|
|
|
Speed, to że pracujesz w Interblocku nie upoważnia Cię
do bezczelnych kłamstw. Pamiętaj - kłamstwo ma krótkie nogi. Powtarzam więc, że Diana ma czterech dostawców internetu i gdy GTS ma awarię, to protokół BGP przełącza ruch automatycznie na TPSA, TK Telekom i MNI, a abonenci Diany nie odczuwają nawet spowolnienia w dostępie do netu. W tym samym czasie Interblock jest odcięty od świata. Sam jestem abonentem Diany, więc wiem dobrze o czym piszę. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pisałem, że nie pracuję w interblocku jestem tylko obiektywny i wybieram to co dobre i tanie.
Jak mi wytłumaczysz to: http://stalo(...)d=632133 Może nie zadziałał protokół BGP? |
|
|
|
|
Kumpel ma diane i ciągle mu rozłańcza neta
|
|
|
|
|
rubikon, Diana ma stację czołową w Mostostalu czy w swojej siedzibie? Chodzi mi o wszystkie anteny odbierające programy TV i radio a także internet.
|
|
|
|
|
rubikon, nie rozumiem Twojego uporu w wychwalaniu Diany. Skoro jesteś abonentem to powinieneś zauważyć, że nie zawsze wszystko działa jak trzeba (ostatnia wysypka tv i neta o której pamiętam to wieczór wyborczy). To, że Diana ma internet od 4 dostawców o niczym nie świadczy dla mnie mogą oni ten internet wiaderkami nosić - ważne żeby było w porządku. Po za tym jak pisałem wcześniej ich infrastruktura nie powinna interesować klienta. Klienta interesuje jakość usługi i cena. W interbloku cena jest zdecydowanie niższa pewnie w związku z tym spada jakość świadczonej usługi (nie jestem klientem wiec nie wiem) coś za coś. Mi chodzi o to, że Diana jako firma nie szanuje swojego klienta.
|
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
ja podsumuje tak Diane i Interblock
wole nie miec tydzien neta z ITB, co nadrobie w przeciagu 24H niz miec neta z diany i sie k... meczyc dniami i nocami,tygodniami , co odbija sie na rachunnku za prad. dalej jak ide komus kompa robic (pytam skad neta ma i oile ma), i wmiare ktos jest rozgarniety poda mi dane sprzetu (jesli nie wpadam na 5 min obczajam co jest i wracam do chaty) to sciagam potrzebne rzeczy na pendrive'a i idę pogrzebać dotyczy to zwlaszcza obsranej diany sterowniki do Nvidi 150MB k...a 40min przy pomocy akceleratora godzine z pod windy bo rwie polaczenia ! w itb 3-4min z pod windy 90 sek z akceleratorem, o kazdej porze dnia wiec jesli diana jest taka wspaniala to sobie jej urzywajcie mnie to bry ! jesli zapowiada sie cos lepszego fajniejszego w Dianie to super i gratulacje za innowacje, ale niech z ceny zejdą ! skóra za wyprawke ! w tej cenie wole NEO lub NETIE !!! na konec dodam, dla tych co drą ! kolo z diany woli wpasc z piwkiem do mnie na pare minut niz tygodniami drzeć w dianie (osczedność na rachunku za prąd) pozdro dodam jescze 1 z naszych czlonkow od wielu lat w itb, pewnego dnia sie hajtnoł i się przeprowadził tam gdzie ITB nie siegało, na własny koszt kupił sprzet (radiowy) tylko po to aby miec neta z ITB to sie nazywa wierność stowarzyszeniu innymi słowy wiedział co by stracił |
|
|
|
|
W tym wychwalanym przez Pitucha internecie z interblocku to nawet filmow w jakosci 240 na YouTubie nie da sie ogladac.
Rwie tak ze masakra, trzeba czekac w ciul czasu na zbuforowanie. Normalnie "rewelka" - to na necie z iPlusa YT smiga jak trzeba ! Tak po za tym to czy Internet nie jest opodatkowany VATem 22 % - przeciez placimy nie skladke tylko placimy za Internet ?!?! |
|
|
|
|
Jacek_80
..."W tym wychwalanym przez Pitucha internecie z interblocku to nawet filmow w jakosci 240 na YouTubie nie da sie ogladac." .."W tym wychwalanym.... ja wychwalam bo wiem co ! w YT radzi sobie ustaw se IE, oP, Mogille czy inne gówno potem pierdź w stołek lamusie naweta jakbyś mial GIGA dla siebie o czym gadasz do mnie ??? CAPS !!!!!!! PEWNE K...A ATUTY MOZNA WYKOZYSTAC !!!! A TY ? cieniasie ? |
|
|
|
|
śmieć śmieć śmieć
bez pojęcia nieeeee nie wiem co kliknąć :( dupek |
|
|
|
|
1. Pituch - smiec to ciebie zrobil i zapomnial dac na aborcje !
2. Daawno temu internet w itb chodzil bardzo dobrze, ale to juz daaawno temu minelo. 3. Nie tylko mi ciulowo to chodzi - kazdy znajomy ktorego spotkam narzeka teraz na internet z itb, zwlaszcza na Youtuba i transfery podczas sciagania - i to nie wazne czy mieszkaja kolo samego biura czy gdzies dalej - wszedzie tak samo bez rewelacji. |
|
|
|
|
a moze ktos wpasc do mnie , powiedziec co chce i ze ITB h... jest
a ja w 30 sek udowodnie ze jednak nie ? zapraszam i te 130 wyciagne na kazdym zadupiu gdzie ITB sięga zgłową ludzie ps "nie ogladam filmikow na you tube " ściagam na dysk 140MB w HD hmmmm 5-6 sekund ? 3 po północy ? klik i w moim ulubionym playerze hmmmmmmm jak ściagnąc film z youtube hmmmmmmm ostatnio tescik kuzynka 6 megusiow z neo poszlo 7 i poł jak zobaczyłem ETA 15 minut to myslalem ze sie rozpłacze |
|
|
|
|
wątek w miare aktualny ... zbytnio nie wiem jak to teraz jest w ITB czy w Dianie, ale chciałbym napisać coś o Covernecie. Pierwsze lata był ok, ale teraz coś zaczyna szwankować, jak nigdy net zaczyna mulić, o różnych porach. Kiedyś nawet przy aktywnym emulu ładnie śmigał, a teraz nawet jak tego programu nie mam - okroponość z łączeniem i przeglądaniem stron. Z dwojga złego lepszy jest już ITB - raczej nie polecam firmy z mostostalu, chyba że ktoś chce płacić abonament większy niż 50zł.
Przeszedłem od niedawna na T-mobile - na razie jestem zadowolony. pozdrawiam |
|
|
|
|
A ja wypowiedziałem umowę dotychczasowemu dostawcy Internetu, z którym związany byłem blisko 10 lat - słynne MTM...! Może dalej korzystałbym z ich usług, lecz po ostatnich awariach, które miały miejsce u mnie w bloku po prostu nie wytrzymałem! Najlepsze tłumaczenie jakie słyszałem to takie, "że maja problem z prądem", "że to wina instalacji w bloku" itp.
No to w takim razie skoro nie potrafią tego naprawić w tydzień i neta nie było co kilka godzin, a panowie jeździli co drugi dzień i PRÓBOWALI naprawić coś, na czym zapewne się do końca nie znali (bo jakby się znali, to by naprawili za pierwszym razem - tak sądzę) zrezygnowałem z ich usług jako OSTATNI abonent w bloku! Inni juz dawno zrezygnowali... Przechodzę od Nowego Roku do Interbloku - najprawdopodobniej - tyle tylko, że odstrasza mnie to wpisowe 100 zł |
|
|
|
|
W dianie miała być jakaś rewolucja w internecie,internet bez ograniczeń czy jakoś tak a tu cicho ma ktoś jakiś info na ten temat?
|
|
|
|
|
Tak miala byc ale okazalo sie, ze Interblock zrobil prawdziwa rewolucje we wrzesniu i teraz Diana pewnie nie wie jak powiedziec swoim abonentom, ze zostali uprzedzeni... ;)
http://inter(...)364.html |
|
|
|
|
Moze w Nowym Roku zrobią
Myślałem,ze podniosą transfer a tu lipa:( |
|
|
|
|
W DIANIE od 2 listopada będą nowe prędkości. Do 128 Mbps
|
|
|
|
|
Skad masz takie informacje? Nie widzialam nigdzie oficjalnych info na ten temat, a jedynie ciagle przekladanie terminu odpalenia uslugi. Zreszta nawet jezeli to bedzie prawda, to Diana i tak mija sie z prawda oglaszajac swoja spozniona "rewolucje". Taka oferta naprawde powinna byc dawno na rynku biorac pod uwage od kiedy inne kablowki (krajowe) oferuja lacza 120Mbit... Co do atrakcyjnosci oferty w Interblocku za 30zl skladki jest lacze do 100Mbit/s. Mysle, ze jakis czas temu (2 lata), to moznaby nazwac rewolucja ale dzisiaj to juz tylko dostosowanie sie do rynku... ;)
|
|
|
|
|
Obserwatorka w sumie masz racje ale to Stalowa wiec nie ma co się dziwić
Moze cena będzie rewolucyjna co do transferów |
|
|
|
|
CYTAT W DIANIE od 2 listopada będą nowe prędkości. Do 128 Mbps Jak teraz liczą sobie ponad 40 pln za 2 mb to aż strach pomyśleć ile zażądają za 128 Ja korzystam z Covernetu ale niestety Malinka ma rację, od jakiegoś czasu jakość usług spadła drastycznie. Co do Interbloku to faktycznie oferta wygląda nieźle, ale zasięg sieci to tylko kilka bloków na młodyniu? Pytam o kabel bo bo za radiówkę to ja dziękuję ;p *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
http://interblock.pl/page/topografia_19.html
Reszta radiówka. Cennik taki sam jak na kablu czy wyższy chodzi o radiówkę? |
|
|
|
|
CYTAT Skad masz takie informacje? Nie widzialam nigdzie oficjalnych info na ten temat, a jedynie ciagle przekladanie terminu odpalenia uslugi. Zreszta nawet jezeli to bedzie prawda, to Diana i tak mija sie z prawda oglaszajac swoja spozniona \"rewolucje\". Taka oferta naprawde powinna byc dawno na rynku biorac pod uwage od kiedy inne kablowki (krajowe) oferuja lacza 120Mbit... Co do atrakcyjnosci oferty w Interblocku za 30zl skladki jest lacze do 100Mbit/s. Mysle, ze jakis czas temu (2 lata), to moznaby nazwac rewolucja ale dzisiaj to juz tylko dostosowanie sie do rynku... ;) Wiem to z wiarygodnego źródła. Narazie informacji oficjalnych nie ma, ale możesz sobie podejść do biura diany w środe to zobaczysz. |
|
|
|
|
CYTAT http://interblock.pl/page/topografia_19.html Reszta radiówka. Cennik taki sam jak na kablu czy wyższy chodzi o radiówkę? Z tego co sie orientowalam w tym roku to ta topografia nie jest aktualna. Radiowka o ile dobrze pamietam jest cos drozsza ale o ile to nie wiem - najlepiej zorientuj sie u nich w biurze CYTAT Wiem to z wiarygodnego źródła. Narazie informacji oficjalnych nie ma, ale możesz sobie podejść do biura diany w środe to zobaczysz. Watpie zeby Diana zaoferowala mi dostep do 100Mbit/s za 30zl. Odkad Interblock zmienil dostawce internetu chodzi to rewelacyjnie. http://inter(...)358.html Odczuwalnie rozwiazalo to wszystkie problemy z ktorymi sie jeszcze do niedawna borykali i ktore byly wytykane w tym watku. |
|
|
|
|
Jak ktoś będzie wiedział o nowych pakietach i cenach z diany niech napisze.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
20 września W.Schmidt pisał na fejsbuku Diany, że rewolucja internetowa w Dianie będzie lada dzień... I dupa, nowych informacji brak, za to komentarze i nawet całe wątki pokasowane. Robienie marketingu na facebook'u to jednak nie jest prosta sprawa ;)
|
|