Dołączył: 10 Paź 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Pilnie szukam informacji o solidnej i w miarę niedrogiej firmie wykonującej pokrycia dachowe, ktoś powie że szukam dwóch różnych firm jak solidnej to nie taniej, ale może macie jakieś swoje doświadczenia czy podpowiedzi, będę bardzo wdzięczny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Poszlo info na P.W.
Mnie oni wykonywali dach cale 300m2 |
|
|
|
|
Czy kwota jest tajemnicą??? przynajmniej bym poznał jakiś przedział cenowy
|
|
|
|
|
a możecie tak oficjalniej nie tak dawno dałem ogłoszenie o podobnej treści i jakoś za wielkiego odzewu nie było :/ a planuje remont dachu więc podpinam się pod temat
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Witam kompletnie się nie orientuję. Ile powinienem przygotować kasy na remont dachu? Obecnie stropodach 80 m2 jednospadowy. Prace do zrobienia to zerwanie starego stropodachu podmurowanie z cegieł z 1,5 m aby blacha nowo położona miała większy spad wykonanie więźby pokrycie blachą. Ile mnie wyniesie całkowity koszt takiego remontu tak w przybliżeniu. Oczywiście robocizna razem z materiałami.
|
|
|
|
|
Polecam firmę która remontuje dach od lat i robią to bardzo dobrze i nie drogo jak na taka robote. Nr tel 662 900 241
|
|
|
|
|
@Puchatek: na taki "remont" potrzebujesz projektu i pozwolenia na budowę. Chyba masz?
|
|
|
|
|
Racja, podmurowanie o 1,5 metra to już niestety i projekt i pozwolenie na budowę, samo pozwolenie 2 miesiące procedura, a co do kosztu to oceniany jest indywidualnie, w zależności od tego co potrzeba dołożyć wymienić itd. sama blachodachówka to ok 23zł m2 więc nie tak wiele, ale drzewo, wkręty, włazy, obróbki i robocizna.... i wychodzi od 60 (choć trafiają się i niższe oferty) do 80 zł za metr krytej powierzchni.
|
|
|
|
|
kosmal3006 ... "Domy kanadyjskie - ciepłe i niedrogie, budownictwo szkieletowe, konstrukcje drewniane". ... mam do Ciebie sprawkę jeśli możesz napisz mi maila bo chyba "PW" nie bardzo tu działa
|
|
|
|
Trzeba pozwolenie na budowę.
|
|
|
|
|
trzeba miec nie pokolei w glowie jesli sie zglasza takie pierdoly, jakies projekty itp... ludzie ganki stawiaja, przybudówki i nikt nic nie mowi, no chyba ze ma sie zyczliwych sasiadow ktorzy zglosza za nas takie cos
|
|
|
|
|
CYTAT kosmal3006 ... \"Domy kanadyjskie - ciepłe i niedrogie, budownictwo szkieletowe, konstrukcje drewniane\". ... mam do Ciebie sprawkę jeśli możesz napisz mi maila bo chyba \"PW\" nie bardzo tu działa El.banan - pisz śmiało na kosmal3006_(at)_op.pl "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
jak coś wysłałem o co biega na maila ale w tym temacie część już pisze ponowie pytanie bo jako osoba siedząca w tej branży powinieneś wiedzieć co traktowane jest jako remont a co jako budowa a co za tym idzie trzeba plan/zezwolenie ...
|