NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Komunikacja »
uszczelka pod głowica,
ff
Wysłany: 2 Lut 2012r. 20:05  
Wtam poszukuje kogoś kto wymieni mi uszczelke pod głowicą w oplu calibrze 2.0 16v
Prosze o niepolecani mi warsztatow bo ja wiem ile to tam kosztuje !
Poszukuje kogos kto pracuje w takim warsztacie i dorabia po godzinach lub kogos kto ma o tym pojecie i zrobi mi to w swoim garazu za rozsadna cene

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 2 Lut 2012r. 20:05  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lut 2012r. 20:20  
Nie licz na tanią naprawę bo pewnie sam o tym wiesz, że to nie 125p gdzie takie coś se zrobiłem w przerwie miedzy teleexpresem a wiadomościamiumiech
Przede wszystkim ile jesteś skłonny przeznaczyć na taki zabieg?

"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lut 2012r. 20:34  
hm wiem ze niejest to latawe moja oferta to 150 zl uszczelke mam ale to oczywiscie do negocjacji

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lut 2012r. 20:41  
Popytam, może się znajdzie chętny, ale pamiętaj, że dochodzi zabawa z rozrządem.
Kup sobie od razu nową uszczelkę pod pokrywę zaworów bo nie ma sensu od nowa zgniatać starej, potem może się pocić.
A rozrząd kiedy był robiony?, bo jak masz bebechy na wierzchu to możesz od razu i to załatwić...

"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lut 2012r. 20:47  
za 150 i porządnie to musisz szukac jakiegoś filantropa umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lut 2012r. 20:53  
Ja w Lanosie 1.6 16V DOHC za wymianę samego rozrządu (części własne) dałem 200zł i to nie było drogo. Płaciłem tylko z powodu braku czasu bo filozofii nie ma tam specjalnej poza odpowiednim naciągnięciem paska pompą wody, w Calibrze może być podobnie bo Daewoo i Opel mają prawie te same patenty w kwestii rozrządów i w sumie tak samo chu..we - dla pewności trzeba wymieniać komplet co 60tys. a i tak się czasami zrywają.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lut 2012r. 20:58  
Jak masz 150 zł - to kup za tą kwotę klucz dynamometryczny, zaopatrz się w instrukcje - i rób sam.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lut 2012r. 21:02  
CYTAT
Za 150 zł to można opony wymienić jezyk

P.S.
A jak głowica będzie krzywa ?

Właściwie zawsze przy okazji wymiany uszczelki powinno się "liznąć" głowicę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lut 2012r. 21:11  
pomysl calibra 2.0 pewnie z lpg bo na turbo i v6 szkoda kasy liczy sie look pod disco...
Koledzy modzący calibry maja różne określenia na takie low budgety. Trzeba zabielić głowice - koszt 40 zl, dac nowa uszczelke pod pokrywe zaworów, kolektor dolotowy i wydechowy... jak juz ściagasz głowice wstyd nie dac nowuch uszczelniaczy i dotrzec zaworów... Za 150 to ci moge wypożyczyc garaż i dac klucze i rób sobie sam

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lut 2012r. 22:51  
a ja za 150 mogę Ci powiedzieć że oferta Jacka to okazja !

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lut 2012r. 07:32  
Napisalem wyraznie ze to stawka wyjsciowa
Rozrzad byl wymieniany ok 4 miechow temu wraz z uszczelka pod pokrywe .Niechodzi mi zeby sie w tej cenie zmiescic z czesciami tylko o sama robodzizne

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lut 2012r. 13:41  
A czemu sam nie chcesz zrobić ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lut 2012r. 13:43  
Sorki pomyliłem tematy smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lut 2012r. 22:25  
FAcet!- nie bądź taki do przodu bowiem wiesz dobrze ile taki cykl kosztuje wiec nie szukaj frajera ze ktos zrobi za free!!
Według mnie w tym modelu to koszt 370 zł bez materiałów pomocniczych

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Komunikacja »