|
|
|
chce usunac pieprzyk z twarzy i brzucha. czy ktos z was mial taki zabieg? gdzie za ile i u kogo? zalezy mi na kims dobrym kto nie zostawi mi widocznej blizny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Usuwałem w Krakowie ( jeżeli chcesz to mogę podać Ci adres) , koszt zabiegu to 200 złoty ale może być i więcej . Ważna jest wielkość pieprzyka i czy ma pierścienie. Usunięcie nie trwa długo bo zaledwie kilka sekund i co najważniejsze nie mam blizny .
|
|
|
|
|
ja i moje dziecko mieliśmy taki zabieg w centrum dermatologii estetycznej i laserochirurgii koło szpitala jest to robione przez lekarza nie jakąś tam kosmetyczkę jest to robione laserem więc nie ma krwi cena to ok.100 zł lecz w karnawale mają 20% taniej trzeba się zarejestrować i mieć ważny dokument ubezpieczenia w razie gdyby zaszła konieczność wypisania recepty to jest na ulicy Mickiewicza 13 polecam
|
|
|
|
|
Witam , ja miałem usuwanego pieprzyka przez lek Kałdan w naszym szpitalu, jest to naprawdę szybki zabieg. Dlatego najszybciej iź do lekarza i załatwisz szybko na miejscu.
|
|
|
|
|
Nie na temat. Jacek, otrzaśnij się i dawaj przykład innym.
|
|
|
|
|
Nie na temat. Jacek.ps. zgadzam sie z tym postem masz racje
|
|
|
|
|
Miałam usuwane w zeszłym roku pieprzyki laserem w naszym stalowowolskim szpitalu na dermatologii, na ubezpieczalnię i z badaniem histopatologicznym włącznie. Potrzebne koniecznie jest skierowanie od dermatologa na ten zabieg, potem trzeba zapisać się w kolejkę (ja czekałam ~3 tygodnie) na dermatologii. Zabieg jest praktycznie bezbolesny nie trwa długo i w tej chwili prawie nie ma śladu. Ale jak ci się spieszy to prywatnie robi to też Maciąg - przyjmuje na Staszica w budynku gdzie jest apteka Viola przy skrzyżowaniu z Mickiewicza ale to niestety kosztuje.
|
|
|
|
|
z tego co się orientuję oddziału dermatologicznego już nie ma
|
|
|
|
|
Czy ktoś miał usuwanego pieprzyka na NFZ w przychodni w Nisku?
Robią to na miejscu czy w szpitalu? Skierowanie dostałam do chirurga onkologa. Pieprzyk mam na żuchwie. |
|
Dołączył: 20 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
W Nisku nie wiem ale w Stalowej Woli poradnia onkologiczna lek.Karbarz usuwa w poradni.
|
|
|
|
|
A prywatnie gdzie mozna? StW badz bliska okolica?
|
|
Dołączył: 15 Cze 2015r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Doktor karbarz na nfz w stw szybko usowa i ladnie sie goi polecam
|
|
|
|
|
Usuwane skalpelem? Czy potem idzie to wszystko do badania histopatologicznego?
|
|
Dołączył: 20 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Tak w znieczuleniu miejscowym i oczywiście badanie hisopatologiczne do odebrania w gabinecie.
|
|
|
|
|
czy potrzebne jest skierowanie od lekarza rodzinnego ?
|
|
Dołączył: 11 Wrz 2011r. Skąd: Madrid 28-024 Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Jest jeszcze cos takiego jak krioterapia (usuwanie zimnem przez zamrozenie azotem) Jestem akurat w trakcie usuwania dużego pieprzyka (znamienia ponad 1 cm) z piersi i drugiego mniejszego z reki. Dwukrotnie zamrozone w przeciągu 3 tygodni same poodpadaly. Pragne zaznaczyć, ze nie było to wykonane w Polsce ale wszystkie polskie ośrodki dermatologiczne cos takiego wykonują. Proszę pytac to zabieg bezinwazyjny.
|
|
Dołączył: 15 Cze 2015r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT czy potrzebne jest skierowanie od lekarza rodzinnego ? tak potrzebne jest skierowanie od rodzinnego
|
|
|
|
|
Napiszcie czy nie boicie się, że niby się to usunie, ale zawsze coś może zostać, albo się z tego jeszcze coś może "zrobić"?
Sama mam dużo ale się boję. |
|
|
|
|
Ja mam dośc nietypowego pieprzyka. Był płaski a teraz zrobił się bardzo wypukły. Taki dzyndzel Nieraz po prostu mam ochotę go wyrwać. Ale wolę jednak żeby jakiś lekarz go obejrzał i zbadał co to. Bo nie jest jednorodny tylko taki o nierównej powierzchni, która pokryta jest białym naskórkiem, który pod wpływem wilgoci (np. podczas mysia) można delikatnie ściągnąć.
Czy po takim zabiegu dostaje się L4? Czy można chodzić normalnie do pracy. |
|
|
|
|
gdzie najlepiej usunąć pieprzyk? ktoś już usuwał?
|
|