Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Według rankingu Business Insider Polska znalazła się w gronie 21 państw, które niebawem mogą stać się niewypłacalne. Ranking opublikował serwis Business Insider.
Do wyznaczania pozycji w rankingu posłużono się wartością CDS-ów dla pięcioletnich obligacji danego kraju. Liderem zestawienia jest Grecja, nasz kraj znalazł się na niechlubnym 20 miejscu. Czyżby inwestorzy wykupujący CDS-y wiedzieli o nas coś, czego sami jeszcze nie wiemy, czy może po prostu ulegają panice? Pierwsza dziesiątka to: Grecja, Wenezuela, Portugalia, Irlandia, Argentyna, Ukraina, Liban, Wietnam, Hiszpania, Chorwacja. "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
"Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
ale owszem czemu nie, niktnie zauwazyl ze pieniadz traci na wartosci ?
za 10-15 lat znowu denominacja\ |
|
|
|
|
Na razie nam to grozi. Jak bańka kłamstw, naciąganych raportów dot. budżetu i stanu finansów pęknie, to wtedy zacznie się jazda. Kryzys trwa - ceny i podatki w górę, pensje w dół, lub w najlepszym razie stoją.
"Jeszcze będzie bezpiecznie, jeszcze będzie normalnie......." Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
ja tylko powiem za gowniarza, tankowalem z kumplem malucha za 5 zyla, i impa szyperki i spowrotem jescze bujanie po miescie, najnizsza krajowa 430 PLN chyba byla
majac 20 PLN w kieszeni calkiem niezla impa była dziaiaj mamy okolo 1030 najnizsza, szyperek nie ma, ale tam i spowrotem conajmniej 15 zeta 3a by bylo wlac, i z 50 w kieszeni miec ktos przeliczy inflacje ? |
|
|
|
|
Polska wśród pięciu najbiedniejszych państw Unii
Jeśteśmy wśród pięciu najbiedniejszych państw Unii Europejskiej. Wyprzedza nas nawet Grecja, której grozi bankructwo, nie mówiąc już o Irlandii czy Hiszpanii. Pomimo to, Tusk zaoferował 1 mld złotych pomocy dla Grecji (nie mamy takiego obowiązku, nie jesteśmy w strefie Euro). Chodzi o to, że bankructwo Grecji, to bankructwo banków niemieckich i francuskich, które Grecji pożyczyły pieniądze. A Tusk za 3 lata, chce dostać stołek Komisarza w Unii, wchodzi więc tym krajom do d....y, mając gdzieś dobro Polski. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Szybko ta nasza Polska goni od 10 czerwca (pierwszy post Wiktora) z dwudziestego miejsca przesunęliśmy się na piąte,mirek777 za trzy lata Polski nie będzie,będzie sprzedana i będzie pod rozbiorami jak dawniej.Historia lubi się powtarzać.
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
Kłania się czytanie ze zrozumieniem
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
czyli Polska sie rozwija mimo wszystko do 2007 roku byla najbiedniejszym panstwem UE , po akcesji Rumunii i Bulgarii zajmowala 3 miejsce od konca, teraz piate. W przypadku zapasci Grecji katastrofa grozi bankom niemieckim etc. ale jeszcze gorsza Polsce , bo jak wszyscy wiedza to Niemcy sa najwiekszym partnerem handlowym dla Polski . W interesie Polakow jest wiec ,aby do tego nie doszlo
|
|
|
|
|
tu już bez podtekstów politycznych
zastanawia mnie jedno dlaczego kraje najbardziej zadłużone są uważane jednocześnie za potęgi gospodarcze /kraje najbogatsze :/ w Stanach wymyślają już nowe cyfry żeby wyliczać ich dług co chwile nowelizacja o zadłużeniu żeby ciągnąć to dalej podobnie z innymi potęgami europejskimi ... w większości tych państw prawie wszystko jest prywatne :/ "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT W przypadku zapasci Grecji katastrofa grozi bankom niemieckim etc. ale jeszcze gorsza Polsce , bo jak wszyscy wiedza to Niemcy sa najwiekszym partnerem handlowym dla Polski . W interesie Polakow jest wiec ,aby do tego nie doszlo Bankructwo Grecji zaszkodzi całej Unii ale jak czytam o tym to aż oczy przecieram z wrażenia. Jak do tego mogło dojść? Grecja nie spełniała wymogów ani do wejścia do Unii ani do strefy euro. Fałszowali swoje wyniki finansowe. A Unia udawała że tego nie widzi. Dług publiczny osiągnął 140% (!) Ani opozycja ani obywatele nie interesowali się tym że ich gospodarka idzie na dno. Zamiast tego wołali o podwyżki, czternastki i większe zasiłki. Zresztą dalej wołają, oni chyba myślą że Unia powinna spłacić ich długi. Dobrze że nam to nie grozi, u nas dług przekroczył 50% to od razu podniósł się alarm. *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
CYTAT Kłania się czytanie ze zrozumieniem Też tak myślę o Tobie nie wiem o co Ci chodzi?Ja w swoim poście nic do Ciebie nie pije.
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
CYTAT zastanawia mnie jedno dlaczego kraje najbardziej zadłużone są uważane jednocześnie za potęgi gospodarcze /kraje najbogatsze el.Banan mnie też to zastanawia.Zobacz jakie długi mają te najbogatsze firmy oni też jadą na długach.Można powiedzieć,że cały świat jedzie na długach.Ciekawe jak Chińczycy stoją i skąd biorą żeby pożyczać choćby USA.Może pożyczają od kosmitów?(żartuje) Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT W przypadku zapasci Grecji katastrofa grozi bankom niemieckim etc. ale jeszcze gorsza Polsce , bo jak wszyscy wiedza to Niemcy sa najwiekszym partnerem handlowym dla Polski . W interesie Polakow jest wiec ,aby do tego nie doszlo Bankructwo Grecji zaszkodzi całej Unii ale jak czytam o tym to aż oczy przecieram z wrażenia. Jak do tego mogło dojść? Grecja nie spełniała wymogów ani do wejścia do Unii ani do strefy euro. Fałszowali swoje wyniki finansowe. A Unia udawała że tego nie widzi. Dług publiczny osiągnął 140% (!) Ani opozycja ani obywatele nie interesowali się tym że ich gospodarka idzie na dno. Zamiast tego wołali o podwyżki, czternastki i większe zasiłki. Zresztą dalej wołają, oni chyba myślą że Unia powinna spłacić ich długi. Dobrze że nam to nie grozi, u nas dług przekroczył 50% to od razu podniósł się alarm. u nas dług publiczny wynosi 54,8 % według Vincenta i blisko 56 % według Brukseli . Jedni i drudzy zgadzają się do jednego a mianowicie deficyt sektora publicznego wynosi 8.9 % czyli jest niemal najwyższy spośród państw UE. Największe firmy świata maja duże nadwyżki finansowe, dzięki temu się rozwijają. Państwa nie zbankrutują nigdy , obniży się jedynie ich wiarygodność międzynarodowa. Chiny trzymają w ryzach swoja walutę stad i nadwyżki finansowe , dodatkowo można powiedzieć ,ze są bogaci w surowce niespotykane w wielu miejscach , a niezbędne przy produkcji m.in komputerów. Do XVIII wieku Państwo Sroka było najbogatszym krajem świata i wygląda na to ,ze XXI ponownie będzie należeć do niego . Japonia ma dług publiczny ponad 200 % i jest w dalszym ciągu 4 gospodarka świata -> kraj ten praktycznie nie jest zadłużony u państwa / organizacji 3. W Stanach bezrobocie jest niskie, jeżeli się bierze pod uwagę normy europejskie a wzrost gospodarczy średni , przy uwzględnieniu wielkości i znaczenia gospodarki ego państwa. Warto wspomnieć ,ze USA wydaje na innowacje tyle co budżet Polski przez 8 lat , na drugim miejscu sa Chiny . |
|
|
|
|
CYTAT Polska wśród pięciu najbiedniejszych państw Unii Jeśteśmy wśród pięciu najbiedniejszych państw Unii Europejskiej. Wyprzedza nas nawet Grecja, której grozi bankructwo, nie mówiąc już o Irlandii czy Hiszpanii. Pomimo to, Tusk zaoferował 1 mld złotych pomocy dla Grecji (nie mamy takiego obowiązku, nie jesteśmy w strefie Euro). Nieaktualne.Brytyjczycy nie zgodzili się na wsparcie Grecji i mają to robić tylko kraje ze strefy Euro a nie całej Unii. Najchojniejsi sa Niemcy.Jeśli dobrze pamiętam,za ubiegły rok mieli chyba 80 mld.euro nadwyżki z eksportu.Muszą gdzies te pieniądze zaiwestować.Potem i tak wrócą do Niemiec,bo sprzedają towary zaawansowane technologicznie.Tego nie ma nikt inny. Jeśli ktoś ma nadwyżkę,ktoś musi mieć saldo ujemne,tak jak np.Polska. Tak więc sami sobie napędzają gospodarkę drenując kasę innym krajom. Pod pozorem pomocy jest ukryte dbanie o własną gospodarkę.Sprytne Szwaby. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|