NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
1 2 3 4 »
List do Obywatela!, czyli kiedy wreszczie społeczeństwo polskie się obudzi i zorganizuje Wiosnę Ludów.
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 16 Lut 2012r. 12:13  
Obywatelu !

Czy zdajesz sobie sprawę, że w naszym ukochanym kraju, a zasranym państwie, jesteś regularnie robiony w wała? Na każdym kroku i w każdym obszarze.
Lecz skoncentrujmy się dziś na jednym wąziutkim aspekcie, bo nasycenie bezczelnego chamstwa, hipokryzji i oszustwa, osiągnęło właśnie swoje apogeum.

Oczywiście rozchodzi się o ustawę emerytalną.

Wsiadłem jak zwykle do samochodu i aby sobie podnieść różne poziomy, w tym, przede wszystkim agresji, zamiast łyknąć amfy, czy wciągnąć działeczkę koki, włączyłem TOK FM. Uch, jak to daje kopa… Prezentował się niejaki Borowski, polityk zawodowy i sejmowy wyjadacz i łgał i kręcił, jako, że mu pewnie ci agorowcy dobrze zapłacili. Referendum? To bzdura; to tak, jakby ludzi zapytać czy wolą być piękni i bogaci, czy biedni i brzydcy. Nie ma sensu. Bla, bla, bla. Po chwili już byłem nakręcony, jak ten czarny koleś z Formuły 1. A miałem już dobry podkład, bo był to chyba 50 głos, nie wiem czy durnego, czy tak cynicznego, nieważne, bowiem mającego nas za ciemne bydło, polityka. Głos ich wszystkich, tych samozwańczych półbogów od siedmiu boleści.

Obywatelu !

Policz sobie sam. Powiedzmy, że jesteś średniak, średniak statystyczny. Skończyłeś, no powiedzmy, nawet uniwersytety i w wieku 25 lat rozpoczynasz pracę i rzetelnie i przykładnie pracujesz 40 lat, by jak dotychczas mając lat 65 przejść na emeryturę i pożyć sobie jeszcze, gapiąc się w telewizor, albo nawet pieląc działkę, ostatnie 10 lat. Ukochane państwo, za te 40 lat znoju, wypłacać ci będzie, jak będzie szczodrobliwe, 1500 zł. Ciężko będzie, lecz nie zdechniesz.

A teraz popatrz. W dupie mamy te wszystkie ZUSy, KRUSy i inne złodziejskie kantory. Sami będziemy przez te 40 lat odkładać miesięcznie na przykład 300 zł. To chyba jest w dolnych granicach, ale co tam. Odkładamy więc na koncie, które też jest niewygórowanie oprocentowane, niech będzie 5%. I po 40 latach, prostego procentu składanego, uzbierałeś bracie 360 000 złotych.

Gdybyś już dalej nie korzystał z oprocentowania i żyłbyś te same głupie 10 lat, to byś sobie mógł wydawać 3600 zł miesięcznie.

Czujesz? Od złodzieja masz 1500, a nawet od najbardziej złodziejskiego banku 3600 zł.

Ale to jeszcze nie wszystko. Państwowy gangster okrada wszystkich jeszcze bardziej. Pracodawca za każdego z nas opłaca w przybliżeniu 60% ZUSu od każdej pensji. Powiedzmy zarabiasz skromne 3000 zł, to twój pracodawca oddaje złodziejowi jeszcze 1800 zł. I to jest składka emerytalna i składka zdrowotna. Nawet gdyby dzielono ja 50/50 to znaczy, że na emeryturę jest w twoim imieniu zabierane 900 zł miesięcznie, co daje po 40 latach 1 080000 zł. Fajnie co?

I te śliskie piskorze, ten cały Borowski, z hordą przydupaśnych ekspertów jęczą, że nie ma forsy; że trzeba skrócić zasłużony odpoczynek i zarżnąć bydło, jak już przestanie dawać mleko. Widzicie ten fałsz i obłudę? Tyle kradną, a forsy nie ma!

Nikt nigdy nie twierdził, że wybiera się polityków z racji wysokiego poziomu intelektu. Pies ich drapał. Ale k…a nie pozwolę, żeby ze mnie robili wała i idiotę. Tępota tych osobników, bo ciągle nie jestem pewny czy to czysta głupota, jest przerażająca.

Jakoś to wszystko lepiej, czy gorzej, kręciło się przez 50 lat. Aż consiglieri Rostowski przy słynnym Capo di tutti capi, tak się rozpędził, że nawet zaczął kraść ludziom już uzbierane emerytury. I zrobiła się potężna dziura. I tej dziury nie ma czym załatać. A ponieważ na złodzieju czapka gore, to krzyczą w niebogłosy. Muszą głośno, by zakrzyczeć zdrowy rozsądek i prostą logikę narodu. Solidarny kopniak w dupe się należy, tak, by się zatrzymali gdzieś za orbitą Urana.

Ja chcę tylko jednego – odpieprzcie się wszyscy od mojego życia i mojej forsy. Chętnie zapłacę jakieś tam podatki (miało być liniowe 10% wg. pana Tuska – pamiętacie?), żeby ten cały cyrk się jakoś kręcił. Ale ubezpieczać się będę sam, zgodnie z moim widzimisię. Na zdrowie też sam będę łożył. Zresztą już chyba od lat 10 korzystam z prywatnej opieki medycznej, bo inaczej nie da rady (rezonans prywatnie za 2 dni, za 380 zł; z NFZ za darmo w lipcu).

I emeryturę też będę zbierał sam. I wtedy na pewno będę spędzał wakacje pod palmami, a nie karmił złodziei.

Niech mi tu ktoś nie wyjeżdża, że w innych, cywilizowanych krajach jest tak samo – gówno prawda. Może w Rumuni i Bułgarii.

A wiecie, jak jest w zbankrutowanej Grecji? No właśnie…

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Lut 2012r. 12:13  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Lut 2012r. 13:05  
Ja tez uważam, że robieni jesteśmy w wała wiele lat, przy pomocy czwartej władzy - mediów, które nam robią wodę z mózgu chyba na polecenie rządu.
Oglądałam ostatnio rozmowę Durczoka w której kpił, że ludzi bulwersuje jakaś premia dla pana Kaplara, a przecież dobremu menadżerowi się należy dużo więcej.
Człowiekowi, który pracował dla Polski nie należy się nawet emerytura. Bo trzeba naskładać od obywateli, żeby było na te wszystkie wybryki naszego rządu, różnych agencji itp itp. Do Grecji trzeba miliardy wyprowadzić, a Polakowi nawet nie dać na leczenie.
Cóż, myślą rządzący że cierpimy bidę tyle lat, to można nas ze wszystkich praw obedrzeć.
Patrzę na to wszystko i jest mi bardzo źle, ale od przedwczoraj nie oglądam TVN-u.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Lut 2012r. 13:16  
RNI-Golf_Club - 100% racji.

"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Lut 2012r. 13:19  

Niestety prawda o polskich mediach jest taka ze nie ma polskich mediow. Wiekszosc masmediow nalezy do zagranicznych wlascicieli. I karmieni jestesmy tym co zadecyduja zagraniczni magnaci. Zreszta nie tylko media w polsce juz nie sa polskie. Ostatnimi laty nasz rzad wysprzedawal wszystko co tylko mogl. Sprzedawal wszystko za granice, przyklad HSW. Zamiast dbac o wlasny przemysl pozbyl sie go.
Niestety nie wiem dlaczego ludzi postanowili po raz 2 z rzedu glosowac na PO. Nie jestem pro PIS (kiedys bylem, gdy Lech Kaczynski zyl. On wtedy chcial zadbac o los zwyklego kowalskiego. Tusk dba o elity.) ale wg mnie ludzie ktorzy glosowali na PO podpisaly wyrok smierci dla Polski.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Lut 2012r. 13:33  
jeśli ktos z Was kiedykolwiek liczył na godziwą emeryturę to gratuluję - naiwności.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Lut 2012r. 14:01  
CYTAT
jeśli ktos z Was kiedykolwiek liczył na godziwą emeryturę to gratuluję - naiwności.

Tym bardziej, że zus działa na zasadzie nielegalnej piramidy finansowej.

"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2012r. 08:56  
Wszystko fajnie tu napisałeś, ja też bym tak chciała sobie odkładać. Ale rozważ jeszcze taką kwestię: w tej chwili najniższa rajowa wynosi 1500 zł brutto a do ręki dostajesz 1111,86 zł. Róznicą sa właśnie wszystkie składki i podatek w tym składka emerytalne w wysokości 292,80 zł. Pracodawca dokłada jeszcze ok. 250 zł do tego . Myślisz że jakby samemu miało się płacicć na emeryturę to dostałbyś na rękę 1750 zł i ztego opłaciłbyś sobie sam? Nie dostałbyć był 1111,86 i ztego musiałbyś sobie opłacić wszystko sam. A myślisz że byłbyś taki zorganizowany i okładałbyś co miesią te 300 zł? Też nie. Więc wniosek z tego taki że musi być coś takiego jak "ZUS" czyli coś co obowiązkowo trzeba opłacać, ale nie w takiej postaci jak jest teraz.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2012r. 10:24  
Mmala, mam pomysł - to Ty płać sobie pod przymusem obowiazkowe składki do tego bandyty zusu a mi pozwól je dobrowolnie inwestować i pomnażać.

Podajesz głupi przykład, jak Ty to nie potrafisz gospodarować pieniędzmi i potrzebujesz do tego pana z batem, który Ci je zabierze a potem na starość ewentualnie coś z tego da ku twojej niepohamowanej radości.

Jak ktoś nie potrafi się zorganizować to niech się nauczy, a to w sumie jego sprawa i nie powinno to nikogo obchodzić.
A jest to efektem roleniwienia obywateli przez państwo.
Myślą, że ono wszystko im da i za nich załatwi.

Moje pieniądze są moją własnością i nikt nie ma prawa okradać mnie z nich w imię fałszywej troski o moją przyszłość.
Każde inne wyjście jest lepsze niż ten jeb..y zus.

Na tym polega dobrowolność, że jak ktoś jest zwolennikiem tej bandyckiej instytucji to niech sobie w dalszym ciągu oddaje tam swoje pieniądze i niech się nie martwi o pieniądze innych.

Ja zusu kompletnie nie potrzebuję bo działa z premedytacją na moją szkodę.
Okrada mnie z pieniędzy, które mogę pomnażać z korzyścią dla mojej rodziny.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2012r. 10:29  
ale jedno musisz sobie uzmysłowić, pieniądze które oddajesz do zusu nie mają zapewnić Twojej przyszłości, nie po to tam trafiają - tam są środki tylko i wyłącznie na bierzące renty i emerytury obecnych uprawnionych. Tak było od zawsze i tak pozostanie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2012r. 10:30  
ale jedno musisz sobie uzmysłowić, pieniądze które oddajesz do zusu nie mają zapewnić Twojej przyszłości, nie po to tam trafiają - tam są środki tylko i wyłącznie na bieżące renty i emerytury obecnych uprawnionych. Tak było od zawsze i tak pozostanie..

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2012r. 10:34  
Different, przymusowe sytemy emerytalne są w skali rozwoju cywilizacji nowym wynalazkiem, więc nie wprowadzaj nikogo w błąd, że tak było od zawsze.
I zawsze tak nie będzie bo piramidy finansowe musza upaść jak dom z piaskuumiech
Zaczęło się od Bismarka a w XX wieku rozpleniło się to po wielu krajach z opłakanym skutkiem.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2012r. 10:35  
ja pisałem o polskim systemie emerytalnym

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2012r. 10:37  
Different, polski system też jest "młody".

Obecnych emerytów można finansować z podatków i dochodów z surowców naturalnych.
Obecnym wpłacaczom składek oddać je wszystkie i pozwolić na samodzielne odkładanie. Im szybciej się to zrobi tym lepiej dla każdego pobierającegi i wpłacającego.
zus jest całkowicie zbędny i szkodliwy + potwornie drogie utrzymanie tego pasożyta.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2012r. 10:48  
myślenie życzeniowe
zapomnij, że będzie dobrowolność a przynajmniej nie za naszego i naszych "dzieci" życia.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2012r. 10:52  
Different, w tym przypadku zgadzam się z Tobą, to raczej marzenia.

Ponad to przy takim ułatwieniu/uproszczeniu znika problem przywilejów i wieku emerytalnego.
Każdy robi tyle lat chce i emeryturę ma jaką sobie sam wypracuje.
Nikt do nikogo nie może mieć wtedy pretensji.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2012r. 11:02  
"Rafał Kapler dostałby premię, nawet gdyby przez trzy lata nie kiwnął palcem, a wstrzymanie wypłaty przez minister Muchę tylko działa na jego korzyść, bo dostanie odsetki karne za zwłokę - wynika z tajnego aneksu do umowy zawartej pomiędzy Narodowym Centrum Sportu a Rafałem Kaplerem. W imieniu rządu dokument podpisał Mirosław „Miro” Drzewiecki, były minister sportu. Jeszcze wczoraj temu zaprzeczał.

- Umowa została tak skonstruowana, że nawet gdyby np. z jakiegoś powodu aresztowano pana Kaplera, nie wykluczałoby to przyznania ponad półmilionowej premii - mówi poseł Jerzy Polaczek, były minister transportu w rządzie PiS. Polityk dotarł do tych dokumentów i przekazał je "Gazecie Polskiej Codziennie".

Natomiast wstrzymanie wypłacenia gigantycznej nagrody i zlecenie prawnikom rządowym sprawdzenia umowy przez minister Joannę Muchę to jedynie pozorowane zagranie, bo z aneksu do umowy bezsprzecznie wynika, że tylko w jednym przypadku skarb państwa nie musiałby wypłacać Kaplerowi premii - sam Kapler musiałby się jej zrzec.

Co więcej, każdy miesiąc zwłoki sprzyja byłemu już szefowi NCS, gdyż zgodnie z prawem wysokość odsetek gwarantowanych ustawą w jego przypadku wynosi 13 proc.

- Zrobiono panu Kaplerowi świetny prezent. Ma najlepiej oprocentowaną lokatę na rynku. Każda zwłoka 30 dni to 6100 zł na czysto - mówi poseł Polaczek.

W jego ocenie to historia, która może mieć wręcz kryminalny kontekst, gdyż wyłączono jakąkolwiek odpowiedzialność Kaplera jako szefa projektu.

Rafał Kapler, który na kilka miesięcy przed EURO 2012 złożył w poniedziałek dymisję, ma dostać blisko pół miliona złotych premii. Zagwarantowano to w umowie."

http://nieza(...)-kaplera

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2012r. 11:04  
Z Polską mentalnością taka dobrowolność mogła by się skończyć tragicznie. Większość nie rozumie, że pracują dla siebie - trudno wymagać, by nagle zaczęli pracować na własną emeryturę.

Ale niewątpliwie było by to dobre. 2-3 pokolenia i wymłuciło by nierobów.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2012r. 11:21  
CYTAT
Z Polską mentalnością taka dobrowolność mogła by się skończyć tragicznie. Większość nie rozumie, że pracują dla siebie - trudno wymagać, by nagle zaczęli pracować na własną emeryturę.

Ale niewątpliwie było by to dobre. 2-3 pokolenia i wymłuciło by nierobów.

A co mnie inni obchodzą? Tak samo jak ja nie obchodzę innych.
Czy kogoś poza moją rodziną obchodzi moja osoba i jej przyszła emerytura. Tylko pańswo i zus są zainteresowani - chcą abym jej nie dożył.

Przecież tak na prawdę mówi się tyle o egoiźmie, o kulcie pieniądza, o braku solidarności..., więc ja nie widzę problemu, w takim wypadku ludzie dadzą sobie radę doskonale i to jest ich zmartwienie.
Niech każdy zostanie kowalem swego losu.
Chcącemu nie dzieje się krzywda.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2012r. 11:22  
CYTAT
Mmala, mam pomysł - to Ty płać sobie pod przymusem obowiazkowe składki do tego bandyty zusu a mi pozwól je dobrowolnie inwestować i pomnażać.

Podajesz głupi przykład, jak Ty to nie potrafisz gospodarować pieniędzmi i potrzebujesz do tego pana z batem, który Ci je zabierze a potem na starość ewentualnie coś z tego da ku twojej niepohamowanej radości.

Jak ktoś nie potrafi się zorganizować to niech się nauczy, a to w sumie jego sprawa i nie powinno to nikogo obchodzić.
A jest to efektem roleniwienia obywateli przez państwo.
Myślą, że ono wszystko im da i za nich załatwi.

Moje pieniądze są moją własnością i nikt nie ma prawa okradać mnie z nich w imię fałszywej troski o moją przyszłość.
Każde inne wyjście jest lepsze niż ten jeb..y zus.

Na tym polega dobrowolność, że jak ktoś jest zwolennikiem tej bandyckiej instytucji to niech sobie w dalszym ciągu oddaje tam swoje pieniądze i niech się nie martwi o pieniądze innych.

Ja zusu kompletnie nie potrzebuję bo działa z premedytacją na moją szkodę.
Okrada mnie z pieniędzy, które mogę pomnażać z korzyścią dla mojej rodziny.

Chyba nie do końca zrozumiałeś to co napisałam. Nie każdy jest taki mądry i super zorganizowany jak ty mądralo. Ja jednak wolę żeby było tak jak jest ale już z końcowym efektem takim że dostaję na emeryturę to co zostało zabierane przez te 40 lat.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2012r. 11:36  
CYTAT
Chyba nie do końca zrozumiałeś to co napisałam. Nie każdy jest taki mądry i super zorganizowany jak ty mądralo. Ja jednak wolę żeby było tak jak jest ale już z końcowym efektem takim że dostaję na emeryturę to co zostało zabierane przez te 40 lat.

Już kilkukrotnie wyraziłem swoje zdanie na ten temat.
Ja nie chcę być okradany a Ty dalej licz na ochłapy w przyszłosci.

Czy to tak trudno zrozumieć?
Przecież dobrowolność jest też dla Ciebie - możesz sobie zostać w zusie ale mnie do tego nie zmuszaj.
Pewnie jesteś uprzywilejowanym pracownikiem i liczysz na emeryturę pomnożoną o jakieś wskaźniki kosztem innych, którzy przywilejów nie mają.
W imię czego bandycki zus zabiera pieniądze moje i mojej rodziny?
Jesze raz przeczytaj ze zrozumieniem móje posty.

Od kiedy się tak martwisz o np. moją przyszłość?
Bo jeśli chcesz przymusu dla wszystkich to ja też Cię muszę obchodzić.

Martwić się należy o przedsiębiorczych, silnych, mądrych, przebiegłych bo jeśli im się kładzie kłody pod nogi a "przelewy" się robi na rozmaite niezdary i roszczeniowców to wtedy opłaca się być słabym, głupim, niezaradnym a kończy się to zawsze niedobrze...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2012r. 11:46  
A czy to takie dziwne że są na świecie ludzie których interesuje nie tylko własne podwórko?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2012r. 11:49  
CYTAT
A czy to takie dziwne że są na świecie ludzie których interesuje nie tylko własne podwórko?

Nie jest to dziwne ale na zainteresowaniu niech pozostanie, dobrze?
Chyba, że interesują sie za swoje pieniądze to wtedy niech pomagają i "pomagają" będacym obiektem ich zainteresowaniaumiech

Wypraszam sobie przymusowe wciąganie mnie w różne programy "pomocowe" i społeczne wbrew mojej woli za pomoca aparatu urzędniczego, który większość pieniędzy ukradnie, zeżre i zmarnotrawi.

zus dobrowolny, samofinansujący się, bez dopłat z budżetu - najlepsze rozwiązanie dla jego zwolenników i przeciwników, wszyscy zadowoleni.
Dość szybko zobaczymy, która ze stron wyjdzie na tym lepiejumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2012r. 12:24  
Pan Płemieł robi srogie miny. Jest odważnym reformatorem. Poświęca notowania swoje i swojego znakomitego rządu, by przeprowadzić konieczną dla dobra przyszłych pokoleń reformę: podniesienie wieku emerytalnego do 67 lat. Ekonomiści wtórują: tak, mądra decyzja, nareszcie. Dziennikarze argumentują, by przekonać ciemny lud: przecież tak jest, albo ma być w innych, najbardziej rozwiniętych krajach Europy!

Mus to mus. Europa – albo kopa. Nikt jakoś nie zadaje prostego pytania: a ile lat życia zostanie przeciętnemu Polakowi po osiągnięciu zasłużonego wieku emerytalnego? Z danych GUS wynika, że średnia życia Polaka wynosi obecnie 71,3 roku, Polki natomiast – 79,8. Odpowiedź na zadane pytanie okazuje się prosta: statystyczny Polak ma prawo oczekiwać 4 lat (i trzech miesięcy) korzystania z wypracowanej przez całe życie emerytury; Polka – 12,8 roku.

A jak to wygląda w Europie, na której musimy się wzorować? Weźmy na przykład Włochy: tam średnia życia mężczyzny wynosi 79,3 roku; kobiety – 84,6. Włoch sobie pożyje na emeryturze (przeciętnie 1700 euro) 12,3 roku, Włoszka – 17,6. We wszystkich niemal innych krajach Unii Europejskiej, na których wzór powołuje się nasz reformator i jego propagandowe tuby, jest podobnie – średnia życia jest o kilka do kilkunastu lat dłuższa niż w Polsce.

Czy ten element powinien być brany przy ustalaniu obowiązującego wieku emerytalnego? To, że statystycznie niemal na pewno będziemy korzystać znacznie krócej z emerytur od naszych przyjaciół z UE – jest sprawiedliwe, uzasadnione, konieczne?

Dlaczego nie stawia się tego prostego przecież pytania na pierwszym miejscu w dyskusji nad „wielką reformą” płemieła Tuska? Dlaczego redaktorzy TVP, TVN i innych Onetów nie zwracają uwagi na ten szczegół.

Pan Płemieł ogłosił czas konsultacji – dorzucam więc to małe pytanie do ogólnonarodowej debaty. Spodziewam się, że usłyszeć mogę, iż dzięki fenomenalnej opiece zdrowotnej, zapewnionej nam przez Panią Marszałek Kopacz i Jej Przystojnego Następcę, nasza długość życia już wkrótce dogoni i przegoni nie tylko Włochów, ale najstarszych Japończyków i Gruzinów. Na pewno tak będzie. Ale jeszcze nie jest – i dlatego pozwalam sobie mimo wszystko przekazać powyższe pytanie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2012r. 12:42  
CYTAT
Niech każdy zostanie kowalem swego losu.
Chcącemu nie dzieje się krzywda.

Nie poznaję umiech

Dokładnie tak, jak piszesz. Nic dodać nic ująć.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2012r. 14:11  
Przyjmijcie mnie na miesiąc w miejsce po Rafale Kaplerze.
Dajcie jego jedną wypłatę i premię, a potem wywalcie na zbity pysk ,a zrezygnuję dobrowolnie z przyszłej emerytury.potluczony
Po odliczeniu 40 proc.z kwoty łącznej ok.600.000 zł zostanie mi ok.380.000zł.Jest to ok.30 lat emerytury coś ponad 1000 zł.miesiecznie.
Z odsetek bankowych miałbym ok.18.000 zł rocznie(wariant średni) czyli 1500 miesiecznie netto,czyli wiecej niż na czysto średniej obecnej emerytury czy minimalnej pensji.
Trochę upraszczam ale nie chce mi się robić dokładniejszych symulacji.Bo i po co?Stanowisko po Kaplerze już obsadzone...placze

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

1 2 3 4 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »