|
|
|
IFeel.. tu chyba chodzi o ten wibrator. Jedne zadowala, inne obraża.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
trza bylo powiedziec ze czarny wibrator, bylyby co najwyzej mieszane uczucia i tylko lekki niesmak by pozostal ;]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
CYTAT tommi przecie to na granicy ale nikt jeszcze nikogo nie obrazil :] Ale znajac zycie ta granice i tak sie przekroczy to po pierwsze. A po drugie stwierdzenie "katole" nie jest zbyt milym stweirdzeniem. To ze ktos nie wierzy od razu nie musi w taki sposob sie wyrazac o innych. |
|
|
|
|
hehe ale to jest tak samo jak katole o pedalach np mowia ;] przecie to hipokryzja :]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
Katol - skrót od słowa Katolik. Podobnie jakbym do Ciebie Tommi powiedział Tom. Obraźliwe ?
Do ifeelgod'a zwracam się per IFeel i on nie uważa tego za niemiłe. Ja jestem Łukasz, a większość pisze tu do mnie Luk. Naprawdę nie uraża mnie to. |
|
|
|
|
Jak bylo widac pare postow wyzej pare osob sie oburzylo. Mnie to nie rusza. |
|
|
|
|
Mnie tym bardziej.
|
|
|
|
|
proponuję spowiedź przez internet u samego Ojca dyrektora !
Szczęść Boże podaję numer konta ...... |
|
|
|
|
katolik- osoba wyznająca katolicyzm, wierny
Katol- miasto gdzieś w Indiach, pogardliwie katolik Ja dopatruję się etymologii tego słowa analogicznie do słowa kibic i kibol; jedno słowo ma znaczenie słownikowe drugie natomiast traktuje temat pogardliwie ale nie z powodu złośliwości samej w sobie tylko z powodu tego co się dzieje i co niestety mamy okazję obserwowac Uwielbiam dzieci!!! zwłaszcza te płci męskiej pomiędzy 20 a 40 rokiem życia |
|
|
|
|
CYTAT Mam pytanie patrzac na to co sie dzieje w naszych okolicach i jak sie słyszy co ksieża wyprawiają chce sie zapytac gdzie polecicie i jakiego ksiedza do spowiedzi przedslubnej? przy tym żby nie robił problemów parze która mieszka razem Najlepiej to do żadnego, zero problemów Spowiedź Online *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
To się idź i "wyspowiadaj" niedojrzały dzieciaczku - pseudo "ateisto" od siedmiu boleści.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Miriam, przypominasz mi Pana Dziwisza i jego "Nową Konstytucję":
Przekleństwa zabronione przez Kościół: - Idź do diabła! - Niech to czort weźmie! - Do diabła! - Obyś zdechł! - Oby cię pokręciło! - Kurde! - Na rany Boga! - Jezus Maria! (choć to zależy od intencji) - określenia kobiet lekkich obyczajów zaczynające się na k.. i d... - określenie męskiego organu ch... i k... Wyrażenia dozwolone: - kurka wodna - o kurczę - o kurna Olek - motyla noga - do jasnego pierona! - niech to dunder świśnie! - do jasnych kominów! (używane w Wielkopolsce) - psiakość! (również psiakostka!) - psiakrew/psiajucha! - kurczę blaszka - ja nie mogę! - do stu piorunów! - niech to kule biją! |
|
|
|
|
No to ich używaj.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Byle nie do Księdza Warchoła z Opatrzności
|
|
|
|
|
o temat powrócił......tak sobie przypomniałam moją przedślubną spowiedź u kapucynów...kiedy to spowiadałam się z baraszkowania ze swoim cywilnym mężem (mama powiedziała, że powinnam się z tego wyspowiadac)i szanowny Pan jakoś to jeszcze przełknął- w końcu takie czasy! ale jakież było moje zdziwienie kiedy zapytał mnie czy aby przypadkiem nie zabawiałam się sama ze sobą!!!!!!!!!
Uwielbiam dzieci!!! zwłaszcza te płci męskiej pomiędzy 20 a 40 rokiem życia |
|
|
|
|
Trzeba było odpowiedzieć pytaniem na pytanie Zaczelibyście się rozgrzeszać nawzajem:
Ty:bo miałam zły dzień On: bo zupa była za słona |
|
|
|
|
Strasznie nisko upadł ten kapucyn. Ale Mirek się za niego pomodli.
|
|
|
|
|
Spowiedź, ale ta chyba jako źródło informacji ma coraz mniejsze znaczenie, bo od dzieci przystępujących do pierwszej komunii można tylko zebrać niezbyt wiarygodne wiadomości o rodzicach, a od staruszków można się dowiedzieć już tylko o mało znaczącej w obecnej chwili historii. Starsza młodzież szkolna już wykazuje coraz mniejsze tendencje do spowiadania się, jak również ludzie w wieku średnim, produkcyjnym.
Całe szczęście, że ukazuje się coraz więcej wydawnictw odsłaniających prawdziwe oblicze Kościoła. W okresie tzw. „komuny" Kościół miał sytuację znakomitą, wręcz komfortową. Uchodził za instytucję uciskaną i prześladowaną (chociaż biskup polowy Głódź wyraził kiedyś pogląd, że za marszałka Rokossowskiego Kościołowi w wojsku lepiej się wiodło niż obecnie) a poza tym ówczesne rządy prowadziły ścisłą cenzurę, żeby żadne wydawnictwo krytykujące Kościół nie ukazało się, bo całe odium za jego krytykę i prześladowanie spadłoby na te rządy. Teraz sytuacja dla Kościoła jest znacznie trudniejsza, bo prześladowań nie ma, a cenzury, mimo chęci i wysiłków, nie sposób na razie wprowadzić (vide: przykład Faktów i Mitów). Cała nadzieja w tym, że „komuna" upadła mimo potężnego aparatu policji politycznej w postaci urzędów bezpieczeństwa i prześladowań inaczej myślących. Istniały przecież przymusowe, jedyne organizacje, gale, masówki, pochody i światowe zloty młodzieży. Nic to nie pomogło, dyktatorskie, totalitarne systemy uległy, mimo wszystko, rozpadowi. A Kościół jest chyba na świecie ostatnią typową dyktaturą, jak to określił Rik Deville. Mam nadzieję, że tak się stanie jak ze Związkiem Radzieckim w ostatniej fazie. Póki co jednak Kościół stara się ściągnąć wszelkim drogami jak najwięcej finansów na trudne czasy... |
|
|
|
|
CYTAT Póki co jednak Kościół stara się ściągnąć wszelkim drogami jak najwięcej finansów na trudne czasy... Pomijając fakt ze autor szukał spowiednika jest rozwiazanie na takie problemy - nie dawać kasy ! Nie wpychać kopert itd. bo problem po części stwarzają Ci co dają . Jest jak w naturze - Jak sucz nie da pies nie weźmie |
|
|
|
|
Wy tak poważnie czy wam odwaliło... Admini tej strony to pewnie jacyś sekciarze skoro pozwalają na takie odloty. Wcale mnie zresztą to nie dziwi cenzura tu rządzi tylko nie w tą właściwą stronę. Schiza na całego. Pozdro.
|
|
|
|
|
Schizy to ja mam jak widzę księdza, a co gorsze słyszę.
|
|
|
|
|
CYTAT ("OKO") Wy tak poważnie czy wam odwaliło... Admini tej strony to pewnie jacyś sekciarze skoro pozwalają na takie odloty. Wcale mnie zresztą to nie dziwi cenzura tu rządzi tylko nie w tą właściwą stronę. Schiza na całego. Pozdro. Nie rozumie stwierdzenia "właściwa strona" może postarasz się rozwinąć tą myśl ?? Temat zamykam do maja gdy do spowiedzi ruszą "komuniści" ... Ciężko tu szukać czegoś na temat ... kasować połowy wpisów niema sensu jak coś pisać na P.W "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|