|
|
|
Witam. Mam takie pytanie. Jestem ubezpieczony w OFE czyli tzw 2 filar w "GENERALI" Nie płacę już tam składek od dłuższego czasu. Przyszło mi pismo że uzbierało mi się tam troszeczkę środków. Do czego zmierzam - Czy jest taka możliwość abym zrezygnował z ich usług i wybrał te pieniądze? lub nawet nie rezygnując z ich usługi je wybrał? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz wybrać. Tylko w przypadku śmierci, czego Ci nie życzę. Tzn. w przypadku śmierci też nie możesz wybrać, bo niby jak? Jedynie wskazana w oświadczeniu przez Ciebie osoba. Możesz natomiast wybrać osobiście, po osiągnięciu wieku emerytalnego (teoretycznie).
|
|
|
|
|
Jedynie co mozesz to zmienic firme
|
|
|
|
|
Lucky w sumie to nie można wcale.
http://fundu(...)nego-ofe Zobaczcie na to w praktyce ejdyny plus to to że zona dostanie moją kase w razie w "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Niestety nie, jest to zalegalizowany zamach na Twoje pieniądze czyli zwykły bandytyzm i nic nie zdziałasz.
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Posłuchaj spróbować zawsze można. Przejdź się do swojego oddziału OFE i powiedz - stanowczym głosem - , że chciałeś wybrać swoje pieniądze. Nawet dowodu osobistego nie musisz mieć przy sobie. Wystarczy kominiarka i jakaś atrapa broni palnej...
|
|
|
|
|
Łapy na Twojej kasie położone, wiec zapomnij i pracuj dalej, aby WSZYSTKIM żyło się lepiej
|
|
|
|
|
Po prostu obywatel jest zbyt głupi żeby zarządzać własnymi pieniędzmi, banda polityków musi to robić za niego. Za drobną prowizją ;]
*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|