|
|
|
Gdzie w Stalowaj zjem dobrego tatara??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
W piątek ? Oszalałeś bezbożniku ? ;)
|
|
|
|
|
Dzisiaj z racji święta post nie obowiązuje
|
|
|
|
|
O proszę, jest gdzieś taki zapis w Piśmie Świętym ?
|
|
Dołączył: 10 Paź 2009r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Nie, Biblia nie zakazuje jedzenia mięsa w piątek Nie jest to grzech, a jeśli masz jakieś wątpliwości to polecam lekturę 14 rozdziału listu do Rzymian i 2 rozdziału listu do Kolosan, 4 rozdziału pierwszego listu do Tymoteusza... I tak dalej, i tak dalej
Dużo wiesz, skoro mówisz.. ŻYCIE JEST SUKĄ ! |
|
Dołączył: 10 Paź 2009r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
i tak w ogole polecam karczme biesiada nie wszystkim smakuje tam tatar ale dla mnie wypas
Dużo wiesz, skoro mówisz.. ŻYCIE JEST SUKĄ ! |
|
|
|
|
List do Rzymian, rozdział 14:
....2 Jeden jest zdania, że można jeść wszystko, drugi, słaby, jada tylko jarzyny. 3 Ten, kto jada [wszystko], niech nie pogardza tym, który nie [wszystko] jada, a ten, który nie jada, niech nie potępia tego, który jada; bo Bóg go łaskawie przygarnął. 4 Kim jesteś ty, co się odważasz sądzić cudzego sługę? To, czy on stoi, czy upada, jest rzeczą jego Pana. Ostoi się zresztą, bo jego Pan ma moc utrzymać go na nogach. 5 Jeden czyni różnicę między poszczególnymi dniami, drugi zaś uważa wszystkie za równe: niech się każdy trzyma swego przekonania! 6 Kto przestrzega pewnych dni, przestrzega ich dla Pana, a kto jada wszystko - jada dla Pana. Bogu przecież składa dzięki. A kto nie jada wszystkiego - nie jada ze względu na Pana, i on również dzięki składa Bogu. 7 Nikt zaś z nas nie żyje dla siebie i nikt nie umiera dla siebie: 8 jeżeli bowiem żyjemy, żyjemy dla Pana; jeżeli zaś umieramy, umieramy dla Pana. I w życiu więc i w śmierci należymy do Pana. 9 Po to bowiem Chrystus umarł i powrócił do życia, by zapanować tak nad umarłymi, jak nad żywymi. 10 Dlaczego więc ty potępiasz swego brata? Albo dlaczego gardzisz swoim bratem? Wszyscy przecież staniemy przed trybunałem Boga. 11 Napisane jest bowiem: Na moje życie - mówi Pan - przede Mną klęknie wszelkie kolano. a każdy język wielbić będzie Boga. 12 Tak więc każdy z nas o sobie samym zda sprawę Bogu. Więc wymysł nie-żarcia mięcha nie ma podstawy w Piśmie Św. Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
Czyli można żreć mięsko na potęgę w każdy piątek. Dla Boga rzecz jasna.
|
|
|
|
|
Polecam bardzo dobre mięsko z biedronki (morliny chyba- pakowane +_ na 3 porceje) i samemu dokonnać dzieła. Jajka, ogóra, cebule, olej i mage, kazdy chyba w domu posiada ;)
smacznego! |
|
|
|
|
Lucky_Luk. nie kazdy jest katolem i w dodatku bezboznikiem, miesko w piatek to cos zlego?
a co ma zakaz wspolnego z bogiem, moze mi wyjasnij... do rocker1 jest kilka lokali w stw gdzie mozna zjesc dobrego tatara, tylko cena w stosunku do ilosci pozostawia wiele do zyczenia. nie chce robic reklamy, sam poszukaj, to nie NY ze sie pogubisz non serviam |
|
|
|
|
oj widac, że nie znasz Luckiego to była ironia z jego strony
Uwielbiam dzieci!!! zwłaszcza te płci męskiej pomiędzy 20 a 40 rokiem życia |
|
|
|
|
oby
non serviam |
|
|
|
|
Ilumi.. znasz mnie widać bardzo dobrze
|
|
|
|
|
Może nie- bardzo ale za to bardzo lubię Twój avatar, ikonkę lub jak zwał tak zwał obrazek po lewej
|
|
|
|
To jest obraz Chrystusa patrzącego z góry na zachowanie "katolików".
|
|
|
|
|
zauważyłam ale dziękuję za wyjaśnienie...a jeśli chodzi o temat (unikam naruszania regulaminu SM) jadłam niezły tatar w NNN
|