Dołączył: 24 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT mirek nie wklei i juz pisze dlaczego ;] zainteresowanie przekroczy wszelkie granice przyzwoitosci, liczba uzytkownikow forum zacznie lawinowo rosnac, invx z laguny 2 przesiadzie sie do laguny 3, a pozniej 4, reklamodawcy zaczna przychodzic na kolanach, a przeciez tego portalu wspierac nie mozna, stalowa wola zostanie okrzyknieta miastem narodzenia geniusza i zdjec na miare afgan girl, zjedzie sie tu animal planet z discovery, dolina sanu zostanie okrzyknieta cudem swiata, przyjada protestowac ekolodzy z rospudy, zablokuja budowe obwodnicy, podpala aluminiowe fabryki, zniszcza elektrownie, nie bedzie elektryfikacji i tramwajow na ktorych tak mu zalezy, ludzie straca prace, stalowa pociagnie na dno cale podkarpacie, a w koncu polske, zaczniemy pozyczac jeszcze wiecej od zachodnich sasiaow, wsciekli ludzie zaczna szukac winnego, mirek sprobuje uciekac w ukochane bieszczady, ale znajda go i tam, zrozpaczony mirek wyruszy na poloniny, ale wyda go latajacy nad nim wkur*iony orzel, rozpocznie sie wyscig z czasem, resztka sil dotrze na tarnice, zacznie robic rachunek sumienia, wtedy dopadnie go rozwscieczony tlum, padnie strzal, ale to nie bedzie taki zwykly strzal, gora, krzyz oraz bialy prorok - dopelni sie 3cia tajemnica fatimska i nastapi koniec swiata, chcecie tego ? ja nie, nie daj sie mirku i nie wklejaj ;] ifeelgood Ty nie pij tyle , to nie będą ci się horrory śniły ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ifeelgood Ty podziel się tym co pijesz ![]() nie bądź żyła Homo sum, Humani nihil a me alienum puto. [Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce.] |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Homo sum, Humani nihil a me alienum puto. [Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce.] |
|
|
![]() |
|
No..i to by było tyle na temat zdjec. Jak zwykle zawodowi ... jak mirek i andrzejek musieli sie wrtacic ze swoimi aleee..i zamaist fotek mamy to za w 99.99% na tym portalu. Czyli bluzgi...oskarenia i pierd*lenie nie na temat. Dziekujemy wam za to ... . Moderacja oczywiscie spi..zaskoczyło ich to jak zima w grudniu drogowców
el.B... ps.Nie zawsze śpi ;) co do samej treści ... staraj się być mniej "wyrazisty" ![]() |
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
ifeelgood - tekst rewelacyjny. Fantazja i polot pierwsza klasa. Jedno tylko małe sprostowanie - kocham Tatry - w Bieszczadach nie byłem jeszcze. Za taki tekst powinna byc jakaś nagroda. Może sm ci coś przyzna.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluję - to się nazywa prawdziwe poczucie humoru - coś, na co nie stać wielu użytkowników tego forum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Dołączył: 29 Lip 2009r. Skąd: PiSlamabad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Mariusz nie unoś się. Obiecuję poprawę.
A tak w temacie, wklej te fotki z Łukawicą w lecie i zimą. Mogę ja wkleić ale potrzebuję twojej zgody. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
na sucho to bylo, pic nie moge bo pisze glupoty ;]
fajnie mirku ze bez spinek :-) a bieszczady polecam, pierwsza fotka ktora zamiescilem to poloniny, a tu krzyz na tarnicy http://s3.ifotos.pl/img/P1020211J_rpshaqs.JPG tak wrzucam bo sie rozjezdza ;p iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
![]() |
|
Dobra - ja obiecuję, już nie mącić tego tematu - mariusz77 - sorki. Zwróć uwagę, że pierwszy napomniałem tu niektórych, żeby obory nie robili. I nie obrażaj. Nigdy cię nie obrażałem i nie życzę sobie tego z twojej strony. andrzejko zrobi co zechce - jako były mod ma swoje zasady i traktowanie regulaminu - wszystkim znane. Wróćmy do fotek, i nie psujmy tematu, który jest na prawdę fajny.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
Ponizsza fotka robiona w tym samym miejscu co poprzednia , trzeba sie tylko obrócic i zamiast jeziorka sztucznego widać Łukawice ( ta fotka robiona wczesna wiosna )
![]() Druga fotka robiona o ile dobrze pamietam telefonem z 2mgp aapratem wiec szału nie ma..ale fajne ujęcie według mnie . ![]() |
|
|
![]() |
|
Sory że zwróciłem uwagę na coś innego, niż jakość zdjęcia i to, co chciałeś pokazać. Czy woda w tym potoku zawsze jest taka - żółta?
Ale żeby nie było. Ciekawa fotka. Lubię wszystko co kojarzy mi się z górami. Druga fotka - rzeczywiście dobre ujęcie. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
Hmmm nawet bym nie pomyślał że nawet w takim temacie potraficie napisać takie nieładne słowa
![]() co do fotek ... ślimak kozak "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
![]() |
|
Woda lekko zóltawa dlatego ze Łukawica przez wiekszosc swego biegu płynie przez las ,a w lesie jak wiadomo materia organiczna wpada do rzeki i gnije . Ponadto przepływa tez przez stawy hodowlane co niestety ma wpływa na zabarwienie .
|
|
|
![]() |
|
A gdzie zdjęcia stalowowolskiej architektury - nikt z was nie ma ?
Może zareklamujecie jakieś miejsca w naszym mieście które są pięęękne i dziko nieodkryte... ![]() |
|
Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
![]() |
|
To moje conieco z wyjazdu do londka zdroj ;)
![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Dołączył: 7 Paź 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() Pogrzebałem i znalazłem Stalówkę 8 lat do tyłu ;) 2003 rok Zdjęcia w wersji roboczej. Nie mogę znaleźć skończonych :( |
|
|
![]() |
|
CYTAT Jadeit jakiego programu używasz do obróbki zdjęć ? - chciałbym cos lepszego od Gimpa ale mnie skomplikowanego od photoshopa - potrzebuje programu w którym będę mógł np. zmieniać kształty - powiekszac je lub pomniejszac bez naruszania całego obrazu na deformacje - tylko i wyłącznie wybrany obiekt - wie ktos może jaki program jest dobry do takiej obróbki ? ![]() Nie używam w ogóle, żadnych programów do obróbki zdjęć. Pokazałem tylko, jak można zmienić kolorystykę wykonanej fotografii jednym kliknięciem myszki. Uzyskałem ten efekt w przeglądarce graficznej - IrfanView (zmiana składowych kolorów). |
|
|
![]() |
|
Bardzo podoba mi sie pierwsza fotka adriannw i fotki gb74 a szczegolnie ta z kwiatkiem
![]() |
|
|
![]() |
|
Uwaga!
Ogłaszam konkurs na najlepszą fotografię przysłowiowego kwiatka. Konkurs trwałby od dzisiaj, do niedzieli wieczorem. Każdy z Nas może zamieścić dowolną liczbę zdjęć (w granicach rozsądku, cobyśmy się nie pogubili). Liczę również na to, iż zaczniemy komentować zamieszczane przez Nas zdjęcia (szczególnie moje ![]() Czy są jacyś chętni? ![]() PS. Szukamy sponsora, bo przydałaby się jakaś nagroda dla zwycięzcy! ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Uwaga! Liczę również na to, iż zaczniemy komentować zamieszczane przez Nas zdjęcia (szczególnie moje ![]() IMHO(→ moim skromnym zdaniem) : nr 1 ma przy powiększeniu cóś co przeszkadza w kadrze w prawym górnym rogu można to było odsunąć nr 2jakby ostrość trochę uciekła z tego pierścionka w dół nr 3 trochę kadr posprzątałabym ![]() skoda trochę, że główna rzecz wyeksponowana na fotce jest ucięta i zrobione z góry a nie z poziomu wiatraka f powinno być jak najniższe (jeżeli aparat ma funkcje ustawienie ręcznego) wtedy bałagan z tyłu robi się rozmazany główny element w całości Homo sum, Humani nihil a me alienum puto. [Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce.] |
|
|
![]() |
|
Takie pytanie do gb74 . Chciałbym wiedziec jak sie robi takie fotki jak ta Twoja z tym wodospadem małym .Czy do tego potrzebny jest jakis specjalny sprzet ?? Moze to smieszne pytanie dla Was ale ja jestem zupełnym amatorem i robie fotki tylko dla swojej przyjemnosci i nie mam zupoelnie doswiadczenia w tym temacie .
Co do konkursy to dobrym pomsl tylko jak chcesz jadeit rozwiązac sprawe głosowania na poszczegolne fotki ? |
|
|
![]() |
|
gb74 - to nie sa twoje zdjecie !
![]() Wkleiles w temat zdjecia z tapet Windowsa...ta woda z wodospadziku nie wyglada naturalnie..zbyt piekne by mogłoby byc prawdziwe..przyznaj się ,że to nie twoje foty ,albo ,że sa na maxa retuszowane ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT gb74 - to nie sa twoje zdjecie ! ![]() Wkleiles w temat zdjecia z tapet Windowsa...ta woda z wodospadziku nie wyglada naturalnie..zbyt piekne by mogłoby byc prawdziwe..przyznaj się ,że to nie twoje foty ,albo ,że sa na maxa retuszowane ![]() hehehe dzięki JerseyShore to dla mnie pochwała ![]() oczywiście oryginał fotki w NEF mam u siebie proponuję postawić statyw+aparat z obiektywem w rzeczce na obiektyw nałożyć filtr szary lub polar i voilà masz fotkę z windowsa ![]() i mokre buty filtry to podstawy fotek;-) CYTAT Mariusz77 Takie pytanie do gb74 . Chciałbym wiedziec jak sie robi takie fotki jak ta Twoja z tym wodospadem małym .Czy do tego potrzebny jest jakis specjalny sprzet ?? musi być statyw ponieważ musi wyjść dłuższy czas naświetlania nie wytrzyma się nieruchomo tak długo mając aparat + obiektyw w ręku no i filtry : szary N4 lepiej N8 (nakręcane lub typu cokin) lub/i polaryzacyjny trzeba również być gotowym czasem zamoczyć nogę lub dwie ![]() CYTAT Moze to smieszne pytanie dla Was ale ja jestem zupełnym amatorem i robie fotki tylko dla swojej przyjemnosci i nie mam zupoelnie doswiadczenia w tym temacie . to nie są śmieszne pytania... mnie też ktoś tego uczył a i tak jeszcze niewiele umiem ![]() Homo sum, Humani nihil a me alienum puto. [Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce.] |
|