|
|
|
CYTAT posiadam, samczyka pielegniczki ramireza pieknie ubarwionego ok 5cm, moge go wymienic na inne ryby ,krewetki,najchetniej na molinezje a po czym poznajesz samca ramirezy? Zazwyczaj doświadczeni hodowcy rozróżniają je dopiero podczas tarła gdy ryby dobiorą się w pary, do tego potrzebna jest para (i to dobrana). Dyformizm płciowy u tego gatunku nie jest zróżnicowany. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Czyli jeśli dobrze zrozumiałem to chcesz glonojada za akwarium 10 litrowe? zęby miały gdzie się rozmnażać?
Posiadam 2 mieczyki 2 skalary 3 kiryski neona i reszty nie znam ale ta reszta to 3 rybki.A no i 3 niesforne glonojady |
|
Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
nom coś w tym stylu Jak samiczka ma już gruby brzuchol , to ją tam odławiasz i jak się urodzą młode to wpuszczasz ją z powrotem do dużego akwarium a maluchy rosną sobie bezpiecznie w kotniku aż są za duże żeby dorosłe ryby je mogły zjeść (Ale to tylko mieczyki, bo pozostałe masz ikrzaki) Nam zwykle nie udało się wyczaić tego momentu ale jak widzieliśmy już gotowe maluchy którym udało się ujść z życiem to łapaliśmy je do kotnika , żeby tam sobie podrosły. Teraz już nie chce mi się tego robić, z resztą zostały mi same gupiki, więc nie trzeba odławiać bo i tak zawsze jakieś się uchowają. To jak ?
życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
|
|
Tyle ze ja nadal zostanę ale z 2 samcami wiec z nich też nic nie zdzialam to i kotownik się nie przyda.
|
|
|
|
|
sprzedam akwarium 112l profilowane z pokrywa 2x20w z filtrem wewnętrznym, grzałka z termostatem do tego roslinki , zwirek , rybki czyli cały zaetaw akwarystyczny cena to 330zł kontakt : kamil31310_(at)_wp.pl gg 32172357
|
|
|
|
|
Nieno należą Ci się publiczne przeprosiny troszke źle sformułowałem, ale serioo jak patrzyłem na allegro właśnie za akwariami z szafkami było dokładnie to zdjęcie, może gdzieś masz na necie fotke (między innymi tu) i ktoś ją podiwanił. Aukcję zapisałem sobie w arhiwum ale juz jest nie aktualna, jak tylko znajdę znów tę aukcję to Ci podeśle link bo fotka na 100% była ta.
|
|
|
|
|
CYTAT Nieno należą Ci się publiczne przeprosiny troszke źle sformułowałem, ale serioo jak patrzyłem na allegro właśnie za akwariami z szafkami było dokładnie to zdjęcie, może gdzieś masz na necie fotke (między innymi tu) i ktoś ją podiwanił. Aukcję zapisałem sobie w arhiwum ale juz jest nie aktualna, jak tylko znajdę znów tę aukcję to Ci podeśle link bo fotka na 100% była ta. OK, nie ma sprawy. To zdjęcie zrobiłem w dniu wstawienia go na "stalowe", więc nie sądzę, żeby ktoś użył go do aukcji. Myślę, że tamto zdjęcie było po prostu podobne. |
|
|
|
|
oddam za parke ryb akwariowych rosliny z przycinki cabomba, pitsja,rogatek,i inne kontakt na 723498377
|
|
|
|
|
Dzisiaj rano doszło nowe tło prosto od producenta i postanowiłem troszke wyczyścić akwarium rodziców.
Wywaliłem stare tło, kamienie brudne do miski, rośliny i napowietrzanie do garnka, cały osprzęt zdemontowany, a rybki do drugiego akwarium i poczyniłem takie coś. Zdjęcie robione komórką, ponieważ nie da się zrobić fotki cyfrówką bo odbija się światło. Akwarium jest narozne o wymiarach 107x107x50 realnie weszło 270 litrów wody. Nowe tło jest płaskie ( max 3 cm wypukłości ) więc ryby muszą siedzieć w środku / w skałach, a nie za tłem. Kamienie wyczyszczone karcherem, nowe rośliny, podpięte nowy zegar temperatury / ph, tło na silikonie akwarystycznym, podpięta deszczownia która robi obieg wody fajny. Robota na 9 godzin, ale warto było. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Jak jest z wymianą wody w tak dużym akwarium?? co ile się wymienia całą wodę a co ile np tylko połowe?? Ja mam malutkie akwarium, ale chce zmienić na większe i pytam za wczasu
sprzedam akwarium 40cm x 19cm x 27cm cena 25zł |
|
|
|
|
Nie zmienia sie nigdy całej, od tego jest 20 litrowy filtr kubełkowy by filtrować. Raz na 3 tygodnie podmieniam 100 litrów wody.
Roboty od groma, jak mawiał kolega machający wiadrem. Ja kupiłem pompke do oczek wodnych plus 6 metrów przewodu i beczke 100 litrów. Najpierw 100 litrów wody wylatuje z akwarium, do beczki wczesniej 100 l wlatuje z uzdatniaczami. I podmieniamy ta samą pompką. Roboty na 10 minut, wysiłku zero. można też 10 wiader i zasuwac i robic to pół dnia tylko po co. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
a czy jest jakis dobry sposób na wytępienie ślimaków?? kupiłem w zoologicznym 2 roślinki i po 3 dniach opanowały mi całe akwarium, normalnie miliony :(
|
|
|
|
|
CYTAT andrzej111978 : oddam za parke ryb akwariowych rosliny z przycinki cabomba, pitsja,rogatek,i inne kontakt na 723498377 Stecyk ciut wyżej (na samej górze ) masz namiar "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Jestem zainteresowany kupnem akwarium 200-300l. w przystępnej cenie, także jeżeli chcesz pozbyć się takowego, ewentualnie całego zestawu proszę o kontakt na pw.
|
|
|
|
|
mam znowu do oddania troche roslin akwariowych ok 50szt za parkę ryb akwariowych pilne wazne do czwartku
|
|
|
|
|
Leszek 10 sztuk Chaitika blue F0 i 5 sztuk F1. F0 z certyfikatem gdzies tam się błąka i to był błąd bo nie mają małych, a F1 sie dostosowały. Do tego 2 trofcie duboisi i 4 czyściciele
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
oddam ok 30-35 szt róznych roslin za parke molinezji, lub mieczyków
|
|
|
|
|
Może ktoś ma do sprzedania akwarium 200-300 l?
krewetki red chery,gupiki,danio i slimaki swiderki lub helenki? |
|
|
|
|
A ja ma do sprzedania
szkło 60x30x30, w idealnym stanie zero rys i uszczerbków no i oczywiście w 100% szczelne. 40 zł - filtr NCF 600 aqua nova, nie przecieka i nadmiernie nie buczy w skład wchodzą oczywiście wkłady i wszystkie rurki. ok 100 zł - lampa GLO 2x24W, dodatkowo mogę dorzucić świetlówki 2x14w ( oczywiście pasują do lampy) ok 190 - 9L używanego podłoża ADA Amazonia I używanego ok 8 miesięcy cena ok 40 zł - Zestaw CO2 butla 1,5kg + reduktor + szklany dyfuzor cena ok 180 zł - korzeń japoński ok 30 zł Jak coś to ceny do negocjacji. Sprzedaje bo powiększam na dużo większe Jak coś to mój numer gg 55 39 336 |
|
|
|
|
oddam za krewetki lub małe ryby neony, rozbory, danio, brzanki zbrojniki niebieskie, kirysy rosliny z pzrycinki w sumie ok 45-50szt róznych kabomba,hydrocotyle, wkratka.limnobium rozłogowe,paprotnica zwyczajna ,rogatek dorzuce do roslin 10szt slimaków helenek pilne wazne do niedzieli zdjecia roslin na maila
|
|
|
|
|
To tak w temcie żubr daj znać czy woda pomogła i rybki przezyły... Rada dla innych po wlaniu nowej wody dajemy uzdatniacz i zawsze na nowe akwa warto dać 20-30% starej wody akwariowej
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Woda chyba pomogła dziś niestety padły jeszcze dwa gupiki ale to najprawdopodobniej skutki tamtej wody, w ciągu tygodnia wszystko sie wyjasni, bo mniej wiecej tyle potrzebuja zeby dojsc do siebie po tym "szoku".
|
|
|
|
|
CYTAT Może ktoś ma do sprzedania akwarium 200-300 l? potrzebuje roślinek wzamian za slimaki helenki - sa male jeszcze ( slimaki te zjadaja inne slimaki ) !!!
krewetki red chery,gupiki,danio i slimaki swiderki lub helenki? |
|
|
|
|
Ja mam filter jakby ktoś potrzebował, miałem go w 35l akwarium a pisze na nim Qmax=200L/h
HJ-111B, Hmax:0.45m 15 zł jak coś to na priv proszę |
|
|
|
|
oddam ryby molinezje złoto-czarne róznej wielkosci ok 20-25szt za czekolade oraz rosliny z przycinki ok 40szt tez za czekolade
|
|