|
|
|
Jakie polecacie baterie do aparatu cyfrowego? Z takich, które by dość długo trzymały?
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to miło wspominać :) |
|
|
|
|
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to miło wspominać :) |
|
|
|
|
Zakładając, że chodzi ci o rozmiar AAA, polecam akumulatorki Energizer min 2500 mAh. W aparacie Olympus SP560 UZ wystarczają na około 800-1000 zdjęć.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
sanyo eneloop myślę że to najlepszy wybór
|
|
Dołączył: 1 Gru 2010r. Skąd: St.Wola oś.Centralne Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Natomiast w aparacie samsung najlepiej sprawowały mi się akumulatorki philips AA w porównaniu do innych marek a takich samych pojemnościach.
MYŚL! |
|
|
|
|
Jezeli do aparatu to tylko ENERGIZER LiTHIUM nie ma lepszych, zadne inne typu akumulatorki i te inne bzdety.
http://www.nokau(...)ium.html http://www.e-kup(...)2bb24371 Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
Dołączył: 18 Cze 2010r. Skąd: Lublin/Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Ja używam od długiego czasu GP 2700 mAh - wprawdzie do zewnętrznego flesza. Trzymają ładnie pomimo nagminnego ładowania w Powerbanku V800C.
|
|
|
|
|
CYTAT chodzi ci o rozmiar AAA, polecam akumulatorki Energizer min 2500 mAh To już takiej pojemności Energizer je produkuje? Gdzie to cudo można kupić? W zasadzie nie spotkałem się jeszcze z UZI zasilanym AAA, ale nie jestem w temacie. Może coś takiego robią na indywidualne zamówienie. A tak poza tym - to co napisał poi - kup eneloop (do rymu) UTGA i zapomnisz o kłopotach. Wygodne to jak cholera - ładujesz, a korzystasz kiedy chcesz. Najważniejsze jest to, że trzymają pojemność nieużywane. Taka krzyżówka akumulatura z baterią. Pojemność nie porażająca, ale pewna. Producent sprzedaje jako 2000mAh, gwarantuje 1900mAh, w rzeczywistości mają 2,1 - 2,2 Ah - sprawdzałem swoje na BC-900. I nie jest to chińszczyzna. |
|
|
|
|
Jeśli już to baterie/akumulatorki AA a nie AAA. Ja polecam GP 2700 działam już na nich 3 lata i dalej są ok, trzymają długo jak na początku.
|
|
|
|
|
CYTAT Zakładając, że chodzi ci o rozmiar AAA, polecam akumulatorki Energizer min 2500 mAh. W aparacie Olympus SP560 UZ wystarczają na około 800-1000 zdjęć. Wszystko zależy w jakich warunkach robi się te zdjęcia bo zdjęcie zdjęciu nie równe. Mi się jeszcze nie udało zrobić tyle zdjęć. Ostatnio robiłem jakieś 1100 zdjęć i potrzebowałem trzech kompletów akumulatorków. |
|
|
|
|
Zdjęcia robię w najwyższej rozdzielczosci, w aparacie, w krórym obiektyw (wbudowany na stałe) z zoomem x18 pracuje w związku z tym na zasilaniu aparatu (jest co wsuwać i wysuwać)
gulgul - mój błąd - chodziło mi o rozmiar AA - dostępne już od kilku lat. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Zdjęcia robię w najwyższej rozdzielczosci, w aparacie, w krórym obiektyw (wbudowany na stałe) z zoomem x18 pracuje w związku z tym na zasilaniu aparatu (jest co wsuwać i wysuwać) gulgul - mój błąd - chodziło mi o rozmiar AA - dostępne już od kilku lat. Proponuje robić w nocy zdjęcia gwiazd. Zobaczysz jaki wynik osiągniesz. |
|
|
|
|
Czy na dzien dzisiejszy cos sie zmienilo w swiecie akumulatorkow do aparatow? Otoz zakupilem niedawno aparat, ale jest z nim jeden mankament. Krotko trzyma akumulator moc i trzeba czesto ladowac. Nie spodziewalem sie takiej tandety w markowym produkcie (aparat firmy Cannon).
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Nie da się w małym kawałku zmagazynować potężnej energii i tyle, natomiast sporo zależy od użytkownika. Jak cały czas lata z włączonym aparatem i strzela foty patrząc tylko przez lcd to nie ma szans żeby to długo trzymało. Zasada jest prosta (szczególnie dobra dla lustrzanek ze względu na manualny zoom) - tam gdzie nie trzeba nie używamy lcd oraz oczywiście mamy zapasowy zestaw aku. Do bardzien prof aparatów są gripy ale to już nie są tanie zabawy
|
|