Dołączył: 17 Maja 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Kto zna język holenderski na tyle, żeby przetłumaczyć zwroty w Jaaropgaf-ie (tj holenderski PIT - 11)?? jak wpisuje na translatorze online to mi tłumaczy dosłownie, a mi chodzi o cały zwrot. może napiszę o co mi chodzi:
1. Loon voor de loonheffing 2. Ingehouden loonheffing 3. Verrekende arbeidskorting 4. Verrekende levensloopverlofkorting 5. Loon voor de Zorgverzekerringgswet 6. Ingehouden bijdrage Zorgverzekeringswet. Bardzo proszę o pomoc bo chciałabym się rozliczyć ze skarbowym. Z góry dziękuję za przetłumaczenie |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 0 00 0000r. Skąd: Tarnobrzeg - Stalowa Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Goede Morgen
![]() Polecam Ci kolego najwieksze forum polonii w niderlandii na portalu niedziela.nl Tam poszukaj owego pytania a napewno znajdziesz odpowiedz. Jezeli nie to pozostaje Ci ksiegowa holenderska badz ktos kto sie rozliczal. Nie lepiej Ci sie rozliczyc w Holandii ? Wiecej odzyskasz podatku anizeli w polsce. Tylko jakbys sie rozliczal w NL to bron boze przez jakies smieszne biuro typu euro-tax itp. gdyz oni pobieraja strasznie duze prowizje. Jezeli chcesz moge dac ci namiar na dobra polska ksiegowa, ktora mieszka w Harderwijku i zajmuje sie duza iloscia polaków, którzy sobie cenia jej uslugi (m.in. Ja) Pozdrawiam Tot Ziens Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
|
![]() |
|
może od początku. Mąż pracował w Nl na przełomie 2010/2011r.
za 2010 musiał się rozliczyć w Nl- bo tam pracował i Pl bo tu miał swoje dobra itd, poza tym w 2010 roku pracował też w Pl więc tak czy siak musiał się tu rozliczyć. tak samo wygląda sytuacja za 2011r. najpierw pracował w Nl - więc tam się musi rozliczyć i później po powrocie zaczął pracować w Pl więc też tu się musi rozliczyć. takie to pomieszane, ale dowiadywałam się w biurach rachunkowych i w skarbówce... a z portalu niedziela.nl skorzystam, wyleciało mi z głowy ze on istnieje ![]() jeśli chodzi o księgową w Nl to będę Cię mieć na uwadze, jak coś to się odezwę na pw. dzięki za info |
|
|
![]() |
|
Jezeli pracowal w NL a pozniej w PL to rownie dobrze moze sie rozliczyc z holenderskiego podatku w polsce wypelniajac "jakis tam" formularz. Niestety nie wiem jak on sie zwie, ale jestem wrecz pewien, ze jest takowa mozliwosc. Oczywiscie rozliczy sie z podatku holenderskiego na NL zasadach... troche to zakrecone ale napewno sie da. Poczytaj tamto forum. Pozdrawiam
Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
|
![]() |
|
Ja mam tłumaczenie jarografu co roku wysyłam tacie pita.
wiec podaje juz tłumaczenie wg twojej kolejności: 1.WYNAGRODZENIE 2.PODATEK POTRĄCONY 3.NALICZONA ULGA PODATKOWA 4.ULGA PODATKOWA NA OSZCZ. WYPADKI? NIE MOGĘ SIĘ DOKŁADNIE ROZCZYTAĆ ALE TA POZYCJA ZAWSZE WYNOSIŁA 0. 5.WYNAGRODZENIE Z REKOMPENSATĄ NA UBEZ. ZDROWOTNE 6.UBEZPIECZENIE ZDROWOTNE a rozliczasz ten pit sama czy zanosisz do biura rach.? nie wystarczy tylko rozliczyc sie w holandii ja co roku rozliczam na picie 36 mimo ze wychodzi 0, a oprócz tego rozliczany jest w holandii. |
|
|
![]() |
|
Jezeli sie pracowalo 365 dni na terytorium Niderlandów to wystarczy sie rozliczyc tam. Bynajmniej w moim przypadku. Nie bede płacił polskim zlodziejom za to, ze pracowalem za granica i odprowadzalem podatki królowej Beatrix, która odda mi PODATEK a nie jakies ochłapy, które sa smieszne w stosunku nie tylko do Holandii ale i innych krajów UE. Zwrot podatku 300 zł WOW , zwrot podatku 500 zł WWOOWW to sa szokujace zwroty w PL. Tam za 3 miesiace legalnej
pracy mozna otrzymac 500 euro i wiecej. Nie kradnij ! Rząd nie lubi konkurencji ! ![]() Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
|
![]() |
|
tata pracuje tam cały rok i jeszcze tak sie nie zdarzyło, że musiał tu płacić podatek wychodziło zawsze na zero!
a tu masz troszkę przepisów: "Polski podatnik, który zarabiał w Holandii, musi zagraniczne zarobki wykazać w polskim PIT, nawet wtedy, gdy nie uzyskał żadnych dochodów w Polsce. Dotyczy to osób mających polską rezydencję podatkową. Podatnik powinien do 30 kwietnia złożyć zeznanie PIT-36 wraz z załącznikiem PIT/ZG. Dla unikania podwójnego opodatkowania należy zastosować metodę odliczenia proporcjonalnego." |
|
|
![]() |
|
CYTAT a rozliczasz ten pit sama czy zanosisz do biura rach.? Dzięki Olcia za przetłumaczenie ![]() nie rozliczam sama, mam znajomą księgową, która mi to rozliczy, tylko właśnie musiałam to przetłumaczyć. CYTAT nie wystarczy tylko rozliczyc sie w holandii ja co roku rozliczam na picie 36 mimo ze wychodzi 0, a oprócz tego rozliczany jest w holandii .a jeśli chodzi o rozliczenia na PITach to za 2010r mój mąż musiał dopłacać, mimo że pracował 6 miesięcy awcale za wielenie zarabiał, no ale cóż. w 2011 też pracował 6 miesięcy, zobaczymy co z tego wyjdzie. no i jeszcze musimy sprawdzić czy bardziej się opłaca rozliczyć nam razem czy osobno |
|
|
![]() |
|
Witam!
Prosze o pomoc w przetlumaczeniu Pit. ___________________________________________________________________ Loon loonbelasting/volksverzekeringen : xxxx Ingehouden loonbelasting/premie volksverz. (loonheffing) : xxx Verrekende arbeidskorting : xxx Loon Zorgverzekeringswet : xxxx Ingehouden bijdrage Zorgverzekeringswet : xxx Verrekende levensloopverlofkorting : x Loonheffingskorting met ingeng van Code xxxx x ____________________________________________________________________ Gegevens werkgever naam : Xxxxxx Xxxxxxxxx x XX Z góry Dziekuje! Pozdrawiam Łukasz |
|
|
![]() |
|
cześć tłumaczenie jest tak jak podawałam wyżej. kazdy jarograf ma tą samą kolejność a do rozliczenia i tak ci nie są wszystkie potrzebne
|
|
|
![]() |
|
http://www.teamwork.com.pl/img/jaaropgaaf_pl.jpg
tutaj jest tłumaczenie |
|
|
![]() |
|
Ja nie lubię spraw urzędowych dlatego zawsze rozliczałam się przez firmę i jestem bardzo zadowolona, Holandia zwrot podatku miałam po 2 msc na koncie
![]() |
|