|
|
|
CYTAT Doliczyłeś akcyze z UE po 1 stycznia 2012 r? W najbardziej pesymistycznych artykułach twierdzili że będzie to 20 groszy na litrze czyli mniej niż 4% ceny obecnej... Potem ogłoszono że idzie po połowie na on i pb95 by poszło maksymalnie o 10 groszy na litrze. Więc łupią aż miło "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Ja również dołącze się do protestu ;-) akurat soboty mam wolne
|
|
|
|
|
Drogi Jacku podobnie jak Gajowy uważam że nie ma w tym sensu.
A i przypominam to o co zawsze walczysz, aby te 30km/h po Staszica i Energetyków jechać prawym pasem. |
|
|
|
|
bonifacy przeczytaj to co napisałem gajowemu, do Ciebie też się to tyczy.... masakra co za naród, najlepiej tylko siedzieć i narzekać pozatym nic od siebie
|
|
|
|
|
Mi też się wydaje,że protest w tej formie bije nas kierowców,a nie decydentów.Proponowałbym raczej blokować administracje państwową(może powiat),stacje benzynowe.Blokowanie ulic tak jak pisałem bije nas,a odpowiedzialni za ceny paliw będą popijać kawkę w swoich gabinetach i śmiać się jak sami na siebie ukręciliśmy bat.To jest moje zdanie,ktoś może mieć inne.
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
Protest polegający na utrudnianiu płynności (której i tak nie ma) ruchu drogowego nie jest organizowany z winy protestujących.
Nie robimy tego bo chcemy se pojeździć 30km/h. Winnych proszę szukać na górze i podać w miarę skuteczną formę protestu. Każdy protest odbywa się na zasadzie powodowania trudności i stwarzaniu niewygód pewnym grupom ludzi/obywateli. Innej możliwości nie ma. No chyba, że ktoś będzie w stanie zablokować korytarze powietrzne samolotów i śmigłowców rządu i jego bezpieki to jak najbardziej się przyłączam do takiej akcji. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Kwestia dojenia obywateli tego (i nie tylko) kraju osiągnęła już takie rozmiary, że nie można się cofnąć przed celem jaki nam przyświeca.
Jeśli teraz popuścimy to następnym krokiem będzie wprowadzanie i podwyżki podatków od oddychania, picia, pierdzenia i czego tam jeszcze sobie ta swołocz (rząd) wymyśli lub wykona na polecenie ZSRE ...zapomniałem o funkcji zmień... "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Ja winnych nie szukam,bo każdy wie kto jest winny rosnącym ceną paliw.
CYTAT Każdy protest odbywa się na zasadzie powodowania trudności i stwarzaniu niewygód pewnym grupom ludzi/obywateli. Innej możliwości nie ma. Tylko powiedz dlaczego sobie czy innym kierowca powodować trudności i niewygody,a nie urzędnikom w starostwie? Do samolotu czy śmigłowca trzeba dojechać samochodem więc wystarczy zrobić korki przed budynkami rządowymi i właściwym osobą utrudnić poruszanie się samochodami. Podwyżki dla policji i wojska nie były przypadkowe i o tym też musimy pamiętać. Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
Starosty nie zablokujesz bo mieszka na osiedlu i chodzi piechotą:(
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
przecież padł rozsadny sposób protestu - tankowanie na jednej stacjii ale jakos nikt go nie połapał, bo nie będzie show a na tym najbardziej niektórym zależy
adam nie tłumacz ze robią sobie szkodę bo nie ma sensu... m |
|
|
|
|
CYTAT przecież padł rozsadny sposób protestu - tankowanie na jednej stacjii ale jakos nikt go nie połapał, bo nie będzie show a na tym najbardziej niektórym zależy adam nie tłumacz ze robią sobie szkodę bo nie ma sensu... m Zgoda, zamykamy protest jeśli ta jedna stacja będzie oferować paliwo tańsze o 1-1,5 zł od innych stacji. Utopia. Każdy wie, że to nie stacje są w największej części winne wzrostowi cen paliw. Nawet zagraniczne stacje sprzedają w większości paliwa Orlenu i trochę Lotosu. To nasze "opiekuńczo" socjalistyczne państwo (cała UE zresztą)zwalczające wolny rynek i wolną konkurencję drze ile wlezie i wmawia ludowi, że to dla jego dobra. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
CYTAT przecież padł rozsadny sposób protestu - tankowanie na jednej stacjii ale jakos nikt go nie połapał, bo nie będzie show a na tym najbardziej niektórym zależy adam nie tłumacz ze robią sobie szkodę bo nie ma sensu... m Człowieku ceny na naszych stacjach są jednakowe. Po za Agatówką ale ja tam nie tankuje bo mnie serwis później więcej wyniesie. PKS ma paliwa z Orlenu i jak podskoczy to mu kurek zakręcą więc ma trzymać cenę. Gdzie mamy tankować, którą stację wybrać, która ma najtaniej i ma dobre paliwo. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Mosiek napisał
CYTAT To państwo zarabia na paliwie najwięcej i chce zarobić jeszcze wicej. Moim zdaniem to zbojkotować zakup paliwa, kupować minimalne konieczne jego ilości. Ja już tak robię rowerek i piechotka. W skali kraju to będą duże pieniądze. Powinno to dać do myślenia decydentą że nie tędy droga. To prawda w grupie siła. Faktycznie można na rowerki i komunikacje miejską się przestawić, będzie jednocześnie dla nas zdrowiej i taniej. POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
|
|
Kilka lat temu, chyba za PiSu to było, zaczęło się mówić o produkcji paliw z węgla.
Tłumaczono, że jest to opłacalne gdy baryłka kosztuje min. 60-70$. Po drodze baryłka kosztowała nawet blisko 170$(chyba dobrze pamiętam) a pomysł wsiąknął w piachy Mazowsza. Infrastruktura prawie jest. Produkcja była przewidywana w zakładach chem. Dwory Oświęcim. Ropa droga, dolar drogi, Libia, Iran i ch.j wie co jeszcze - miliony różnych głupkowatych tłumaczeń a o paliwach z polskiego miejscowego węgla CISZA. Lepiej zamykać kopalnie i pchać kasę ruskim i różnej maści lichwiarzom i spekulantom finansowym. III Rzesza swego czasu a RPA już od lat 70 produkuje bezynę z węgla, ale u nas oczywiście wszystko co dobre jest niemożliwe. Jeśli każdy rząd to banda oszustów albo tępaków na obecnym Tuseku kończąc to może trzeba im grzecznie powiedzieć, ze Polska ma węgiel i możliwości obniżki obciążeń podatkowych. Wtedy można se olać kursy dolara i ojro ale już ubędzie 1 pretekst do podwyżek "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Tu jest fajny artykuł o produkcji paliwa z węgla http://www.banki(...)304.html
U nas się nic nie opłaca, wychodzi na to że mamy być niewolnikami własnego państwa. POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
|
|
CYTAT Tu jest fajny artykół o produkcji paliwa z węgla.http://www.bankier.pl/wiadomosc/Polscy-naukowcy-opracowali-technologie-produkcji-paliwa-z-CO2-1985304.html Ciekawe czy Ci naukowcy jescze żyją, czy może "zginą w wypadku samochodowym" pewnego dnia? To jest dla mnie zbyt piękne aby było prawdziwe. W Auto Świecie był pare lat temu artykuł o naukowcu w Niemczech co opracował metodę otrzymywania ON ze śmieci. Ow naukowiec został ukarany nza nielegalne składowanie i przetrzymywanie śmieci (nosz kur.a!!!) poza tym jak do tej pory CISZA. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Dostałem lepszą propozycje na pw. Jedziemy w kierunku niska jak uprzednio ale jedziemy przez miasto i zawracamy na rondzie. Odpada wtedy problem wyjazdu z tysiąclecia, a rondo zostanie skutecznie zablokowane jak i droga krajowa
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
I oczywiście czarna wstążka? Tak wynika z uzgodnień.
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Niech będzie i czarna
|
|
|
|
Na znak czarnego złota i żałoby po dawnych cenach zakładamy CZARNĄ wstążkę.
Tak jak w artykule na SM - komentarz pod nickiem ~czarna zawierającym odzew z demotywatorów. A pamiętacie może dystrybutor strzelający sobie w łeb z własnego pistoletu? Niestety znalazłem tylko tyle, pamiętacie cenę paliwa wówczas? "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Także ten..
Ja i moja yariska przyzdobiona czarną wstążką będziemy w sobote o 12;00... to obowiązek wręcz! :) |
|
|
|
|
https://www.facebook.com/events/277380465658451/
|
|
|
|
|
Proponuje aby każda osoba wydrukowała sobie 2 takie plakaty i powiesiła na samochodzie w dzień strajku .
Cena nic was to nie wyniesie bo wydrukowanie na własnej drukarce . Link do plakatu http://image(...)wvp.png/ Bynajmniej więcej ludzi będzie wiedziało po co jedziemy tak wolno . |
|
|
|
|
Nie jestem mistrzem języka polskiego ale wydaje mi się że powinno być napisane "cenom". Trochę to źle by świadczyło o protestujących gdyby jeździli z takim "bukfem"
ceną - liczba poj. cenom - liczba mn. |
|
|
|
|
Noo.. chyba faktycznie jest tam błąd z tą "ceną"
:) |
|