze wzgędu na to iż trening staje się bardzo intensywny. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
no ja dziś mam dzień piąty, na razie chęci są no i zakwasy się pojawiły
zobaczymy jak będzie dalej, sama się zastanawiam czy wytrwam, oczywiście mam nadzieję że się uda kaśka - życzę powodzenia |
|
|
|
|
Uwazaj na bol plecow niektorzy maja z tym probolem podczas tych cwiczen.
Pozdrawiam i zycze wytrwalosci Krzysiek |
|
|
|
|
CYTAT Uwazaj na bol plecow niektorzy maja z tym probolem podczas tych cwiczen. Dzięki za ostrzeżenie, na razie z plecami nic się nie dzieje, i mam nadzieję że tak zostanie CYTAT Pozdrawiam i zycze wytrwalosci Krzysiek Dziękuję sama sobie też tego życzę |
|
|
|
|
po półtora lub dwóch tygodniach zaczynają sie schodki i wtedy większośc osób rezygnuje:p
Osobiście nie znam osoby, która wytrwała by do końca bo później jest na prawde ciężko;D Ale życze wytrwałości, sama chciała bym miec na tyle motywacji żeby znowu spróbowac i wytrwac nawet te 30 dni |
|
|
|
|
Więc jestem jedną z nielicznych osób, które jak coś zaczynają-kończą
Skończyłam A6W a efekt był naprawdę świetny. Lekko nie było, nie powiem, ale dałam radę.Swoje ćwiczenia kończyłam na wczasach Ja ćwiczyłam wieczorami,przy muzyce,w pogotowiu wykałaczki,gdyż potem jest ciężko już się doliczyć. Życzę powodzenia |
|
|
|
|
CYTAT Więc jestem jedną z nielicznych osób, które jak coś zaczynają-kończą moje gratulacje CYTAT Skończyłam A6W a efekt był naprawdę świetny. no i właśnie to mnie motywuje, bo słyszałam i przeczytałam dużo pozytywnych opinii i na początku myślałam,że to lekka przesada, ale sporo ludzi wypowiada się na plus dla a6w, dlatego postanowiłam spróbować. CYTAT Życzę powodzenia dziękuję |
|
|
|
|
nonsens możesz zdradzić coś więcej odnośnie tych efektów? np. stan skóry(czy jędrniejsza), rzeźba(czy przybyło mięśni a to raczej nie służy kobietom) tkanka tłuszczowa (czy ubyło o ile wcześniej coś było) ??
Znam jedną dziewczynę która wytrwała do końca ale to szczupła wysportowana osoba i efekt był prawie zerowy dlatego zawsze sceptycznie podchodziłam do A6W... |
|
|
|
|
Zobacz sobie ten filmik i sama ocen czy warto robić, zalezy tez co chcesz osiagnąć.
http://www.youtu(...)1fiUx1cs |
|
|
|
|
Ćwiczyłam 2 lata temu, ponieważ po ciaży zostało co nieco.
W moim przypadku przez 6 tygodni schudłam jakieś 4-5 kg (dokładnie nie pamiętam),bez jakiejś cudownej diety, brzuch zdecydowanie zrobił się mniejszy,skóra jedrniejsza Jeśli chodzi o "kaloryfer"-nie, nie miałam.Priorytetem dla mnie był powrót do stanu "sprzed", A6W pomogła. |
|
|
|
|
ja jestem po dwóch ciążach, mój brzuch nie jest najlepszy (z resztą większość kobiet po porodzie wie co mam na myśli), dlatego się zdecydowałam na ćwiczenia w takim samym celu jak nonsens, nie zależy mi na "kaloryferku", tylko na zmniejszeniu brzucha i jędrniejszej skórze.
|
|
|
|
|
POPROSTU, nie zastanawiaj się tylko ćwicz, efekty będą na 100%
Żadnych efektów nie przynosi jedynie "nic nierobienie". A6W powinno się powtarzać co jakiś czas, ja znalazłam alternatywę o wiele przyjemniejszą dla mnie,dlatego też powtórki z rozrywki nie robię |
|
|
|
|
ćwiczę, ćwiczę i czekam na efekty, a tym podzielę się za jakiś czas
|
|
|
|
|
Podobno A6W nie spala tkanki tłuszczowej, tylko wyrabia mięśnie. Ale chyba różnie to bywa.
Ja robiłam kilka dni temu i byłam na 18 dniu chyba i już mięśnie się zaczęły wyrabiać, ale teraz brak czasu. Jak dla mnie wysiłek nie jest największą przeszkodą tylko to, że te ćw. są po prostu nudne i nie chce się ;) Przed A6W, na "rozgrzewkę" ćwiczyłam w ten sposób http://www.miesniebrzucha.pl/ Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
|
|
moj maz robil to dwa razy ale nigdy nie prawidlowo bo za kazdym razem mial kilka dni przerwy. raz skonczyl na ktoryms tam dniu i za dwa dni kontynulowal dalej to nastepnego ranka nie mogl wstac z wyra. chyba dlatego nie wolno przestac bo organizm sie przyzwyczaja do stopniowego wiekszego wysilku. a tak dwa dni lenistwa a potem seria 12 dnia to chyba za duzo. on jest jedyna osoba ktora znam ktora zrobila ta 6 mimo ze kantowal. ale fakt rezultat byl. teraz ma efekt jojo ale znow bedzie zaczynal .
Z miłością jest jak z masłem, od czasu do czasu trochę chłodu utrzymuje ją w świeżości (M. Achard) |
|
|
|
|
CYTAT Podobno A6W nie spala tkanki tłuszczowej, tylko wyrabia mięśnie. Z tego co przeczytłem w necie, wynika że a6w nie jest najlepszym sposobem na spalanie tłuszczu. Jest ćwiczeniem nastawionym na rzeźbę mięśni brzucha (definicję). Nie buduje mięśni brzucha a jedynie je kształtuje. Dlatego że ćwiczy się codziennie i niema czasu na regenerację. Dodatkowo Jeśli celem jest szczupły i jędrny brzuch zalecane są inne + ćwiczenia areobowe(typowe spalacze: bieg, rower, pływanie, taniec) + odpowiednia dieta + ćwiczenia na mięśnie brzucha. Mam nadzieję że nie ostudziłem waszego entuzjazmu ;p socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
Z tego co przeczytałem ...
Z tego co ja zauważyłam jednak spala, ale nie będę się przecież spierała z teorią przeczytaną gdzieś na necie. PoprostuJa - jednak nie ćwicz,nic Ci to nie da, nie ma sensu,lepiej poleż przed TV ,zjedz chipsy i napij się browara Z resztą po co się ruszać i tak w piach |
|
|
|
|
Naturalnie że spala więcej niż siedzenie czy spacer.
Jak wiadomo kalorie spalane są w mięśniach. W treningu a6w pracuje tylko jedna grupa mięśniowa. Dlatego nie jest najlepszym sposobem na spalanie kalorii. Tenis, pływanie, bieganie zapewne są w stanie spalić duzo więcej, przy okazji kształtując i wzmacniając całe ciało. Ot co. Tłuszcz jest najpiewrw odkładny w okolice brzucha więc ćwicząc całe ciało pozbywamy się tłusczu z brzucha. W zasadzie nie ma czegoś takiego że gdzie ćwiczysz tam schudniesz. Jakoś nie widziałem jeszcze nikogo z szczupłym brzuchem a choć trochę grubawą resztą ciała socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
nonsens - na pewno coś spala, bo to w końcu jakiś wysiłek, ale głownym celem A6W nie jest spalanie tłuszczu tylko wyrabianie mieśni. Na samo spalenie tłuszczu są lepsze sposoby.
"nie będę się przecież spierała z teorią przeczytaną gdzieś na necie" - takie rzeczy piszą osoby, które również ćwiczyły i widzą jak to działa, więc to nie jest jakaś sucha teoria. Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
|
|
Spoko Madzik, nie kłócę się, nie wnikam,nic mi do tego.
Twierdzę,ze za***ste są efekty, ale to tylko moje skromne zdanie. Mieć rację to niewiele, nawet stary nieczynny zegar dwa razy na dobę ma rację. |
|
|
|
|
ja dotrwałam do 28 dnia. owszem spala i efekty widać już po 10 dniach, ale ćwiczenia należy na prawde wykonywac solidnie. u mnie po 28 dniach -3cm w pasie. dodatkowo mozesz poszukac w necie cwiczena na skosne brzucha, bo a6w dzialaja glownie proste.
|
|
|
|
|
czyżby się zaczynało tu robić ciut nerwowo?? tylko się zastanawiam po co
ja też przeczytałam trochę opinii na temat A6W, i opinie były różne, ale w większości było że oprócz wyrabiania mięśni obwód brzucha też maleje. więc i tak będę ćwiczyć Piąty dzień za mną CYTAT Jeśli celem jest szczupły i jędrny brzuch zalecane są inne + ćwiczenia areobowe(typowe spalacze: bieg, rower, pływanie, taniec) + odpowiednia dieta + ćwiczenia na mięśnie brzucha. jeśli chodzi o takie ćwiczenia to przy dwójce małych dzieci i 8 godzinach pracy dziennie, ciężko znaleźć czas... |
|
|
|
|
zwaracaj uwagę na żywienie jakość, ilość, systematyczność
3mam kciuki! Wpisz się tu kiedy skończysz (lub się poddasz) i zaopiniuj, proszę. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|