Dołączył: 17 Maja 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
witam wszystkich, mam pytanie na temat sztucznego mleka dla dziecka. ale od początku.
moja córcia skończyła 11 miesięcy i cały czas karmie ją piersią, niestety lubi sobie zjeść i sądzę że już mojego pokarmu jej nie starcza (jak się zawsze w nocy budziła raz teraz budzi się 2 a nawet 3 razy). chciałabym wprowadzić jakieś mleko sztuczne ale nie mam pojęcia jakie mogę wybrać. Starszą córkę karmiłam 16 miesięcy ale ze względu na skazę białkową i możliwości dawałam jej kozie mleko, które jej bardzo spasowało. młodsza córka nie ma żadnego uczulenia, więc czekam na propozycje co polecacie. |
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 25 Marz 2011r. Skąd: Stalowa Wola, Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
ja od samego urodzenia córcie karmiłam mlekiem sztucznym Bebiko, na cycku mała była tylko w szpitalu. Po mleku nie miała żadnych kłopotów ani z brzuszkiem, nie dostawała też żadnego uczulenia itd. Także ja jestem zadowolona z bebiko
|
|
|
|
|
Ja karmie swojego synka mlekiem Bebiko i mogę powiedzieć że to był bardzo dobry wybór. Dziecko je chętnie, nie ma żadnych dolegliwości a i cena jest bardzo dobra.
|
|
|
|
|
Również polecam Bebiko w biedronce sa wieksze opakowania a w tesco mniejsze, ja w biedronce płace 16,99 o ile sie nie myle za pudełko.
|
|
|
|
|
dzięki za rady.
koleżanki też polecają bebiko. chyba się skuszę na próbę. mam nadzieję że mała chętnie będzie jeść bo rano do pracy jestem nieprzytomna po nocy |
|
|
|
|
ja polecam Bebiko, mojej małej podeszło, szczególnie truskawkowe no ale to dla starszych dzieci
|
|
Dołączył: 25 Marz 2011r. Skąd: Stalowa Wola, Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
jak nie mleko ( samo) możesz kupować już swojemu maluszkowi bo z tego co pamiętam ma skończone 11 miesięcy, kaszkę z mlekiem z bebika lub bobovity te niebieskie opakowania są już z mlekiem także zalewasz ciepłą woda chwile mieszasz i masz pyszny gęsty posiłek który na pewno nasyci dzidziusia te kolorowe opakowania to sama kaszka bez mleka na wodę też dobre ( my dodawaliśmy je do mleka jak Jagódka jeszcze je jadła) Nasza Jagódka ma 16 miesięcy i na noc dajemy jej właśnie porcje kaszki z mlekiem zamiast samego mleka i śpi całą noc ciurkiem mam nadzieje, że Twoje maleństwo też tak pośpi
|
|
|
|
|
kaszki (z Bobovity) to już jej dajemy długo, choć co prawda bez mleka, ale mieszamy je z Sinlaciem (który jest wartościowy i odżywczy) i jakimś deserkiem lub owocami.
tez właśnie zastanawiałam się nad zmianą kaszek na te z mlekiem, tak dla odmiany. ale wole najpierw samo mleko,ewentualnie delikatnie zagęścić np. kaszką zamiast mojego np przed spaniem (jako posiłek). wole stopniowo, bo z tego co się orientuję (m. in. po dzidziusiach znajomych) to czasem na mleko jest uczulenie w postaci wysypki czy biegunki. dlatego chce na razie próbować. |
|
|
|
|
najlepsze jest NAN a nie jakieś wymysly typu bebiko i inne pierdoły,bo to najstarsza firma i najlepsza dla dziecka
mamy taka piękną twarz,za woalem gęsto tkanym z kłamstw ... |
|
|
|
|
kasia868686 ciekawe czy piłaś mleko NAN skoro twierdzisz, że najlepsze. Skosztowałaś? Ja skosztowałam NAN, bo dziwiłam się dlaczego moje dziecko go nie chciało. Wyplułam i więcej nie dawałam dziecku tego mleka. Bebiko i Bebilon jest podobne w smaku do mleka w proszku, które dodaje się do masy do wafla.
|
|
|
|
|
kupiłam mleko bebiko, tak jak polecałyście, co prawda dalej karmię piersią ale już tylko raz na dobę. tak jak myślałam córa samego mleka nie chce, ale dodaje je do kaszek i np. budyniu w takiej postaci Mała je wszystko do zera. ogólnie jestem zadowolona z tego mleka i nie będę już próbować innego.
dzięki za rady |
|
|
|
|
jeżeli nie smakuje to znaczy ze ma mało cukru mój tam pije nawet te na receptę hipoalergiczne bo ma skazę i jest gorzkie i jakos pije ale jak tam chcecie dawajcie te słodkie dzieciom a tak na marginesie to bebiko mój na początku wypluwał bo pewnie za słodkie było nie wiem ale Nestle NAN to najstarsza firma i polecam
mamy taka piękną twarz,za woalem gęsto tkanym z kłamstw ... |
|