|
|
|
Lepiej nie karmić gołębi, bowiem kontakt z tymi ptakami niesie ryzyko groźnej choroby, która może zakończyć się nawet ślepotą - przypominają od kilku dni kanadyjskie media.
Młoda kobieta z Fredricton (stolicy prowincji Nowy Brunszwik, na wschodzie Kanady), oślepła w wyniku roznoszonej przez gołębie choroby cryptococcal meningitis - rodzaju zapalenia opon mózgowo-rdzeniowych. Wywołujący chorobę grzyb znajduje się w odchodach tych ptaków. Problem karmienia gołębi i przyzwyczajania ich w ten sposób do niektórych miejsc istnieje wszędzie, gdzie ptaki te zdecydowały się zamieszkać. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Denowy to obrzydliwe.
|
|
|
|
|
Nie wolno dokarmiać gołębi a przynajmniej w mojej okolicy;p Mieszkałem już z siatką na balkonie i mam dość tych stworzonek ale ten powyższy sposób na ich wyłapanie rzeczywiście trochę chory.
Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !!! |
|
|
|
|
dokarmiane gołębie przestają latać z otyłości
|
|
|
|
|
Często takie cudaki spotykałem w Krakowie ale z obwarzankiem żaden nie dał rady
|
|
|
|
Jan Sztaudynger napisał fraszkę:
Gołębiami brukowany Kraków, gówno ma z tych ptaków. Gołębie to latająca odmiana szczurów. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
Dołączył: 20 Marz 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Dobra ta fraszka, sama prawda. O porównaniu do szczurów też słyszałem. Nie powinno się dokarmiać gołębi tym bardziej, że rzadko który wygląda na wychudzonego
|
|
|
|
|
Powinniśmy sokoły dokarmiać gołębiami Chyba nie ma lepszego sposobu na pozbycie się ich.
|
|
|
|
Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
|
|
|
Co oni z tym dziećmi robią, że żadne się nie rozpłakało? Mam nadzieję, że próby do apelu przebiegały bezproblemowo...
|
|
|
|
Kury karmione samym chlebem i pszenicą zdychają w ciągu roku.
Podobnie jest z gołębiami - kwestia czasu i...po ptokach. Osobiście widziałem jak ożarte leżały , przewracając się z boku na bok. Przyjdzie taki moment , że nie będzie w stanie skubnąć robaka , a poniekąd rozumny osobnik dobije go chlebem/siebie już dobija/ xxl |
|
|
|
|
U nas jest to domena starszych ludzi - którym na starość zaczyna bardzo brakowac wsi. Najbardziej razi mnie w tym rzucanie na ziemię chleba.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
mirek- kiedyś miałem podobne zdanie , a nawet musiałem pocałować kromeczkę i przeprosić Boga za ten "grzech".
Dziś wiem , że to największy przekręt wszechczasów , albowiem napisano: 1 Moj. 3:19 19. W pocie oblicza twego będziesz jadł chleb, aż wrócisz do ziemi, z której zostałeś wzięty; bo prochem jesteś i w proch się obrócisz. (BW) Z powyższego wynika , że w tzw Raju chleba nie jadano. Jest to kara za nieposłuszeństwo wobec nakazów Boga/ach , ta Ewa.../ xxl |
|
|
|
|
Nie ma to jak mieć wizję i pragnienia ideologiczne. Wtedy można zacząć od np. od zbiorów truskawek - a skończyć jak zwykle na szkoleniu WUMLU. ( Dział religiznawstwo - w ujęciu dialektycznym wg. Marksa). Tak trzymać towarzysze.
|
|
|
|
|
CYTAT Kury karmione samym chlebem i pszenicą zdychają w ciągu roku. Podobnie jest z gołębiami - kwestia czasu i...po ptokach. Osobiście widziałem jak ożarte leżały , przewracając się z boku na bok. Przyjdzie taki moment , że nie będzie w stanie skubnąć robaka , a poniekąd rozumny osobnik dobije go chlebem/siebie już dobija/ Ostatnio naliczyłem sześć sztuk , które przeszły w inny wymiar. Na centralnym leżało 4 gołębie i dwie kawki, Chlebuś robi swoje. Z ludżmi jest podobnie - to nie jest pokarm - to nawóz!!! Ogon , nerki , wątroba i cały tłuszcz z barana , to Najświętsza rzecz Mojżesza kapłana/Biblia/. |
|