Dołączył: 15 Kwie 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Orientuje się może ktoś gdzie w Stalowej kupie barwnik spożywczy do zabarwienia masy do tortu o niebieskim kolorze????
Czy może jaki sok lub syrop mam dodać aby zrobić niebieską masę??? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Barwniki kupisz w hali w spożywczym obok kosmetyków ale z góry mówię że są bardzo wodniste i jak ja je używałam to bardzo rozpuszczały masę a i kolor nie był nasycony tylko bardzo mdły najlepsze są w proszku lub w żelu bo nie zmieniają konsystencji masy ale w stalowej nie do dostania pozostaje ci internet
|
|
|
|
|
tu masz linka do najlepszego barwnika http://alleg(...)941.html ja miałam te tragedia http://alleg(...)417.html pozdrawiam
|
|
|
|
|
CYTAT tu masz linka do najlepszego barwnika http://alleg(...)941.html ja miałam te tragedia http://alleg(...)417.html pozdrawiam Również miałam te w płynie i dziadostwo jak nic... wylałam prawie całą butelke żeby uzyskać ładny kolor a ile cukru pudru poszło (robiłam lukier plastyczny) ostatnio zakupiłam wiltona w żelu i wystarczyła kropelka. Ciekawa jestem nova.stw jak te w proszku wychodzą? próbowałaś może ich używać? są tańsze ale nie wiem czy się opłaca? |
|
|
|
|
wiesz co w proszku nie próbowałam ale z tego co czytałam są lepsze od tych płynnych ja tez robiłam lukier plastyczny i tragedia dokładnie chciałam uzyskać kolor czerwony żółty zielony to wyszedł blado różowy ledwo zielony i kremowy mimo ze małą ilość lukru chciałam zabarwic tych w żelu będę używała teraz na święta do zdobienia ciast to zobaczę co z tego wyjdzie ale w płynie już nigdy więcej
|
|
|
|
|
Na żółto można zabarwić kurkumą. Dosypujemy w zależności od pożądanej intensywności koloru. Mi się udało uzyskać od jasnego żółtego do pomarańczowego - tu dodałam odrobinkę kakao.
Co do zielonego to mieszam ww żółty z niebieskim barwnikiem, dodaję niebieskiego w zależności od tego jak głęboką zieleń potrzebuję. Wtedy wychodzi oszczędniej, bo nie kupuję barwnika zielonego i żółtego tylko niebieski |
|
|
|
|
Anuszka jeśli chcesz zrobić niebieską masę śmietanową to możesz zamiast żelatyny użyć niebieskiej galaretki Wodzisław.
|
|
|
|
|
Witam,
Odnawiam temat. Poszukuję barwników spożywczych w proszku. Czy ktoś się orientuje gdzie można takie kupić? Słyszałam, że można barwić masę cukrową również tymi barwnikami do jajek. Ktoś próbował? |
|
|
|
|
Co do barwnika do jajek to można ale tego później nikt nie zje, próbowałam, było słone i śmierdziało chemią.
♥♥♥ |
|
|
|
|
Dzięki za informację
|
|
|
|
|
Ile tego (mam w proszku) potrzebujesz, mogę się podzielić...
Nie wiem, kto pisze scenariusz mojego życia, ale widzę że ma ogromne poczucie humoru.... :D |
|
|
|
|
ja też mogę oddać, mam zielony i niebieski w proszku, kupiony na hali targowej, mała ilosc proszku daje dobry kolor
|
|
|
|
|
Dziękuję za propozycje. Potrzebuję tego sporo i bardzo wiele kolorów.
|
|
|
|
|
Barwniki spożywcze widziałam wczoraj w Kauflandzie
|
|
|
|
|
A jakie dokładnie?
|
|
|
|
|
CYTAT Ile tego (mam w proszku) potrzebujesz, mogę się podzielić... Potrzebuję na dzisiaj najpóżniej do 15 najbardziej mi zależy na czarnym podaję namiary do mnie 790560118 |
|
|
|
|
Mam czarny barwnik.
|
|
|
|
|
Barwniki w proszku super barwią, intensywne kolory. Ja kupiłam w internecie wszystkie kolory, po 1 zł, plus przesyłka. W sumie wyszło po 2 zł za pojemniczek. A starczy na ho, ho. Zrobiłam dziecku tort w 7 kolorach tęczy. Goście zdjęcia sobie robili z moim tortem
|
|