|
|
|
Jeśli w tej samej cenie chciałbyś wyższą prędkość to najwcześniej możesz zmienić 4 m-ce przed końcem umowy.Ale jeśli wybierzesz wyższy abonament to nową umowę możesz podpisać w każdej chwili.Ja tak zrobiłem i płacąc 5 złotych więcej niż do tej pory mam 16 Mb/s
Wchodząc do tej Europy musimy pamiętać, ze tam są plusy dodatnie i ujemne. /Lech Wałęsa/ |
|
|
|
|
Wchodząc do tej Europy musimy pamiętać, ze tam są plusy dodatnie i ujemne. /Lech Wałęsa/ |
|
|
|
|
CYTAT Sorry ze sie podepne pod temat ... Pytanie do osob korzystajacych z uslus MTM-info: Mozecie sprawdzic czy dziala wam teraz strona www.mbank.pl lub www.mbank.com.pl ? A to ciekawe, bo... nie działa! Ciekawe czemu? Multibank też nie wchodzi (też BRE). |
|
|
|
|
U mnie działa.
|
|
|
|
|
CYTAT Jeśli w tej samej cenie chciałbyś wyższą prędkość to najwcześniej możesz zmienić 4 m-ce przed końcem umowy.Ale jeśli wybierzesz wyższy abonament to nową umowę możesz podpisać w każdej chwili.Ja tak zrobiłem i płacąc 5 złotych więcej niż do tej pory mam 16 Mb/s Sprawdzales czy masz pelne 16Mb czy masz mniej ja bralem 8 Mb i mam max 7,5-7,6 Mb/s sprawdzane na speedtescie. Nie wiem czy te predkosci sa zanizone, sprzet nie wyrabia czy cos jest popieprzone po stronie Diany :( Jezeli macie podobne predkosci dajcie znac dla porownania. |
|
|
|
|
Sprawdzałem, wieczorem było 15,96 Mb/s a teraz 18,02 Mb/s.czyli w nocy trochę przyśpiesza
|
|
|
|
a na jakims konkretnie tescie robiles ten pomiar czy sprawdzlaes przy pobieraniu pliku ?
|
|
|
|
|
Sprawdzałem na speedteście.Wieczorem spróbuję sprawdzić przy pobieraniu pliku.
|
|
|
|
troche mnie to ubodło 512Kb to duzy ubytek. Test tez robilem na speedtest wczesniej nie mialem takiego problemu z poprzednim laczem 2Mb. Fakt ze bylo ono nizsze ale zawsze pokazywalo wartosc z umowy z mniejszym czy wiekszym wychyleniem i ZAWSZE oscylowalo w granicach gwarantowanej predkosci...a tu na poczatek Zonk :(
|
|
|
|
|
Może modem masz za słaby.U mnie musieli wymienić bo powiedzieli, że przy prędkości 8 Mb/s dałby radę ale przy wyższej już nie...
|
|
|
|
a jaki miales modem ja obecnie mam tego arris'a http://image(...)25rd.jpg
|
|
|
|
|
Ja też miałem arrisa a teraz mi wymienili na cisco.
|
|
|
|
no moze to jest problem ze przy 8Mb tez nie wyrabia
|
|
|
|
|
gustaw dzięki za konkretna odpowiedz
W poniedziałek podejdę bo dziś chyba nieczynne maja i zwiększę abonament Co do prędkości to teraz wyszło mi na speedtest 3.97Mb/s i teraz sciagam z kont typu rapidshare to ciągnie pełną mocą od 510Kb/sek do 525Kb/sek. Sprawdzę popołudniu jak będzie działać. Aha czy w MTM a teraz w Dianie nigdy problemów z internetem nie miałem i nie mam. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Zgłosilem adminowi "usterke" zobaczymy co mi napisza :(
|
|
|
|
|
Zmiana umowy promocyjnej jest możliwa, o ile się zmienia na wyższą opcję. Nowa umowa podpisywana jest na okres 18m-cy. Za dopłatą jednorazową 12,30zł jest możliwość zmiany warunków umowy w każdym momencie. Do tego ulga za eFakturę.
Zmianę robiłem w piątek i dopiero dziś mają mi włączyć 8Mb. Nie jest źle, jeżeli dalej będzie tak bezawaryjnie działać jak do tej pory. |
|
|
|
|
bulo - a można wiedzieć z jakiej umowy zmieniałeś i ile płaciłeś do tej pory? Ja płacę obecnie 50zł. i mam 1MB. Chciałem ofertę na 8MB i niestety poinformowano mnie że mogę najwcześniej zmienić za miesiąc.
|
|
|
|
|
CYTAT bulo - a można wiedzieć z jakiej umowy zmieniałeś i ile płaciłeś do tej pory? Ja płacę obecnie 50zł. i mam 1MB. Chciałem ofertę na 8MB i niestety poinformowano mnie że mogę najwcześniej zmienić za miesiąc. Miałem 2Mb za 45zł. Zmieniłem na 8Mb za 49,99zł przez 12m-cy i pozostałe 6m-cy za 54,99zł. Może za miesiąc kończy ci się umowa? Bo wg tego co piszesz, musiałbyś wziąć 16Mb albo 8Mb bez żadnych zniżek, żeby opłata wyszła większa niż dotychczasowa, którą teraz płacisz. |
|
|
|
|
Przed chwilką dwoniłem do bok Diany żeby dowiedzieć się co i jak z internetem (w piątek dzwoniłem 2 razy nikt nie odebrał). Głos w słuchawce poinformował mnie, że bok pracuje w godzinach od 7 do 18 a po chwili, że skrzynka tego użytkownika jest pełna. Ponownie - gratuluję "profesjonalizmu" i "świetnej obsługi klienta".
|
|
|
|
|
Dzięki bulo za odpowiedź. Umowa kończy mi się za 7 miesięcy, ale tak jak piszesz chodzi chyba o te opłaty. Poczekam w takim razie jeszcze miesiąc, może będzie jakaś promocja świąteczna
|
|
|
|
|
CYTAT no moze to jest problem ze przy 8Mb tez nie wyrabia Modem Arris w zupełności wystarcza przy 8Mb. Jeżeli chodzi o speedtest.net to u mnie w zależności na jakim kompie sprawdzam to wyniki wahają się od 6 do 7,80Mb. Przy ściąganiu plików transfer jak w umowie - 8Mb. Wieczorem zobaczę co z transferem w nocy. |
|
|
|
|
jak modem wyrabia i to jest dobrze przy 8Mb to co powiesz na pomiar 4Mb lacza
|
|
|
|
|
Dalej jest podwajana predkosc w Dianie w godzinak od 23 do 11?
|
|
|
|
|
CYTAT jak modem wyrabia i to jest dobrze przy 8Mb to co powiesz na pomiar 4Mb lacza To powiem, że test robiony o godz. 9.52, czyli pewnie w tym czasie miałem podwójną prędkość. CYTAT Dalej jest podwajana predkosc w Dianie w godzinak od 23 do 11? W tej nowej ofercie nie ma podwójnej prędkości w tych godzinach. |
|
|
|
|
zmiana na nowe prędkości i umowa na 18 miesięcy , np. 16MB to jest koszt 70 zł przez 9 miesięcy a potem 75. Jeśli np. zmienisz na e-fekturę to płacisz 70 zł przez 12 miesięcy
Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
|
|
|
CYTAT [cytat]jak modem wyrabia i to jest dobrze przy 8Mb to co powiesz na pomiar 4Mb lacza To powiem, że test robiony o godz. 9.52, czyli pewnie w tym czasie miałem podwójną prędkość. Tylko to jest nowa promocja 4Mb wiec skad ta niby podwojna predkosc ? Wczesniej kumpel mial 1Mb zmiana na 4Mb - Modem Arris |
|