NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Komunikacja »
1 2 »
Nisko skrzyzowanie w centrum miasta,
ff
Wysłany: 15 Sie 2011r. 20:56  
Witam pisze o tym na forum stalowej woli ale bulwersujaca jest to sprawa. Skrzyzowanie od dlugiego czasu nieczynne bo niby robia jakis kolektor tylko dlaczego cierpia na tym mieszkancy stojac codziennie w korkach i objezdzaja cale miasto zeby dojechac chcby do centrum. sprawa bulwersuje poniewaz kiedy sie nie przejdzie tamtedy to nikt nie pracuje a po 15 to juz nikogo nie ma co to za glupia polityka. Nie zajmuje sie polityka nie wiem kto zarzadza ta droga ale jest po prostu glupim hu... zeby tak ludziom zycie utrudniac, prosze o odpowiedz jak ktos jest w temacie bo juz mnie cos trafia...

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 15 Sie 2011r. 20:56  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Sie 2011r. 21:34  
Np pewnie, nie robią źle, robią jeszcze gorzej. Kolego opanuj sie to tylko NISKO. Objazd nie jest wcale niwaodomo ile dluzszy a i dojechac w kazde miejsce Niska sie da. Idź szukac problemow gdzie indziej. Faktycznie probem zes se znalazł

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Sie 2011r. 21:36  
nie wiesz to nie pisz ........ tyle Ci powiem Alfonsik

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Sie 2011r. 21:39  
Na pewno nie chodzi mu o to że objazd jest dłuższy tylko o to że korki się robią, szczególnie jak chcesz się włączyć do ruchu nie mając pierwszeństwa. Jeżdżę przez Nisko prawie codziennie i wiem jak to wygląda. Kolega ma rację że jest problem jezyk

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Sie 2011r. 21:39  
No wlasnie, ze wiem dlatego mowie, ze objazd nie jest wcale jakis mega duzo dluzszy. Niektorzy ludzie wrecz czasami celowa jada tamtą drogą zamiast pchac sie na rondo w nisku. Stwierdzam, ze sie blaznisz. Fakt smierdzi ostatnio cos z tego "kolektora", ale innych niedogodnosci nie zauwazylamsmiech2 nie sraj zarem to tylko nisko nic Ci sie nie stanie jak sie przejedziesz ulicą kolejową bodajze.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Sie 2011r. 21:40  
CYTAT
Na pewno nie chodzi mu o to że objazd jest dłuższy tylko o to że korki się robią, szczególnie jak chcesz się włączyć do ruchu nie mając pierwszeństwa. Jeżdżę przez Nisko prawie codziennie i wiem jak to wygląda. Kolega ma rację że jest problem jezyk

Ty chyba korkow nie widziales, jezeli to cos w nisku kolo 15 nazywasz korkiemsmiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Sie 2011r. 21:44  
Korki korkami, da się przeżyć. Za to kultura tubylców którzy trąbią non stop przeraża, mam garaż na zakręcie i cały czas hałas większy niz z samych aut.
Gorzej, że Rzeszowska się psuje i nie wytrzymuje natloku aut

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Sie 2011r. 21:45  
moze nie o tyle sam problem korkow jest najgorysz ale to w jakim tepie sa te roboty to jest droga przez centrum miasta wiec robota powinna palic sie w rekach a oni gowno robia taka jest prawda wiem bo widze co sie tam dzieje godz 15 nikogo nie ma, wladzom powino zalezec zeby droga jak najszybciej byla przejezdna ale im nie zalezy maja w dupie takie jest moje zdanie mozecie sie z nim nie zgodzic

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Sie 2011r. 22:00  
CYTAT
CYTAT

Ty chyba korkow nie widziales, jezeli to cos w nisku kolo 15 nazywasz korkiemsmiech2

Codziennie robię średnio po 300 km więc nie mów mi że czegoś na drodze jeszcze nie widziałem. Przejazd przez Nisko ostatnio zajął mi ok. 40 minut więc problem jest, szczególnie kiedy zależy Ci na czasie którego masz mało a trasa długa.

Prywatna wiadomość 

HIV
HIV
HIV
Ostrzeżenia: 80%
ff
Wysłany: 15 Sie 2011r. 22:04  
Koniecznie trzeba zbudować sygnalizację świetlną na skrzyżowaniu Tysiąclecia - Sandomierska w Nisku.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Sie 2011r. 22:21  
Fakt na Tysiaclecia tworza się korki ale do przezycia to nie Rzeszów. natomiast spory problem to skrzyzowanie na wlocie które zamieniłbym na duże rondo

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Sie 2011r. 22:26  
Masz racje Jacku. Ostatnio myslalam, że wyjde z siebie i stane obok. Właśnie na skrzyżowaniu na tzw"wlocie" jade mksem ul sandomierską (z niska do stalowej). MKS dojezdza do wlotu ma pierwszenstwo, ale przzed nim jakis mistrz RST chce skrecic w lewo w tysiąclecia. No to ok, mks stoi bo sie nie mogl zmiescic aby go ominąc. I co mistrz rst robi? Mimo, że ma miejsce do skrętu bo z naprzeciwka(od strony stalowej do niska) nic nie jedzie, ale zapragnąl poprzepuszczac wszystkich wyjezdzajacych z tysiąclecia na sandomierską. Stał dobre kilka minut, a ruszyl sie dopiero kiedy ktos sie porzadnie wku*** na niego i to jest problem jak w godzinie szczytu stanie jeszcze na dwoch innych skrzyzowaniach dwoch podobnych mistrzow rst.

Pozdro z rni.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Sie 2011r. 23:25  
No kolektor robią, bo to czołowa inwestycja Niska jak mi to ojciec mówił od jakichś 30 lat, powinno być to już dawno zrobione. No a objazd objazdem jak setki ich w Polsce. Korki się robią bo tacy kierowcy są wszelkiej maści (nie ubliżam żadnym blachom). Mój dom jest właśnie koło tej drogi tzw. "tymczasowej obwodnicy NIska", którą pamiętam od bajtla. Wy tylko o tych korkach jeban*** a niech stoją ciule jak jeździć płynnie nie umieją - to jedna strona medalu. Druga jest taka, że Ci ogarnięci, przez resztę też muszą stać, nieraz pieszy na drugą stronę ulicy się nie może przedostać. Problem się pojawia zwłaszcza przy krzyżówce "T" rzeszowska - dworcowa (to jest realne źródło tego korku), bo tam pojawia się dylemat czy skręcić w lewo choćby na lublin czy w prawo na rzeszów, i niektórzy skręcając w lewo nie zjadą do osi ( z drugiej strony się nie dziwie bo lepiej uciec na prawo niż mieć spotkanie z Tirem mającym pierwszeństwo). Ktoś napisał, że tubylcy trąbią - a niech trąbią na dziadostwo niezdecydowane, zwłaszcza to z regionu co powinno wiedzieć jak bez zastanawiania się na tej krzyżówce pojechać na RZ, RLE czy tez LU.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Sie 2011r. 23:38  
Risto to mieszkasz blisko jakoś. A co do kolektora to długo im zeszła z wymianą

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Sie 2011r. 23:40  
hmmmm a Ty z niska? przeciez pisze ze stalowajezyk?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Sie 2011r. 23:47  
Jestem rodowitym Rozwadowianinem, mieszkam w Stalowej Woli. a w nisku mam teściów i garaż gdzie długie duże zabawki. Przez duzy ruch nie ma nawet jak testowac nic na kolejowej

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Sie 2011r. 23:57  
"testować"... nie wiem co za zabawki i co masz na myśli dokładniej ale po dobroci częściowo przemilczę. Testować jak już się chce to w drodze wiodącej przez las albo na jakiejś wylotówce, a nie na kolejowej gdzie pełno domów, gdzie szkoła i węzły komunikacyjne ( o ile to tak można nazwać), gdzie ludzi pełno. Jak się rozjeb*** to samemu i ewentualnie drzewo. Jak kogoś ubić to lepiej sarnę niż człowieka. Takie tylko moje zdanie co nie znaczy, że sam mam lekką nogę. Na tego typu ulicach nie wlekę się ale aut też nie "testuje". Pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Sie 2011r. 00:16  
Nie zrozumiałeś kolego. Ja nie testuje prędkości maksymalnej tylko pochylenie kół, reakcje na ruch kierownicą, ustawienie kątów, balans hamulców itp. Na kolejowej jest gładki asfalt jak na torze co ułatwiea ustawianie zabawki. Teraz niestety nie da się spokojnie przejechac taki ruch się zrobił co widac po pękaniu ścian w domach na rzeszowskiej

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Sie 2011r. 09:47  
CYTAT
Masz racje Jacku. Ostatnio myslalam, że wyjde z siebie i stane obok. Właśnie na skrzyżowaniu na tzw\"wlocie\" jade mksem ul sandomierską (z niska do stalowej). MKS dojezdza do wlotu ma pierwszenstwo, ale przzed nim jakis mistrz RST chce skrecic w lewo w tysiąclecia. No to ok, mks stoi bo sie nie mogl zmiescic aby go ominąc. I co mistrz rst robi? Mimo, że ma miejsce do skrętu bo z naprzeciwka(od strony stalowej do niska) nic nie jedzie, ale zapragnąl poprzepuszczac wszystkich wyjezdzajacych z tysiąclecia na sandomierską. Stał dobre kilka minut, a ruszyl sie dopiero kiedy ktos sie porzadnie wku*** na niego i to jest problem jak w godzinie szczytu stanie jeszcze na dwoch innych skrzyzowaniach dwoch podobnych mistrzow rst.

Pozdro z rni.

I BARDZO DOBRZEumiech Tak się jeździ, przy korkach powinno wpuszczać się co drugie auto aby płynnie rozładowywać ruch. Ale co się spodziewać po polskich kierowcach jak denerwują się i trąbią jak ktoś jeden jest życzliwy. Jakby było takich więcej to ten jeden nie musiałby wszystkich wpuszczać.
Pojeździjcie trochę po jakimś cywilizowanym kraju to zobaczycie jak wygląda kultura i technika jazdy większości.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Sie 2011r. 10:13  
CYTAT
[cytat]Masz racje Jacku. Ostatnio myslalam, że wyjde z siebie i stane obok. Właśnie na skrzyżowaniu na tzw\\\"wlocie\\\" jade mksem ul sandomierską (z niska do stalowej). MKS dojezdza do wlotu ma pierwszenstwo, ale przzed nim jakis mistrz RST chce skrecic w lewo w tysiąclecia. No to ok, mks stoi bo sie nie mogl zmiescic aby go ominąc. I co mistrz rst robi? Mimo, że ma miejsce do skrętu bo z naprzeciwka(od strony stalowej do niska) nic nie jedzie, ale zapragnąl poprzepuszczac wszystkich wyjezdzajacych z tysiąclecia na sandomierską. Stał dobre kilka minut, a ruszyl sie dopiero kiedy ktos sie porzadnie wku*** na niego i to jest problem jak w godzinie szczytu stanie jeszcze na dwoch innych skrzyzowaniach dwoch podobnych mistrzow rst.

Pozdro z rni.
CYTAT
I BARDZO DOBRZEumiech Tak się jeździ, przy korkach powinno wpuszczać się co drugie auto aby płynnie rozładowywać ruch. Ale co się spodziewać po polskich kierowcach jak denerwują się i trąbią jak ktoś jeden jest życzliwy. Jakby było takich więcej to ten jeden nie musiałby wszystkich wpuszczać.
Pojeździjcie trochę po jakimś cywilizowanym kraju to zobaczycie jak wygląda kultura i technika jazdy większości.

No, ale ja rozumiem, że korek mozna kogos puscic. Tak jak iszesz co 2 auto, sama jestem za tym i czesto puszczam, ale driver RST stał tam dobre kilka minut że dzieki niemu cała sandomierska sie zakorkowała. Myslalam, ze pusci ze 2 tiry, a on stoi stoi juz nawet nic ni wyjeżdżało....puscic kogos, a blokowac ruch to co innego;)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Sie 2011r. 20:06  
Dla tych co "podnosili" ten temat i wszystkich zainteresowanych informuje, iż skrzyżowanie koło szpitala jest już otwarte. Poniedziałek zaczniemy z mniejszą irytacją umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Sie 2011r. 20:25  
Tyaa co prawda zakaz ruchu w obu kierunkach stoi, ale nie na srodku a przestawiony na bok. Ogolnie jest nie posprzatane, ale jeździc moznajezyk

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Sie 2011r. 13:56  
alfonsik

jak nie wiele 4 kilosy (w jedną)
, moje docelowe miejsce !

nie wku.. mnie !!!
\
risto88
"...mi to ojciec mówił od jakichś 30 lat, powinno być to już dawno zrobione..."

Czestmir
na dni niska umiech
św chleba czy cus sie uwineli

A co do całej sytuacji, znowu dostanae nagane za brzydkie słowa ale h...

Tego Waszego Ozimka, to bym z torbami puścił,
kolektor, jak kładli nowy asfalt i kopali całą sandomierska i była zamknięta to k..a
nie mozna było przyłącza zrobić odrazu ?
bo co dwie inne firmy ?
a plan zagospodarowania?
pojebało kogoś, wszyscy wiedza o co kaman i takie chocki klocki !!!!

ale wieś to wieś, co drugi dzień to powtarzam
dalej sie dajcie w h.... a robić !!!
a za kościuszki to ...............................................
brak słów

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Sie 2011r. 15:04  
CYTAT
alfonsik

jak nie wiele 4 kilosy (w jedną)
, moje docelowe miejsce !

nie wku.. mnie !!!
\\
risto88
\"...mi to ojciec mówił od jakichś 30 lat, powinno być to już dawno zrobione...\"

Czestmir
na dni niska umiech
św chleba czy cus sie uwineli

A co do całej sytuacji, znowu dostanae nagane za brzydkie słowa ale h...

Tego Waszego Ozimka, to bym z torbami puścił,
kolektor, jak kładli nowy asfalt i kopali całą sandomierska i była zamknięta to k..a
nie mozna było przyłącza zrobić odrazu ?
bo co dwie inne firmy ?
a plan zagospodarowania?
pojebało kogoś, wszyscy wiedza o co kaman i takie chocki klocki !!!!

ale wieś to wieś, co drugi dzień to powtarzam
dalej sie dajcie w h.... a robić !!!
a za kościuszki to ...............................................
brak słów

Droga to droga i ma swojego zarządce, to co pod ziemią gminne. Zresztą remont sypiącego się kolektora to tez nie takie hop siup. Co do Ozimka nie, że jestem jego wielkim fanem, ale jest o niebo lepszy od poprzedniego burmistrza, którego nazwiska nawet nie chce wymawiać, jak dla mnie to porażka pod każdym względem. Od kiedy O. jest burmistrzem pojawiło się sporo km kanalizacji i wodociągów, chodników,były remonty dróg ze skutkiem lepszym i gorszym ale były. Nisko stało się czystsze i przyjaźniejsze. Były też inwestycje moim zdaniem nie do końca potrzebne... choćby jak moim zdaniem "przesadzony" remont plant. Ale stało się i jest ładnie nie ma co narzekać. Co do poprzedniego burmistrza - pamiętam chodniki na których można sobie było krzywdę zrobić, w wielu miejscach brak sieci wod-kan, dziurawe drogi - nie mówię, że teraz nie są - ale jest dużo dużo lepiej, pamiętam nisko zasyfione, i pamiętam "bezcenny" widok dwóch starych bab "sprzątających" planty -coś w stylu "zamieść i w kąt albo pod ławkę", teraz miasto sprzątają więźniarki - i wg mnie nisko jest dosyć czystym miastem w porównaniu z chociażby stalową. Zresztą mógłbym wiele jeszcze powiedzieć ale to nie o tym temat. Mimo wszystko, nie chwalę tutaj O., bardziej w drugą stronę krytykuję "lelum polelum" jego poprzednika. Pana który zdaje się nie był wcale lepszym burmistrzem niż nauczycielem chemii w dawnym elektryku.jezyk A Ty PITUCH przeginasz ogólnie. Nieraz zdarzy Ci się mądrze zacząć....ale końcówka już fatalna. PS. żeby było na temat cokolwiek to potwierdzam że krajowa 77 przejezdna!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Sie 2011r. 19:55  
Kolego Pituch nie przeginaj już z tym pisaniem wieś czy nie wieś. Jak ty piszesz o Nisku wieś, tak ludzie z Rzeszowa o "twojej" Stalowej tak samo się wypowiadają... I weź pisz całymi zdaniami a nie te twoje skróty myślowe które kumasz tylko ty. No ale co się dziwić, ty pewnie jesteś z tych co: "wiecie co muszę, nic nie muszę.." (tekst z debilskiej reklamy kremu na pryszcze).

Prywatna wiadomość 

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Komunikacja »