Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Ja SPD nie kupuje..boje sie ze sie zabije . Ja rok temu..pod koniec seosnu..na poczatki listopada wylozylem sie jak ostatnia ciota na sciezce rowerowej pod tesco..i zlamalem kosc lonowa w 2 miejscach i ponaciagałem chyba wszsytkie miesnie z lewej strony ciała. Dobrze ze kask mialem wogole ...ale ja twarda bestia jestem i zaczalem znow jezdzic w kwietniu ;) . Zaprawdę, zaprawdę powiadam Ci stary kupuj SPD i nie bądź mientka rura Te mityczne wywrotki zdarzają się naprawdę przy 0 prędkości, natomiast + z jazdy w zespoleniu ze sprzętem są ogromne BTW. Jeśli chcesz posmakować jazdy w górkach, to tylko w ubijakach |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Co do jazdy po lesie..uwialbiam to . Im trudniej tym lepiej . Ale po zmroku jeszcze nie jezdziłem choc myslalem o tym . Ale musailbym zakupic jakies lepsze oswietlenie a za takie trzeba dac jakies 300 zlote aby widziec w lesie to co przed rowerem i obok..inaczej nie ma co wjezdac nawet .
K-Bix..moze kupie takie..poł na poł..z jednej strony platforma z drugiej SPD..ale do tego i buty trzeba zakupic..wiec 400 zlote jak najmniej trzeba wydac na to . |
|
|
|
|
CYTAT ja mam sie za odwaznego ale sam bym nie wjechał do lasu Gratuluje. Dalej się uważaj za odważnego CYTAT całe wakacje praktycznie sam przejeździłem sobie do turbii - ...a miałem ochote dalej jechac- tylko nie wiedziałem gdzie To ja ci podpowiem. Zbydniów, Zaleszany, Gorzyce... |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT ja mam sie za odwaznego ale sam bym nie wjechał do lasu Gratuluje. Dalej się uważaj za odważnego CYTAT całe wakacje praktycznie sam przejeździłem sobie do turbii - ...a miałem ochote dalej jechac- tylko nie wiedziałem gdzie To ja ci podpowiem. Zbydniów, Zaleszany, Gorzyce... Lucek gdy już Ci rodzice odczepią 2 kółka z boku to możemy pojechac gdzie zechcesz - Zaleszany, Zbydniów, Gorzyce ...a co do odwagi - to jest i rozwaga - i tym sie lepiej kierowac w życiu |
|
|
|
|
CYTAT Co do jazdy po lesie..uwialbiam to . Im trudniej tym lepiej . Ale po zmroku jeszcze nie jezdziłem choc myslalem o tym . Ale musailbym zakupic jakies lepsze oswietlenie a za takie trzeba dac jakies 300 zlote aby widziec w lesie to co przed rowerem i obok..inaczej nie ma co wjezdac nawet . Do jazdy po zmroku doskonale sprawdza się TAKI wynalazek K-Bix..moze kupie takie..poł na poł..z jednej strony platforma z drugiej SPD..ale do tego i buty trzeba zakupic..wiec 400 zlote jak najmniej trzeba wydac na to . Nie baw się w jakieś pół-platformy, bo skórka nie warta jest wyprawki Ja rzuciłem się od tak, na zestaw Shimano m520 + butki 076 Koszt ok. 400 zł ale służą mi już czwarty sezon i są jak najbardziej godne polecenia Gwarantuję Ci, że gdy się raz wepniesz, to już nie będziesz potrafił jeździć bez wpięcia |
|
|
|
|
Kolego, zauważyłem że kiedy brakuje ci racjonalnych argumentów, szybkiej i rzeczowej odpowiedzi na konkretny temat - uciekasz do sloganów zupełnie nie związanych z dyskusją. Podchody z dziećmi, rodzice i kółeczka przy rowerze, handel skarpetkami, ciułanie drobniaków, zwykły polaczek itp. Wchodzisz w polemikę, ktoś Ci szybko doje*ie i leżysz. Coraz bardziej mnie utwierdzasz w przekonaniu, że mój 8-letni berbeć jest większym mistrzem riposty niż ty i Miron razem wzięci.
|
|
|
|
|
CYTAT Kolego, zauważyłem że kiedy brakuje ci racjonalnych argumentów, szybkiej i rzeczowej odpowiedzi na konkretny temat - uciekasz do sloganów zupełnie nie związanych z dyskusją. Podchody z dziećmi, rodzice i kółeczka przy rowerze, handel skarpetkami, ciułanie drobniaków, zwykły polaczek itp. Wchodzisz w polemikę, ktoś Ci szybko doje*ie i leżysz. Coraz bardziej mnie utwierdzasz w przekonaniu, że mój 8-letni berbeć jest większym mistrzem riposty niż ty i Miron razem wzięci. Lucus dobrze zauwazyles - znizam sie do twojego poziomu a mimo to i tak mnie w nim nie potrafisz pokonac - jezeli chcesz dyskutowac to na żwyo nie mam przeciwskazan - wez berbecia i zobaczymy jakie z was 2 kozaki - niby kiedy leze ? jakie argumenty ? czy ja z Toba prowadze rozmowe na powazne temamaty ? zastanow sie co Ty bredzisz człowieku |
|
|
|
|
E noo..Panowie..czy i tu włacza sie Wam tryb kłótni o byle co??
K-bix..fajna ta lampka..ale jakos ciezko mi uwierzyc ze tak daje mocno . Jestes jej posaidaczem ?? Ja nie pamietam co to za lamka ale fajny test gdzies na necie widzialem i mi sie spodobała..tylko ze prawie 300 zlote . |
|
|
|
|
CYTAT E noo..Panowie..czy i tu włacza sie Wam tryb kłótni o byle co?? K-bix..fajna ta lampka..ale jakos ciezko mi uwierzyc ze tak daje mocno . Jestes jej posaidaczem ?? Ja nie pamietam co to za lamka ale fajny test gdzies na necie widzialem i mi sie spodobała..tylko ze prawie 300 zlote . Nie jestem jej posiadaczem, bo nie mam takiej potrzeby Udzielam się czasami na jednym z większych forumków rowerowych w tym kraju i wiele osób właśnie ten produkt polecało |
|
|
|
|
ja tez łażę po faorach rowerowych ale nie pisze duzo...ale cos tam zawsze napisze .
Chyba o ta lampke mi chodziło..widzialem jej test na necie ale stronki nie pamietam . Działa fajnie...tylko koszt ma zabojczy . http://alleg(...)287.html |
|
|
|
|
CYTAT ja tez łażę po faorach rowerowych ale nie pisze duzo...ale cos tam zawsze napisze . Chyba o ta lampke mi chodziło..widzialem jej test na necie ale stronki nie pamietam . Działa fajnie...tylko koszt ma zabojczy . http://alleg(...)287.html Cena zabija Chyba najbardziej ceniona wśród polskich bikerów jest bociaralka |
|
|
|
|
Tego lata wybralem sie z kumplem do Sandomierza aby porobic jakies fajne nocne zdjecia na starym rynku . Oczywiscie rowerami pojechalismy..do Sandomierza jeszcze było jasno . Po 23 wracalismy...ja uzyczyłem koledze w miare dobrego swiatelka przedniego aby oswietlal droge a sam jechalem za nim na takim migajacym . Mowie Wam..jazda po zmroku polskimi drogami to przezycie trauamtyczne..NIGD WIECEJ
|
|
|
|
|
CYTAT Po 23 wracalismy...ja uzyczyłem koledze w miare dobrego swiatelka przedniego aby oswietlal droge a sam jechalem za nim na takim migajacym . Mowie Wam..jazda po zmroku polskimi drogami to przezycie trauamtyczne..NIGD WIECEJ potluczony Podobnie jak jazda w ponad 30-stopniowym upale na trasie Sandomierz-Stalowa w tygodniu; o mało co nie zostałem wciągnięty pod tira. |
|
|
|
|
echelon..to Ty masz sklonnosci samobojcze widze . Ja jezdze bardzo czesto do Sandomierza ale od jakiegos czasu tylko bocznymi drogami czyli przez grebow,zabrnie,sokolniki lub przez pilchow , turbie , skowierzyn i wyjezdzam pod samym Sandomierzem .
Ja głowna nie jezdze wlasnie przez tych szalencow ..a wtedy noca to byl wyjatek bo jak wiadomo noca ruch mniejszy . |
|
|
|
|
CYTAT echelon..to Ty masz sklonnosci samobojcze widze No tak, miewa się czasem słabszą kondycję intelektualną, ale w przyszłym roku na pewno nie pojadę główną drogą ;). |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT No właśnie. Mam SPD i \\\"całkiem fajnie\\\" się leci z rowerka jak nie zdążysz nogi uwolnić Powiadasz, że w SPD bardziej się pokieraszujesz niż na zwykłych platformach ? Jedyne gleby jakie można wyciąć będąc zapiętym, to te przy prędkości 0 - 5 km/h ale one raczej nie zrobią nam kuku Jak mi na śliskiej drodze, na zakręcie uciekło przednie koło i miałem więcej niż te 5 km/h to nie było czasu na wypinanie nóżek. Miałem tak kilka razy na początku roku i wtedy odpuściłem jazdę w zimie. Nie chodzi o to że bardziej ale to niemiłe uczucie, że nie wyciągniesz tej nogi przed upadkiem "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Jak mi na śliskiej drodze, na zakręcie uciekło przednie koło i miałem więcej niż te 5 km/h to nie było czasu na wypinanie nóżek. Miałem tak kilka razy na początku roku i wtedy odpuściłem jazdę w zimie. Nie chodzi o to że bardziej ale to niemiłe uczucie, że nie wyciągniesz tej nogi przed upadkiem Kwestia odpowiedniej regulacji siły wypięcia W krytycznej sytuacji przy dobrze wyregulowanym bloku wystarczy lekko szarpnąć i już podpierasz się nogą |
|
|
|
|
Pewnie tak. Na górkach w lesie sprawdzają się świetnie i na pewno ich nie zdemontuje.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
To moze i ja poszukam jakiegos ciekawgo modelu SPD dla mnie . Ale jak sie połamie to Wam chlopaki rachunek za gips przysle
|
|
|
|
|
Mogę Ci te ubijaki odstąpić bo i tak ich nie będę montował. Nie są nowe ale stan jest ok.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Jechałem raz z takim zapięciami - starodawne metalowe pedała - pokiereszowałem cały piszczel i wylądowałem na na kolanie - dobrze ,że nogi nie złamałem ani nie rozpierdzieliłem rzepki - nikomu nie polecam kto nie ma z tym styczności, ponieważ przy szybszej jeździe rzeczywiście jest wolniejsza reakcja wysunięcia nogi.
Mariusz - gips jest darmowy |
|
|
|
|
Andrzej..Dziekuje ale..ja jesli juz zdecyduje sie na te SPDki to upatrzyłem sobie takie pol na pol . Z jeden strony spd z drugien normalne jesli mi nie spasuja te spd to poprostu bede jezdzil na normalnej stronie platformowej .
JerseyShore..mowisz ze gisp darmowu..nie badz taki pewien bo od nowego roku nie wiadomo co tym debilom z NFZtu do łbow wpadnie ..jaka znow genialna reforma . |
|
|
|
|
Świetna pogoda, dzisiaj pokręciłem po naszych ścieżkach rowerowych. Zapomniałem już jak piesi potrafią spacerować po ścieżkach rowerowych. Szczytem był pieszy z reklamówką Kauflandu idący ścieżką rowerową na Staszica gdzie ta oddzielona jest od chodnika pasem zieleni. Ta reklamówka powodowała, że ciężko go było wyprzedzić. Facio się nawet nie przejął gdy zawołałem UWAGA!!
|
|
|
|
CYTAT Co wy na to, żeby reaktywowac w Stalowej Woli Koło PTTK? To wstyd, że w Tarnobrzegu jest , a u nas nie ma. Wydaje mi się, że miłośników turystyki górskiejm rajdów rowerowych i innych form spędzania czasu skierowanego na wycieczki nie brakuje u nas. Jest w Stalowej Bractwo Łazik Działające przy PTTK w Tarnobrzegu. Link do strony link do strony głównej Organizują piesze i rowerowe wycieczki. Ty Mariusz chyba byłeś na jakiejś wycieczce rowerowej z nimi. Nie wiem czy dobrze pamiętam Ty albo Ruti. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Byłem..ale to stare dziadki i babki . Robia przerwy przy kazdym sklepie i przystanku po drodze..nie dla mnie taka jazda . Od nastepnego sezonu zaczne jezdzic z podobnym klubem ale z Sandomierza . To w wiekszosci mlodzi ludzie i jezdza na ciekawe wycieczki..juz raz z nimi byłem pod Nowa Deba .
|
|