Dołączył: 13 Maja 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Poszukuję grzybka tybetańskiego zwanego również grzybkiem jogów hinduskich czy grzybkiem kefirowym lecz nie wiem gdzie go dostać. Interesuje mnie wyłącznie sklep najlepiej na terenie maista żadne allegro itp. Zainteresowanych proszę o pomoc reszta nie udzielać się.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie wiem czy tybetańske czy kefirowe ale pod Tarnobrzegiem kiedyś rosły w okolicach Machowa.
|
|
|
|
|
do locust/// moja mama ma tego grzybka jesli chodzi o tego co na mleku sie go choduje i jest do picia
|
|
|
|
|
A na co działa i do czego słuzy ten grzybek??
|
|
|
|
|
podobno na dolegliwosci zoladkowe pomaga
|
|
|
|
|
W sklepie tego nie kupisz. Nawet nie wiedziałem że ten grzybek jest jeszcze w obiegu bo 15 laqt temu był mocno popularny, tylko efektów nie było widać.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
CYTAT A na co działa i do czego słuzy ten grzybek?? CYTAT My- NFZ równiez słyszeliśmy o jego magicznej mocy Grzybek ten posiada następujące właściwości lecznicze: 1. Regulacja przemiany materii. 2. Leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, zawały, rozkłada cholesterol w naczyniach tętniczych. 3. Leczenie chorób wątroby, trzustki i śledziony. 4. Leczy choroby nerek i przewodu moczowego. 5. Leczy choroby dróg żółciowych, rozpuszcza kamienie żółciowe. 6. Leczy wszelkie choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy. 7. Wytwarza antybiotyki i leczy wszystkie stany zapalne. 8. Obniża i reguluje ciśnienie krwi. 9. Wstrzymuje wzrost komórek nowotworowych. 10. Reguluje stany zmęczenia i wyczerpania. 11. Hamuje proces starzenia się komórek. 12. Posiada wszystkie niezbędne do życia witaminy. Sposób użycia i przyrządzenia dla jednej osoby: 2 łyżeczki tego grzybka w słoiku zalać 0,25l mleka nie gotowanego. Po czasie 24 godzin przecedzić przez niemetalowe sitko i mieszać niemetalową łyżeczką.Mleko wypić, a grzybek na sitku dobrze wypłukać pod bieżącą zimną wodą aż będzie biały i podobny do gotowanego ryżu. Grzybek zalać ponownie świeżym mlekiem na następne 24 godziny. Słoik nakryć gazą i przechowywać w temperaturze pokojowej. NFZ ZALECA ZMIENIĆ LEKARZA RODZINNEGO NA GRZYBKA TYBETAŃSKIEGO. NFZ podaje stronę gdzie można kupić grzybka tybetańskiego i życzy swoim klientom żyć zdrowo aż do śmierci t.j do momentu uzyskania praw do emerytury. http://alleg(...)628.html POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
|
|
Dla tych, co chcą coś więcej wiedzieć na temat tego grzybka i jego szerokich zastosowaniach oraz zdrowotnych właściwośćiach odsyłam na stronę: www.grzybektybetanski.pl
|
|