|
|
|
Co wy na to, żeby reaktywowac w Stalowej Woli Koło PTTK? To wstyd, że w Tarnobrzegu jest , a u nas nie ma. Wydaje mi się, że miłośników turystyki górskiejm rajdów rowerowych i innych form spędzania czasu skierowanego na wycieczki nie brakuje u nas.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Ja jestem jak najbardzie na tak .
|
|
|
|
|
CYTAT Ja jestem jak najbardzie na tak . Mariusz tylko ,że gdybys to Ty miał ustalac trasy turystyczne i byc naszym przewodnikiem - ze swoimi 7300 km na liczniku zrobione tylko w tym roku - to ja sie nie pisze na takie maratony |
|
|
|
|
Yes, Yes, Yes!!!!
Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
No to co? Ja już jestem członkiem PTTK i moja żona też. Może tak odezwa się inni członkowie? Po co jeżdzić na weryfikacjęksiążeczki GOT do Rzeszowa, jak sami moglibyśmy uzbierać ekipę, porobic uprawnienia przodowników, i zacząć organizować różne ciekawe rzeczy...
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Co wy na to, żeby reaktywowac w Stalowej Woli Koło PTTK? To wstyd, że w Tarnobrzegu jest , a u nas nie ma. Wydaje mi się, że miłośników turystyki górskiejm rajdów rowerowych i innych form spędzania czasu skierowanego na wycieczki nie brakuje u nas. Działa w naszym mieście twór o nazwie Bractwo Turystyczne Łazik. Swoją aktywnością może zawstydzić niejedno koło PTTK z dużego miasta. Jeśli macie taką potrzebę możecie się z nimi zintegrować Sam nie jestem członkiem tego bractwa bo osobiście preferuję samotne nabijanie kilometrów moim jednośladem |
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Jak będzie spływ kajakami chociażby Sanem to idę i ja na ten układ .....a na marginesie to te książeczki wogóle są jeszcze aktualne?
CYTAT Działa w naszym mieście twór o nazwie Bractwo Turystyczne Łazik Niektórzy chyba z nich należeli dawno temu do PTTK mi się zdaje ? " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
K-Bix...ja tez zazwyczaj sam jezdze . Mozliwe ze od nastepnego sezonu bede jezdzil z ekipa Sandomierska .
JerseyShore ..moge robic za przewodnika spokojnie ;) Tu probka moich mozliwosci...traska..opis..i fotki . Pochwale sie ze akurat ta trasa została nagrodzona na traseo.pl . http://trase(...)nowskich |
|
|
|
|
Żeby był sens w jakiś sposób się organizować, musi nas trochę być. Będą chetni - to i pomysły się znajdą. Kiedyś podobno było w Stalowej Woli koło PTTK. Myślę, że warto o tym pomyśleć - bo można w jednym miejscu zrzeszyć ludzi o różnych zainteresowaniach.
|
|
|
|
k-bix - co wy tylko bo bagnach jeździcie ?
A tak serio pytam - takie wycieczki/wyprawy to tylko na jednosladowcach ? - czy tak jak Anulka cos tu napomniała - jest możliwość udania sie na jakies kajaki, bycie grotołazem, piesze szlaki? ...cos innego niz rowerem tylko |
|
|
|
|
JerseyShore..bo rowerem najlepiej i najtaniej . Ze Stalowej dostac sie gdziekolwiek pociagiem czy autobusem to graniczy z cudem a autem to wiadomo..ceny paliwa zaporowe . A rower daje pelna wolnosc ...
|
|
|
|
|
Mariusz ale ten Twój szlak w linku to taki sporawy - Ty to robisz w jeden dzień ? czy to sie wiąże z koczowaniem w namiotach na łonie dzikiej natury ? - czy te wszystkie wyprawy sa własnie jedniodniowe ?
|
|
|
|
|
Oczywiscie ze w jeden dzien...ja go przejechalem rowerem . Ale jesli ktos zdecyduje sie go przejsc no to 2 dni raczej bedzie potrzebował. Przebywajac ta trase nie ma problemu z zatrzymaniem sie w jakims gospodarstwie agroturystycznym .
|
|
|
|
|
Jazda rowerem po lasach to przede wszystkim bardzo zdrowy ruch. Wysiłek na świeżym powietrzu ....przyroda, która człowieka uspokaja - no i endorfiny oraz satysfakcja. Mariusz musimy się kiedyś zgadać.
|
|
|
|
CYTAT . Kiedyś podobno było w Stalowej Woli koło PTTK Owszem było kiedyś PTTK w Stalowej a dokładnie to było w budynku hotelu Hutnik z boku a i tam też była w piwnicy wypożyczalnia Sprzętu (kajaki,narty,sanki,rowery itd) było wszystko co potrzebne do turystyki Ciekawe ...hmmm może gdzieś to tam leży jeszcze CYTAT Mariusz ale ten Twój szlak w linku to taki sporawy - Ty to robisz w jeden dzień ? czy to sie wiąże z koczowaniem w namiotach na łonie dzikiej natury ? - czy te wszystkie wyprawy sa własnie jedniodniowe ? ......................zapewne jednodniowe plus nocleg a świtkiem ,rankiem koło południa cichaczem powrót do domciu " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
CYTAT Oczywiscie ze w jeden dzien...ja go przejechalem rowerem . Ale jesli ktos zdecyduje sie go przejsc no to 2 dni raczej bedzie potrzebował. Przebywajac ta trase nie ma problemu z zatrzymaniem sie w jakims gospodarstwie agroturystycznym . Ja preferowałbym już takie z noclegiem - wtedy jest więcej mozna zobaczyc i przejechac - nie trzeba także włączac szaleńczego tempa - wtedy mam największa przyjemnoć z jazdy |
|
|
|
|
JerseyShore
Jesli przegladałęs moje pozostałe trasy na tej stronie to wszystkie te prezentowane wycieczki sa jednodniowe jesli poruszałbys sie po nich rowerem..pieszo to nie wszystkie sa do przejscia w 1 dzien . |
|
|
|
|
CYTAT JerseyShore Jesli przegladałęs moje pozostałe trasy na tej stronie to wszystkie te prezentowane wycieczki sa jednodniowe jesli poruszałbys sie po nich rowerem..pieszo to nie wszystkie sa do przejscia w 1 dzien . Mariusz po lasach tylko rowerem po górach pieszo i na wodzie kajakiem - logiczne - sam te trasy ustalasz ? i sam trzepiesz te kilometry na swoim "bajku" - widze ,ze to Twoja zajawka na maxa |
|
|
|
|
No tak - za czasu PRL zapewne. Ale anulka poruszyłaś ważną niestety przeszkodę - czyli lokal. Nie da się reaktywowac PTTK w tym mieście bez lokalu, w którym można się by spotykać.
|
|
|
|
Ja nie jezdze w szalonym tempie..jesli ajde to rozplanuje sobie tak aby sie nie spieszyc..obczaic wszsytkie ciekawe miejsca podrodze..odpoczac co jakis czas . Oczywiscie mozna tez jechac na dana wycieczke tak aby sie gdzies tam przespac i nastepnego dnia zwiedzac dalej . Planuje tak wlasnie wybrac sie na roztocze nastpnego roku . Na 3 dni jechac .
|
|
|
|
|
[cytat]K-Bix...ja tez zazwyczaj sam jezdze . Mozliwe ze od nastepnego sezonu bede jezdzil z ekipa Sandomierska .
Czasami rzucam okiem na ich stronkę i nie powiem, całkiem ciekawe traski robią Jednak jakoś nie mogę się przemóc i zacząć śmigać w większej grupie. Wilk - samotnik ? |
|
|
|
|
CYTAT Ale anulka poruszyłaś ważną niestety przeszkodę - czyli lokal. Nie da się reaktywowac PTTK w tym mieście bez lokalu, w którym można się by spotykać. Może by tak poprosić prezesa portalu o udostępnienie biura czy czegoś ale pewnie mam głupie pomysły lub może ktoś ma garaż dużą piwnicę czy cóś ALBO POSZUKAMY SPONSORA co nam udostępni lub opłaci lokalik " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
CYTAT [cytat]K-Bix...ja tez zazwyczaj sam jezdze . Mozliwe ze od nastepnego sezonu bede jezdzil z ekipa Sandomierska . Czasami rzucam okiem na ich stronkę i nie powiem, całkiem ciekawe traski robią Jednak jakoś nie mogę się przemóc i zacząć śmigać w większej grupie. Wilk - samotnik ? k-bix a gdzie to bractwo ma siedzibe ? o ile ma i czy wstapienie do niego jest zwiazane z ponoszeniem jakis kosztow ? składek ? - trzeba spelniac jakies warunki by do niego przystapic - czy moze wsyatrczy miec swoj rower i checi ? |
|
|
|
|
CYTAT k-bix - co wy tylko bo bagnach jeździcie ? A tak serio pytam - takie wycieczki/wyprawy to tylko na jednosladowcach ? - czy tak jak Anulka cos tu napomniała - jest możliwość udania sie na jakies kajaki, bycie grotołazem, piesze szlaki? ...cos innego niz rowerem tylko Wprost przeciwnie śmigam tylko utwardzonymi szlakami Znajdź stronkę Łazika i zobacz jak bardzo urozmaicone wyprawy mają |
|
|
|
|
Ja Ci powiem ze tez wole sam jezdzic..ale moze dlatego ze za bardzo i tak nie mam z kim wiec sie juz przyzwyczaiłem do samotnej jazdy . jedziesz gdzie chcesz..jak szybko chcesz..i kiedy chcesz . Ale oczywiscie fajnie tez wybrac sie z kims od czasu do czasu .
|
|