|
|
|
Idź do rzecznika praw konsumenta to po 1.
Po 2- pilnuj wszystkich dokumentów - zleceń, faktur itp. po 3 - zgłoś do TVN Turbo sprawę. po 4 - jak masz Auto Casco to napraw auto z AC a później niech Twój ubezpieczyciel regresuje kwotę z ubezpieczenia OC ASO. po 5 - zmień ASO po 6 - prawnik po 7 - sąd. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wszystkie papiery i dokumenty mam.
Do TV pisalem ale jeszcze nie mam odp. To jest auto passat B6. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Odswiezam temat
Dzis jest 6-X Auto nadal stoi w ASO Oni nie poczowaja sie do winy, a ubezpieczalnia ALLIANZ nie wyplacila pieniedzy. Nie wiem jak to ASO zmienialo filtry, ale teraz czytajcie uwaznie, z prawej strony co zdejmuje sie podszybie to podszybie jest polamane i z jakiegos innego rozbitego auta (te czesci stosuja handlarze) Po zdjeciu tego podszybia brakuje czesci nakladka odplywu wody podszybia Ta nakladka byla i oni jej nie zalozyli. ASO mowi ze filtra nie zmienialo a wystawili fakture ze filtr zmieniali, a zeby dostac sie do filtra trzeba zdjac podszybie. Auto stoi w tym ASO oni tam grzebia, kombinuja, wymyslaja cos przekladaja i wyjdzie ze to nie oni. Po przegladzie w ASO teraz wyszlo ze sa wsadzone czesci polamane z jakiegos rozbitka, i jeszcze kolejnej czesci brakuje. Tak ASO serwisowalo PASSATA B6. I ASO wystawilo faktury ze przeglad zrobilo Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
CYTAT Odswiezam temat Dzis jest 6-X Auto nadal stoi w ASO Oni nie poczowaja sie do winy, a ubezpieczalnia ALLIANZ nie wyplacila pieniedzy. Nie wiem jak to ASO zmienialo filtry, ale teraz czytajcie uwaznie, z prawej strony co zdejmuje sie podszybie to podszybie jest polamane i z jakiegos innego rozbitego auta (te czesci stosuja handlarze) Po zdjeciu tego podszybia brakuje czesci nakladka odplywu wody podszybia Ta nakladka byla i oni jej nie zalozyli. ASO mowi ze filtra nie zmienialo a wystawili fakture ze filtr zmieniali, a zeby dostac sie do filtra trzeba zdjac podszybie. Auto stoi w tym ASO oni tam grzebia, kombinuja, wymyslaja cos przekladaja i wyjdzie ze to nie oni. A co na to Twój adwokat? Parę postów wyżej pisałem Ci że bez niego z tą firmą nie wygrasz. Musi sformułować do nich pismo przedprocesowe opisujące stan faktyczny, Twoje oczekiwania oraz żądanie naprawy i wydania samochodu. Jeżeli to nie poskutkuje to na razie pozew cywilny, masz dokumenty i DOBRY adwokat wygrywa dla Ciebie tą sprawę. Nie wiem na co czekasz , zacznij działać bo naprawdę nie ma na co. Reasumując : jeżeli obecny adwokat Cię zwodzi to go zmień na innego i do ataku! Na Rzecznika Praw Konsumenta raczej nie możesz liczyc, bo nasz starosta go zwolnił( porad udziela radca prawny , ale tak naprawdę to ściema). Z Turbo Kamerą też nie jest głupi pomysł. Acha i opisując sprawę na forum staraj się technicznych szczegułów nie poruszać, bo to co napiszesz oni mogą przeczytać i wykorzystać przeciwko Tobie. Pozdrawiam i trzymam kciuki. |
|
|
|
|
Adwokat siedzi i czeka. Wystosowal pismo i nawet Ja do tego szmelcruda to pismo zawiozlem . I na tym sie to skonczylo.
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Więc go zmień. Może ktoś z forumowiczów przechodził przez podobną sytuację i podrzuci namiary na kompetentną osobę. Może jakiś adwokat z Rzeszowa?
|
|
|
|
|
Poza tym (nie jestem prawnikiem) ale wydaje mi się że takie pismo najlepiej wysłać poleconym za potwierdzeniem odbioru. Udzielili Ci przynajmniej pisemnej odpowiedzi ?
|
|
|
|
|
Adwokat napisal pismo a Ja je do smelcwagena zawiozlem dostarczylem i mam podpisane i podbite ze im dostarczylem.
Na tym to wszystko stanelo. Nie ma mnie w pl dlatego kazdy to olewa Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Czy udzielili Ci pisemnej odpowiedzi na Twoje roszczenie? Czy dostałeś do domu ich odpowiedz? Jeżeli tak to co Ci napisali? Możesz upoważnić kogoś żeby tą sprawę mogł prowadzić w Twoim imieniu. Wyślij kogoś z rodziny do Rzeszowa celem znalezienia adwokata i zreferowania sprawy. Wydaje mi sie wysłanie pełnomocnictwa zza granicy da się przeprowadzić. No chyba że powiesz obecnemu adwokatowi że ,albo wysyła pozew sądowy , albo się pożegnacie. Musisz zacząć działać.
|
|
|
|
|
Zadnych pism i oswiadczen nie dostalem.
|
|
|
|
Co do adwokata - jeśli jest ze Stalowej, to przede wszystkim sprawdź jakim autem jeździ - jeśli to VW, to od razu zrezygnuj z niego.
Płacisz mu kasę i sam pismo zawozisz - samo to - olewa koleś twoją sprawę. |
|
|
|
|
Temat wałkuje się już "drugą stronę".
Naście propozycji - Policja, sąd, prokurator, adwokat, rzecznik, jeszcze lepszy adwokat,TVN Turbo, najlepszy adwokat... itd. A może by zacząć jak logika i procedury wskazują od ... rzeczoznawcy? Bardzo wiele od jego opinii zależy - cokolwiek to znaczy. |
|
|
|
|
CYTAT Temat wałkuje się już \"drugą stronę\". Naście propozycji - Policja, sąd, prokurator, adwokat, rzecznik, jeszcze lepszy adwokat,TVN Turbo, najlepszy adwokat... itd. A może by zacząć jak logika i procedury wskazują od ... rzeczoznawcy? Bardzo wiele od jego opinii zależy - cokolwiek to znaczy. To jeszcze podpowiedz jak ma się odbyć ekspertyza techniczna samochodu? Może masz jakieś doświadczenie w tym temacie? Trzeba pomóc koledze, jak masz jakiś pomył to dawaj! |
|
|
|
|
Reklamacje składałeś z tyt. gwarancji czy z tyt. niezgodności towaru z umową ???
Jeśli z tyt. niezgodności towaru z umową, to zgodnie z ustawą o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej i zmianie KC jeśli sprzedawca nie ustosunkował się w ciągu 14 dni od daty doręczenia reklamacji to uważa się że uznał je za zasadne. Podstawa prawna to art. 8 ust.3 w/w ustawy 3. Jeżeli sprzedawca, który otrzymał od kupującego żądanie określone w ust. 1, nie ustosunkował się do tego żądania w terminie 14 dni, uważa się, że uznał je za uzasadnione. I jeśli to nie problem to wrzuć pismo tego adwokata, jak nie na forum to na priv jestem ciekawy co on takie tam napisał. |
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
gulgul
o tym samym pomyslalem, rzeczoznawca torche kasy wtopisz , ale wroca i to z nawiazką jesli sprawa oprze sie w sądzie, za kazdy dzien bez auta iles tam ci sie nalezy + zwrot wszelkich kosztow ja pamietam FIAT, jak w ASO Sandomierz pomalowiali auto poszedlem po odbiór, patrze a tu k...a nie ten kolor, nie odcień , tylko grafit metalik, był szary z racji ze to bylo mamy auto, odpowiedzialem krotko chyba zeście oh...li !!! jak to mama zobaczy to nawet sobie nie wyobrazam co tu bedzie sie działo!!! przeprosili i powiedzieli aby poczekac tydzien, sugerujac abym mamie powiedzial o jakims darmowym przegladzie i poprawkch w ramach uslugi powiedziałem , ze maja 3 dni za 3 dni dzwonia auto gotowe zapomnialem dodac ze wczesniej miesiac czekalismy na auto |
|
|
|
|
Ku...wa wygralem, przyznali mi odszkodowanie.
|
|
|
|
Gratulacje, sprawiedliwości stało się zadość
ASO niech buli teraz :) |
|
|
|
|
CYTAT Ku...wa wygralem, przyznali mi odszkodowanie. To super! A możesz coś więcej napisać ? |
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
odszkodowanie w sensie ?
a co z autem ? naprawione +odszkodowanie ? |
|
|
|
|
Narazie dostalem wiadomosc z ubezpieczalni ASO ze pokryja koszt naprawy i koszt sprowadzenia auto do pl.
Gdzie jest teraz auto nie mam pojecia, 3-IX ostatni raz je widzialem w ASO. Narazie tyle wiem. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Jak to nie wiesz gdzie jest? ASO wywiozło ci auto za granicę bez twojej zgody?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Jak to nie wiesz gdzie jest? ASO wywiozło ci auto za granicę bez twojej zgody? A skad czlowieku mam wiedziec gdzie jest to auto i co sie z nim dzieje???? 18sierpnia laweta z ASO przyjechala po auto a ostatni raz bylem w ASO 3wrzesnia dzis jest listopad. Ostatnio tez koles kuzynowi pozyczyl auto na wesele, po 2tygodniach kolesiowi przyslali tablice i orzeczenie sadu szwajcarskiego ze auto poszlo do kasacji bo bralo udzial w napadzie. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
No dzis dostalem maila z ASO ze auto jest gotowe do odbioru.
|
|
|
|
CYTAT No dzis dostalem maila z ASO ze auto jest gotowe do odbioru. Po odbiór jedź z rzeczoznawcą..i miej przygotowaną kartkę na spis uwag. Swoją drogą to chyba należy się w odszkodowaniu zwrot za ubezpieczenie, za okres kiedy pojazd był w "szrotservisie". SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
CYTAT No dzis dostalem maila z ASO ze auto jest gotowe do odbioru. Coś mi się zdaje , że to koniec serwisowania Twojego auta w tej firmie? Oby była to przestroga dla innych. Odrębna sprawa że wielu ludzi, nie dochodzi swoich roszczeń , bo im szkoda na adwokata albo nie chce im się chodzć po sądach. W każdym razie , oby Twój samochód był sprawny i dobrze Ci służył. Zdrowych i Wesołych! |
|