NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
« 1 2 3 4 5 6 7 ... » »»
Polityka, Kampanie i im podobne piszemy tutaj
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 5 Wrz 2011r. 10:31  

Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Wrz 2011r. 10:31  

Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Wrz 2011r. 12:08  
Obrazek

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Wrz 2011r. 12:15  
Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Wrz 2011r. 12:19  
Obrazek

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Wrz 2011r. 19:49  
Obrazek

Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Wrz 2011r. 21:46  
Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Wrz 2011r. 22:09  
Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Wrz 2011r. 12:26  
http://lazacylazarz.nowyekran.pl/post/26223,piatek-posiedzenie-pkw-ne-przyniosl-swoja-niespodzianke

http://lazacylazarz.nowyekran.pl/post/25993,rozkaz-do-telewizji-przemilczec-przestepstwa-pkw

Ciekawo czemu nie pokazali tego w telewizji? To już jest kpina. Sąd Najwyższy przyznał im racje. Czy w tym kraju jeszcze ktoś respektuje prawo? Reasumując wybory zarządzone na 9 października już w tym momencie można uznać za nieważne. Jednak w związku z tym, że ludzie niezbyt lubią przyznawać się do błędów, wybory zapewne się odbędą, po czym Sąd Najwyższy uzna wybory za nie ważne. Zgadnijcie kto za to zapłaci? umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Wrz 2011r. 15:37  
ale o sssso chodzi? potluczony takie mamy władze i takie prawo...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Wrz 2011r. 15:49  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Wrz 2011r. 19:48  
tuskaszenko znów straszy PiSem umiechumiechumiechumiech
Na szmatławym TVN-nie Fotyga zmieszała z błotem wizerunek zdradka, więc zaraz po niej cieć u niemca - czyli zadradliwy graś musi skomentować wypowiedzi Fotygi. Gotuje się dziad i pieni....umiechumiechumiechumiechumiechumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Wrz 2011r. 20:23  
Wszyscy narzekająwykrzyknik Wszyscy wyśmiewająwykrzyknik A po wyborach dalej to samoplacze

MYŚL!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Wrz 2011r. 20:24  
Tylko brak obojętności może coś zmienić. Brak obojętności na losy Polski oczywiście.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Wrz 2011r. 20:30  
Od lat powtarza się problem że większość nie głosuje na kogo chce tylko jakieś wybory mniejszego zła, pomaganie mającym szanse, wybrałbym tych ale szkoda mi marnować głosu

MYŚL!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Wrz 2011r. 20:39  
Problem jest głębszy. Brak w Polakach świadomości i odpowiedzialności za kraj. Narzekać potrafią wszyscy, ale jak przychodzi do głosowania......
Jedni mają zryte głowy przez polskojęzyczne stacje a inni mają wszystkich i wszystkiego dość......, jeszcze inni mają po prostu wszystko w dupie.

Zostaje część Polaków świadoma, inteligentna i patriotyczna, która dokonuje takiego wyboru, jaki podpowiada im nie program danej partii, ale to co dzieje się w Polsce w peryspektywie kilku, kilkunastu lat wstecz.....

Partie polityczne liczą na niezawodną krótką pamięć Polaków.....
PO liczy na podział i nienawiść......

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Wrz 2011r. 21:48  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Wrz 2011r. 06:56  
tuskaszenko używa policji do PRL-owskich

prześladowań kandydatów PiSu

"Funkcjonariusze policji w cywilu zakłócili uroczystości ku pamięci ofiar katastrofy smoleńskiej, wyciągając z tłumu współorganizatora obchodów i kandydata PiS do Sejmu - Patryka Jakiego. Mężczyzna został wylegitymowany i spisany. - To absolutny skandal. Gdyby nie nasza interwencja, zawieźliby go na "dołek" - opowiada portalowi Niezalezna.pl Andrzej Melak, brat śp. Stefana Melaka.

W Opolu, jak co miesiąc, odbywały się uroczystości ku czci ofiar tragedii smoleńskiej.

- Nagle podjechał samochód osobowy, wysiadło z niego kilku mężczyzn po cywilnemu. Podeszli do Patryka Jakiego - opowiada Ryszard Kapuściński, szef Klubów "Gazety Polskiej", uczestnik obchodów.

Sam Jaki mówi: - Powiedzieli, że mam iść z nimi. Nie chcieli podać powodu. Nie chcieli też poczekać, aż uroczystości się zakończą.

Ku oburzeniu tłumu Jakiego wciągnięto do samochodu. - Tak robiono w stanie wojennym - mówi Andrzej Melak, który był świadkiem zdarzenia. - Gdyby nie nasza interwencja, zawieźliby go na "dołek" - dodaje.

W obronie zatrzymanego stanął obok Melaka i innych zgromadzonych poseł PiS z Opola - Sławomir Kłosowski. - Jest nam wstyd za interwencję policji, to rzecz niebywała. Nie spodziewałem się czegoś takiego w wolnej Polsce - relacjonuje portalowi Niezalezna.pl. Parlamentarzysta zapowiada, że zwoła jutro w tej sprawie konferencję prasową.

Rzecznik Komendy Wojewódzkiej Policji w Opolu stwierdził, że o incydencie nic mu nie wiadomo. - Proszę zadzwonić jutro - powiedział."

źródło: niezależna.pl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Wrz 2011r. 11:20  
Wywiad z Kazikiem

CYTAT
- Lech Kaczyński powinien mieć pomnik w Warszawie?

- Oczywiście, że powinien. Bez względu na opinie o nim – zginął na posterunku, pełniąc obowiązki głowy państwa, a nie u siebie na działce, zabijając się szpadlem. A poza tym – czy nam się to podoba czy nie – był najlepszym prezydentem Polski ostatniego 20-lecia. Bo kto, jeśli nie on? Jaruzelski? Wałęsa? Nie wygłupiajmy się... A może Kwaśniewski, który do Charkowa, na groby polskich żołnierzy pojechał pijany? Długo nie dostrzegałem niestosowności tej sytuacji. Do czasu, aż uświadomiłem sobie taką rzecz: a jakby to prezydent Izraela przyjechał do Auschwitz i się zataczał?

- A Bronisław Komorowski?

- Jaki jest, każdy widzi... (śmiech). Kaczyńskiemu ten pomnik się należy.

- Głosowałeś w ostatnich wyborach na PO.

- Głosowałem, ale z własnej ignorancji i z ulegania baraniej panice - ulegając panice antypisowskiej. Tego żałuję. Daleki jestem od tego, by w czambuł potępiać rządy PiS. Dla mnie i dla mojej kieszeni to był bardzo dobry czas. Znieśli podatek od darowizny, od spadku, zmniejszyli dochodowy. Niestety kompletnie nie umieli sobie poradzić z wizerunkiem w mediach, czego i ja jestem najlepszym dowodem, widząc w nich wcielone zło. Ale ja to głupek jestem.

- A co jest największym błędem obecnego rządu?

- Wszystko. Niedotrzymanie ani jednej obietnicy wyborczej. Obiecywanie gruszek na wierzbie należy oczywiście do emploi zawodu polityka, ale PO zachowała się kompletnie cynicznie. A rząd popełnia gafę za gafą. Ot, choćby ostatnio wyczytałem, że w aferze hazardowej są wprawdzie jakieś dowody, ale nie takie, żeby postawić zarzuty... Czytaj: Miro i Zbycho coś broili, ale się im upiecze, bo ich osłaniają koledzy. Próba kupienia ustawy, bo z tym mieliśmy do czynienia w tej aferze, czyli sytuacja analogiczna do tej, która rozwaliła rząd Millera, teraz ma ujść na sucho. W zamian za to tłuszcza dostaje co raz to nowe elementy igrzysk, jak kastrowanie pedofili, walka z dopalaczami i kibicami. Mówię kibicami, bo nie uznaję dychotomii kibol-kibic.

Całość: http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110522/REPORTAZ01/526686740

CYTAT
W swoim programie Platforma deklaruje m.in., że zlikwiduje formularze podatkowe PIT, obniży zasadniczą stawkę VAT do 22 proc. w 2014 roku. Stawkę, którą sama Platforma podniosła!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Wrz 2011r. 17:46  
Obrazek

umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Wrz 2011r. 20:02  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Wrz 2011r. 20:03  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Wrz 2011r. 20:23  
Młodzi wolą Polskę niż zdradę

"Padł kolejny mit o Platformie Obywatelskiej. Z najnowszego sondażu MillwardBrown SMG/KRC dla TVN24 wynika, że młodzi ludzie – w wieku od 18 do 24 lat – najchętniej zagłosowaliby na Prawo i Sprawiedliwość.

Według tego badania niemal co trzeci młody Polak odda swój głos na PiS, które cieszy się aż 29-procentowym poparciem wśród osób w wieku od 18 do 24 la. Na drugim miejscu jest Platforma Obywatelska (27 proc.), a na trzecim – to chyba niespodzianka – Polskie Stronnictwo Ludowe z 12 proc. Dopiero czwarty jest Sojusz Lewicy Demokratycznej (10 proc.).

Wynikami nie są zaskoczeni młodzi politycy PiS. - To przełamanie mitu, który wciąż krąży, że na Platformę Obywatelską głosują młodzi ludzie. Przez cztery lata PO udowodniła, że nie potrafi reprezentować ich interesów – mówi portalowi Niezależna.pl 23-letnia Sylwia Ługowska, współtwórczyni programu "Prawo i Sprawiedliwość. Szansa dla młodych". – Platforma wprowadziła wiele zmian niekorzystnych dla studentów, m.in. odpłatność za drugi kierunek studiów. Nie spełnili obietnic o powrocie młodych ludzi zza granicy i stworzenia w kraju perspektyw.

- Młodzi ludzie coraz częściej wybierają internet i niezależną prasę zamiast np. oglądać TVN. Przypomnę, że według niedawnych badań ponad połowa widzów „Szkła kontaktowego” to emeryci, a nie „młodzi wykształceni z wielkich miast”. W związku z tym prawda o rządach Tuska zaczyna docierać do młodzieży i studentów - mówi Magdalena Żuraw (28 lat), która pomagała w przygotowaniu rozwiązań programowych PiS w Zespole Pracy Państwowej. - Afery, kłamstwa, ogromne zadłużenie, chaos na kolei, drożyzna, to wszystko zaczyna być odczuwalne. Pewnych rzeczy nie da się ukryć. Myślę, że duży wpływ na wyniki sondażu miała też wojna Donalda Tuska z kibicami, jak również nasyłanie służb specjalnych i policji na młodych ludzi krytykujących premiera oraz prezydenta - dodaje.

Nie tylko jednak zaniechania i afery PO spowodowały, że młodzież woli głosować na PiS.

- Prawo i Sprawiedliwość cały czas zajmowało się ich problemami. Stworzyliśmy przez ten czas dwie poważne oferty. Pierwszy w 2009 r. był program „Inwestycja w przyszłość”, a teraz, w czerwcu 2011 r., drugi „Szansa dla młodych”. Dokładnie przeanalizowaliśmy sytuację i potrzeby tego pokolenia - wylicza Sylwia Ługowska. – Prawo i Sprawiedliwość po prostu poważnie traktuje młodych ludzi. Oni widzą, co się dzieje. I mają dość obietnic bez pokrycia. Stąd takie wyniki sondażu."

Nie wierzę z sondaże.... Zastanawiam się do czego przygotowaniem są zabiegi, pokazującę chwilowo prawdę..... Może znów chodzi o uczynienie kłamstwa wiarygodnym..... Takie numery już były....

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Wrz 2011r. 20:52  
CYTAT

Gola Zbigniew Andrzej, złożył następujące oświadczenie: pracowałem w organach bezpieczeństwa państwa w rozumieniu ustawy z dnia ustawy z dnia 18 października 2006 r. o ujawnianiu informacji o dokumentach organów bezpieczeństwa państwa z lat 1944-1990 oraz treści tych dokumentów (Dz. U z 2007 r. Nr 63, poz. 425, z późn. zm.)

ok

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Wrz 2011r. 23:29  
CYTAT
CYTAT

Gola Zbigniew Andrzej, złożył następujące oświadczenie: pracowałem w organach bezpieczeństwa państwa w rozumieniu ustawy z dnia ustawy z dnia 18 października 2006 r. o ujawnianiu informacji o dokumentach organów bezpieczeństwa państwa z lat 1944-1990 oraz treści tych dokumentów (Dz. U z 2007 r. Nr 63, poz. 425, z późn. zm.)

ok

Treść oświadczenia:
...oświadczam, że pracowałem/ pracowałam, pełniłem/ pełniłam służbę, byłem/ byłam współpracownikiem* w rozumieniu art. 3a powołanej ustawy, organów bezpieczeństwa państwa w rozumieniu art. 2 powołanej ustawy, w okresie od dnia 22 lipca 1944 r. do dnia 31 lipca 1990 r.

To chyba normalne skoro pracował jako lekarz w ambulatorium MSWiA. "Pracował" nie "służył" czy "był współpracownikiem"

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Wrz 2011r. 11:08  
Obrazek

Prywatna wiadomość 

« 1 2 3 4 5 6 7 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »