|
|
|
Witam serdecznie chciał bym sie dowiedzieć jak długo mogą leżeć pieniądze ze zwrotu podatku z urzędu skarbowego , jestem za granica i niestety nie ma jak odebrać pieniędzy z poczty czy ktoś się orjetuje jak długo mogą tam leżeć i czy mogą przepaść ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oczywiście, że nie mogą przepaść! Na Twoim miejscu zadzwoniłbym do US i zapytał się o przelew a później już tylko podsyłasz zgłoszenie aktualizacyjne NIP-3 z numerem konta i po kłopocie.
Pieniądze co najwyżej będą krążyć między US a PP ale nie przepadną. Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !!! |
|
|
|
|
jesteś tego pewien ze tak sobie beda krążyć kiedyś było tak ze po 3 miesiącach niedobrania pieniędzy przepadały /... jak jest teraz ?
|
|
|
|
|
Kiedy tak było, że po 3 miesiącach przepadały?
Teraz to zgłupiałem bo miałem podobną sytuację kawał czasu temu i nie pamiętam żeby mi groziła utrata pieniędzy... Najlepiej zrobisz jak zadzwonisz do nich i przedstawisz swoją sytuację. Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !!! |
|
|
|
|
przekaz pocztowy leży na poczcie 14 dni, i po tym okresie jest zwracany do nadawcy, czyli US, ale z poczty może ci ktoś z domowników odebrać, musi mieć tylko ten sam adres w dowodzie.
|
|
|
|
|
niestety nie zyje jako kawalet i mam mieszkanie w pojednke wiec nic z tego upoważnienia tez nikomu nie zostawiłem , a co do tych 3 miesiecy kots mi tak powiedzial ze tak bylo z 5 ,6 lat wstecz nie wiem czy prawda
|
|
|
|
|
Zadzwoń jutro do US i daj znać tu na forum bo też się zaciekawiłem ale w te 3 miesiące nie chce mi się wierzyć. Bardziej 3 lata mi tu pasują.
Stokrotka jak każdy z domowników może odebrać to zapewne jest też jakiś limit czy źle myślę? Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !!! |
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT przekaz pocztowy leży na poczcie 14 dni, i po tym okresie jest zwracany do nadawcy, czyli US o ile się dobrze orientuję to po tych 14 dniach kasa idzie z powrotem do US i ten po jakimś czasie znów wysyła i tak w koło Macieja, jedyny minus to taki ze poczta za każdym razem pobiera opłatę, chyba 11 zł, i o tą kwotę każdorazowo zwrot będzie ci się zmniejszał. jak planowałeś wyjechać to trzeba było kasę na konto skierować, no chyba, że uciekłeś edit: rozliczałeś się jako kawaler, to tam pewnie nie była suma astronomiczna, więc kilka razy "w tę i na zad" i zwrot się pójdzie "paść" Errare humanum est. |
|
|
|
|
Następnym razem podaj im numer konta, wpłacą bez żadnych prowizji. Poczta to dość droga i archaiczna instytucja ;)
*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
dzięki za wyczerpujące odpowiedzi a jeszcze chciał bym dodać istoty szczegół miałem niezapłacony mandat za prędkość 200 pln i czy mogli sobie to ściągnąć przed oddaniem mi zwrotu ? zwrot podatku miałem coś okolu 180 pln
PS. Jägermeister w sumie to uciekłem z tej bidy ktora ogarnia Stalowa ... :( |
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
nie przejmuj się ja też uciekłem
jak miałeś mandat to i po zwrocie edit i dalej będziesz 20zł na minusie Errare humanum est. |
|
|
|
|
Zgodnie z prawem,zwrot podatku następuje po uprzednim uregulowaniu należności wobec np.komornika,US itp.
200 zł mandatu plus koszty egzekukcji...i może okazać się,że bez powodu martwisz się gdzie są Twoje pieniądze. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|