|
|
|
co myślicie o produktach z OSM stalowa wola? dobre czy nie dobre? a jak z ceną?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dobre, ale inne też są dobre a tańsze. Staram się kupować OSM ale cenowo słabo wypadają przy konkurencji.
|
|
|
|
|
Ja staram sie kupować produkty OSM Stalowa Wola lub Krasnystaw. Czy ja wiem czy cena jest aż taka zła? ja wole dopłacić pare groszy a kupić to co mi smakuje
|
|
|
|
|
Polecam śmietane 18% z OSM. Pychota
|
|
|
|
|
Dobre - ale za drogie.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Co w nich dobrego?
Mleko badziew chyba tylko stalowa w workach jeszcze sprzedaje. Śmietana jak się uda ale prawie zawsze w zupie strupy pływają. Najlepszy jest twaróg a w zasadzie to był bo mam wrażenie że ostatnio coś olejem podlewają. Zgodzę się tylko z tym że te produkty mają niepowtarzalny smak, tzn. ciężko aby smak np. śmietany z dzisiaj był podobny to smaku z wczoraj czy jutra. |
|
|
|
|
CYTAT Co w nich dobrego? Mleko badziew chyba tylko stalowa w workach jeszcze sprzedaje. W workach jest zapewne tańsze i są również w butelkach. CYTAT Śmietana jak się uda ale prawie zawsze w zupie strupy pływają. 'Złej baletnicy przeszkadza i rąbek przy spódnicy' Może trzeba się nauczyć gotować. Oczywiście z jakimiś mixami śmietanowymi wypchanymi chemią nawet jak nie umiesz zaprawić zupy jak należy nie będziesz mieć grudek ;-) Fajnie byłoby jakby wprowadzili maślanki albo kefiry z owocami. |
|
|
|
|
sernik z sera z OSM jest pyszny
|
|
|
|
|
Mleko - z OSM Stalowa Wola jest najgorsze na rynku, kiedyś było dobre, a teraz strasznie śmierdzi jakąś serwatką, starością i Bóg wie czym, z płatkami, jako budyń czy kakao jakoś ujdzie, ale ja lubię pić zimne bez niczego i akurat tego mleka się wypić nie da. Najlepsze produkty mleczarskie:
1 Maślanka Mrągowska 2 Śmietana 18% Krasnystaw 3 Mleko z Mlekowity z biedronki w butelce 4 Twaróg klinek półtłusty z biedronki - ten najbardziej przypomina prawdziwy wiejski twaróg. |
|
|
|
|
CYTAT 3 Mleko z Mlekowity z biedronki w butelce 4 Twaróg klinek półtłusty z biedronki - ten najbardziej przypomina prawdziwy wiejski twaróg. Taa napewno wyroby kupione w biedronce są wysoko gatunkowe, np kefir ze świeżutkiego mleka proszkowego |
|
|
|
|
Wysoko gatunkowy będziesz miał jak se sam zrobisz, albo u babek pod halą kupisz. A tak to wszystko inne jest zrobione z tego samego. W składzie mleka czy twarogu różnicy gatunkowej nie widzę, a smakowo są najlepsze więc po co przepłacać?
|
|
|
|
|
Następnym razem przeczytaj sobie skład tego twarożku, co oni tam dodają by był taki "smakowy". Na żywności nie ma co oszczędzać, chyba, że ktoś musi.
A tak w ogole najlepszy twaróg moim zdaniem jest z Krzemienia |
|
|
|
|
coś jednak w osm stalowa wola jest nie tak skoro kupiłam ser "twarogowy chudy" z daty wynika że jeszcze tydzień ważny a w smaku gorzki taki że zjeśc sie nie dało,musiałam wyrzucić
|
|
|
|
|
Nie wiadomo czy to wina mleczarni. Może hurtownia albo sklep źle przechowywał. Ja osobiście jem ser biały i masło tylko z OSM Stalowa Wola i jestem piękny i gładki.
Donek, ale nie z tych Tusków. |
|
|
|
|
To co prezentuje nasza Spółdzielnia to badziewie. Żadnych ich wyrobów nie kupuję. Dla przykładu powiem że np. twaróg jest znakomity z Mleczarni Krzemień. Ten ze Stalowej Woli to istny kwasior i jeszcze na occie.
|
|
|
|
|
CYTAT To co prezentuje nasza Spółdzielnia to badziewie. Żadnych ich wyrobów nie kupuję. Dla przykładu powiem że np. twaróg jest znakomity z Mleczarni Krzemień. Ten ze Stalowej Woli to istny kwasior i jeszcze na occie. Jest do nabycia m.innymi w pawilonie na KEN. |
|
|
|
|
To są takie produkty ze Stalowej jak z koziej dupki trąbka:p dużo produktów oznaczonych OSM produkowanych jest pod Rzeszowem
|
|
|
|
|
Stecyk OSM może być produkowane wszędzie,bo OSM to Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska tylko pisze jeszcze w jakim mieście się znajduje.
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
CYTAT coś jednak w osm stalowa wola jest nie tak skoro kupiłam ser \"twarogowy chudy\" z daty wynika że jeszcze tydzień ważny a w smaku gorzki taki że zjeśc sie nie dało,musiałam wyrzucić No dokładnie takie sam smak i ja odczuwam. Produkty z OSM Stalowa Wola nawet odrobinę nie przypominają prawdziego mleka, sera itd. Ale przyznać muszę, że dawniej mieji dosyć dobre mleko, no ale teraz poprostu śmierdzi, strasznie się popsuli. |
|
|
|
|
mysle ,ze na tle innych mleczarni nasza została w latach 80-tych brak inwestycji przestarzałe technologie i taki efekt to dziwne ,że jeszcze istnieją a szkoda bo to nasz regionalny producent nabiału,a produkty no cóz, do biedronki to im daleko...
|
|
|
|
|
CYTAT ze na tle innych mleczarni nasza została w latach 80-tych To zaleta czy wada? Jakoś bardziej smakowały mi produkty z lat 80 - tych niż obecne eurotwory. Wędliny były jakieś inne, pieczywo i owoce też. I w bananie na przykład ważny dla mnie jest jego smak, a nie promień krzywizny. W pomidorze też nie koncentruję się na jego doskonałej kulistości. A jeśli chodzi o nabiał - kefiru o trwałości ponad miesiąc nie kupuję. Może staroświecki jestem. |
|
|
|
|
no a jak wytłumaczyć worek z mlekiem z którego kapie????? niby zamknięty dziury nie widac ale ciągle kapie? zanim przyniosę ze sklepu to wszystkie zakupy mi zaleje......chyba brakuje tam inwestycji
|
|
|
|
|
CYTAT no a jak wytłumaczyć worek z mlekiem z którego kapie????? Czy worek z którego kapie jest oznaką niedoinwestowania firmy produkującej nabiał??? To tak jakbyś trafiła na przedziurawionego kondona przez szalonego pracownika np. marketu czy stacji benzynowej i miała pretensje do producenta,że trafiły Ci się bliźnięta Stecyk |
|
|
|
|
czekoladka, pewna jesteś że to pracownik sklepu siedzi i kola te woreczki. Zobacz że one nie są dziurawe ale ciekną na zgrzewach.
|
|
|
|
|
czekoladka, pewna jesteś że to pracownik sklepu siedzi i kola te woreczki. Zobacz że one nie są dziurawe ale ciekną na zgrzewach.
|
|