|
|
|
Witam mam problem mianowicie od 2 dni mam Sciny internetu szczególnie widać w grach przez neta
czy ktoś ma także problemy ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pytanie z innej beczki. Była u mnie z tydzień temu jakaś pani i mówiła o tym, że Netia wykupiła kable i z tego powodu ma być droższy abonament w Dianie. Akurat wychodziłem więc nie mogłem jej wysłuchać do końca. Ktoś coś wie?
|
|
|
|
|
Ja wiem, że okres ogórkowy skłania do powstawania w głowach niektórych osobników sensacji rodem z gazety "Skandale", ale takich bzdur jak na tym "forum" to już dawno nie czytałem.
|
|
|
|
|
Mi działa dobrze, pomimo tego, po zakończeniu umowy już jej nie przedłuże. Zbyt marny stosunek prędkości do ceny.
|
|
|
|
|
Witam
Wie ktos moze co sie dzieje ostatnio z Netem z Diany caly czas chodzi jak "kulawy kot" a teraz w ogole go od godzi porannych nie ma :( Macie podobne problemy ? |
|
|
|
|
Ma ktoś może Netie ? chcę zrezygnowac z MTM ! i biorę pod uwagę Netie, poleca ktoś może ?
|
|
|
|
|
u mnie net z diany szwankował w nocy, po godz. 24ej
|
|
|
|
|
..od godz. 24 do 6 była w dianie przerwa techniczna, więc raczej neta nie było
|
|
|
|
|
Netia w pracy, Diana w domu. Netia chodzi lepiej. Diana często się muli i zawiesza, co przy niektórych aplikacjach zmusza mnie do ciągłego zapisywania. Z Netią nie ma tego typu problemów.
|
|
|
|
|
CYTAT Ma ktoś może Netie ? chcę zrezygnowac z MTM ! i biorę pod uwagę Netie, poleca ktoś może ? Internet z MTMu? Buahahaha! I co mi powiesz, że do tego podpinasz swojego Pegasusa z 200-toma kartridżami i pykacie z chłopakami z piaskownicy? ;] |
|
|
|
|
jadeit: nie - iMac 21" QC i5 2.7GHz/16GB
|
|
|
|
|
Witam otóż udzielam odpowiedzi co do telewizji diany oraz internetu i telefonu w związku z tym ze od 1 września w Dianie miał być zwiększony pakiet transmijsi danych diana zmieniala oprogramowanie niestety nie zostało ono dopracowane toteż modemy poprostu nie logowały sie w sieci z tąd wasze problemy z telewizją telefonem i internetem ale prace nad tym trwają i uzbrojcie sie w cierpliwość pozdrawiam
|
|
|
|
|
u mnie podobnie ale problem trwa od miesięcy, wzywałam ich, w koncu wymienili router, pomogło na "chwile" ale od kilku dni znow sie krztusi, muli, naprawde kiepsko.. A na jaki net zamienic? Zostało mi jeszcze z umowy 5 miesiecy wiec mam czas na poszukiwanie
|
|
|
|
|
CYTAT Witam otóż udzielam odpowiedzi co do telewizji diany oraz internetu i telefonu w związku z tym ze od 1 września w Dianie miał być zwiększony pakiet transmijsi danych diana zmieniala oprogramowanie niestety nie zostało ono dopracowane toteż modemy poprostu nie logowały sie w sieci z tąd wasze problemy z telewizją telefonem i internetem ale prace nad tym trwają i uzbrojcie sie w cierpliwość pozdrawiam Z jakiego źródła ta wiedza, z książek Lema czy Sapkowskiego ??? Z tego co mówił komunikat na ich stronie www to w nocy z 30 na 31 sierpnia prowadzili jakieś prace modernizacyjne i uprzedzali o możliwych problemach z internetem i telefonami w godz. od 0.00 do 6.00. I faktycznie po tym czasie wszystko zadziałało poprawnie. Dziś na ich www jest informacja o rewolucji w ofercie interentowej, faktury chyba z sierpnia też zapowiadały jakieś zmiany. |
|
|
|
|
"Diana" rozpoczęła rewolucję w dostępie do internetu.
Uruchomili technologię DOCSIS 3.0. (stąd te ostatnie wyłączenia nocne). Na tych modemach, które teraz testują (8 kanałowe) daje to transfery do 400 Mbps. Pytanie tylko ile zaoferują klientom ? |
|
|
|
|
wiedza z tąd że moj narzeczony od rana do nocy ostatnio pracuje w dianie zeby to jakos chodziło a poza tym kochaniutki moze ty wiecej czytaj książek bo jakby nie było to modernizacja oznacza ulepszenie czegoś więc tak jak mówiłam wczesniej takie sa powody zlego działania
|
|
|
|
|
bunia, z tego co wiem, to tam już nie ma kawalerów ...
|
|
Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT wiedza z tąd że moj narzeczony od rana do nocy ostatnio pracuje w dianie zeby to jakos chodziło a poza tym kochaniutki moze ty wiecej czytaj książek bo jakby nie było to modernizacja oznacza ulepszenie czegoś więc tak jak mówiłam wczesniej takie sa powody zlego działania modernizacja oznacza ulepszenie czegoś, więc takie są powody złego działania Dobre w jakiej książce to wyczytałaś życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
|
|
Wiadomo coś więcej na temat tej nowej usługi? W jakich to może być mniej więcej cenach? Kiedy może byc coś konkretnego wiadomo? Bo jestem na etapie wyboru dostawcy internetu i nie wiem czy czekać. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
Ja przez dwa dni nie miałem internetu i pojechałem do Diany a gość mi powiedział że mają jakąś większą awarię. Dzięki temu że tam pojechałem to po południu przyjechał gość z serwisu i akurat u mnie wymienił mi modem i wszystko działa jak należy.
|
|
|
|
|
@fredii a na jaką wersje modemu Ci wymienili??? bo z tego co wiem obecne modemy nie są zgodne z wersją DOCSIS 3.0 więc jeżeli ktoś będzie chciał w pełni wykorzystać nową technologie to musi mieć nowy modem. W sumie się nie dziwie że wprowadzają DOCSIS 3.0 bo żeby wprowadzić VOD muszą zmienić technologie ponieważ obecna już więcej przez kabel nie pozwala puścić a tak będą mogli podnieść prędkości nawet do 160Mb/s.
|
|
|
|
|
Gumis, technologia DOCSIS 3.0 nie ma ograniczenia 160 Mbps.
"Diana" ma już modemy 8 kanałowe, dzięki którym można ściągać dane teoretycznie z prędkością 400 Mbps a praktycznie do 330 Mbps. W tej chwili w technologii DOCSIS 3.0 na świecie osiągnięto już transfery 1.6 Gbps. I w tym kierunku idzie "Diana". |
|
Dołączył: 20 Marz 2010r. Skąd: Stalowa Wola Forever Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
No to ja jestem ciekaw kiedy w Dianie będzie VOD? a poza tym nawet żeby HBO dali bo ten Canal+ to porażka jedynie piłką nożną się bronią jak ktoś lubi,,,
|
|
|
|
|
CYTAT @fredii a na jaką wersje modemu Ci wymienili??? bo z tego co wiem obecne modemy nie są zgodne z wersją DOCSIS 3.0 więc jeżeli ktoś będzie chciał w pełni wykorzystać nową technologie to musi mieć nowy modem. W sumie się nie dziwie że wprowadzają DOCSIS 3.0 bo żeby wprowadzić VOD muszą zmienić technologie ponieważ obecna już więcej przez kabel nie pozwala puścić a tak będą mogli podnieść prędkości nawet do 160Mb/s. W tej chwili zminili mi modem na "ARRIS TM602 B/DM . |
|
|
|
|
Szkoda tylko że stali klienci na tej modernizacji nie skorzystają :/ tylko nowi zawierający nową umowę :( .
|
|