|
|
|
Najwyraźniej, jak było -9 to śmigał jak nowy. jak jest -16 to nie może utrzymać obrotów. A zaraz po ruszeniu mrugają żółte sprężynki.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Najwyraźniej, jak było -9 to śmigał jak nowy. jak jest -16 to nie może utrzymać obrotów. A zaraz po ruszeniu mrugają żółte sprężynki. Nie wiem jak wygląda twój kokpit ale spreżynki to chyba coś ze świecami żarowymi nie tak? "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Po odpaleniu jak się zapalają to jest zazwyczaj problem wtrysków, że podają źle paliwo (za mało lub za dużo). Przejmował bym się tym i myślał bym o regeneracji wtrysków jak by też tak robił na ciepłym silniku. A one już nie "mrugają" jak temperatura jest wyższa niż te -10 stopni.
Może też być czujnik położenia wałka rozrządu ale to też by sygnalizował na ciepłym silniku. Problemów nie ma jak się zagrzeje. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
U mnie w służbowym Doblo - wolnossący dyszel 1.9, jak padła świeca to nawet po odpaleniu mrugała przez jakiś czas ta jak Ty to mówisz sprężynka, a po wymianie padniętej świecy czy świec problem zniknął.
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
One mrugają po dodaniu gazu jak silnik wchodzi na obroty. Na wolnych obrotach nic się nie dzieje. Mimo wszystko sprawdzę świece bo ich nie jestem pewien.
|
|
|
|
Andrzejek pogrzej go na postoju jeśli odpala , a po ruszeniu staraj sie przez kilka kilometrów nie przyśpieszać , tak do 1800 obrotów , jak się silnik trochę rozgrzeje a przy okazji filtr paliwa to będzie śmigał ,myślę ze czały układ paliwowy masz zanieczyszczony parafiną i dopiero tak po nastepnym tankowaniu z dodatkami się poprawi.
Werwę omijam szerokim łukiem miałemm z nią problemy w swoim mondku teraz cały czas tankuję na bliskiej tylko że dolewam od jesieni jak nie skyda to ten kanadyjski i nawet przy minus 20 odpala "Racja jest jak dupa, każdy ma swoją." Józef Piłsudski |
|
|
|
|
Takie świece też mają swoja określoną żywotność i się po prostu wypalają.
To jeszcze zależy czy je kiedyś wymieniałeś/sprawdzałeś? Przy założeniu że tego nie robiłeś i jeżeli nie masz (gdybam) tego auta od nowości to pewnie nie wiesz czy i kiedy były wymieniane oraz ile km jest nabite na obecnych. Warto sprawdzić. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Świece sprawdzę, bo nie wiem ile one mają. Z tym że on odpala bez problemu. Trzeba go grzać na postoju. Potem jakoś idzie.
aqua1956, dokładnie robię jak piszesz. Werwę tankowałem po wygrzaniu auta w garażu i dodałem sporo tego skydd'a. Powinien hulać a jest inaczej. Od wtorku ma być cieplej to i moje problemy się skończą "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Wydaje mi się ,że to jest typowy problem FORDów.Też mam Focusa i takie same problemy,świece sprawdzałem i są OK! filtr paliwa wymieniałem rok temu ,akumulator 2 lata temu i nic !Dalej problemy. Z tego co wiem ,kolega ma też Focusa TDI i nawet w garazu trzyma i też ma problemy.Tankowałem w różnych stacjach i nie zauważyłem zmian.
|
|
|
|
|
Andrzejek zamień tego TDCika na coś takiego i będziesz miał spokój:
http://otomo(...)163.html albo: http://otomo(...)077.html "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
i przy każdym tankowaniu będzie musiał protestować
|
|
|
|
|
CYTAT i przy każdym tankowaniu będzie musiał protestować Alternatywą jest dobra sekwencja A odpadają turbiny, wtryskiwacze, pompy wtryskowe, problemy z odpalaniem, długie rozgrzewanie... A dochodzi dynamika i co może być kwestią gustu ale dla mnie jest jednoznaczne - przyzwoite brzmienie silnika Wbrew pozorom diesel nie jest taki tani, chyba, że ktoś po prostu lubi diesla i potrafi to uzasadnić. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Dla mnie jazda bez klekotu diesla to nie jazda! i tyle mam do powiedzenia
:) |
|
|
|
|
De gustibus non est disputandum
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
CYTAT Andrzejek zamień tego TDCika na coś takiego i będziesz miał spokój: http://otomo(...)163.html albo: http://otomo(...)077.html Albo oddaj do ASO tam Ci wyreguluja ze bedzie chodzil jak strzala. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
CYTAT Albo oddaj do ASO tam Ci wyreguluja ze bedzie chodzil jak strzala. RNI, jako klient zadowolony i mający przebogate doświadczenie z usługami świadczonymi przez lokalne ASO (nie powiem jakiej marki) jesteś źródłem cennych porad "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Ja osobiście jeżdżę Focusem TDDI, i oprócz tego, że mam do wymiany świece (o tym wiem), autko pali i jeździ bez żadnych problemów.
Więc tak nie narzekajcie na te Fordy. Wcześniej jeździłem Laguną, też wszyscy narzekali, a ja miałem ponad 3 lata, bez żadnych problemów. Jak się dba - to się ma. |
|
|
|
|
CYTAT Andrzejek zamień tego TDCika na coś takiego i będziesz miał spokój: http://otomo(...)163.html albo: http://otomo(...)077.html ST 220 jest ok "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Mam lagune dti, i chodzi jak strzala a przeglady robi w niej koles z Letowni, mialem forda przeglady robil koles z Jezowego, ford chodzil jak strzala i jeszcze byl na gazie.
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
No i znów z rana siarczysty mróz :( u mnie było -23 ale na szczęście odpalił bez problemu Coś tu końca mrozów nie widać, dalej zapowiadają niskie temperatury.
|
|
|
|
|
No mrozik konkretny dzisiaj. Mój Focus też odpalił, i z tego co widziałem dużo osób po 6 rano przepalała swoje fury.
|
|
|
|
|
Ale już nie długo wiosna i skończą się problemy
|
|
|
|
|
Ja swojego jeszcze nie odpalałem no ale chyba zaraz pójdę to zrobić bo może się okazać że będę musiał ładować akumulator
|
|
|
|
U mnie odpalanie wyglądało tak :
|
|
|
|
W Yarisku to akumulator padł, z tego co słychać.
Audi pięknie. Mojego nękałem od 7 rano. Zapalał i gasł i tak przynajmniej 15 razy. Zapalał chwilę pracował i gasł. Za każdym razem dłużej pracował. Jak się zagrzał to śmiga jak nowy. Nawet go umyłem bo od soli już był biały. W słonku ładnie wysechł Od wtorku ma być cieplej i ma padać śnieg to będzie lepiej palił "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|