NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 21 22 23 24 25 26 27 ... » »»
Polityka, Kampanie i im podobne piszemy tutaj
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 15 Wrz 2012r. 07:43  
andriejko - ostojo kultury, respektowania regulaminu i mądrości internetowych. Kobieto znów spamujesz.potluczony

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Wrz 2012r. 07:43  

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 15 Wrz 2012r. 09:59  
Mój spam ci przeszkadza? Miriam koleżko o najwyższej kulturze muszę cię zmartwić, nie przestanę. To zbyt ważna sprawa. Szkoda, że tego nie ogarniasz.

akcję poparło już 77006 osób ok

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Wrz 2012r. 10:18  
Wyzywacie się od bab, jakbyście dawno kobiety nie mieli.

ps.akcję poparło już 77007 osób.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Wrz 2012r. 13:19  
CYTAT (mirek777)
Widzisz - na PW kulturka, a tu lemingowe durnoty. Nie jesteś funta kłaków wart ze swoją "wiedzą".

Wiedza to nic nadzwyczajnego. W czasach społeczeństwa informacyjnego może ją posiąść każdy kto zechce. Każdy też może sprawdzić prawdziwość w zasadzie każdej informacji. I tu właśnie jest szkopuł - nie wszyscy chcą. Część bezkrytycznie, niczym pelikan cegłę, łyka każdą informację rzuconą do szeroko otwartego dzioba byle by pasowała do obecnego światopoglądu. Wklejane obrazki nie miały na celu obrażenie kogokolwiek lecz zobrazowanie poziomu argumentacji, który ograniczył się do tekstu o naiwności, a potem o "lemingach", "tuskaszenkach", emotikonek, obrazków.

Swoją drogą Miro, tak z czystej ciekawości zapytam. Czy możesz scharakteryzować tego "leminga" którym tak często się posługujesz?

Admin
Poszukuję administratorów na pełen etat. Więcej info P.W.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Wrz 2012r. 13:24  
CYTAT
Wyzywacie się od bab, jakbyście dawno kobiety nie mieli.

ps.akcję poparło już 77007 osób.

W rodzinie uzbierałbym wiecej.chytry

PS.Jakby nigdy nie mieli...potluczony

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Wrz 2012r. 23:51  

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Wrz 2012r. 09:51  
maniac z twoją genialną fachowością, - w końcu jesteś współtwórcą systemu informatycznego PKW goodgood i jesteś pewien że twe dzieło jest nie do przejęcia przez jakieś GRU czy inne takie tam.... no to zapewne już pracujesz dla którejś z agencji rządowych jako supertajnyhiperekspertmegaagent potluczony

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Wrz 2012r. 10:05  
Nigdy nie pisałem, że współtworzyłem systemy informatyczne PKW. Nie pracuję też dla agencji rządowych - w sektorze prywatnym są lepsze perspektywy. No i nadal nie potrafisz odróżnić tego co możliwe od tego co jest fikcją.

Admin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Wrz 2012r. 14:03  
@mirek777: Zmieniając temat jestem ciekaw Twojego komentarza w tej sprawie:

Admin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Wrz 2012r. 17:29  
CYTAT
maniac z twoją genialną fachowością, - w końcu jesteś współtwórcą systemu informatycznego PKW goodgood i jesteś pewien że twe dzieło jest nie do przejęcia przez jakieś GRU czy inne takie tam.... no to zapewne już pracujesz dla którejś z agencji rządowych jako supertajnyhiperekspertmegaagent potluczony

Miriam, jedno zdanie. Widać na pierwszy rzut oka, że to twoja własna twórczość. Głupota goni głupotę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Wrz 2012r. 19:13  
maniac - spamerze - ciebie wcale nie interesuje moje zdanie. Ciebie i innych tobie podobnych tak na prawdę nie intersują losy tego kraju. Was interesuje tylko bicie piany. Sprawy istotne pomijacie milczeniem.

Zapewne po tej serii "błyskotliwych wpisów" już NASA do ciebie napisała z prośbą o pomoc w zabezpieczeniu serwerów.....

Nie dyskutuję z ludźmi, którzy nie potrafią dyskutować, i którym chodzi tylko o obrażanie.

Dziś pamiętamy napaść sowietów. Media starają się ten temat maksymalnie przemilczać. Wielkiej Rassiji by się nie spodobało....

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Wrz 2012r. 19:23  
CYTAT ("mirek777")
maniac - spamerze - ciebie wcale nie interesuje moje zdanie.
Ciebie i innych tobie podobnych tak na prawdę nie intersują losy tego kraju. Was interesuje tylko bicie piany. Sprawy istotne pomijacie milczeniem.

(...)

Nie dyskutuję z ludźmi, którzy nie potrafią dyskutować, i którym chodzi tylko o obrażanie.

Dziś pamiętamy napaść sowietów. Media starają się ten temat maksymalnie przemilczać. Wielkiej Rassiji by się nie spodobało....

1. Chyba nie rozumiesz słowa spamer. Poczytaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Spam

2. Gdyby mnie nie interesowało Twoje zdanie to bym nie pytał.

3. Na razie to ty starasz się mnie obrazić - bezskutecznie, a nawet zabawnie się czyta kolejne epitety umiech

4. Gdy jechałem do pracy, to w RMF mówili o napaści ZSRR - jak pozostałe media? Nie wiem. Jest to ważne wydarzenie i ważna data, ale uważam że bardziej istotna od przeszłości jest przyszłość - to w przyszłości spędzimy resztę życia.

Więc jak, podzielisz się swoją opinią na temat tego materiału TV TRWAM?

Admin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Wrz 2012r. 19:42  
CYTAT
maniac - spamerze - ciebie wcale nie interesuje moje zdanie. Ciebie i innych tobie podobnych tak na prawdę nie intersują losy tego kraju. Was interesuje tylko bicie piany. Sprawy istotne pomijacie milczeniem.

Zapewne po tej serii \"błyskotliwych wpisów\" już NASA do ciebie napisała z prośbą o pomoc w zabezpieczeniu serwerów.....

mirku widzisz, Ty odbierasz to jako popisywanie sie, a dla mnie obserwatora z boku jak najbardziej maniac dyskutowal merytorycznie :] odnosnie jego wiedzy to adminow z podobnym pojeciem to na palcach sie liczy, moze nie jednej reki ale sa to jednostki szczegolnie dobre, za dobre na posade panstwowa :]

Ty zaczales obrazac maniaca, podwazajac jego kompetencje w temacie o ktorym nie masz pojecia, tyle ode mnie osoby ktora ma wyjebane na kazda partie i miedzynarodowe stosunki :]

Sprzedam
iPhone 6 64GB Gold
nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Wrz 2012r. 19:09  
Wiesz, „Ifeelgood”, biorąc pod uwagę, ze podczas naszej ostatniej dyskusji na temat jawności umowy kupna – sprzedaży i negocjacji z tym związanych części cywilnej HSW S.A. Nie potrafiłes wytrwac w kulturalnym tonie i zacząłeś mnie obrażać, nie masz podstaw by mnie osądzać w takich kwestiach.

Nie zaprzeczam że „maniac” wysilił się bardzo w temacie serwerów chcąc zabłysnąc wiedzą. Ja na studiach jedynie „bawiłem się serwerem Apache, IIS w połączeniu z MySQL, więc moja wiedza w tym temacie jest raczej skromna. Jednakże w dyskusji z użytkownikiem „maniac” pojawiło się kilka „ale”

- zamieszczając niezwykle „merytoryczną” treść jednocześnie obrażał mnie wklejanymi obrazkami (wystarczyło stwierdzić, że jest naiwny, by zaczął mnie obrażać)
- „maniac” albo jest jednym z najlepszych ekspertów w tej dziedzinie w Europie, (a w tym wypadku zapewne pracuje dla agencji rządowych zabezpieczając im serwery), albo jest naiwny, lub jest zadufanym w sobie ignorantem – inaczej nie stwierdziłby że nie ma technicznej możliwości by sowieckie GRU (przy zapewne pełnej współpracy tuska) nie miało technicznej możliwości ingerencji w te serwery.

Ja po prostu w pewnym momencie zrezygnowałem z tej dyskusji z powodów wymienionych powyżej. „maniac” oczywiście przesyłał mi kulturalnie na PW rozmaite dowody, jednocześnie obrażając mnie na forum, a w końcu i na PW zaczął mnie obrażać.

Po prostu bez sensu. Nie dyskutuję z takimi ludźmi. Przestał być dla mnie wiarygodny.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Wrz 2012r. 19:40  
CYTAT
Nie zaprzeczam że „maniac” wysilił się bardzo w temacie serwerów chcąc zabłysnąc wiedzą.

Moim celem było obnażenie głupoty pomysłu i argumentacji (a właściwie jej braku).

CYTAT

- zamieszczając niezwykle „merytoryczną” treść jednocześnie obrażał mnie wklejanymi obrazkami (wystarczyło stwierdzić, że jest naiwny, by zaczął mnie obrażać)

Jasne, jak się nie ma nic do powiedzenia, to zawsze można zagrać wielce obrażonego. sciana Poziom żenujący i przypomnę, że zażenowanie miał wyrazić pierwszy z obrazów. Dalej już było tylko gorzej. Jak taki obrazek cię obraził... wybacz jak prawdziwy chrześcijanin, którym za pewne jesteś i wyjaśnij jak mogłoby to "wpłynięcie" przez GRU wyglądać.

PS: Nadal jestem ciekaw Twojego komentarza w sprawie materiały TV Trwam.

PPS: Czy mowa sprzedaży cywilnej HSW jest tajna?

Admin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Wrz 2012r. 19:47  
akcję poparło już 83 435 osób

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2012r. 00:44  
CYTAT
Wiesz, „Ifeelgood”, biorąc pod uwagę, ze podczas naszej ostatniej dyskusji na temat jawności umowy kupna – sprzedaży i negocjacji z tym związanych części cywilnej HSW S.A. Nie potrafiłes wytrwac w kulturalnym tonie i zacząłeś mnie obrażać, nie masz podstaw by mnie osądzać w takich kwestiach.

zacznijmy od tego ze Cie nie osadzam :] chuj mnie do Ciebie(i nie zmieniaj tematu, nie jest o nas :]) wypowiedzialem sie w temacie tylko dlatego bo chcialem raz jeden zobaczyc jak doprowadzasz dyskusje do konca, a Ty nie jestes w stanie :]
najlepiej jest powiedziec - nie dyskutuje bo przestales byc wiarygodny, albo ze jestes naiwny :]

a maniac, tak, nie odstaje wiedza od czolowki ani polskiej ani rosyjskiej :], adminow z taka wiedza szuka sie ze swieczka, dlatego ich stawka za godzine roboty zaczyna sie od 100 euro

Sprzedam
iPhone 6 64GB Gold
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2012r. 01:24  
umiech co do mnie to przesadzasz umiech

Admin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2012r. 01:30  
CYTAT
umiech co do mnie to przesadzasz umiech

tak wg mirka brzmi zadufany w sobie ignorant :]

Sprzedam
iPhone 6 64GB Gold
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2012r. 15:02  
Wspominałeś coś o nie zmienianiu tematu? ok

maniac - no to przyznaj się dla których organizacji rządowych pracujesz. potluczony

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2012r. 15:33  
CYTAT
Wspominałeś coś o nie zmienianiu tematu? ok

maniac - no to przyznaj się dla których organizacji rządowych pracujesz. potluczony

sluchaj nie pisze wiecej, chcialem abys wrocil do dyskusji nie ze mna :]
maniac pisal ze pracuje w sektorze prywantnym bo tam lepiej placa :]
to jest wlasnie doskonaly przyklad na to jak czytasz, po łbach i wybiorczo :]

sprobujesz podjac merytoryczna dyskusje z maniac czy nie jestes w stanie?

Sprzedam
iPhone 6 64GB Gold
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2012r. 19:10  
Chciałbym - ale mam zbyt wiele szacunku dla siebie, by prowadzić dyskusję z kimś kto po pierwsze mnie obraża, a po drugie albo się tu marnuje, albo jest naiwny.

A ty - mógłbyś już usunąć tą swastykę. Ani to śmieszne ani prowokacyjne.

tuskaszenko dobrał się do nie płacących abonament RTV

"Pięć lat temu, jeszcze jako kandydat na premiera, Donald Tusk wezwał do zaprzestania płacenia abonamentu radiowo-telewizyjnego. Osoby, które posłuchały przyszłego premiera, dziś słono za to zapłacą.
– Abonament radiowo-telewizyjny jest archaicznym sposobem finansowania mediów publicznych, haraczem ściąganym z ludzi, dlatego rząd będzie zabiegał o poparcie prezydenta i opozycji dla jego zniesienia – zapewniał w 2007 r. Tusk.

Rok później srożył się: Chciałbym powiedzieć, że nie spoczniemy dopóty, dopóki nie zmienimy tego wyjątkowo obłudnego systemu narzucania haraczu Polakom szczególnie niezamożnym po to, by nieliczna grupa ludzi mogła korzystać z tego materialnie w sposób nieuzasadniony, poza jakąkolwiek kontrolą, i żeby niektórzy najbardziej ambitni politycy wykorzystywali te media publiczne we własnym interesie.

Ale już jako premier Donald Tusk postanowił zmienić w tej sprawie zdanie, ponieważ jak wynika z ustaleń reporterów „Faktu”, Poczta Polska dostała od ministra finansów Jacka Rostowskiego „zielone światło” do ściągania zaległego abonamentu.

Zgodnie z obowiązującym prawem państwo może ściągnąć zaległość za pięć ostatnich lat, co oznacza, że wiele osób będzie zmuszonych do zapłaty kwoty niemal 1600 zł. Po otrzymaniu wezwania do zapłaty na uregulowanie zaległości pozostaje 7 dni. W innym przypadku sporą część pensji, emerytury lub renty zajmie komornik.

Powodów do obaw nie mają osoby, które nigdy nie zarejestrowały telewizora lub radia. Choć zgodnie z obowiązującymi przepisami takie osoby łamią prawo, Poczta Polska nie ma podstaw, aby wystawić wezwanie do zapłaty. W znacznie gorszej sytuacji są osoby, które opłacały abonament, lecz w pewnym momencie przestały płacić i teraz mają zaległości. Jeśli „dług” nie zostanie uregulowany w ciągu 7 dni od dostarczenia wezwania z poczty, trzeba się liczyć z interwencją skarbówki.

Spore zastrzeżenia do pobierania opłaty radiowo-telewizyjnej ma Komisja Europejska, która w 2011 roku stwierdziła, że system finansowania TVP jest niezgodny z prawem UE. Bruksela nakazała zmianę przepisów pod groźbą konieczności zwrotu obywatelom pieniędzy z abonamentu."

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2012r. 19:26  
CYTAT
Chciałbym - ale mam zbyt wiele szacunku dla siebie, by prowadzić dyskusję z kimś kto po pierwsze mnie obraża, a po drugie albo się tu marnuje, albo jest naiwny.

1. Ja jestem w Stalowej ze względów rodzinnych. Zresztą to nie istotne. Systemy na których pracuję rzadko są w tym samym województwie - czasem nie są nawet w tym samym kraju lub na tym samym kontynencie co ja. Tak jak ifeelgood zauważył nie pracuję i nigdy nie pracowałem poza sektorem prywatnym. Nie przeszkadzało mi realizować zadań zlecanych przez ten sektor publiczny sektorowi prywatnemu.

2. Komu tym razem ukradłeś artykuł?

3. Odniesiesz się do materiału TV Trwam? umiech

Admin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2012r. 20:04  
CYTAT

A ty - mógłbyś już usunąć tą swastykę. Ani to śmieszne ani prowokacyjne.

poucza mnie osobnik ktoremu orzel i polska flaga, pasuje tak jak fiat 126p do jamesa bonda :]

maniac pyta Cie ktorys z kolei raz o material tv trwam - troche powieksze co bys nie przeoczyl tym razem

Sprzedam
iPhone 6 64GB Gold
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Wrz 2012r. 11:32  
"Ifeelgood" - skoro upominasz i rozkazujesz to zapomnę o własnej godności i będę dyskutował z kimś, kto mnie obraża. zaklopotanypotluczony

zdradek i dyplom za 10 funtów

"Kiedyś był problem ze studiami Aleksandra Kwaśniewskiego. Teraz bohaterem podobnej historii jest Radosław Sikorski, który chwali się dyplomami Oxfordu - Bachelor i Master of Arts. Ale ten drugi tytuł to honorowy dyplom, który można... kupić za dziesięć funtów – donosi TVP Info.

Na większości uniwersytetów w Anglii tytuł Master of Arts odpowiada polskiemu magistrowi. Oxford ma jednak inne zasady - tam tytuł ten to tylko dyplom pamiątkowy, który studenci mogą kupić za dziesięć funtów - pisze portal TVP Info, który skontaktował się z uczelnią.

- Otrzymanie dyplomu Master of Arts nie jest równoważne z ukończeniem studiów wyższego stopnia – wyjaśnia rzeczniczka Uniwersytetu Oksfordzkiego Clare Woodcock. - Każdy posiadacz dyplomu Bachelor od Arts może wystąpić o Master of Arts w siedem lat po immatrykulacji. Za wydanie dyplomu uczelnia pobiera niewielką opłatę w wysokości 10 funtów. Master of Arts jest elementem dziedzictwa uczelni i nawiązuje do czasów, gdy studia trwały właśnie siedem lat.

Z Sikorskiego kpią politycy opozycji. Według posła SLD Tadeusza Iwińskiego trochę przypomina to sprawę Aleksandra Kwaśniewskiego, który podawał, że ma wyższe wykształcenie, a w rzeczywistości nie ukończył studiów.

- Wychodzi na to, że z jego wykształceniem jest podobnie jak z polityką zagraniczną: wszystko na pokaz – krótko podsumowuje Zbigniew Girzyński."

Prywatna wiadomość 

«« « ... 21 22 23 24 25 26 27 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »