|
|
|
Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
|
|
|
Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
|
|
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
http://lazacylazarz.nowyekran.pl/post/26223,piatek-posiedzenie-pkw-ne-przyniosl-swoja-niespodzianke
http://lazacylazarz.nowyekran.pl/post/25993,rozkaz-do-telewizji-przemilczec-przestepstwa-pkw Ciekawo czemu nie pokazali tego w telewizji? To już jest kpina. Sąd Najwyższy przyznał im racje. Czy w tym kraju jeszcze ktoś respektuje prawo? Reasumując wybory zarządzone na 9 października już w tym momencie można uznać za nieważne. Jednak w związku z tym, że ludzie niezbyt lubią przyznawać się do błędów, wybory zapewne się odbędą, po czym Sąd Najwyższy uzna wybory za nie ważne. Zgadnijcie kto za to zapłaci? |
|
|
|
|
ale o sssso chodzi? takie mamy władze i takie prawo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tuskaszenko znów straszy PiSem
Na szmatławym TVN-nie Fotyga zmieszała z błotem wizerunek zdradka, więc zaraz po niej cieć u niemca - czyli zadradliwy graś musi skomentować wypowiedzi Fotygi. Gotuje się dziad i pieni.... Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Dołączył: 1 Gru 2010r. Skąd: St.Wola oś.Centralne Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Wszyscy narzekają Wszyscy wyśmiewają A po wyborach dalej to samo
MYŚL! |
|
|
|
|
Tylko brak obojętności może coś zmienić. Brak obojętności na losy Polski oczywiście.
|
Dołączył: 1 Gru 2010r. Skąd: St.Wola oś.Centralne Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Od lat powtarza się problem że większość nie głosuje na kogo chce tylko jakieś wybory mniejszego zła, pomaganie mającym szanse, wybrałbym tych ale szkoda mi marnować głosu
MYŚL! |
|
|
|
|
Problem jest głębszy. Brak w Polakach świadomości i odpowiedzialności za kraj. Narzekać potrafią wszyscy, ale jak przychodzi do głosowania......
Jedni mają zryte głowy przez polskojęzyczne stacje a inni mają wszystkich i wszystkiego dość......, jeszcze inni mają po prostu wszystko w dupie. Zostaje część Polaków świadoma, inteligentna i patriotyczna, która dokonuje takiego wyboru, jaki podpowiada im nie program danej partii, ale to co dzieje się w Polsce w peryspektywie kilku, kilkunastu lat wstecz..... Partie polityczne liczą na niezawodną krótką pamięć Polaków..... PO liczy na podział i nienawiść...... Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tuskaszenko używa policji do PRL-owskich
prześladowań kandydatów PiSu "Funkcjonariusze policji w cywilu zakłócili uroczystości ku pamięci ofiar katastrofy smoleńskiej, wyciągając z tłumu współorganizatora obchodów i kandydata PiS do Sejmu - Patryka Jakiego. Mężczyzna został wylegitymowany i spisany. - To absolutny skandal. Gdyby nie nasza interwencja, zawieźliby go na "dołek" - opowiada portalowi Niezalezna.pl Andrzej Melak, brat śp. Stefana Melaka. W Opolu, jak co miesiąc, odbywały się uroczystości ku czci ofiar tragedii smoleńskiej. - Nagle podjechał samochód osobowy, wysiadło z niego kilku mężczyzn po cywilnemu. Podeszli do Patryka Jakiego - opowiada Ryszard Kapuściński, szef Klubów "Gazety Polskiej", uczestnik obchodów. Sam Jaki mówi: - Powiedzieli, że mam iść z nimi. Nie chcieli podać powodu. Nie chcieli też poczekać, aż uroczystości się zakończą. Ku oburzeniu tłumu Jakiego wciągnięto do samochodu. - Tak robiono w stanie wojennym - mówi Andrzej Melak, który był świadkiem zdarzenia. - Gdyby nie nasza interwencja, zawieźliby go na "dołek" - dodaje. W obronie zatrzymanego stanął obok Melaka i innych zgromadzonych poseł PiS z Opola - Sławomir Kłosowski. - Jest nam wstyd za interwencję policji, to rzecz niebywała. Nie spodziewałem się czegoś takiego w wolnej Polsce - relacjonuje portalowi Niezalezna.pl. Parlamentarzysta zapowiada, że zwoła jutro w tej sprawie konferencję prasową. Rzecznik Komendy Wojewódzkiej Policji w Opolu stwierdził, że o incydencie nic mu nie wiadomo. - Proszę zadzwonić jutro - powiedział." źródło: niezależna.pl Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Wywiad z Kazikiem
CYTAT - Lech Kaczyński powinien mieć pomnik w Warszawie? - Oczywiście, że powinien. Bez względu na opinie o nim – zginął na posterunku, pełniąc obowiązki głowy państwa, a nie u siebie na działce, zabijając się szpadlem. A poza tym – czy nam się to podoba czy nie – był najlepszym prezydentem Polski ostatniego 20-lecia. Bo kto, jeśli nie on? Jaruzelski? Wałęsa? Nie wygłupiajmy się... A może Kwaśniewski, który do Charkowa, na groby polskich żołnierzy pojechał pijany? Długo nie dostrzegałem niestosowności tej sytuacji. Do czasu, aż uświadomiłem sobie taką rzecz: a jakby to prezydent Izraela przyjechał do Auschwitz i się zataczał? - A Bronisław Komorowski? - Jaki jest, każdy widzi... (śmiech). Kaczyńskiemu ten pomnik się należy. - Głosowałeś w ostatnich wyborach na PO. - Głosowałem, ale z własnej ignorancji i z ulegania baraniej panice - ulegając panice antypisowskiej. Tego żałuję. Daleki jestem od tego, by w czambuł potępiać rządy PiS. Dla mnie i dla mojej kieszeni to był bardzo dobry czas. Znieśli podatek od darowizny, od spadku, zmniejszyli dochodowy. Niestety kompletnie nie umieli sobie poradzić z wizerunkiem w mediach, czego i ja jestem najlepszym dowodem, widząc w nich wcielone zło. Ale ja to głupek jestem. - A co jest największym błędem obecnego rządu? - Wszystko. Niedotrzymanie ani jednej obietnicy wyborczej. Obiecywanie gruszek na wierzbie należy oczywiście do emploi zawodu polityka, ale PO zachowała się kompletnie cynicznie. A rząd popełnia gafę za gafą. Ot, choćby ostatnio wyczytałem, że w aferze hazardowej są wprawdzie jakieś dowody, ale nie takie, żeby postawić zarzuty... Czytaj: Miro i Zbycho coś broili, ale się im upiecze, bo ich osłaniają koledzy. Próba kupienia ustawy, bo z tym mieliśmy do czynienia w tej aferze, czyli sytuacja analogiczna do tej, która rozwaliła rząd Millera, teraz ma ujść na sucho. W zamian za to tłuszcza dostaje co raz to nowe elementy igrzysk, jak kastrowanie pedofili, walka z dopalaczami i kibicami. Mówię kibicami, bo nie uznaję dychotomii kibol-kibic. Całość: http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110522/REPORTAZ01/526686740 CYTAT W swoim programie Platforma deklaruje m.in., że zlikwiduje formularze podatkowe PIT, obniży zasadniczą stawkę VAT do 22 proc. w 2014 roku. Stawkę, którą sama Platforma podniosła!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Młodzi wolą Polskę niż zdradę
"Padł kolejny mit o Platformie Obywatelskiej. Z najnowszego sondażu MillwardBrown SMG/KRC dla TVN24 wynika, że młodzi ludzie – w wieku od 18 do 24 lat – najchętniej zagłosowaliby na Prawo i Sprawiedliwość. Według tego badania niemal co trzeci młody Polak odda swój głos na PiS, które cieszy się aż 29-procentowym poparciem wśród osób w wieku od 18 do 24 la. Na drugim miejscu jest Platforma Obywatelska (27 proc.), a na trzecim – to chyba niespodzianka – Polskie Stronnictwo Ludowe z 12 proc. Dopiero czwarty jest Sojusz Lewicy Demokratycznej (10 proc.). Wynikami nie są zaskoczeni młodzi politycy PiS. - To przełamanie mitu, który wciąż krąży, że na Platformę Obywatelską głosują młodzi ludzie. Przez cztery lata PO udowodniła, że nie potrafi reprezentować ich interesów – mówi portalowi Niezależna.pl 23-letnia Sylwia Ługowska, współtwórczyni programu "Prawo i Sprawiedliwość. Szansa dla młodych". – Platforma wprowadziła wiele zmian niekorzystnych dla studentów, m.in. odpłatność za drugi kierunek studiów. Nie spełnili obietnic o powrocie młodych ludzi zza granicy i stworzenia w kraju perspektyw. - Młodzi ludzie coraz częściej wybierają internet i niezależną prasę zamiast np. oglądać TVN. Przypomnę, że według niedawnych badań ponad połowa widzów „Szkła kontaktowego” to emeryci, a nie „młodzi wykształceni z wielkich miast”. W związku z tym prawda o rządach Tuska zaczyna docierać do młodzieży i studentów - mówi Magdalena Żuraw (28 lat), która pomagała w przygotowaniu rozwiązań programowych PiS w Zespole Pracy Państwowej. - Afery, kłamstwa, ogromne zadłużenie, chaos na kolei, drożyzna, to wszystko zaczyna być odczuwalne. Pewnych rzeczy nie da się ukryć. Myślę, że duży wpływ na wyniki sondażu miała też wojna Donalda Tuska z kibicami, jak również nasyłanie służb specjalnych i policji na młodych ludzi krytykujących premiera oraz prezydenta - dodaje. Nie tylko jednak zaniechania i afery PO spowodowały, że młodzież woli głosować na PiS. - Prawo i Sprawiedliwość cały czas zajmowało się ich problemami. Stworzyliśmy przez ten czas dwie poważne oferty. Pierwszy w 2009 r. był program „Inwestycja w przyszłość”, a teraz, w czerwcu 2011 r., drugi „Szansa dla młodych”. Dokładnie przeanalizowaliśmy sytuację i potrzeby tego pokolenia - wylicza Sylwia Ługowska. – Prawo i Sprawiedliwość po prostu poważnie traktuje młodych ludzi. Oni widzą, co się dzieje. I mają dość obietnic bez pokrycia. Stąd takie wyniki sondażu." Nie wierzę z sondaże.... Zastanawiam się do czego przygotowaniem są zabiegi, pokazującę chwilowo prawdę..... Może znów chodzi o uczynienie kłamstwa wiarygodnym..... Takie numery już były.... Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Gola Zbigniew Andrzej, złożył następujące oświadczenie: pracowałem w organach bezpieczeństwa państwa w rozumieniu ustawy z dnia ustawy z dnia 18 października 2006 r. o ujawnianiu informacji o dokumentach organów bezpieczeństwa państwa z lat 1944-1990 oraz treści tych dokumentów (Dz. U z 2007 r. Nr 63, poz. 425, z późn. zm.) |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Gola Zbigniew Andrzej, złożył następujące oświadczenie: pracowałem w organach bezpieczeństwa państwa w rozumieniu ustawy z dnia ustawy z dnia 18 października 2006 r. o ujawnianiu informacji o dokumentach organów bezpieczeństwa państwa z lat 1944-1990 oraz treści tych dokumentów (Dz. U z 2007 r. Nr 63, poz. 425, z późn. zm.) Treść oświadczenia: ...oświadczam, że pracowałem/ pracowałam, pełniłem/ pełniłam służbę, byłem/ byłam współpracownikiem* w rozumieniu art. 3a powołanej ustawy, organów bezpieczeństwa państwa w rozumieniu art. 2 powołanej ustawy, w okresie od dnia 22 lipca 1944 r. do dnia 31 lipca 1990 r. To chyba normalne skoro pracował jako lekarz w ambulatorium MSWiA. "Pracował" nie "służył" czy "był współpracownikiem" |
|
|
|
|
|