NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 18 19 20 21 22 23 24 ... » »»
Polityka, Kampanie i im podobne piszemy tutaj
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 25 Lis 2011r. 15:52  
Oczywiście że pokazówka. Miał dwa lata swoich rządów mógł wprowadzić karę śmierci. Dlaczego tego nie zrobił?

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 25 Lis 2011r. 15:52  

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lis 2011r. 19:38  
Obecnie wprowadzenie kary śmierci w Polsce jest niemożliwe.
Niech Jarek przeczyta to,co podpisał jego podobno świętej pamięci brat.
Chodzi o Traktat Lizboński.
Wszelkie dyskusje w tym temacie są bezprzedmiotowe.Jarosław może sobie chcieć...Mnie też się chce.zarumieniony

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 3 Gru 2011r. 20:38  
Dwoje asystentów Kurskiego wykluczonych z PiS

Za "działanie na szkodę partii poprzez współpracę z europosłem Jackiem Kurskim" zostało wykluczonych z PiS dwoje lokalnych działaczy z Elbląga, pracujących jako asystenci u eurodeputowanego Solidarnej Polski.

O usunięciu z listy członków partii Pawła Kowszyńskiego i Iwony Szmurło poinformował pełnomocnik do spraw kierowania okręgowymi strukturami PiS w Elblągu, poseł Leonard Krasulski. Jak dodał, jeszcze w sobotę wysłał zainteresowanym powiadomienia w tej sprawie.

Krasulski podjął taką decyzję sam, gdyż - jak wyjaśnił - nowo powołani w PiS pełnomocnicy uzyskali pełnię uprawnień, jakie wcześniej przysługiwały działającym kolegialnie zarządom okręgowym partii.

W ocenie Krasulskiego, usunięte przez niego osoby szkodziły partii, kontynuując współpracę z b. europosłem PiS Jackiem Kurskim i "jawnie uczestnicząc" w organizacji lokalnych klubów Solidarnej Polski. Wykluczeni z elbląskiego PiS działacze są zatrudnieni jako asystenci w biurze poselskim Kurskiego.

Paweł Kowszyński powiedział, że z przykrością przyjął wiadomość o wykluczeniu z PiS oraz sposobie, w jaki to nastąpiło. Jak dodał, brak jakiejkolwiek dyskusji i przyznanie pełnomocnikom "władzy absolutnej w regionach" jest dla niego kolejnym dowodem, że w partii "źle się dzieje".

- Przed 10 laty wstąpiłem do PiS po to, żeby zmieniać Polskę. Dbałem o wizerunek partii i budowałem jej struktury w Elblągu. Dzisiaj szkoda mi tych lat - powiedział Kowszyński.

...

więcej TU

No to "zbawiciel" dożyna niewinne owieczki ...

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Gru 2011r. 11:10  
Obrazek

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Gru 2011r. 14:41  
Autor: Lech Kaczyński:

"Mówię jako jeden z obywateli Polski, a więc dzisiaj obywateli Unii Europejskiej. Wiem, że nasze stanowisko jest sprawdzianem solidarności, ale jeżeli Europa chce ten sprawdzian zdać, jeśli chce stworzyć nową jakość - nie na dwa, trzy pokolenia, co się udało dotychczas, tylko na wiele pokoleń - jakość, która być może kiedyś w historii będzie rzeczywiście też jakością o charakterze federacji - federacji przecież wtedy niezmiernie potężnej w skali świata, to musi ten egzamin również zdać.
I do tego bym zachęcał, reprezentując kraj, który oczywiście w tej chwili korzysta dzięki członkostwu w Unii Europejskiej, ale który - jeżeli to, o czym mówię spełniłoby się w ciągu 8 czy 10 lat - będzie korzystał mniej. Zdaję sobie z tego sprawę i z góry się na to zgadzam".

socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Gru 2011r. 11:14  
Kiedy słuchałem ostatniego sejmowego wystąpienia pani Fotygi,Kwiatu Lotosu Polskiej Dyplomacji i widząc cierpienie polityczne na Jej twarzy,miałem ochotę wysłać SMS-a o treści POMAGAM...potluczony

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 17 Gru 2011r. 16:57  
Progres każdy normalny wie co mówił L.K. poza PiSem który mówi jak zawsze to co w danej chwili im pasuje ... Teraz przywalili sobie na klatę flagę ... to ja się pytam gdzie jest orzełek ?? potluczony

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Gru 2011r. 11:11  
Obrazek

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 9 Sty 2012r. 11:47  
Brudziński: Coraz łatwiej przekonać ludzi do odwołania cudaków z PO

"Zamiast wydmuszką medialną Tuskiem, lepiej zachwycać się Jarosławem Kaczyńskim" - mówi w Kontrwywiadzie RMF FM Joachim Brudziński. "Ludzie wkrótce odczują w portfelach działania cudaków z PO. Dziś widziałem paliwo diesla po 6 złotych, coraz łatwiej będzie przekonywać ludzi, że trzeba ich wszystkich odwołać. Na wszystkie bolączki Jurek Owsiak? Tak nie może być" - mówi Brudziński. "Dogmat o świętości Owsiaka jest dogmatem heretycko-schizmatycznym. PiS, żeby pomagać ludziom nie musi robić medialno-charytatywnych szopek" - dodaje.

Konrad Piasecki: "Odważny, dzielny i niezwykle oczytany". Miód na serce prezes wylał w poniedziałkowy poranek na pana.

Joachim Brudziński: Jeszcze nie czytałem, ale z największą przyjemnością ten wywiad przeczytam, skoro - jak pan redaktor twierdzi - padają pod moim adresem miłe słowa.

Prezes potrafi jednak docenić ludzi.

Oczywiście. Dlatego jest prezesem poważnej partii i dlatego prędzej czy później będzie premierem. Bo ma dobra rękę do dobrych ludzi.

...

więcej TU

Więcej bredni Brednickiego czy jak mu tam nie wrzucam ... Jak ktoś ma ochotę na katować się dodałem linka ...

"Poważna partia dobrych ludzi" :szok: dobre ... medialno-charytatywna szopka ?? potluczony skąd ten pan bierze takie "mądrości" ewidentnie nadaje się do PiS ... On ...Maciora i "Zbawiciel" w innej partii nie uchowali by się 5 min

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 9 Sty 2012r. 11:54  
Moralista Jojo Brudziński, który bił i okradał kolegów ze szkołyumiechumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Sty 2012r. 18:09  
Obrazek

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 26 Sty 2012r. 13:26  
PiS złoży wniosek o referendum ws. ACTA

PiS złoży wniosek o przeprowadzenie referendum ws. akceptacji ACTA - poinformował szef partii Jarosław Kaczyński.

- Podejmujemy tę inicjatywę i w najbliższym czasie, to już jest w tej chwili przygotowane, złożymy w Sejmie wniosek w sprawie przeprowadzenie referendum w sprawie podpisania przez Polskę, akceptacji przez Polskę tego w najwyższym stopniu kontrowersyjnego międzynarodowego porozumienia - powiedział szef PiS na konferencji prasowej.
Ambasador Polski w Japonii Jadwiga Rodowicz podpisała ACTA w czwartek nad ranem polskiego czasu w siedzibie MSZ Japonii. Ewentualne wejście dokumentu w życie wymaga jeszcze ratyfikacji.

...

więcej TU

Obłuda PiS sięga zenitu ... Gdzie był PiS rok wcześniej gdy poseł sprawozdawca z ich partii zachwalał A.C.T.A ?? Nie żebym był za ACTA ale przeciw obłudzie oszołomów ... PiS ma to do siebie że walczy z komuna gdy ta już dawno padła i robi wszystko tylko pod publikę ale to już zakrawa na śmieszność ... najpierw coś promują a gdy widzą że można coś ugrać krytykują zaklopotany

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Sty 2012r. 13:53  

Wietrza szanse zeby podlizac sie obywatelom. Pewnie maja nadzieje ze znowu dojda do wlaczy przy nast wyborach.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Sty 2012r. 14:04  
Dla mnie sprawa jest prosta, PiS kręci , kombinuje i kłamie.
Próbuje ugrać dla siebie głosy na czym się tylko da.
Ale czy PO, SLD i PSL robią inaczej?
No może PSL aż tak się nie pieni i nie rzuca ale oni w ogóle są jacyś tacy miętcyumiech i mało medialni.

"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Sty 2012r. 22:33  

GŁUPOTA TUSKA...

Donald Tusk login i hasło do swojego służbowego laptopa ma przyklejone obok klawiatury na małej kartce. Jeden z najważniejszych komputerów w kraju jest więc praktycznie niezabezpieczony. Były szef ABW w rozmowie z portalem Niezależna.pl tłumaczy, że taka sytuacja ośmiesza służby specjalne i premiera Tuska.

Dostęp do komputera premiera może uzyskać każdy. Nie potrzeba do tego nawet umiejętności hakerskich. Login i hasło do komputera przyklejone na kartce obok klawiatury uwiecznił na zdjęciu fotoreporter PAP. Zdjęcie zostało wykonane w sali przed posiedzeniem rządu.

Z ustaleń portalu Niezależna.pl wynika, że tego typu sytuacja jest skandaliczna i niedopuszczalna w żadnej poważnej firmie oraz instytucji. Złamane zostały wszelkiego rodzaju standardowe procedury bezpieczeństwa. Jest oczywiste, że praktycznie niezabezpieczony komputer szefa rządu stanowi poważne zagrożenie dla bezpieczeństwa państwa. Znajdują się tam poufne dokumenty i korespondencja.

W sytuacji, gdy w grę wchodzi zabezpieczenie jednego z najważniejszych komputerów w kraju, inne państwa korzystają z tokenów – generatorów kodów jednorazowych, które posiadają jeszcze dodatkowe zabezpieczenie w postaci specjalnego systemu haseł.

- Po pierwsze należałoby sprawdzić, czy laptop o którym mowa, jest wykorzystywany do posiedzeń Rady Ministrów, czy jest to jedynie komputer, z którego premier korzysta np. podczas konferencji prasowych. Jeśli jest to komputer wykorzystywany do posiedzeń Rady Ministrów, na pewno znajdują się tam dane niejawne wykorzystywane w pracach rządu. Sytuacja, w której tego typu sprzęt nie jest odpowiednio zabezpieczony, ośmiesza premiera oraz instytucje zajmujące się ochroną w sferze teleinformatycznej. Ogólną odpowiedzialność za bezpieczeństwo teleinformatyczne kraju ponosi ABW, jednak nie bez wpływu pozostają także odpowiednie struktury w Kancelarii Premiera. Sytuacja, w której dostęp do służbowego laptopa premiera nie jest zabezpieczony z całą pewnością zagraża bezpieczeństwu państwa, ponieważ osoby niepożądane mogą przejąć znajdujące się tam materiały poufne i niejawne, a następnie wykorzystać te informacje w celach wywiadowczych i biznesowych. Wiedza o planowanych poczynaniach rządu jest w tym przypadku niezwykle cenna – tłumaczy w rozmowie z portalem Niezależna.pl były szef ABW Bogdan Święczkowski.

Były szef Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego podkreśla, że gdy on był szefem Agencji, nie było możliwości, żeby kierownictwo służb i państwa wykorzystywało sprzęt mogący zawierać informacje niejawne do prywatnych działań.

- Takie urządzenia znajdowały się w chronionych pomieszczeniach, nie mogły być wynoszone i mogły być używane tylko w tym miejscu. Oczywiście cały sprzęt był odpowiednio zabezpieczony. O szczegółach zabezpieczeń oczywiście nie mogę mówić, ale oczywiste jest, że nie były to tylko hasła, które stanowią najprostszy, podstawowy rodzaj zabezpieczeń. Zasada była taka, że nikt nie mógł wykorzystywać sprzętu służbowego do celów pozasłużbowych. Sytuacja, w której dostęp do komputera premiera może mieć praktycznie każdy, po prostu ośmiesza służby specjalne i Donalda Tuska – tłumaczy w rozmowie z portalem Niezależna.pl Bogdan Święczkowski.

Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Sty 2012r. 01:28  
CYTAT
Dla mnie sprawa jest prosta, PiS kręci , kombinuje i kłamie.
Próbuje ugrać dla siebie głosy na czym się tylko da.
Ale czy PO, SLD i PSL robią inaczej?
No może PSL aż tak się nie pieni i nie rzuca ale oni w ogóle są jacyś tacy miętcyumiech i mało medialni.

W sprawie ACTA to tylko SLD ma czyste ręce bo rok temu w europarlamencie głosowali przeciw.
Palikot też bo nie głosowali ;p
PiSowcy/ziobryści to mega krętacze, głosowali ramię w ramię z PO i PSL za ACTA a teraz ściemniają że to niby wielcy obrońcy wolności, tylko kompletny idiota im uwierzy.

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Sty 2012r. 10:10  
Tusk podpisuje ACTA
http://www.youtu(...)KbXEMZk4

Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Sty 2012r. 20:41  
Macierewicz ratuj Polske, prowadź na Rosje, znów przysłali nam sztucznie wychodowany na Syberii mróz.jezyk

POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Sty 2012r. 21:02  
A wiecie co jest najgorsze??
Po straci poparcie wielu osób w tym mnie. Pis tychże glosów wielu ludzi nei dostanie bo już pokazali co potrafią. i Sld dojdzie do władzy podobnie jak Psl i spółka. Nie ma na kogo głosować. Jakby Pis wywalił Jarka i paru oszołomów i wzięli sie za politykę to mieliby 50 % głosów

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Sty 2012r. 00:20  
Jacek85.
Dla mnie wszyscy politycy są robieni jednym i tym samym...W dodatku"mientkim".zdegustowany
Zniknie PO,zniknie PiS,tak jak kiedyś inne partie które tworzyli ich przywódcy.smiech2
Powrócą pod inną nazwą.placze
Odrodzeni jak Feniks z popiołów.Tyle,że to będzie popiół po spalonym goownie.potluczony

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Sty 2012r. 00:56  
na WYKOPIE

CYTAT
Cały świat dziwi się Polsce - dlaczego akurat u nas, praktycznie w jedynym kraju na świecie ACTA wywołała takie oburzenie i protesty. Politycy i pseudoartystyczne prorządowe dziwki mają na to teorię - POLACY TO ZŁODZIEJE. Natomiast ja mam nieco odmienne zdanie. ACTA jest kroplą, która przelewa od dłuższego czasu napełnianą czarę goryczy. I chociaż na codzień mam to w dupie, to w obliczu ostatnich wydarzeń postanowiłem coś o tym napisać.

Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, ale tak naprawdę to jesteśmy w dużo głębszej dupie, niż się nam wydaje. Zacznijmy może od podatków - legalnie pracujący Polak, wydający swoje pieniądze w tym kraju oddaje państwu 50-80% swoich zarobków (różne źródła różnie to liczą) w postaci obowiązkowych składek, podatku dochodowego, a także vatu i akcyzy (akcyza na paliwo cały czas w tym kraju idzie do góry, pomimo tego, że cena baryłki ropy stoi, a wyższe ceny paliwa przekładają się na wyższe ceny WSZYSTKIEGO). Przykładowo 23% VAT to tylko początek, bo docelowo ma on wynosić 25% i wtedy będzie jednym z najwyższych w Europie. 1/4 ceny produktu będzie podatkiem. Odczujemy to baaardzo dotkliwie. Wiele produktów podlega obniżonym stawkom VAT, ale te też mają iść w górę, w przypadku niektórych towarów.

Nie wiem jak Was, ale mnie perspektywa oddawania państwu PONAD połowy moich ciężko zarobionych pieniędzy nie kręci. Zwłaszcza, że stawki płacone w tym kraju są po prostu żenująco niskie. Dla mnie osobiście 1500 pln brutto za pełen etat brzmi jak kpina, bo za takie pieniądze mogę prowadzić co najwyżej wegetację od pierwszego do pierwszego, a nie pełnoprawne życie, w którym mógłbym sobie pozwolić na odrobinę luksusu, a co dopiero jakieś marzenia. Bo chyba życie powinno polegać na spełnianiu marzeń a nie pchaniu nieudolnego systemu do przodu i bezmyślnej orce za niewolnicze stawki.

Co ciekawe, możliwym jest zarówno utrzymanie wpływów do budżetu, jak i utrzymanie niskiego poziomu podatków. Zainteresowanych odsyłam do hasła prawo Laffera, które było już przetestowane w niejednej sytuacji. Nie dziwię się nikomu kto pracuje na czarno - nie ma żadnego sensu wpierdalać pieniądze w ZUS, który i tak mi ich nie odda, a służba zdrowia w tym kraju to pomyłka.

Przymusowe składki zdrowotne to kurewskie złodziejstwo. NFZ najzwyczajniej w świecie się nie sprawdza. Nie sprawdza się i chuj, koniec, kropka. Miałem okazję kiedyś poznać ludzi, którzy mieszkali w Euroazji, konkretnie Kazachstan. Twierdzili, że nawet w tym kraju Borata służba zdrowia funkcjonuje sprawniej i szybciej niż u nas. Osobiście jestem jak najbardziej za sprywatyzowaniem służby zdrowia i zlikwidowaniem NFZ'tu. Swoją drogą w przypadku tego funduszu świetnie działa zasada Pareto (choć z nieco zmodyfikowanymi współczynnikami) - 50% środków z NFZ idzie na leczenie 5% "najdroższych" przypadków. Ja mam takie zajebiste pytanie - dlaczego pani Krystyna z gazowni ma płacić za moje leczenie? Jakim prawem? Tak samo ja nie chcę płacić za leczenie jakiegoś Nowaka z Zapiździewa Dolnego. Gdybyśmy wyjebali NFZ to obniżylibyśmy cenę świadczeń bo zlikwidowalibyśmy sztuczne wywindowanie kosztów, które pokrywają pensję urzędników, a nie koszty leczenia (pomijając tutaj wpływ konkurencji na ceny, które z kolei spadłyby).

Dalej - ktoś kiedyś zadał mi ciekawe pytanie - skąd się bierze dług w państwie. Otóż jest to bardzo ciekawa sprawa. Pan premier wraz z ministrem ustalają budżet na nadchodzący rok. Jeszcze zanim zostanie dokończone liczenie potencjalnych zysków z podatków ustalana jest DZIURA BUDŻETOWA. Mądre głowy planują ILE IM ZABRAKNIE w nadchodzącym roku. Dokładnie tak to wygląda. Rząd stwierdza, że może sobie pozwolić na XXX mld deficytu, po czy najzwyczajniej w świecie ŚWIADOMIE wydaje pieniądze, których nie ma. Kurwa, gdybym ja wydawał więcej niż zarabiam, to po roku takiej egzystencji zapewne byłbym już śmierdzącym menelem. Tak już a propos, kraj może zbankrutować, taka Argentyna bankrutowała bodajże 14 razy w swojej historii. Może to tak wyglądać, że pan prezydent wydaje orędzie do narodu w którym stwierdza, że nie odda im pożyczonych pieniędzy i obligacjami które mają w domu mogą sobie podcierać dupy. Tak więc, nie wiem jak wy, ale ja nie chcę być rządzony przez ludzi, którzy ŚWIADOMIE obarczają mnie swoim deficytem który wynika z ich nieudolnego zarządzania.

Emerytury umiech Mój ulubiony temat. Więszość z was z pewnością wie że jest źle. Powiem więcej, jest przejebane. Przejebane i to mocniej niż sobie wyobrażacie. Widzicie jak wygląda sytuacja emerytów dzisiaj - 12 letnia wypłowiała kurtka, 10 letni beret, i dylemat - leki czy żywność. Uwierzcie że my, młodzi jesteśmy w duuużo gorszej sytuacji. I to że wiek emerytalny ma być gdzieś w okolicach 67 lat to nasz najmniejszy problem. Zakład Utylizacji Szmalu, w skrócie ZUS, dla ludzi w moim wieku, to jest 20+ lat przewiduje stopy zastąpienia na poziomie 10-30% (każdy może to sprawdzić, na oficjalnej stronie ZUSu jest prezentacja, w której jest ładnie napisane, że szmalu nie będzie i chuj). Oznacza to, że jeśli będę zarabiał całe życie 3000 pln to emerytury dostanę 300-900 pln. Jeśli będę zarabiał 2000 pln to moja emerytura wyniesie 200-600 zł. Z drugiego filaru ŚREDNIA emerytura wynosi niecałe 100 zł(ŚREDNIA! bo najniższe to ok 30 zł). Swoją drogą 2 filar został już doszczętnie rozjebany przez pana Tuska, ale na pocieszenie wam powiem, że istnieje projekt (jak narazie tylko projekt) ażeby na 10 lat przed osiągnieciem wieku emerytalnego WSZYSTKIE OSZCZĘDNOŚCI z OFE wjebać do ZUSu. Czyli w praktyce wyjebać je w błoto. Więc nie trzeba się martwić OFE. Z polskiego na nasze - zapierdalasz całe życie jak murzyn na plantacji, po to aby na koniec NIE MIEĆ NIC. Żadnych oszczędności, żadnych pieniędzy, żadnych realnych perspektyw na przyszłość.

Podejrzewam, że można by tu jeszcze dopisać parę rzeczy, samochodu póki co nie mam więc na stan dróg jeszcze nie narzekam. Jestem młody, muszę zarobić tylko na siebie, więc wiele rzeczy mnie jeszcze nie dotyczy. Ale myślę o przyszłości i to intensywnie. Nie chcę wyjeżdżać z tego kraju, tu się urodziłem, tutaj chciałbym umrzeć. A że nie chcę żyć jak niewolnik, stąd chcę coś zrobić. Zamiast spierdalać, tam gdzie łatwiej chciałbym zaapelować do każdego z Was. W waszych rękach leży wasza przyszłość. Ta bliższa, jak i dalsza. Można się zjednoczyć? Przykład protestów związanych z ACTA pokazuje, że można. Skoro żyjemy w demokratycznym państwie, to skorzystajmy z tego. Pójdźmy kurwa po rozum do głowy i przestańmy wreszcie wszyscy użalać się nad nieudolnością rządu tworzonego przez PO czy PIS. Te dwie partie niczym się nie różnią. To nie ludzie powinni być dla rządu, ale rząd dla ludzi. Wszyscy tam mają wszystko w dupie i będą pchać niesprawny system do przodu, tak właściwie chuj wie w imię czego. Zróbmy coś z tym, bo kurwa możemy. W tym kraju istnieją ludzie o innych poglądach. Nie będę nikomu mówił na kogo ma głosować. Powiem tylko na kogo nie powinien - PO i PIS pokazały już nazbyt wiele. Ktoś mądry kiedyś powiedział, że tylko idiota może robić to samo i liczyć na inny efekt. Więc jeśli masz wszystko w dupie i wybierasz jedną z tych dwóch partii nie ździw się jak VAT wzrośnie do 25% a Teletubiś będzie pedałem. A Ty za 50 lat stwierdzisz, że dupę musisz podcierać ręką, bo nie stać cię nawet na papier toaletowy.

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Sty 2012r. 01:35  
Powiedzmy sobie wreszcie prawdę Rząd postępuje jak alfons, traktuje nas jak najtańsze dziwki.Zapewnił nam ceny światowe a płace głodowe. Dotego sam nas rucha z ukrycia.cool girl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Sty 2012r. 01:35  
Taki Zbigniew Hołdys,"wielki"zwolennik ACTA,nie musi się w rzeczywistości martwić o kradzież swojej twórczościpotluczony,bo jej i tak nikt nie kupuje.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Sty 2012r. 08:37  
Ustawa ACTA jest czymś bardzo niebezpiecznym i myli się Andrzejek, że nie zmienia NIC. Otóż przypomnijcie sobie takie sytuacje, gdzie telefony samsunga, HTC były zakazywane w poszczególnych krajach, ze względu na złamanie patentu... Było to w pojedynczych krajach bo sądy o tym decydowały. W Polsce takich zakazów nie było, polak mógł kupić taki telefon jaki chciał przy dużej konkurencji telefony są stosunkowo tanie. Co było by gdyby obowiązywał akt między narodowy? Wszędzie można by zakazać takiej sprzedaży. To tak jakby wymyślać lodówkę a sprzedawać mogła by tylko jedna firma, ta która wpadła na to pierwsza i to przez bardzo długi okres bo korporacje lobbują do wydłużenia ochrony takich pomysłów. I to jest chora sytuacja, bo ludzie nie mogą korzystać z pomysłów uniwersalnych bo nie problem wymyślać coś co jest łatwe do wymyślenia. Czy można wymyśleć coś innego niż koło? To samo jest z telefonami... doszło do tego, że producenci patentują w jakim kierunku ikonki się przesuwają.. jak ma wyglądać układ.. Jakby nikt inny nie mógł wpaść na takie rozwiązanie, które bywają oczywiste.

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sty 2012r. 11:06  
Obrazek

Prywatna wiadomość 

«« « ... 18 19 20 21 22 23 24 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »