Dołączył: 28 Lip 2009r. Skąd: stalowa wola, nisko Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
potrzeba mi rozdzielic telewizje N na kilka tv
podono zeby to zrobic nalezy miec instalacje MULTIROOM kto ma pojecie pisac mazan85_(at)_poczta.onet.pl Auto Ślub - Zawioze do ślubu pięknym nissanem altimą, oraz mitsubishi lancer kolory białe idealne na ślub. Konkurencyjne ceny! Zapraszam mazan85@poczta.onet.pl gg 8867405,priv |
|
|
|
|
Auto Ślub - Zawioze do ślubu pięknym nissanem altimą, oraz mitsubishi lancer kolory białe idealne na ślub. Konkurencyjne ceny! Zapraszam mazan85@poczta.onet.pl gg 8867405,priv |
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
z tego co wiem N-ki nie da sie rozdzielic, multiroom to tylko 2 tv, i jakos nie widzialem w ofercie N-ki takej opcji :(
z tego cowiem na dzien dzisiejszy to tylko cyfra+ i TNK (na przerobionym tunerku ) |
|
|
|
|
Dokladnie jak kolega PITUCH napisał.
Wykonuję takie instalacje, tel 507 648 994 Gdybym przypadkiem nie odbierał to znaczy że jestem gdzieś na dachu, proszę o sms a na pewno szybko oddzwonię ;) ) |
|
|
|
|
Pituch , da sie "rozdzielic" tylko wtedy w x-ilosci telewizorów jest ten sam kanał co aktualnie włączony w dekoderze (modulator, AV-sender z obslugą pilota np.)
Mazan pisalem CI na PW namiary, czyżby juz nieaktualne ? A ty TMK gdzie lub skąd sie tym zajmowales ;> |
|
|
|
|
dzeiki za info podobno sie da n rozdzoelic ale ja sie nie znam dlatego pytam, fajnie by bylo jak by sie dalo
Auto Ślub - Zawioze do ślubu pięknym nissanem altimą, oraz mitsubishi lancer kolory białe idealne na ślub. Konkurencyjne ceny! Zapraszam mazan85@poczta.onet.pl gg 8867405,priv |
|
|
|
|
Do rozdzielenia sygnału telewizji cyfrowej służy zbiorcza instalacja antenowa w której sygnał z jednej anteny satelitarnej jest dostarczany do wielu odbiorców za pośrednictwem urządzeń takich jak multiswitch i konwertery wielowyjściowe
dodatkową kwestią jest możliwość rozdzielenia kodowanej telewizji płatnej w taki sposób aby móc niezaleznie odbierać różne programy w tym samym czasie na wielu telewizorach bez konieczności opłacania wielu abonamentów. Podział telewizji kodowanej możliwy jest w obrębie domu jednorodzinnego na kilka telewizorów dzięki zastosowaniu tzw. cardsplittera ( istnieją bezprzewodowe) natomiast aby całość mogła działać każdy z dekoderów w instalacji musi mieć zapewniony niezależny dostęp do sygnału TV SAT - doporwadzony przewód z sygnałem satelitarnym . Instalacje tego typu to tzw. systemy MULTIROOM czyli N to nie obejmuje ?? Auto Ślub - Zawioze do ślubu pięknym nissanem altimą, oraz mitsubishi lancer kolory białe idealne na ślub. Konkurencyjne ceny! Zapraszam mazan85@poczta.onet.pl gg 8867405,priv |
|
|
|
|
no tak tylko za jaka kase
dla chcacego to i cale osiedle podepniesz pod 1ną N-ke |
|
|
|
|
chcialbym w 400 zl sie zmiescic
|
|
|
|
mazan85
specjalista to ja nie jestem ale N-ka na pare tv za 400 PLn raczej nie wchodzi w gre, cyfra tak i to 400 mało za sam slpiter po kablu!!! to wydatek 120 + 2 karty kienckie za kazda nastepna 20-25 zyla + tuner koszt ze 200 od łeba (czyt. TV) polukaj po necie ale co do N-ki za 400 huhu marne szane :(\ |
|
|
|
|
czyli zostaje mi kupic tv kablowa i placic co miesiac abonament lipa, niestety za wszystko trzeba placic
dzieki za info Auto Ślub - Zawioze do ślubu pięknym nissanem altimą, oraz mitsubishi lancer kolory białe idealne na ślub. Konkurencyjne ceny! Zapraszam mazan85@poczta.onet.pl gg 8867405,priv |
|
|
|
|
kablowka nie jest zla
ale za cyfrowa kablowke i pakiet 6 kanalow badziewiarskich i 1/4 ceny wiecej to przesada ! (podstawowa oferta) |
|
|
|
|
dopoki N-ka nie "rozparuje" karty nie ma mozliwosci korzystania niezaleznie na wielu oddbiornikach. jak kolega Pituch powiedzial niesparowane karty (c+ i TNK) dzialają w ten sposob na splitterach
|
|
|
|
|
Poszukuje osoby, która byłaby w stanie przed świętami zamontować antenę satelitarną + 2 konwertery quad na 2 satelity + multiswich 9/12 + 6 gniazdek na 2 kable + N. Nie trzeba nic wiercić, przeciągać kabli ani łazić po dachu. Zainteresowanych proszę o kontakt na priw lub o podanie telefonu.
Donek, ale nie z tych Tusków. |
|
|
|
|
N-ke da sie rozdzielic (nielegalnie), trzeba miec do tego dwa tunery na Linuxie oraz wyciagnac boxkeya (cena to ok 300 zl)
|
|
|
|
|
Tylko w razioe w są problemy w razie sprawdzania. Na elektrodzie coś wspominali o badaniu sygnału
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Nie ma żadnych problemów, jest jeszcze sharing
|
|
|
|
|
Ale ja nie chce dzielić tylko podłączyć sprzęt. Po co kombinować z podziałem będąc laikiem jak za 10 miesięcznie można legalnie.
Donek, ale nie z tych Tusków. |
|