|
|
|
Potrzebuję dobrego a najlepiej jakby był też tani fachowca od wydechu samochodowego.
Sprawa polega na tym, że wydech pomimo 15 lat mam w całości oryginalny i na całej długości od łączenia z kolektorem stanowi on jedną pospawaną całość. W takim np. Lanosie elementy są skręcane i można na kanale samemu się bawić. Chodzi o wycięcie 1 elementu układu wydechowego i po dobraniu odpowiedniej średnicy wspawanie w jego miejsce następnego. Musi to być pospawane porządnie i szczelnie a nie tak żeby spawy wyglądały jak smarki, które mają zaraz odpaść No to kogo polecacie? "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
W stw to chyba nikogo takiego nie znajdziesz A na pewno nie jedź do tych gości co za BP spawają w stronę niska
|
|
|
|
|
Kiedys w swoim fordzie spawal mi koles (migomatem)z warsztatu. ( Bielecki), ten pierwszy za katalizatorem. No i chodzilo mi auto tak prawie jeszcze 2lata.
Potem tylni juz sobie sam wspawywalem (besterem). Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Ci kolesie za BP to są fachowcy hardkorowcy od wszystkiego....
Tłumiki, wulkanizacja, blachara Full Serwis Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
Co Kosmal, katalizator wycinasz?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Stecyk - akurat chłopaki za BP to solidna firma, szczególnie taki Pan przy kości. Spawają bardzo dobrze, robota jest solidna i w dobrej cenie. Jak się ma na całej długości "pergamin" i nie ma już co spawać to nic dziwnego, że ktoś narzeka...
|
|
|
|
|
Ha kaszane mi odwalili, Małą dziurkę pospawali jakby nasmarkał a nowy tłumik tam założyli że podczas jazdy wypiął się tak więc moje zdanie o nich będzie jakie będzie. I nie widziałem jakiegoś przy kości tylko mi jakiś dziwny zioom to robił ze słuchawkami na uszach porażka
|
|
|
|
|
CYTAT Co Kosmal, katalizator wycinasz? Co Andrzejek mówisz? bo słabo Cię słyszę "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
czy wy nad wszytkim musicie się tak rozczulać? znajdż sprawnego spawacza i to wszystko, do pospawania tłumika nie potrzeba spawacza z uprawniwniami na gazociągi i 20letnią praktyką, jak wydech jest w jednym kawałku to bez problemu da się go tak wyjąć i pospawać, zaraz narobi sie 5 stron o spawaczach, ciężkich przypadkach, przy dzisiejszych cenach cześci tylko druciarze łatają tłumiki
a jak chcesz wydać więcej kasy polecam mgmotorsport.pl |
|
|
|
|
CYTAT przy dzisiejszych cenach cześci tylko druciarze łatają tłumiki a jak chcesz wydać więcej kasy polecam mgmotorsport.pl Jak już pisałem wydech jest fabryczny i pomimo 15 lat blaszyska po stuknięciu w nie młotkiem wydają dźwięk uderzanego zlewozmywaku więc jeszcze długo pociągnie. Tu nie chodzi o łatanie tylko porządne pospawanie elementów bliżej silnika a raczej turbiny gdzie zimno nie jest więc to ma się trzymać. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Jak nie chcesz spawać to kup na alledrogo kolanko pod takim kątem jak trzeba i dwa łączniki, masz wtedy bez spawania
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
CYTAT czy wy nad wszytkim musicie się tak rozczulać? znajdż sprawnego spawacza i to wszystko, do pospawania tłumika nie potrzeba spawacza z uprawniwniami na gazociągi i 20letnią praktyką, jak wydech jest w jednym kawałku to bez problemu da się go tak wyjąć i pospawać, zaraz narobi sie 5 stron o spawaczach, ciężkich przypadkach, przy dzisiejszych cenach cześci tylko druciarze łatają tłumiki a jak chcesz wydać więcej kasy polecam mgmotorsport.pl Musimy. Partactwo jakie się pleni wkoło przeraża. Skoro w Stalowej problem by znaleźć kogoś kto potrafi dokręcić koło - co my o spawaniu mówimy ? |
|
|
|
|
Tak jak mowisz. Partactwo sie pleni i to w olbrzymich rozmiarach, i to trzeba zwalczac tak jak stonke na ziemniakach.
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
wszak to gród hutniczy to spawaczy brakować nie powinno
|
|
|
|
|
Zaznaczam, że warsztat jakiego szukam może byc zlokalizowany w STW, Nisku jak też w przyległych gminach.
Wiadomo, że nie będę jechał do Rzeszowa bo z pewnością w okolicy taki fachowiec się znajdzie. Chodzi mi tylko o porządnie wspawany kawałek prostej rury. Trzeba tylko dobrać odpowiednią długość i średnicę. Jeszcze lepiej będzie jak to się będzie dało zrobić na zasadzie wsunięcia idealnie dopasowanej rury na rurę i ściśnięcia tego cybantami. Własnie dlatego szukam fachowca, aby po rozbebeszeniu wydechu miał możliwość dopasowania elementu i żeby się w ostaniej chwili nie okazało, że nie może nic dobrać. Kombinacje z kawałkami rur wodociągowych odpadają "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
oj gajowy, gajowy. tak gwoli ścisłości podam że jakbyś chciał to sam byś koledze zrobił ten wydech. Mój kolektor sportowy po tym jak go wyprostowałeś dziala do dziś, a ten który spawałes z 5 lat temu jeździ chyba w piątym aucie z kolei.
kosmal a jak boisz się smarków w wydechu kup sobie łącznik do wspawania. http://moto.(...)896.html masz średnice wewnętrzną rury która dopasowujesz do średnicy wewnętrznej swojej rury. Średnica wewnętrzna zwężki to średnica zewnętrzna twojego wydechu. Po obspawaniu naokoło nie ma smarek w środku. Możesz tez zamówic rurę z nacięciem po obydwu stronach, wtedy pasta do wydechu i dwie klamry i masz bez spawania orginalny układ "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
CYTAT oj gajowy, gajowy. tak gwoli ścisłości podam że jakbyś chciał to sam byś koledze zrobił ten wydech. Mój kolektor sportowy po tym jak go wyprostowałeś dziala do dziś, a ten który spawałes z 5 lat temu jeździ chyba w piątym aucie z kolei Gajowy, prawda to? bawisz się w takie rzeczy? "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Kosmal zobacz jeszcze na link allegro
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Jacek, dzięki za info, właśnie w tym kierunku mam zamiar to poprowadzić.
Tak żeby wydech był w środku gładki bez zbędnych załamań i zadziorów. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
slyszalem ze przed rudnikiem jest dobry gosc gdzies kolo cpn siedzi tylko w tlumikach, na wiosne musze sie tez wybrac do niego
|
|
|
|
|
Jacek, wlasnie szukam takiego fachury co mialby w ofercie takie redukcje jak w tym linku z allegro.
Moze sobie zamowie ale lepiej jakby bylo cos takiego na miejscu. Popytam tez w zwyklych sklepach. P.S. problemy z klawiatura. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Najlepszy w tych sprawach jest właśnie ten gość z Rudnika (naprzeciwko cpn-u po prawej jak jedziesz od Niska). Dorabiał mi tuleje do wydech bo nigdzie nie szło kupić.Trzeba się jednak liczyć że od ręki Ci nie zrobi bo czasami jest bardzo zawalony robtą.
|
|
|
|
|
Jakby ktos u nas to robił to bym ci linku nie podawał. Nie znajdziesz musisz pomierzyć i kupić, dostawa w 24 h od zamówienia. Mi kolega ma Tigiem pospawać wydech, ale nie robi tego nikt w stw komercyjnie
|
|
|
|
20 km od stalowej jest mechanik który bawi sie w dorabianie tłumików ma wszystkie złączki i kolanka na miejscu jak chcesz namiary pisz na priva
|
|
|
|
|
Kolego podaj publicznie, sporo osób szuka kogos takiego
|