|
![]() |
|
Pytanie jak w temacie. Gdzie według was lepiej podejść do egzaminu. Wasze przejścia z poszczególnymi ośrodkami, opinie o egzaminatorach.
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Ja zdawałem w Tarnobrzego bo moim zdaniem jest dużo prostszy od Rzeszowa, ale swego czasu była tam większa korupcja a w Rzeszowie słyszałem ,że jej nie ma - to tez w dużej mierze zależy od tego komu gdzie się lepiej jeździ i jakie miasto zna lepiej z pamięci wzrokowej
![]() |
|
|
![]() |
|
No właśnie, więc nadal 1:1 ;) Ja również zdawałem jakiś czas temu w TBG, jednak teraz na prośbe znajomego próbuję się zorientować co i jak. Co do pamięci wzrokowej to znowuż niektórzy powiadają, że jak ktoś umie jeździć to byle gdzie sobie poradzi. Różnie to bywa
|
|
|
![]() |
|
No tak napisać najprościej - jeżeli umie jeździć to może zdawać nawet Krakowie
![]() |
|
|
![]() |
|
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Jak ktoś umie jeździć to sobie poradzi wszędzie. A moje odczucia, w Rzeszowie zdecydowanie lepsze podejście do klienta zarówno egzaminatorów jak i całej obsługi przy zapisie itd. W Tarnobrzegu jednak za dużo chamstwa i takiego prostactwa ze strony wielu (ale nie wszystkich!) egzaminatorów można zaznać, co w Rzeszowie zdarza się (z opowieści i odczuć własnych) zdecydowanie rzadziej. A co do jazdy dla amatorów na "B" Rzeszów zdecydowanie trudniejszy będzie od Tarnobrzega (szybciej się jeździ, szybciej trzeba decydować co i jak, trudniej się włączyć do ruchu, więcej trudniejszych skrzyżowań i rozwiązań komunikacyjnych) A co do wyższych kategorii C, D, CE to można poważnie rozważać czy nie wybrać Rzeszowa (jeśli oczywiście marka pojazdu egzaminacyjnego nie robi komuś różnicy) - plusy to szersze ulice i mniej rowerzystów i innego tego rodzaju tałatajstwa. ;) |
|
|
![]() |
|
Oczywiście, ale dla kategorii B wybrałbym jednak Tarnobrzeg i przełkął gorzką pigułkę jakim jest nastawienie egzaminatora do naszej osoby - ponieważ gdy masz dobrze opanowaną jazdnę bo TBG to nie powinieneś mieć większych problemów ze zdaniem. Natomiast dobrze Jeff napsiał - njwiększym problemem dla zdającego i w dodatku zestresowanego człowieka może być problem włączania się do ruchu - bo w resovi jest tego więcej.
|
|
|
![]() |
|
Rzeszów.
![]() |
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
W tbg mlodzi mają zabawę wychodzic pod koła egzaminów. sporo osób na tym oblało że w ostatniej chwili ktos przed maskę wyszedł
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Zdawałem w Tarnobrzegu wieki temu. Korupcja do kwadratu. Rzeszó jest trudniejszym miastem do zdawania, ale..... może egzaminatorzy są inni?
Cieszmy się, że nie musimy zdawać np w mieście gdzie są tramwaje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak ktoś wie, że nauczył się dobrze jeździć, na pewno powinien szukać sobie takiego osrodka, gdzie jest uczciwie. Za moich czasów, ośrodka nie można było sobie wybrać, ale też i egzamin wyglądał zupełnie inaczej. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
Sam miałem tak na egzaminie, Tbg - godzina 14:00, dzieciaki z plecakami stoja przed pasami i tupią nogami robiąc nerwowe ruchy w kierunku przejścia - poza tym rowerzyści też mnie dobijali
![]() |
|
|
![]() |
|
Po bardzo dużej nieuprzejmości w Tarnobrzegu ze strony pracowników WORD pojechaliśmy z kolegami do Rzeszowa. Na miejscu SZOK !!! inny świat już na samym wstępie przy zapisie było nas 4 a na konkretny termin było tylko 3 miejsca do egzaminu. Powiedzieliśmy że jesteśmy ze Stalowej Woli i chcielibyśmy razem przyjechać i Pani powiedziała to nie ma problemu zaraz coś wymyślimy że będzie dobrze i się udało. W Tbg nie ma szans na taki manewr no chyba że się ktoś wycofa to wtedy z łaska zapiszą. A co do egzaminu w Rzeszowie to sama przyjemność. Egzaminator na wstępie "..proszę się nie stresować bo nie ma powodu na pewno Pan sobie świetnie poradzi.." Cały egzamin normalnie "bajka" egzaminowało nas 3 różnych egzaminatorów i wszyscy zdaliśmy za pierwszym razem. Po 3 latach jeszcze robiłem kat C i też odrazu w Rzeszowie na egzamin się zapisałem i to samo Bardzo miło i profesjonalnie przebiegł egzamin prawko C zdane za pierwszym razem. Także polecam Rzeszów bardzo bardzo mocno.
|
|
|
![]() |
|
Ja zdawałam w Tarnobrzegu... jakbym wcześniej wiedziała jak tam traktuje się zdającego to bym na pewno wybrała Rzeszów. Może i są bardziej skomplikowane skrzyżowania itp ale gdy ma się miłego i spokojnego egzaminatora to da się rade bo nie ma stresu. W Tarnobrzegu robią taką atmosferę że można oblać na prostej drodze i tyle.
Chociaż znam kilka osób, które nie narzekały na Tarnobrzeg i z egzaminatora były zadowolone... więc to zapewne kwestia tego na kogo się po prostu trafi;) |
|
|
![]() |
|
Magda - jeśli można wiedzieć, kiedy zdawałaś ? ;)
|
|
|
![]() |
|
W sumie musze przyznać wam racje jak tak czytam to teraz żałuje ,że użerałem się z tym chamstwem egzaminatorów w Tanobrzegu gdzie zdałem dopiero za 3 razem - a gdy oblewałem dwa poprzednie na mieście to kolesie się na mnie wydzierali i co 2 zdanie to była ironia typou - "a nie rozumie pan po polsku ?"
![]() |
|
Dołączył: 18 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Ja zdawalem w tarnobrzegu i nie mialem zadnych problemow, to zalezy kto ile jezdzi itd. nie trafilem na jakiego niemilego egzaminatora i zdalem za pierwszym razem. Tarnobrzeg jest zle oznakowany ale za to w rzeszowie znacznie wieksze natezenie ruchu, dla poczatkujacego chyba lepiej w tbg zdawac takie jest moje zdanie.
|
|
|
![]() |
|
Jeżeli wybierac pomiędzy argumentami które pojawiły sie w tym temacie to zdecydowanie lepiej wychodzi na tle forumowiczów - Rzeszów - jeżeli jest taka kultura egzaminatorów jak piszą i w caym ośrodku tak podchodza do zdającego to sama jazda także nie powinna stwarząc wiekszych problemów
![]() |
|
|
![]() |
|
Jesli ktos umie jezdzic to jazda mu nie sprawia problemu ani instruktor bo nie ma sie do czego doczepic. a niestety widzac jak jezdza elki na naszych drogach to naprawde strach ze ktos taki moze dostac prawko, ja rozumiem ze dopiero sie uczy ale bez przesady
|
|
Dołączył: 8 Sie 2006r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Miło wspominam Rzeszów. Ale są miejsca, że jeśli jesteś tam pierwszy raz to masz spore szanse np. nie zauważyć znaku
![]() |
|
|
![]() |
|
No więc skoro ktoś chce się sprawdzić i rzycic na nieco głębszą wodę to tak można zrobić, moje znajome które pozdawały za 6 razem w Tarnobrzegu - przez pierwszy rok nie wyjeżdżały samochodami poza obszar Stalowej Woli
![]() |
|
|
![]() |
|
.... Jacek
|
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Po co to obrażanie? Poza tym, że pokazałeś własną maliznę i prostactwo?
![]() ![]() ![]() jacek - pierwszy raz - dziękuję. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
Nie ma najmniejszego sensu się stresowanie przed egzaminem, ponieważ to własnie podenerwowanie osłabia czas naszej reakcji i zaburza koncetrację
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Ciężko, ciężko. Mnie w nowym roku C+E czeka, więc będzie ciekawie. Z wypowiedzi widzę, że warto doradzić koledze Rzeszów, przynajmniej ominie Tarnobrzeskie buractwo ;) Dzięki za udział
|
|
|
![]() |
|
No to życzę Ci powodzenia w zdaniu egzaminów Tobie i Twojemu koledze - mam nadzieję ,że zrobicie tak jak piszesz i wybierzecie zdecydowanie Rzeszów - i po egzaminach będziedzie usatysfakcjonowani własnym wyborem
![]() Powodzenia. |
|
|
![]() |
|
egzamin po 30godzinach jazdy to troche za mało, egzamin powinien być conajmniej po 60godzinach, i to kierowca powinien umieć zachować się w różnych warunkach, a nie jak to jest u nas...
|
|