|
|
|
Witam
Nurtuje mnie ostatnio jedno podstawowe pytanie odnośnie ulgi na internet. Mianowicie: Mam internet z Diany ok 46 zł/miesiąc czyli 46x12 = 552zł/rok. Na rachunku jestem ja i żona. Czy ulgę mogę odliczyć tylko ja (552zł) czy oboje (po 552zł każdy)? Spotkałem się z różnymi opiniami. Ja osobiście uważam, że tylko jedno z nas może odliczyć 552zł lub oboje, żeby wspólnie było 552zł, a nie każdy po 552zł. Kto żyw pity w dłoń |
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 13 Maja 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
|
|
|
|
|
Jeśli faktura jest na obydwoje małżonków to kwota do odliczenia wydatkowana w danym roku na internet musi być podzielona po połowie na każdego z małżonków - nie może w takiej sytuacji odliczyć sobie tylko mąż całości kwoty.
|
|
|
|
|
To już czytałem. Ale z tego jasno nie wynik czy tak czy nie
Ja znalazłem coś takiego: http://www.forweb.pl/pl/aktualno%B6%E6/jak-skorzysta%E6-z-ulgi-internetowej-H/ ale w necie jest wiele sprzecznych informacji |
|
|
|
|
odliczacie oboje po połowie czyli 552 zł /2 = 276 na osobę i napewno tak ma bycć
|
|
|
|
|
tylko ty jesli bylyby dwa zalcza i dwie faktury wtedy koszt razy 2 a tak to jedynie na pol lub calosc jedno z was
|
|
|
|
|
Tak myślałem ale ciałem się zapytać mądrzejszych
Znajomy mi mówił, że powinienem ten internet odliczać ja i żona w kwotach po 552zł każdy i że tak od zawsze robi, a jak zawołają go na kontrolę to on bierze faktury a jak żonę to ona. Za 99zł nie warto zadzierać z US Im mniej z nimi mam do czynienia tym zdrowszy jestem Dzięki |
|