|
|
|
W dniu wczorajszym kupiłam nowy komputer. Po zainstalowaniu Windowsa XP komputer po kilku minutach notorycznie wiesza się i trzeba go restartować. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna ? Ewentualnie może zna ktoś dobrego , niedrogiego informatyka który mógłby mi to naprawić??
Dodam, że z poprzednim komputerem miałam ten sam problem. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Podaj dokładne parametry komputera, łącznie z mocą zasilacza o jego marką, napisz z jakimi service-pack - ami instalowałaś Windowsa.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
No i czy na obydwu komputerach był instalowany Windows z tej samej płytki (instalki) ? O ile był to " prawie oryginał" to może tu jest problem. Załatw sobie Windowsa z innego źródła
|
|
|
|
|
Płyta Główna GYGABYTE GA-M68MT-D3,DDR3
PROCESOR AMD ATHLON II X2 250 AM3 3 0 GHz BOX PAMIĘĆ KINGSTON DDR3 2GB 1333MHz NOn ECC CL9 HDD SEAGATE BARRACUDA 7200 12-500GB SATA600, 16MB ZASILACZ GEMBIRD ATX_400W80mm BOX KARTA GRAF- GEFORCE 7025 servicepack 1 Ja jestem zielona także sory z błedy |
|
|
|
|
CYTAT No i czy na obydwu komputerach był instalowany Windows z tej samej płytki (instalki) ? O ile był to \" prawie oryginał\" to może tu jest problem. Załatw sobie Windowsa z innego źródła no wlasnie jutro 7mke zainstaluje, ale myslalam ze może być w czyms jeszcze problem |
|
|
|
|
1. Wrzuć logi z OTL
2. System legalny? 3. Kable od monitora i innych urządzeń nie są naprężone, wygięte przy gnieździe? 4. Menedżer Urządzeń po włączeniu "wyświetl ukryte urządzenia" pokazuje wykrzyknik, pytajnik? 5. Menedżer Zadań pokazuje dziwnie zachowujący się proces - wysokie użycie procesora, RAM? 6. Windows nie jest jedynym systemem - wypróbuj inny i sprawdź czy się wiesza |
|
|
|
|
Skoro jesteś "zielona" to niestety nie mozesz wykonac wielu rzeczy sama.
Siudemka może mieć problemy przy tylko 2 GB RAMu. Załatw sobie inny XP. Jeżeli komputer nie jest zaplombowany, wyjmij i włóż RAM. Jeżeli na systemie z innej płytki będzie to samo, zanieś komputer do serwisu. Najczęstszymi przycznami wieszania sie komputera są: - uszkodzony, lub nie do końca "stykający" RAM - uszkodzona instalka systemu (jak np sypie się dysk twardy) - za słaby zasilacz - przegrzany procesor lub karta graficzna Jeżeli podczas instalacji windowsa wyskoczą błędy, instalację należy powtórzyć. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
dzięki wszystkim za pomoc
A czy ewentualnie możecie polecić jakiegoś informatyka pomijając już ten serwis, bo tam się długo czeka |
|
Dołączył: 11 Sie 2009r. Skąd: Okolice Stalowej Wol Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
. Jeżeli komputer nie jest zaplombowany, wyjmij i włóż RAM.
Jak się kupuje nowy komputer to przecież każdy jest zaplombowany bo chroni go gwarancja. benio1992:) |
|
|
|
|
CYTAT . Jeżeli komputer nie jest zaplombowany, wyjmij i włóż RAM. Jak się kupuje nowy komputer to przecież każdy jest zaplombowany bo chroni go gwarancja. To jest komputer kupiony i złożony w sklepie komputerowym, w zwiazku z czym nie jest zaplombowany, a gwarancja jest na kazda cześć osobno |
|
|
|
|
Wiem, że tak jest, bo sam ostatnio kupowałem składaka kumplowi.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Do sklepu z nim. ja bym w nim nie grzebał tylko od razu reklamował w sklepie komputerowym.Przyczyn restartów może być kilka: jakiś podzespół się przegrzewa, pamięć jest uszkodzona, za słaby zasilacz (gdzie takie badziewia jak Gembird wkładają do jednostek??), itp. Ja bym od razu udał się z jednostką do sklepu i na miejscu powinni sprawdzić co jest nie tak. Jak będą kazali czekać to reklamuj sprzęt jako "towar niezgodny z umową"...
|
|