|
|
|
Witam!
Chciałam zapytać jaka jest według Was otymalna ilość ciepłych dań na weselu? Pytam, bo w sali, w której mamy mieć wesele, w cenę (130zł w tamtym roku) wliczony jest 2-daniowy obiad oraz 3 dania gorące. Wydawało nam się, że to będzie ok, ale spotkałam się z opiniami, że 3 dania oprócz obiadu to stanowczo za mało. Proszę o opinie. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
za mało ? jak dla mnie wystarczająco dużo. Nie można zapomnieć o ciastach ,owocach, sałatkach ,wędlinach. Jeśli będzie dużo dań ciepłych kto ruszy reszte.
|
|
|
|
|
Wydaje mi się, że to odpowiednia ilość. Tylko trzeba czasowo dobrze to rozplanować. Tak jak dcb napisał/a trzeba pamiętać o innych rzeczach do jedzenia, które zwykle się marnują.
Trzeba wziąć też pod uwagę godzinę rozpoczęcia imprezy. Jeśli jest to np. 14 to chyba lepsze będą jednak 4 dania. |
|
|
|
|
Obiad i wypierd...ać... Jak w Stanach.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
CYTAT Obiad i wypierd...ać... Jak w Stanach. W Stanach jest obiad tort i kawa i dopiero jest... my dziękujemy i dowiedzenia. ;) |
|
|
|
|
Zalezy o której zacznie się impreza. Średnio ciepły posiłek podaje się co 2.5 godziny oczywiście po obiedzie następny ciepły po 3godzinach
Zależy jakie mają być te dania gorące Przykładowo Start imprezy 16-sta obiad (dwa dania) + deser 19:00 - drugi ciepły posiłek (lekki) 21:30 - drugi ciepły posiłek (lekki) 22:30 tort 23:30 - trzeci ciepły posiłek (powinien być dość syty) 01:30 czwarty ciepły posiłek (barszcz czerwony) |
|
|
|
|
Trzeba tez pamietac o porze roku..W zimie wiadomo że lepiej by to były 4 gorace posiłki, a w lecie wydaje mi sie ze 3 wystarczają bo przeciez stoły uginaja sie od żarcia a jeszcze jak jest wiejski stół to juz wogole
|
|
|
|
|
No mi sie wydaje ze w okresie zimowym to 4posilki to minimum.
W jakim lokalu itp itd. To jeszcze zalezy od pary jak sobie zazyczy. Bo para chce jak najtanszym kosztem, a potem forumowicze pisza ze lokale to dziadostwo. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Na wszystkich weselach jakich byłam zawsze podawali oprócz obiadu 3 dania ciepłe. Jak dla mnie było wystarczająco i goście też wydaje mi się nie narzekali. Wiadomo, stoły uginają się od wędlin, ciast i tego typu dań więc też nie ma co przesadzać
|
|