NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
1 2 »
Odbieranie ziemi Polakom, Agnes Trawny to początek
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 22 Lip 2011r. 06:56  
onet.pl - polskojęzyczne medium służące interesom ...... na pewno nie Polski i Polaków. Postanowiło wybielić Agnes Trawny - Niemkę która wyrzuciła z Polskiego Domu, na Polskiej ziemi - Polaków. Oczywiście za przyzwoleniem "polskiego" rządu i Państwa. A to przecież dopiero początek.....

http://tygodnik.onet.pl/30,0,65943,bociany_tu_juz_nie_przyleca,artykul.html

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Lip 2011r. 06:56  

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Lip 2011r. 07:25  
Polska powinna zrobić wszystko aby Ukraina kiedyś znalazła się w UE i tak samo odzyskiwać to co nam zabrano. To jest polityka ,, małych kroków '' i Niemcy o tym dobrze wiedzą.

Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Lip 2011r. 08:14  
Tylko czy na pewno tędy droga? Skoro granice zostały ustalone.... Przecież kiedyś na prawdę znaczna część obecnej Rosji należała do Polski. O to rtez mamy zacząc sie upominać?

Nie podoba mi się budowanie czegokolwiek na ludzkiej krzywdzie. Ale przecież to polityka....

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Lip 2011r. 08:29  
jesteście szurnięci...,
Polacy sami sobie napytali biedy... kto widział 50 lat użytkowac ziemię i nie załatwić tego formalnie... przez tzw. zasiedzenie.
Pani Trawny mogłaby ich w "żyć" pocałować.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Lip 2011r. 08:36  
No to jesteśmy szurnięci.... A dlaczego? - bo biedni...... Nie masz pojęcia jak wielu Polaków po prostu nie stać na przeprowadzenie takiej procedury. Swego czasu, LPR pomagał w tym Polakom.... Ale dawno temu.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Lip 2011r. 09:32  
A kto mówi, że teraz ma byc stać...
Kiedyś to były grosze i mniej procedur. Trzeba było myśleć 20 lat temu.
Byłam na tamtych terenach i uwierz mi szlag mnie trafił jak zobaczyłam co polacy potrafili zrobic z tymi terenami... ZERO ELEMENTARNEJ DBAŁOŚCI.
Nasze wsie są PIĘKNE, Podkarpacie jest piękne, Rzeszów jest piękny... nawet Stalowa Wola to cudo przy pomorskich miastach i wsiach, bo o nie dbamy.
A tam??? TRAGEDIA. Gorzej niż na Ukrainie. I nie mów mi, że przez 70 lat po wojnie nie można było załatwić formalności.
Rodzina moich znajomych i znajomi znajomych pozałatwiali już 30 lat temu... też biedni.. można było?? MOŻNA, ale trzeba chcieć.
A ci to najprawdopodobniej zwykli gnojarze byli, nie żałuję ich...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Lip 2011r. 15:33  
Inż-jesteś blisko prawdy.Jednak jak zwykle,problem jest szerszy.
Przez wiele lat przyjeżdżali Niemcy na tamte tereny,oglądali swoje byłe gospodarstwa i mówili,że tu wrócą.
Ówczesna władza nie dawała podstaw ludziom, aby myśleli,że rzeczywiście Szwaby nie wrócą.Istniały przecież dwie republiki niemieckie.
Taka tymczasowość nie sprzyjała stabilizacji życiowej.Do tego należy dodać,że wielu mieszkańców Ziem Zachodnich jezdziło na arbait do Rajchu i myśleli "chwilą obecną".
Dojczmarki były,do tego dodać że wielu wyjechało do RFN i zostało a reszta rodzin myślała,że do nich dołączy.
Potem doszła sprawa wstąpienia Polski do Unii i te same obawy o przejęcie domów przez Niemców.No i tereny popegierowskie,gdzie wszystko,należało do wszystkich.
To jednak nie zmienia faktu,że panuje tam ,nawet teraz ogólnie syf.Jak wielkich nakładów finansowych wymaga naprawa płotu lub posprzatanie podwórka?Lenistwo i nic więcej.
Dopiero od niedawna jest tendencja do tego aby mieć czysty plac,trawnik ,tuje i krasnoludki.
Nie chcę być posądzony o jakieś uprzedzenia,ale w większości,na Ziemie Zachodnie byli wysyłani repatrianci z Kazachstanu itp;byłych republik sowieckich.
Tam raczej nie mieli nawyku do czystości i estetyki,jeżeli musieli dosłownie walczyć o przeżycie,jedząc chwasty,szczury itp.Przyjeżdżając tam,mieli wrazenie Wersalu,o którym z pewnością jednak nigdy nie słyszeli.

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 22 Lip 2011r. 15:52  
Wina w dużej mierze leży po stronie Państwa. Takie sprawy powinny być już dawno załatwione. A teraz płacz bo ktoś się zgłosił po własne mienie. Jest jej więc do niej należy. Nie trzeba było zabierać. Jak się dziś ktoś wprowadzi do mojego domu to mam prawo go wyrzucić i wcale nie będę się przejmował losem intruza. Państwo mogło kupić od pani Trawny posiadłość a jak tego nie zrobiło to tyłek blady. Jest jej i nie ma się co Mirku użalać. Trzeba było mieć głowę na karku 40 lat temu.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 22 Lip 2011r. 18:56  
umiech jak "Niemka" odbiera co jej to źle (zawalili sobie sami zamieszkujący te budynki) jak robi to kościół jest git :/ ... ruscy mają dbać o Katyń ... ale Rosyjskie pomniki wy**ć z Polski :/ (pomalować farbą) ... bycie sPiSkowcem musi być bardzo szkodliwe :/ ...

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Lip 2011r. 08:48  
W Rajchu jak to nazywasz mogła nawet dostać złote góry na łańcuszku. Nigdy nie zrzekła się praw do swojego majątku. Nikt ze strony Polskiej nie wypłacił jej odszkodowania. Nie ma chyba umowy między Niemcami a Polską o odszkodowaniach, że Niemcy wypłacają w imieniu Polski. Teraz pozostaje tylko płacz i jęczenie.
el.Banan ma rację. Koloratkowi dostają kupę kasy z budżetu i jeszcze odzyskują ziemie lub odszkodowanie i jest git.

Pani Trawny nadal jest właścicielem, nikt jej nie pozbawił tego prawa więc nie bardzo rozumiem o co cały lament.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Lip 2011r. 11:49  
el.Banan słuszna uwaga.
Typowy lament dla pisowców - krzyczą i protestują gdy chodzi o rozlatującą się przedwojenną chałupę na jakimś zadupiu przejmowaną przez prawowitych właścicieli (w Polsce mamy coś takiego jak "prawo do własnośći").
Natomiast gdy duchowni przy pomocy byłych esbeków przejmują hektary warte setki milionów to siedzą cicho, wszystko jest ok.

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Wrz 2011r. 19:14  
Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Wrz 2011r. 21:50  
Co Miruś brak argumentów to zająłeś się wklejkami obrazkówumiech.
Masz przykład w naszej Stalowej Woli. Kościół chce zagarnąć miejską działkę. Stawia tam krzyż i kapliczkę. Prezydent się nie zgadza to przez twój guru mówi, że walczy z krzyżem. Żaden z tępych katoli nie pomyślał, że jest to kradzież działki w biały dzień. Nie bo stoi tam krzyż a jak jest krzyż to działka należy do kościoła.

Trawny jest właścicielem tego majątku nikt od niej tego nie kupił. Nikt nie wypłacił jej odszkodowania za przejęcie. Ci ludzie zamieszkali tam bezprawnie i w świetle prawa ukradli jej dom. Tak samo jak Warchoł stawiając krzyż i kapliczkę chciał ukraść działkę miastu.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Wrz 2011r. 21:52  
Jak byś andrzejuś - ignorancie czytał czasami co mam do powiedzenia zamiast ujadać , to byś wiedział co o tym myślę..... A tak - to kolejna twoja kompromitacja.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Wrz 2011r. 22:13  
CYTAT
Jak byś andrzejuś - ignorancie czytał czasami co mam do powiedzenia zamiast ujadać , to byś wiedział co o tym myślę..... A tak - to kolejna twoja kompromitacja.

Nie nazywaj mnie ignorantem. To taka dobra radaumiech

Dałem ci przykład. Nie zabiera się cudzej własności. Zawsze może przyjść właściciel i odebrać swoją własność. Granice nie mają nic do własności.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Wrz 2011r. 22:21  
Sprawa Krzyża, ma kilka den. Za wszystkim stoi bp. Frankowski i jego ambicje. Wykorzystano ludzi idących w Drodze Krzyżowej i modlących się w intencji ratowania miejsc pracy w upadającym ZZM-ie. Mało tego. Proboszcz z "iglo", którego osobiście bardzo szanuję tak się zapędził, że stwierdził w pewnym momencie w czasie jednego z kazań, że Krzyż na Krakowskim Przedmieściu to nie Krzyż, a Krzyż na "kokoszej górce" to Krzyż.....

Śpiewanie pieśni "nie zdejmę Krzyża" w trakcie mszy (zarządzenie Nitkiewicza) u mnie wywołało tylko, jedną myśl: co będziemy śpiewać, gdy na prawdę trzeba będzie walczyć o wiarę....

Napisałem to, aby dać upust twojej ignorancji..... Ot informacja zbiorcza.....

Swoje rady możesz sobie wsadzić. Jesteś ignorantem i do tego kłamcą. Udowodniłeś to wielokrotnie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Wrz 2011r. 22:53  
CYTAT
Sprawa Krzyża, ma kilka den. Za wszystkim stoi bp. Frankowski i jego ambicje. Wykorzystano ludzi idących w Drodze Krzyżowej i modlących się w intencji ratowania miejsc pracy w upadającym ZZM-ie. Mało tego. Proboszcz z \"iglo\", którego osobiście bardzo szanuję tak się zapędził, że stwierdził w pewnym momencie w czasie jednego z kazań, że Krzyż na Krakowskim Przedmieściu to nie Krzyż, a Krzyż na \"kokoszej górce\" to Krzyż.....

Śpiewanie pieśni \"nie zdejmę Krzyża\" w trakcie mszy (zarządzenie Nitkiewicza) u mnie wywołało tylko, jedną myśl: co będziemy śpiewać, gdy na prawdę trzeba będzie walczyć o wiarę....

Napisałem to, aby dać upust twojej ignorancji..... Ot informacja zbiorcza.....

Swoje rady możesz sobie wsadzić. Jesteś ignorantem i do tego kłamcą. Udowodniłeś to wielokrotnie.

Zawsze jak złodziej kradnie to twierdzi, że to nie to na co wygląda. Jakie kilka den. Sprawa jest jasna. Katole chcą ziemie i myśleli że po postawieniu krzyża władze miasta potulnie ją przekażą. Dla mnie to kradzież. Jakiegoś biednego Franka wsadzili by do pierdla i jeszcze by pałą zarobił ale szanowny bp. Frankowski to za duża szycha i dlatego sprawa trafiła do sądu.

Ostatni raz ci dobrze radzę nie obrażaj mnie. Nie testuj mojej cierpliwości bo się popłaczesz.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2011r. 00:08  
z teo co sie orientuje ,to jeżeli ktoś kto poczuł nagle że ma niemieckie pochodzenie za wczesnej komuny, to umożliwiwano mu wyjazd "jeśli zrzekł sie praw do zostawonego majątku" na rzecz PRLu. To wina nie tych ludzi tylko elit postkomunistycznych
Dziękujemy komyszym sprzedawczykom, dziękuje sprzedajnym andrzejkom,el..costamcostam. itp. itd
ps. zróbcie gałe bez kalosza niemiaszkowi

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2011r. 06:51  
CYTAT
z teo co sie orientuje ,to jeżeli ktoś kto poczuł nagle że ma niemieckie pochodzenie za wczesnej komuny, to umożliwiwano mu wyjazd \"jeśli zrzekł sie praw do zostawonego majątku\" na rzecz PRLu. To wina nie tych ludzi tylko elit postkomunistycznych
Dziękujemy komyszym sprzedawczykom, dziękuje sprzedajnym andrzejkom,el..costamcostam. itp. itd
ps. zróbcie gałe bez kalosza niemiaszkowi

Co Slavko nie było argumentów to najlepiej wyzwać od sprzedajnych komuchów. Nazwij mnie jeszcze żydem do kompletu i wyjdzie z ciebie prawdziwy "Polak patriota".
Nazywasz mnie sprzedajnym komuchem a to właśnie za komuny zabrano właścicielowi prywatny majątek. Ty to popierasz więc może to taki gołodupiec jak ty jest tym sprzedajnym komuchem?

Slavek może zorientuj się jeszcze raz w tej sprawie bo teraz coś ci chyba nie wyszło.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2011r. 07:21  
Sprawa jest prosta co się zabrało trzeba oddać albo naprawić wyrządzone szkody.
Problem części Polaków tkwi w ich głupocie - "biednyś boś głupi głupiś boś biedny"
Czemu mam żałować kogoś jak on sam nie potrafi zadbać o swój interes to się potem przekłada na władzę jaki lud taka władza , naród ma taki rzad na jaki zasługuje.
Podobnie z ludźmi, którzy kupują jeszcze niewybudowane mieszkania od deweloperów dlaczego mam ich żałować, ja w życiu nie kupię mieszkania ani domu , który jest gdzieś tam na planach.

Ludzie zacznijcie myśleć w kategoriach tych niby waszych wrogów Niemców, Żydów, Masonów itp.
Nieskończona głupota i naiwność tak zawładnęła umysłami "prawdziwych Polaków", że Ci uważają, że się Polsce jako jakiemuś wyimaginowanemu mesjaszowi narodów należy wszystko tylko za to żeśmy walczyli - a kogo to obchodzi, wykorzystywanie naszego udziału we wojnie było w interesie tych i tamtych, zapomnijcie o jakiejś nagrodzie za cierpiętnictwo. Na świecie między Państwami liczy się tylko interes - nie ma przyjaźni im szybciej to zrozumiemy jako naród tym lepiej dla nas.

"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2011r. 08:27  
Slavek - nie ma sensu dyskusja z andzrejusiem
Kosmal - mądre słowa

andrzejuś - jesteś zakałą tego portalu. Prawdziwy spokój panuje jak cię tu po prostu nie ma. W du...ie mam twoje rady. Czym jesteś i co sobą reprezentujesz - każdy widzi.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Wrz 2011r. 10:40  
CYTAT
Slavek - nie ma sensu dyskusja z andzrejusiem
Kosmal - mądre słowa

andrzejuś - jesteś zakałą tego portalu. Prawdziwy spokój panuje jak cię tu po prostu nie ma. W du...ie mam twoje rady. Czym jesteś i co sobą reprezentujesz - każdy widzi.

Miruś, koledzy z większych miast ci to powiedzieli?umiechumiechumiech
Co masz w d....ie to już twoja sprawa, nie wnikamumiechumiech

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 19 Wrz 2011r. 14:38  
Miro ...papież Rydzyk czy tam Natanek wie że używasz takich słów na "De" ?? rozgrzeszenia nie będzie oj nie będzie ... z tymi "większymi miastami " doje... dowaliłeś smiech2 to ci z namiotu z wa-wy ?? smiech2 masz kolegów ... wow

Andrzejek myślisz że Miro lubi te zabawy smiech2 (może stąd ci koledzy smiech2)... tfu Korwin by to nazwał po imieniu smiech2

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Wrz 2011r. 19:18  
Obrazek

Szefowa Powiernictwa Polskiego podała do publicznej wiadomości fakt, że organizacja steinbach dostaje od polskiego nierządu informacje o ludziach i majatkach, w których nie zostały uregulowane księgi wieczyste. Wówczas znajduja się "wnuczkowie" którzy za pieniądze steinbach wytaczają procesy o odzyskanie "swojej" własnosci.....

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Wrz 2011r. 21:55  
Mirek , napisz może trochę o przekrętach z przejmowaniem całych kamienic przez KK i oszustów ( polaczków ) za bezcen lub darmo od Skarbu Państwa ( Kraków , Wrocek , Gdańsk )

Prywatna wiadomość 

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »