|
|
|
Szukam kruszonego lodu do drinków, gdzie taki mogę kupić?
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Na Statoilu lub stare Esso cena około 4zeta za chyba 1kg ale co do wagi pewna nie jestem .Wiem ,że tam dostaniesz bankowo
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
bankowo tam mają.
Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
Ok, ale czy ten lód jest kruszony? Bo w kostkach to wiem że jest
|
|
|
|
|
Weź kup sobie w kostkach a jak z nim wrócisz na hausa to do rączki młotek od mięsa i... chyba wiesz co dalej począć czy nie bardzo?
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
Po co dodajesz posty które nic nie wnoszą. Nie mam czasu na kruszenie lodu i potrzebuję już gotowego, zadałem pytanie czy ktoś wie czy znajde taki, jeśli nie wiesz to po co w ogóle coś piszesz? Nie ma co robić w domu? Czy może facet Cię rzucił i piszesz głupie posty ?
|
|
|
|
|
Głupie posty to ty człowieku piszesz! H** cie to obchodzi czy ją facet rzucił czy nie! pff żenada. A tobie palma na święta czasem nie odbiła?? Tak tylko pytam sądząc po twoim nicku. Szkoda że wcześniej nie napisałeś tematu bo kilka dni temu odmrażałam lodówke to bym ci zostawiła troche "kruszonego lodu" :p A tak to może zamroź sobie wody na noc, rano pokrusz i będzie jak znalazł! Nie będziesz musiał chodzić na stacje sprawdzać czy jest w kostkach czy jednak sie troche pokruszył ;p
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to miło wspominać :) |
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
kruszony a zmielony to roznica!
wiec jaki dokładnie ? i do czego jeśli mozna wiedzieć ? ps na statoil mieli zwykły i mielony swego czasu, kruszonego to chyba w zyciu nie widziałem :( |
|
|
|
|
He dobry ziomek, niema 10 sekund żeby pokruszyć lód ale ma minutkę żeby wejść na neta i klepać posta dotyczącego lodu Co za lenistwo masakra
|
|
|
|
|
PITUCH dziękuję za odpowiedź;) Chodzi mi o taki lód żeby można było dodać np do Mojito
Ewcia- nie chcę lodu śmierdzącego Twoją lodówką |
|
|
|
|
Śmierdzą to twoje skarpetki i chciałbyś tak pachnieć jak moja lodówka- nawet przed odmrożeniem :] Wiesz ile już byś chłopie lodu nakruszył przez ten czas co siedzisz i klepiesz te swoje bzdety? Mógłbyś jutro sprzedawać go przed którąś stacją hahahha
|
|
|
|
ewaciaaa normalnie polać Ci bo dobrze gadasz
|
|
|
|
|
CYTAT Śmierdzą to twoje skarpetki i chciałbyś tak pachnieć jak moja lodówka- nawet przed odmrożeniem :] Wiesz ile już byś chłopie lodu nakruszył przez ten czas co siedzisz i klepiesz te swoje bzdety? Mógłbyś jutro sprzedawać go przed którąś stacją hahahha ewciaaa? kobiece dni przed samymi świętami? oj... współczuję. Nie ma nic dobrego w wojnie, z wyjątkiem jej końca - Abraham Lincoln. |
|
|
|
|
Sposób przygotowania:
Limonkę należy pokroić na 3-4 części i wrzucić do szklanki. Następnie dodać miętę, cukier trzcinowy lub syrop cukrowy i ugnieść wszystko razem, aż poczujemy aromat mięty. Szklankę dopełnić kruszonym lodem (lód można ukruszyć np. zawijając w ściereczkę i używając młotka). Wlać 40 ml białego rumu, dopełnić wodą gazowaną i wymieszać długą łyżką. Na końcu ozdobić zgodnie z opisem powyżej. osobiscie kruszony dupa , raczej se nie zrobisz nie masz ale podaj to samo w meilonym lodzie sadze ze bedzie lepsze moja rada najpierw mielony lód potem reszta przejdzie lód smakiem , nie potem bo na dzień dobry woda !!!! i h..j nie drink!!! ps. zarcik, kopnie po wypiciu nie przed mielony szybciej przejdzie smakiem! kazdy wie jak pijesz drina z lodem zostaja kostki ktore sa nic nie warte ! chyba ze alkochol dodawany do kostek jest podgrzewany i po pary min. temp drina ma jakies 13 stopni ok potem nabiera pokojowej! duzo by gadac: P |
|
|
|
|
Dzięki za pomoc PITUCH
A powiedz mi jeszcze, do Sex on the beach też lepszy byłby kruszony? Bo całe kostki to chyba nie bardzo no nie ? |
|
|
|
|
palma
jest conajmniej ze 3 rodzje tego drinka, podstawa sok żurawinowy! i we wszystkich przepisach , mieszaj z lodem , tojak benzyne/rope mieszac z wodą .. krw....a lata 80-90 mineły mieszaj skkładniki, i wal do "wytarzanego w lodzie" tym mielonym nie wiem co chesz naprawde osiagnac , mnie wku... kostki lodu na koniec ni drin ni woda ni k..a kranowa,, ehh bo jak poprosi ktos w stw o lod, ps" ja nie prosze" to moze byc woda z kibla |
|
|
|
|
CYTAT Po co dodajesz posty które nic nie wnoszą. Nie mam czasu na kruszenie lodu i potrzebuję już gotowego, zadałem pytanie czy ktoś wie czy znajde taki, jeśli nie wiesz to po co w ogóle coś piszesz? Nie ma co robić w domu? Czy może facet Cię rzucił i piszesz głupie posty ? Jak to po co ? To Ty nie wiesz??? Po pierwsze - bo muszę se ich nabić ( chcę zdążyć do końca tego roku) bo koleżanka obiecała mi,że postawi piwo jak dojde do 2tysiaków Po drugie - jeśli takowego potrzebujesz to mnie wku..łeś więc wziełam ten tłuczek do ręki i teraz już takowy posiadam lód - cena 50zeta za 100g pisz na PW gdybyś reflektował Po trzecie - właśnie nie mam co robić to se piszę w końcu musze nastukać tych postów czasem ( no ba i piwo ) Po czwarte - tak tak tak w końcu rzucił mnie mąż zostałam sama z 9-cioma dzieciakami a na dodatek w ciąży jestem z 5-raczkami więc jestem szczęśliwa .... w końcu to nie powód do depresji .. święta mamy No i po piąte - piszę głupie posty bo chciałam Cię zaczepić żeby Ci powiedzieć Wesołych ,spokojnych , zdrowych i pogodnych świąt ale się wstydziłam do teraz " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
tak sie podjaralem ze haslo wpisalem alleluja
nie te świeta , naj Wszystim :p |
|
|
|
|
CYTAT ewaciaaa normalnie polać Ci bo dobrze gadasz hehhee to może razem z palmą już wypijemy jak zdobędzie ten słynny "kruszony" lód ;p Święta już prawie są, okazja też więc może....??? ;pCYTAT ewciaaa? kobiece dni przed samymi świętami? oj... współczuję. Lexter nie mam okresu jak chcesz już tak bardzo wiedzieć, ale może tobie się zbliża??
|
|
|
|
Może masz kogoś znajomego kto ma lodówkę :side by side" (np. LG lub Samsung) z dozownikiem wody i lodu. Zwykle dla lodu są tam dwie opcje - lód w kostkach i kruszony. Ten drugi do drinów typu mojito czy pina colada. Rozbijanie kostek lodu nakruszony niespecjalnie wychodzi.
|
|