Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT Na tym podanym linku jest rower ktorym jezdze . teraz ciut inaczej wyglada bo cały przod wymieniłem na biale i lekkie czesci . Czyli mostek..kierownice..rogi i sztyce . To sorki. Widuję kogoś na podobnym sprzęcie tylko w czarnym malowaniu k-bix i Ty jeszcze mi powiedz ,że ta trase 220 km - stalowa-lublin-stalowa zrobisz w jeden dzien to sie pochlastam...nie wierze wam ! Jak tu sie czasowo wyrobic w jedna dobę ? Dobre warunki pogodowe, dzień w którym masz " power " i spokojnie zrobisz |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
k-bix - Ty jeździsz czysto rekreacyjnie, czy może bierzesz udziały w jakiś wyścigach ? bo ja rozumiem zajawke - ale Ty i Mariusz to istna mania - ciekawi mnie ile wydajecia kasy na rowery i jak schodzicie z rowera po 10-12 godzinnej jeździe
|
|
|
|
|
Ile wydajemy..chyba sporo Ja za swoj 2 lata temu dalem 2700 ale wlozyłem juz w niegoo ze 700 ..i jeszcze troche trzeba włozyc .
Nie wiem jak k-Bix ale ja mysle wreszcie w 2012 wystartowac w prawdziwym maratonie rowerowym ( Sandomierz lub Lublin ) . Jak schodzimy..okrakiem |
|
|
|
|
CYTAT k-bix - Ty jeździsz czysto rekreacyjnie, czy może bierzesz udziały w jakiś wyścigach ? bo ja rozumiem zajawke - ale Ty i Mariusz to istna mania - ciekawi mnie ile wydajecia kasy na rowery i jak schodzicie z rowera po 10-12 godzinnej jeździe Kiedyś z ciekawości podliczyłem koszty jakie miałem związane ze swoim hobby. Zakup roweru to pikuś ok 1500 + dostosowanie go do swoich potrzeb + wyposażenie rowerzysty = okolice 5000 |
|
|
|
|
3400 na ten moment za rowerek to nie są grosze - kosztowne hobby/pasja - ile jeszce planujesz w niego włożyć - gdybym ja miał tyle włożyc w rower to przerzutki wymieniłbym na nitro
|
|
|
|
|
Nie wiem jak k-Bix ale ja mysle wreszcie w 2012 wystartowac w prawdziwym maratonie rowerowym ( Sandomierz lub Lublin ) . Jak schodzimy..okrakiem [/cytat]
Wiesz mam takie swoje nie zrealizowane marzenie Jeśli pogoda będzie w tym roku bardziej łaskawa i jeśli zdrowie pozwoli to może razem zaczniemy ostrzyć pazury na taką imprezę ? |
|
|
|
|
No dokladnie . Kasy na to hobby idzie..duzoo . Ja np na wiosne musze wlozyc z 600 zlote na sama wymiane opon..kasety i łancucha . Mysle tez kupic nowy kask ...nowe rekawiczki.to nastpne 300 zlote przynajmniej .
K-Bix..moznaby sprobowac tylko ze ja nigdy nie jedziłem w prawdziwych gorach . Ale moze uda mi sie w lecie pojechac nad czorstyn itam troche potrenowac taka jazde . |
|
|
|
|
CYTAT 3400 na ten moment za rowerek to nie są grosze - kosztowne hobby/pasja - ile jeszce planujesz w niego włożyć - gdybym ja miał tyle włożyc w rower to przerzutki wymieniłbym na nitro Przy tej zajawce nie ma granicy Ja chce mieć w garażu dobrą szosę, mtb, krosika i jakiś wynalazek naszych inżynierów typu TO |
|
|
|
|
K-Bix..moznaby sprobowac tylko ze ja nigdy nie jedziłem w prawdziwych gorach . Ale moze uda mi sie w lecie pojechac nad czorstyn itam troche potrenowac taka jazde .[/cytat]
Naszym przekleństwem jest mieszkanie na plaskaczu Ja dwa lata temu próbowałem swoich sił w okolicach Zakopca i powiem Ci, że nie jest tak źle Co się zmachasz na podjazdach to odzyskasz na zjazdach |
|
|
|
|
Ile planuje wlozyc jeszcze ? Nie wiem...ale co roku trzeba wydawac kilka setek na nowy łancuch..kasete i opony . To jest minimum . Moim marzeniem jest zmiana amortyzatora na FOXa ale..skad wezme 1600 zlote ???
|
|
|
|
|
Na piesza mozna sie wybrac ..w okolicy jest duzo pieknych lasów ..zabytkow i innych ciekawych rzeczy do zobaczenia . O wielu z nich wiekszosc mieszkancow nawet nie wie . Sam mimo ze duzo jezdze i wielu ciekawostkach nie wiedziałem a dowiedzialem sie dopiero gdy zaczałem bawic sie z geocaching .
|
|
|
|
|
Anulka idealny demot - podpisuje się pod tym - akurat widze ,że ten ogórkowy autobus ma dwa miesca na rowery to i mój się tam zmieści - rowerowy trekking pełna parą
|
|
|
|
|
CYTAT w okolicy jest duzo pieknych lasów ..zabytkow i innych ciekawych rzeczy do zobaczenia . O wielu z nich wiekszosc mieszkancow nawet nie wie . Sam mimo ze duzo jezdze i wielu ciekawostkach nie wiedziałem a dowiedzialem sie dopiero gdy zaczałem bawic sie z geocaching . Potwierdzam. Większość znałem już wcześniej, ale niektóre historie poznałem dzięki geocachingowi i skrzynkom m.in. Mariusza. |
|
|
|
|
Echelon..polecem skrzynke w okolicahc Kamienia . Przy pieknym starym dworku mysliwskim . Piekne lasy na okolo i sam dworek bardzo urodziwy...
|
|
|
|
|
O tej porze roku na rower za daleko jak dla mnie, rowerowe wycieczki lubię w cieplejsze miesiące niż grudzień. Samochodem bym się wybrał, ale niestety nikt ze znajomych nie podziela entuzjazmu w stosunku do geocachingu, więc w kosztach podróży i całej zabawy nie chcieliby partycypować ;). Ale chyba w końcu odwiedzę park w Zbydniowie, mam nadzieję, że nic stamtąd nie zniknęło. No i jeszcze zaniedbałem tą w okolicach ul. Solidarności, co muszę nadrobić, bo to przecież bliziutko.
|
|
|
|
|
Raczej nie zgineło . Ostatnio ktos wpis robił . ja tez na ta chwile odpuscilem zabawe w geokeszing ale jeszcze mysle odwiedzic te 2 kesze ktore pojawil sie w stalowej..jeden za wysypiskiem a drugi kolo elektrowni .
|
|
|
|
|
Dawno nie sprawdzałem mapy, dobrze wiedzieć. Zrobię i te nowe, uzbiera się 10, a na wiosnę założę swoje pierwsze; m.in. w okolicy tych wzdłuż kolejki wąskotorowej w miejscu z własną ciekawą historią, w którym aż dziw bierze, że jeszcze tam nikt niczego nie założył ;).
|
|
|
|
|
Pojawiło sie troche skrzynek u nas . Co cieszy . Dobrze ze i Ty bedziesz zakaldal tez . Ja na wiosne tez chce pozakladac kilka nowych ..min na tej trasie tej kolejki ...az do Biłgoraja .
|
|
|
|
|
k-bix znalazłem stronke "bractwa turystyczne łazik" - już wiem gdzie są spotkania i jak dobrze patrze na plan organizacyjny to ostatnie było w październiku - Beskid Niski – Dukla , Chyrowa
Trzeba ja śledzić ? i np za niedługo może byc dodana kolejna pozycja w planie ? poniżej link: http://lazik(...)dex_.htm |
|
|
|
|
Czyli przegraliśmy z "łazikiem"
No cóż, jak ktos chce miec korzysci płynace z przynalezności do PTTK, i nie jeździć na spotkania i weryfikacje do Rzeszowa, czu Tarnobrzega, to może sie zastanowi, czy nie warto by jednak reaktywować PTTK u nas. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Moze na zamku w Zaklikowie ? ..miejscowka fajna..i chyba pusta .
|
|
|
|
|
Na zdjęciu wygląda to super i nigdy tam nie byłem - trzeba będzie sie wybrac rowerkiem na przyszłych wakacjach
Mariusz byłes tam rowerem - jeżeli tak to ile zajeło Ci tam dojechanie w jedna strone ? i ile to km ? |
|
|
|
|
Panowie - wszystko super- tylko, że trochę zeszliście z tematu. Zapraszam do rozmów na temat reaktywacji w naszym mieście PTTK.
Generalnie nie mam nic przeciwko tego, o czym rozmawiacie, - chodzi po prostu o to byście pamiętali o czym jest temat. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Moze na zamku w Zaklikowie ? ..miejscowka fajna..i chyba pusta . Bylem tam w zeszle wakacje i widzialem ze bramy przyzamkowe sa solidnie pozamykane i pod ochrona. Wyglada jakby byl to wykupiony teren,jak wiec wy chcecie tam gzac na rowerach?owszem kilka lat temu mozna bylo prawie swobodnie sobie po tym terenie spacerawac. Powodzenia w rozwijaniu pasji |
|